Last news in Fakti

29 Април, 2015 13:13, обновена 29 Април, 2015 16:02 7 070 20

Опит за спиране на TV7

  • tv7-
  • спират-
  • излъчване

Новини под полицейска обсада

Опит за спиране на TV7 - 1
Снимки: БТА

Частен съдебен изпълнител с група хамали се появиха днес пред студиото на TV7 и NEWS7 със заповед да спрат телевизията и да изнесат имуществото й.

Всеки момент се очаква да бъдат спрени сървърите на TV7, което означава, че ще спре ефирното излъчване на медията. Не казват на никого от къде са изпратени, съобщават от телевизията

Извършваме съдебни действия, твърдят част от хората, които са буквално пред студиото на новините, които излъчват и в момента.

Засега е ясно, че в кабинета на изпълнителния директор на ТV7се намира съдия-изпълнител, който има списък на техника, която трябва да бъде иззета. От телевизията съобщиха, че става въпрос за заложена техника към КТБ.

Новини под полицейска обсада

Телевизията излъчва на живо. Емисията новини в 15:30 започва със закъснение, след намесата на зам.-директорът на СДВР, но униформени останаха в студиото.

Има множество униформени в телевизията, които не позволяват на работещите там да влязат в част от помещенията.

От пресцентъра на МВР съобщиха за Факти.бг, че частният съдебен изпълнител се е обърнал към тях за съдействие, за да си свърши работата.

Частна фирма за хамалски услуги с десетина души персонал са пред сградата от 8:30 ч. и очакват да започнат изнасянето на техника. Има и ИТ специалисти, които отговарят за опазването на техниката.

На място присъства и началникът на 6-то РПУ. 

Говорител от телевизията коментира, че не може да повярва, че подобно нещо се случва в европейска държава през ХХІ век.

Изпълнителният директор на TV7 Крум Благоев коментира, че "циркът" ще продължи вероятно още два дни.

Той беше категоричен, че телевизията ще продължи да работи.

"КТБ чрез частен съдебен изпълнител искат да изземат техниката по опис. Изведнъж, незнайно по чие нареждане, представители на банката решиха да започнат със сървърите. По този начин увреждат имущество за десетки милиони", обясни Благоев.

Изпълнителният директор обясни още, че списъкът на техниката за изземване е създаден още преди 2 месеца. "Трябваше да започнем от първа позиция, те започнаха от 130-та, което са сървърите", коментира още той. По думите му става дума за опис, изготвен от синдиците на КТБ. В него има 130 предмета - имущество, което трябва да гарантира взиманията на Фонда за гарантиране на влоговете. 


Информацията върху сървърите е за лицензионни права. Тя не е ипотекирана и в момента се извършва кражба на интелектуална собственост, заявиха още от телевизията.

Към 14 часа работещите от телевизията направиха жива верига за да попречат на хамалите да влязат в сградата.

Те не позволяват и на заместник-директора на СВДВ да влезе в сградата.

Георги Дичев от Камарата на частните съдебни изпълнители заяви пред телевизията, че при тях няма регистрирана Кристина Димитрова, която се легитимира още в началото на акцията.

Неделчо Митев е частния съдебен изпълнител, стана ясно по-късно, а Кристина Димитрова е упълномощена от него, а тя е юрист от КТБ.

Кристина Димитрова е влязла без никакъв списък, съобщиха от телевизията и просто е търсила как да спре излъчването й.

Иван Пепелджийски, началник на 6-то РПУ заяви пред журналистите, че не е уведомил министъра на вътрешните работи и че има кой да го уведоми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 точно така

    3 1 Отговор
    Неможе със крадени пари отбанка КТБ да се създават мошеннически телевизии тези ТВ7 и
  • 2 точно токо 2

    2 1 Отговор
    Неможе със крадени пари от банка КТБ да се създават мошеннически телевизии като TV7 и NEWS7 които са глътнали към 500млн.лева само за 4-5години и са пълна нула О и куха структура и само саботират демокрацията и европейското развитие във България и защитават про-руски интереси сега Дудук-Свирчов вашият бивш директор ще ви вземе вичкото имущетво дори и плочките и тоалетните чинии за да ги продаде на безценица защото иска да му шаркате 5-милиона лева.
  • 3 Morgoth

    2 0 Отговор
    Като им е зор за интелектуалната собственост да им свалят дисковете и да прибират останалото :)
  • 4 агентурата

    2 1 Отговор
    Бой по каските! Пак не казват каква е причината да спират телевизиите?
    Дъртите Десари ще се самоизядат!
  • 5 мики

    3 1 Отговор
    навсякаде Бат Боевата ръка ,на това свинарче станало пожерникарче, алчно за пари и влас

    Коментиран от #16

  • 6 преминаващ

    2 0 Отговор
    Започва веселата част.
  • 7 кмета

    2 0 Отговор
    Голям праз пак панаир и сеиири замагляване на погледите 7лмярд, струва това което , гледате ХЪЪХА
  • 8 onq s konq

    2 2 Отговор
    "Опит эа спиране" ли?!Направо я пишете тотално стопирана!Само не раэбирам що трябваше да я бавят толкова:)
  • 9 mediator37

    3 1 Отговор
    Интересни предавания имат и двете телевизии, не са по-лоши от останалите нито водещите, нито предаванията им, даже бих казал , че са ми най-интересни. Не знам какъв политически вятър духа в тези ве телевизии, но като махнем тъпите турски сериали всичко останало е по-добро и водещите са по-дбри от другите.
  • 10 само селяните карат TOYOTA

    2 1 Отговор
    да няма как щом бойко им е казал така ще е явно той казва както става в бг то тоз мошеник и крадец
  • 11 пича

    2 1 Отговор
    я си кажете заплатите бе 2 години лизахте пеевски и цветанов сега да го д...те

    Коментиран от #13

  • 12 ТУРЦИЯ ТВ

    2 1 Отговор
    МАХАЙТЕ Я ТАЯ ТУРСКА ЦИГАНСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ПОРЪЧКОВА ДО МИН ГОД КЪДЕТО ОБСЛУЖВАХА БАРЕКОВ
  • 13 Кой брани пирамидата КТБ

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "пича":

    Не знам чия собственост (на Цветан Василев, Деян Пеевски или на друг играч на задкулисието) е понастоящем ТВ7, но със сигурност може да се каже, че през последните години не е имало у нас ТВ канал с по-манипулативни новини ! А къде беше СБЖ и СЕМ при Костинбродската постановка на ТВ 7, довела до погазване на изборния кодекс и до манипулиране на избирателите ? А в случая, доколкото разбираме, става дума за запор над имущество на пирамидата КТБ !!!
  • 14 смях

    2 0 Отговор
    смях в залата айдуците крещят дръжте айдуците
  • 15 гост

    2 0 Отговор
    А БТВ кога?
  • 16 Факира

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "мики":

    Теа приказки ги слушаш ти като седнете на дивана с мама и тате. Тогава след тежкият ден във фабриката тате почва да се прави на мъжкар и с басов и резлив глас коментира всяка новина от телевизора. Той пък на свой ред преразказва какво са си говорили другите "шефчета" във фабриката, а ти на свой ред каментираш тука :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • 17 гошо прупрунков

    0 0 Отговор
    няма ли кой да гръмне всички прокурори , съсдии и съдия изпълнители в българия. когото и от тях да хванеш - все има за какво да го гръмнеш. аман от тая сган дето тормози цял един народ

    Коментиран от #18

  • 18 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "гошо прупрунков":

    Ами то като гръвнеш съдиите и прокурорите,съдия-еэпълнителите,адвокатите и нотариусите стават иэлишни!А имаш ли хабер колко са много и наемаш ли се да храниш семействата им?!
  • 19 Danail Lazarov

    0 0 Отговор
    Това на което станахме всички свидетели е демонстрация на насилие върху свободата на словото и опит да се спре една телевизия, която не е удобна на ГЕРБ, защото няма как такава мащабна акция от страна на полицията да се извърши без знанието на Бойко Борисов....! Той знае за всичко, което ще се прави и което вече се прави в България като цяла, а сега се прави, че не е знаел и уж щял да им помогне. Това от негова страна е опит да се направи на добър човек пред народа, защото знае, че много от хората го мразят и не го искат.

    Коментиран от #20

  • 20 Помака

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Danail Lazarov":

    Теа ша ги разправяш пред кварталната дружинка на по мастика, стига жена ти да та пусне да слезеш
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове