Last news in Fakti

17 Март, 2016 10:23 2 182 12

Менда Стоянова: Ясно е кой фалира КТБ

  • менда стоянова-
  • кой-
  • фалира-
  • ктб

Това е г-н Василев и ръководството на банката, заяви тя

Менда Стоянова: Ясно е кой фалира КТБ - 1
Снимка: БНТ

Цветан Василев дължи много отговори не само на българската съдебна реформа, а и на всички нас и е добре да има възможност да ги даде. Това заяви по БНТ председателят на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова. Ясно е кой фалира КТБ, каза тя.

„Ясно е кой фалира КТБ - това е г-н Василев и ръководството на банката. Това, което каза той - политическа атака и т.н., всичко това може да се интерпретира, че се е случило или е било причина, но ако изобщо е имало такова нещо, това е било повод в този момент банката да избухне. От доклада на парламентарната комисия виждаме, че рано или късно банката е трябвало да фалира. Василев говори за повода, за момента, в който е влязла прокуратурата, че са иззети документи. Това е на повърхността, това е поводът, но когато влезете вътре в документите ще видите, че банката е управлявана като пирамида. Високи лихви, привличане на депозити, с тези депозити са раздавани кредити, които за съжаление са инвестирани половината и повечето от тях в непечеливш бизнес. За да не бъдат категоризирани като лоши кредити, давани са нови кредити на други фирми, които да служат за източник за погасяване на предните. Това е пирамида и тя рано или късно щеше да рухне. Най-лошо за мен е, че голяма част от парите са инвестирани в непечеливши проекти, те са изхарчени и никога няма да бъдат върнати“, коментира тя.

Стоянова обясни и че тегленето на нов външен дълг от 2 милиарда евро се налага заради поредната година на дефицит в бюджета на България и обясни защо е необходим:

“Теглим заем защото 8-ма година сме на дефицит. Харчим повече от колкото събираме, но едновременно искаме повече пари за здравеопазване, сигурност и това е 8 година. Този дефицит се налага да се финансира от дълг. Голяма част от този дълг рефинансира и стари дългове, чиито падежи са сега и следващата година, т.е. ние трябва да започнем да бъдем на излишък, за да почнем да погасяваме старите си дългове, а не да ги рефинансираме с нови. Има обаче и положителна новина, че заявките за тези 2 млрд. евро, бяха за повече - 3 и 8 млрд. евро. Следователно има голям интерес, има доверие към финансовата стабилност на България, ниската лихва, която се постигна е рекордна. Тя отново потвърждава това доверие.”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волен Сидеров

    3 0 Отговор
    то ктб е ясно отдавна-НО-
    сега кой фалира държавата като тегли ли тегли заеми в самозабрава или в самозабравил се олигофренски сериал-хак да ни е като сами си го избрахме ,а честито-и магистралите спря да строи ,пък пак му трябват пари-на такъв калпав народ туй ни се пада-ние сме като рак-риба и щука -всеки дърпа на някъде без да мисли за общото добро.....
  • 2 честито

    2 1 Отговор
    Дамата пак повдига въпросът в стил на вестникът, името на който означава " ОГЛЕДАЛО". Или в стил на българска народна поговорка : " Гузен, негонен бяга."
    На експертите / истинските/ и образованите им е ясно КОЙ, го стори, но не е този, за който говорят.
    Ще дойде време и на тези които им е работа да търсят отговорност за това , но на други адреси, да го сторят.
    Може би, преди изтичане на абсолютната давност ?
  • 3 Войн

    2 0 Отговор
    Дължите на народа цялата истина за този обир. Време е целите на политическия инжинер и кръговете около него да бъдат изяснени. Превратът 2013та маскиран като антимонополни протести, проектът дудурекс, измамата костинброд, последвалото газово заробване на България.
  • 4 рес еоод

    0 0 Отговор
    по принцип банките са пирамиди
  • 5 Сос

    0 1 Отговор
    Ясно е - Цецо Мустака, който си живурка в Сърбия
  • 6 ДАЯ

    0 0 Отговор
    Абсолютно е права жената! А сега си вее байряка в Сърбия и никой не може да го барне!
  • 7 по темата

    1 0 Отговор
    Фалитът та КТБ е герперска-мафиотска кражба, за да разпридилят допйлнителен пай към сметките си всички изроди от Управляващата коалиция на идиотите, които са на власт благодарение на господарите си, които добре пасат говедата, които надупват; злото от това е че страда народа, понеже от Империята на Злото са доволни от това – намялаването на населението и използването на територията българия за свои цели.
  • 8 да уточним

    0 0 Отговор
    "Този дефицит се налага да се финансира от дълг. Голяма част от този дълг рефинансира и стари дългове, чиито падежи са сега и следващата година"

    Е добре де, нали по този начин е фалирала КТБ?

    "За да не бъдат категоризирани като лоши кредити, давани са нови кредити на други фирми, които да служат за източник за погасяване на предните. Това е пирамида и тя рано или късно щеше да рухне."

    Сега и държавата ли ще фалираме?
  • 9 gost

    1 0 Отговор
    Госпожа Менда да не се прави на ощипана много добре знае кои, как и колко са взели. Само си спомнете когато целия народ очакваше да се търси отговорност от Искров тя излезе по телевизора и каза "Иване не си ли подадеш оставката ще те набия" с усмивка и тон между стари приятели. Всеки сам да си направи извод дали ще върнат и един лев във хазната.
  • 10 Ууууууу

    1 0 Отговор
    Парите са инвестирани в непечеливши проекти и нямат да бъдат въррнати ТОЧКА ПО ВЪПРОСА СПОРЕД МЕНТА СТОЯНОВА .,и повече не се интересувайте.ИМЕНА , ФИРМИ,Госпожо..ЦЕЛИЯ ГЕРБ сте се облажили от тази банка..Василев ще отговаря за 200млн. лв. Искаме Имената на открадналите 3,000 000 000лв. Изглежда и ти си бъркала яко в меда..МНОГО ТИ СТАНА...
  • 11 банката е била

    0 0 Отговор
    под пишман надзор на бнб. почти всички пишман политици са просили парички при василев. истината е една- василев е виновен, но има доста по- виновни преди него, особено тези които не искат да връщат милионите взети от ктб...коя е най- голямата грешка на василев? това е дългото мълчание:)...
  • 12 goni

    0 0 Отговор
    Г-жа Менда нещо се е объркала!:) Случва се! Дано и Бог и прости, както и аз и прощавам! Ама, да ме прощава не може банкер №1 на България да е направил пирамида! Ааа! В никакъв случай!:) Че не само цялата страна-цяла Европа му вярваше!:) Е виж в Швейцария спокойно му отпуснали някой франк да си купи къще!:) Абе, и тия като нас!:) "Банкер на банкер око не вади "е казал народа!:)" Банков надзор"! Хубав майтап!№
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове