Last news in Fakti

15 Декември, 2021 13:03 2 184 3

Още една държава се присъединява към програмата за бойни машини на Patria

  • patria-
  • швеция-
  • бойни машини-
  • сделка

Това е Швеция

Още една държава се присъединява към програмата за бойни машини на Patria - 1
Снимка: М. Богданова ©

Швеция официално обяви намерението си да се присъедини към разработваната от Финландия програма CAVS (Common Armored Vehicle System), която е отворена и за други страни при изявено съгласие за участие от страните.

Програмата стартира през 2019 г. като част от международното сътрудничество между Финландия, Латвия и Естония. Тя премина към етап на изследвания и разработване на продукти с Латвия през есента на 2020 г. Латвия поръча първите повече от 200 бронирани машини през август 2021 г., от които Patria достави първите машини в края на октомври тази година.

От друга страна финландското министерство на отбраната и Patria подписаха писмо за намерение за поръчка през 2023 г. на нови 160 машини за транспорт на личния състав на финландската армия.

„Този ​​етап е важен за цялата програма. Широкото сътрудничество и изградената мрежа между държавите ще подобрят мобилността, рентабилността, възможностите за сътрудничество и капацитета за поддръжка на участващите страни. Освен това, резултатът от тази програма е постигането на много рентабилно решение за участващите страни“, казва Юси Ярвинен, президент на Patria Land.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    15 3 Отговор
    Трябваше да си поръчаме Грипени и Патрии, щяхме да ги сглобяваме и произвеждаме части тук, ама на шкембе войвода и Боко еднокнижник имаха други планове.

    Коментиран от #3

  • 2 Кражби

    3 4 Отговор
    и комисионни. България и Швеция - къде е Киро на кирия. Не ни трябват тези оръжия.
  • 3 Ще сглобяваш

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    "Грипен" в България ? Що за глупости ?