Last news in Fakti

14 Декември, 2023 15:06 658 2

Боян Томов бе избран за председател на ESG комитета в КРИБ

  • боян томов-
  • криб

С учредяването на ESG комитет най-голямата работодателска организация в България утвърждава посоката си към устойчиви практики и отговорно поведение

Боян Томов бе избран за председател на ESG комитета в КРИБ - 1
Снимка: NOVA

Най-голямата работодателска организация в България “Конфедерация на работодателите и индустриалците в България” (КРИБ) потвърждава своя ангажимент към високите ESG стандарти с учредяването на ESG комитет към своя Управителен съвет. Това важно решение е в резултат на усилията на компаниите, които членуват в КРИБ, за постигане на по-високи стандарти на устойчивост и социална отговорност.

Въпреки че ESG принципите не са новост, те стават по-значими във времена, когато потребителите и инвеститорите все повече се ориентират към компании, които активно се стремят към устойчиви практики и отговорно поведение. Създаването на ESG комитет от страна на КРИБ е не само декларация за ангажимент към устойчивост и отговорност, но и практическа стъпка към внедряване на конкретни политики и стратегии, които ще насърчат бизнеса в постигането на своите цели в тези области.

Боян Томов бе избран за председател на ESG комитета в КРИБ
Снимка: КРИБ

Учредяването на комитета се проведе днес в централата на организацията. ESG комитетът бе подкрепен от над 50 представители на различни компании, опериращи в България и членове на КРИБ. За председател на новата структура единодушно бе избран Боян Томов, управител на Бранд Медия България и собственик на първата в България платформа, която се занимава приоритетно с въпросите, свързани с екологичното, социално и корпоративното управление ESGnews.bg.

Зам.-председатели на комитета ще бъдат София Касидова (Българска банка за развитие), Камелия Славейкова (Шел България) и Марияна Хамънова (Клийнтех България).

В резултат на този тренд, много компании в България и по света активно търсят начини да внедрят ESG практики в своите бизнес стратегии. ESG комитетът ще работи за това да информира бизнеса за регулациите и новостите, свързани с устойчивото развитие, да подпомага МСП в тяхната трансформация чрез провеждането на обучения, семинари и инициативи, свързани с ESG практиките, както и да им даде възможност да разберат и прилагат по-ефективно принципите на устойчивостта в инвестиционните си стратегии.

Учредяването на ESG комитет от най-голямата работодателска организация в България е важна стъпка в приспособяването към съвременните изисквания за устойчивост и социална отговорност. Това демонстрира ангажимента на организацията към създаването на по-добро бъдеще и подчертава значението на ESG практиките за бизнеса.

Ето и компаниите, които участваха в учредяването на ESG комитета в КРИБ:

Геотехмин ООД
А1
Аурубис България АД
Дженерали Застраховане АД
Телематик Интерактив България АД
Солвей Соди АД
Тева България
ВУЗФ
Българска асоциация по рециклиране
ТАНГРА – АВ ООД
Еко Глоуб ООД
Камара на строителите в България
ОББ АД
Yettel
Елаците-Мед АД
Българска болнична асоциация (ББА)
Българска банка за развитие (ББР)
Каолин ЕАД
Сименс България
Марш ЕООД
ГЕД Груп Мениджмънт
Shell България
Мъни лийз ЕAД
Мастеркард
БТВ Медиа Груп ЕАД
Комсед АД
VIVACOM
Българска Индустриална Бизнес Група ЕАД (МТХ Трейд)
Клийнтех България
Адвокатско дружество „Георгиев, Тодоров и Ко“, Сиела Норма, Хил Клиник и Ню Ай
Дънди Прешъс Металс Челопеч ЕАД
Медина Мед ООД
Ойрошпед АД
Билборд АД
Биовет АД
Първа Инвестиционна Банка
Главболгарстрой Холдинг АД
Пощенска банка
Българска асоциация за лизинг (БАЛ)
ИНГ Банк
ВП Брандс Интернешънъл
Електрохолд България
Солвей Соди
Филип Морис България ЕООД
Томбоу България ООД
Марш ЕООД
Асоциация на търговците на едра строителна техника АД

Източник: esgnews.bg


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хххххххххх

    0 0 Отговор
    Т.е. имаме политкомисар в бизнеса.

    Коментиран от #2

  • 2 криптофлипо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хххххххххх":

    По-скоро зелен талибан, неомарксист