Last news in Fakti

22 Май, 2024 20:37 5 282 8

ТОП 5 на най-добри авиокомпании в света

  • singapore airlines-
  • класация-
  • авиокомпании
ТОП 5 на най-добри авиокомпании в света - 1
Снимка: Shutterstock

Удобни седалки, вкусна храна и услужлив персонал на борда. За някои пътници това е най-важното и спрямо тези изисквания избират и авиокомпанията, с която ще летят. Кои авиокомпании се ползват с висока репутация сред пътниците?

Британската консултантска компания Skytrax връчва ежегодно „World Airline Awards“ от 1999 г. насам. За целта тя оцени и класира над 325 авиокомпании от цял ​​свят.

Основа за класацията са проучвания на клиенти, които са проведени от септември 2022 г. до май 2023 г. Пътници от над 100 различни страни оцениха любимата си авиокомпания. Комфортът на борда, качеството на храната или обслужването на стюардесите са част от многото критерии, по които клиентите можеха да преценят.

През 2023 г. азиатските авиокомпании и авиокомпаниите от Близкия изток отново доминираха в класацията ТОП 5. В нея няма нито една европейска авиокомпания.

5. Japan Airlines (Япония)

Японската авиокомпания, която е на пета позиция в класацията, подчертава своя ангажимент към най-високите стандарти за безопасност на полетите и качество на услугите за своите пътници. С четири големи центъра в Токио, Осака, Нагоя и Окинава, базираната в Токио авиокомпания, заедно със своите шеринг партньори, обслужва над 200 дестинации в над 60 държави.

4. Emirates (Обединени арабски емирства)

Националната авиокомпания на Обединените арабски емирства зае трето място миналата година, но падна още с още една позиция през 2023 г. Според Emirates в момента авиокомпанията има флот от 260 самолета, летящи до 143 дестинации. Най-важният център е в Дубай, където е и централата на авиокомпанията. През пандемичната 2020 г. Emirates беше най-голямата международна авиокомпания в света, превозвайки 15,8 милиона пътници, според IATA World Air Transport Statistics 2021. По собствена информация авиокомпанията е приела над 50 милиона пътници на борда си миналата година.

3. ANA All Nippon Airways (Япония)

Друга японска авиокомпания е представена в челната петица: All Nippon Airways си осигури трето място, подобрявайки позицията си с едно място в сравнение с предходната година. Най-голямата японска авиокомпания предлага т.нар. „модел с двоен хъб“, който позволява на пътниците да се свързват с различни дестинации в Япония през двете основни летища в столичния район на Токио – Нарита и Ханеда.

2. Qatar Airways (Катар)

Авиокомпанията вече седем пъти е печелила „World Airline Awards“. През 2023 г. обаче базираната в Qatar Airways ще е едва на второ място в класацията. Според Skytrax клиентите са похвалили особено комфорта, изисканата кухня, обслужването и аудио и видео развлеченията на борда. Qatar Airways също спечели точки с модерен самолетен флот, който е средно само на около пет години.

1. Singapore Airlines (Сингапур)

Сингапурските авиолинии си осигуриха първото място. В 23-годишната история на наградите това е петият път, когато авиокомпанията носи титлата. Според Skytrax успехът на Singapore Airlines до голяма степен се дължи на фокуса върху клиентите. Пътниците особено ценят богатия избор от ястия и широката гама от развлечения на борда.

"Наградата е доказателство за ангажираността на служителите", каза Го Чун Фонг, главен изпълнителен директор на Singapore Airlines, и благодари на клиентите за продължаващата им лоялност.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Моарейн

    32 3 Отговор
    Както си му е реда във "Факти", заглавието и статията се разминават. Три пъти четох материалчето и никъде не видях кои са авиокомпаниите, заемащи между шесто и десето място. И после се сърдите защо ви наричат Вие-знаете-как.

    Коментиран от #3

  • 3 Така Така

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Моарейн":

    Мисирки :)))))

    Виетнам айрлайнс и Етихат също са много добри
  • 4 Вервайте ми!

    1 3 Отговор
    Имате грешка липсва БАЛКАН и АРМЕЕЦ.
  • 5 Будител

    7 1 Отговор
    Топ 1 е НСО...убиват хора и после виновен е умрелия...
  • 6 Най

    1 2 Отговор
    Добрите са аерофлот ,каша и водка до у.сиране
  • 7 Юрист

    2 0 Отговор
    А тим еърлайнс на дъното
  • 8 тези самолети не горят ли много бенз

    0 0 Отговор
    Екологични ли са? Какво става с екосамолетите? На ток? Кога? Докога ще търпим? Искаме еърджет с кабел СЕГА?