19 Юли, 2024 14:21 1 123 1

Кои ИТ умения могат да повишат заплатите на хуманитарните специалисти

  • it-
  • хуманитарни-
  • професии-
  • заплата-
  • работа

Сред най-търсени ИТ умения са събиране и анализ на данни, визуализация, работа с графични редактори

Кои ИТ умения могат да повишат заплатите на хуманитарните специалисти  - 1
Снимка: Shutterstock

Притежаването на умения в областта на информационните технологии може да увеличи заплатата на отделните хуманитарни специалисти с 10-50%, а понякога и със 100%, следва от проучването на Yandex Education. и Европейския университет.

Сред най-търсени ИТ умения са събиране и анализ на данни (65%), визуализация (53%), работа с графични редактори (36%) и познания по софтуер (35%). Анкетирани са не само хуманитарни специалисти, но и работодатели - общо 4 хиляди души.

Проучването също така отбелязва увеличаване на броя на свободните работни места, където са желани или необходими умения за работа с големи езикови модели. Анализът на данни, работата с невронни мрежи и други ИТ умения са универсални за всеки, който иска да се развива професионално.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Интересно

    0 0 Отговор
    Какви точно са тези "хуманитарни специалисти" които нямат умения за "събиране и анализ на данни" (и тук говорим за екселска таблица с някаква графика, не за сложни математически модели)? Някой да не е взел дипломка по втория начин?