Last news in Fakti

30 Април, 2015 12:49 6 645 13

За дълговете на TV7 са виновни Пеевски, Бареков и Василев

  • tv7-
  • апктб-
  • пеевски-
  • бареков-
  • василев-
  • дълговете

Да убиеш муха с гаубица и да затвориш телевизия с армия полицаи, заявиха от АПКТБ

За вчерашното фиаско пред сградата на TV7 има различни виновници -  инструктираните съдия-изпълнители, анонимните (както винаги) поръчители на тази акция, но в никакъв случай не са уволнените полицаи. Кой е наистина отговорен да се стигне дотук? КОЙ друг, ако не господата Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков! Това става ясно от становището на Асоциацията на пострадалите от КТБ (АПКТБ), относно виновниците за скандала с TV7.

Небезизвестният млад предприемач, който финансира щедро медийни проекти, се бе заиграл с един мустакат господин, притежаващ банка. Двамата решиха да продължат играта с безумния журналисто-политик Бареков, който използваше положението си на шеф в TV7 и News 7, за да разиграва угодни нему и на господарите му водевили, при това много добре платени. Селският журналист си направи заплатата като на директор в CNN. Tака телевизията натрупа дългове към Корпоративна Търговска Банка. Защото никой от тези шефчета и „инвеститори“ не извади пари от джоба си! Пък и защо да вади, когато под ръка има една от най-богатите в България банки и може да плаща с нашите пари?

Някои посочиха журналистите от медията като виновни. „Как така?“, питаме ние. Тези журналисти, които вчера защитиха с телата си своите работни места и право на свободно слово, по никакъв начин не могат да бъдат обвинявани.

Заради игричките на влияние на политици и „бизнесмени“ стабилната КТБ бе фалирана нарочно! Сега хиляди вложители кършат пръсти и се чудят на кое правосъдие да вярват и как така изчезнаха парите им. Същото нещо се опитват да направят и с въпросната телевизия. Ефирът й е апетитна хапка, а като я затворят и ограбят техниката, цената ще падне доста. Познайте КОЙ има интерес от нови медийни проекти точно преди изборите есента? Точно така, познахте.

Задълженията на банката към вложителите далеч надвишават дълга на TV7 към КТБ. Не е ли по-добре да дадат банката на Асоциацията, които със сигурност ще я управляваме далея по-адекватно?

Заради безумието и алчноста на тримата тенори - Пеевски, Василев и Бареков, хиляди хора остават без спестявания и работа. Днес на 58 години, следствие стреса, почина още една от излъганите вложители – бивш хирург и уважавана в обществото жена. Докога ще допускаме този рецидив? Трябва да се събудим и да покажем, че сме европейци, които отстояват правата си и им е писнало от мутрокрацията в България, смятат от АПКТБ.

АПКТБ се интересува от няколко важни неща, които според нас касаят и общественото внимание. Има няколко лесни въпроса с може би не толкова лесни отговора, относно КТБ, на фона на последните събития:

- Как така защитените свидетели Г. Кортенски /шеф на IT отдела на КТБ/ и А. Киров продължават да работят в банката?

- Те ли изпратиха Пламен Рашков и Радостин Кенаров /интересно е и за кого работят/ да изключат сървърите на TV7? Ако не са, то тогава КОЙ?

- Кой и защо е замразил датата за всички банкови операции на 22 април, а сега сме вече 30-ти?

- Каква е точната бройка на депутатите с надгарантирани депозити в КТБ – 12, 14 или 15 и кои са те?

- КОЙ ще отговори на тези въпроси?? 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    2 0 Отговор
    Кой е виновен казва съдът. Казва също и какво следва да бъде наказанието за подобна вина. Някой може ли да ми обясни как един Управител на предприятие ще тегли кредити ( за тях трябва да има бизнес план), след това ще се кандидатира за Евродепутат и ще бъде освободен от работа и от отговорност без да е дал точна програма как ще се изпълнява въпросният бизнес план и как ще се връщат взетите кредити. Ами навремето Бай Тошо пращаше в Белене и вкарваше по затворите за подобно нещо. Имате ли представа колко низвергнати стопански ръководители имаше. Това се нарича самоуправство и следва да е строго наказуемо и наказанието не бива да бъде по-леко от това, което е било през социализма иначе лъже демокрацията, която се изгради в България след 10.11.1989г. ще дава почти безкрайни възможности на мошеници, некадърници и крадци да се разпореждат с парите и съдбата на хората, което според мен направо е зловещо. Какво става сега единият в Сърбия, другият евродепутат с имунитет, а пък третия е така увъртян, че дори журналистите не смеят да кажат вече нещо за него за да не бъдат подхлъзнати от поредната машинация. Браво! Браво! Поредната мила родна картинка.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 200 000 ЛВ ГАРАНТИРАНИ

    2 0 Отговор
    Асоциацията на пострадалите от КТБ, имате право за написаното. Освен за едно всички вие сте с влогове над 200 000 лв. и всички вие също от алчност сте си вложили сами парите при Цветан Василев и Делян Пеевски. Смятате ли, че е редно да се възмущавате на алчноста на другите, когато самите вие също сте алчни. Смятате ли, че е справедливо? Вие да получите 200 000 лв., които си върнахте като гарантирани и които ще изплащаме всички ние дори тези, които нямат и една стотинка в банкова сметка? И то пак заради алчност, но този път вашата.
  • 4 mnogozle

    3 0 Отговор
    Началникът на 6-то си е дал молбата за напускане също заради ваща телевизия. Полицията няма интерес от някакви сървъри и жалко ,че политиците пак си измиха ръцете с някой който няма вина
  • 5 Павлова

    1 0 Отговор
    "Заради игричките на влияние на политици и „бизнесмени“ стабилната КТБ бе фалирана нарочно!" - ФАКТ, КОЙТО УДОБНО СЕ ПОДМИНАВА ОТ ПОЧТИ ВСИЧКИ ЖУРНАЛИСТИ, КОГАТО СЕ ГОВОРИ ЗА КТБ.
  • 6 ВЪЗМУТЕН

    1 1 Отговор
    До 200 000 лв. гарантирани: Защо твърдите небивалици, че Вие ще ни връщате парите, вложени в КТБ? Всички тези 3.5 млд. лева се изплащат от Фонда за гарантиране на вземанията, който се попълва от Търговските банки, а в момента държавата му отпусна 1.7 млд. заем срещу доста добра лихва? Не се изказвайте неподготвен - ставате за смях. А КТБ даваше тези лихви и когато други банки вдигнаха до 11% лихвите, тъй че и тук не сте наясно.
  • 7 Гринго

    3 0 Отговор
    Когато ядохте кюфтетата не ревахте!? Що за журналисти сте,след като играехте по свирката на Дудука и на оная червена Манолова? Тази медия умря още при Костинброд,сега само я погребват...Работещите там високоплатени журналисти,не заслужават никоя друга медия да ги вземе на работа! Това са хора без грам достойнство,продали се на дявола за жълти стотинки!
  • 8 Дядо Шишарко

    4 0 Отговор
    -Какво го интересува народа кой мамин-прасчо дудук-свирчов или банго-василчо давали взимали пари от тв7 и нюз7 важното е че имат почти 8-млн.лева към изгорелата банка кредит и трябва да го върнат до 7-дни защото не са го обслужвали 10-месеца и да не са правят на треснати у диреко а да плащат иначе на улицата където им е мястото!
  • 9 ЯНИ

    2 0 Отговор
    На никой не трябва да връщат нито стотинка или само на клиенти имали до по 20000лв.Спестени пари по-голяма от тази сума са 100 процента придобити по нечестен път.Всички сме работили цял живот и освен ежемесечните разходи не виждаш нищо настрани.Даже 70/100 от хората едвам кретат с тия мизерни заплати,камоли да вложат пари в някоя си банка.
  • 10 яни

    2 0 Отговор
    А ако имаш задължения към тая банка /кредит/,и сега като е фалирала дали си мислите че никой ще ви остави намира и да се забравят тия пари а???Колко ли предупреждения и закани щеше да са получени за тия 5-6месеца,писма и покани от разни съдия-изпълнители и т.н.
  • 11 Иванина

    0 0 Отговор
    А да питам само, кой ще плати сметката.
  • 12 зюмбюла

    0 0 Отговор
    КОЙ плати на ЧСИ Митов да играе в цирка.
    не, не е въпрос. констатация е.
  • 13 ани

    0 0 Отговор
    КТБ е най- голямата кражба на банка , кражбата с боновите книжка е най- голямата кражба на прехода от социализъм към демокрация !! Веднъж получих 16,80 лева дивиденти като платих около 30 лева за влаков билет ! Когато отидох в София да си получа парите , фонда имаше 5-6 стаи пълни с хора които решаваха кръстословици и една много учтива секретарка . Гледах ги и си мислех, къде ми е бил акъла да си дам парите изобщо за бонова книжка ! Мързеливи сме !! Това използуват мошениците !! Дадох ме им държавата на тепсия а сега ни е криво !! Все още не е късно ! Да се поучим от Румъния но трябва да имаме здраво д... ! Компромис - НИКАКЪВ !! Не като кмета на Хасково дето се изкарва по- чист от водата !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове