28 Април, 2016 12:44 14 400 50

Стига са ни стригали като овце, нужна ни е общност

  • слави трифонов-
  • овце-
  • стригали-
  • общност-
  • референдум

Ако останем стадо винаги ще има овчар

Стига са ни стригали като овце, нужна ни е общност - 1
Снимка: Шоуто на Слави

„Видин е най-бедната община в целия Европейски съюз и поради тази причина вие имате много сериозна отговорност на плещите си. Идвайки насам се запитах какво ли би могло да ви мотивира да останете тук“ – с тези думи започна Слави Трифонов срещата си с хората във Видин. На 21 април, заедно със сценаристите Тошко Йорданов и Филип Станев, Слави беше в препълнената зала „Фестивална“ и проведе откровен разговор с младите хора от дунавския град.

Слави сподели интересни думи, казани му от „един велик мъж, който за съжаление вече не е сред нас“ по време на гостуване в „Шоуто на Слави“. Този мъж (б.р. Джоко Росич) запазил образ от детството си – група врабчета, за които учителката му казала, че винаги остават тук, в България, докато другите прелетни птици отлитат на юг и идват тук само когато е топло и удобно. „Ако мога дори на един човек да съм от полза, значи е имало смисъл да дойда по този път, от който щях да родя мъртва котка“, обърна се към залата Слави Трифонов, визирайки окаяното състояние на пътната инфраструктура във Видинско. „Този кмет тук е ваш служител и ако вие не го принудите да се чувства като ваш служител, ще се чувствате като негови слуги. Същото е и с министър-председателя.“

Трифонов обърна внимание върху факта, че управляващите политици в България непрекъснато си купуват нови коли, но не със собствени средства, а с парите от данъците – „ние даваме тия пари на Министерството на социалните грижи, да си купуват нови коли за 700 хиляди лева“.

Първият зададен въпрос беше от Милен Милчев – икономист по образование, състезател по самбо, занимавал се и с местна политика. Младият човек обясни, че е „от врабчетата“, избрали да останат във Видин и допълни, че от 32 души в класа му, завършили през 1999 г., само петима са останали в родния си град. Милчев разказа, че през последния мандат във Видин са се похарчили около 250 милиона лева от европейски проекти, а около 800 милиона е „погълнал“ Дунав мост, но въпреки това никой от хората в града не е усетил позитивна промяна от тези похарчени средства. „Дали има рецепта за развитие на Северозапада, дали има рецепта останалите 32-ма души от моя клас да се върнат във Видин?“, попита Милчев. „Рецептата е да има общност“, отговори Слави Трифонов и даде пример с история на негов приятел, купил си къща в съседство с шведско семейство, работещо в IT компания. Шведите смятали, че България е най-хубавото място на света и дори тъщата при тридневното си гостуване се убедила в това и останала при тях за два месеца. „България е наистина много красива, но като общност не струваме, за съжаление. Представете си, че Видин е общност в някакъв бъдещ хипотетичен прекрасен свят, в който всички граждани на Видин се чувстват първо като общност, а чак след това – разделени по партии, отбори, Левски-ЦСКА, селяни-граждани, кой дошъл оттук, кой – оттам, по-бедни – по-богати…“ Според Слави Трифонов в подобна общност е важно на първо място всички да са обединени от целта – „че сме от Видин, и че искаме този град да е прекрасен“. „Тогава, като общество, ние ще положим такива усилия и ще бъдем толкова честни и почтени един към друг… Знам, че звучи утопично, но всъщност американците така са го направили“, обясни Слави. Той обърна внимание на факта, че когато разговаря с американци или канадци, му прави впечатление, че в приоритетната им стълбица най-отгоре стои общността.

„Рецептата за спасението на Видин е рецепта за цяла България. Ако не сме общество и ако не осъзнаваме правото, което ни дава нашата Конституция, то ние ще действаме като стадо, имащо нужда от овчар, който ще прилича на Тодор Живков, на Иван Костов, на Бойко Борисов… А ние ще чакаме само да ни стрижат и ще блеем“, обобщи Слави Трифонов. Според него на българите ни липсва инициативност. „Тези, които са по-инициативни, над 2 милиона, отидоха в чужбина и там спазват правилата, работят… Те носят обратно на България милиарди всяка година и това е най-големият чуждестранен инвеститор – грижейки се за близките си в България. Ако ние сме инициативни като общност, ще спечелим, само можем да спечелим. Ако не сме – позволяваме да дерибействат некадърни, непочтени, корумпирани и алчни хора“, каза Трифонов.

Млада майка от Видин изказа възмущението си от обединяването на детските градини в града и сподели, че директорът на градината, където ходи детето ѝ, не си върши добре работата. Въпреки това тя успяла да събере само трима съмишленици от родителите на над 100 деца в детската градина. Според Слави на голяма част от българския народ „ще му писне тотално“ в следващите месеци или години и тогава всичко това ще се промени, защото настоящото състояние не е добре за нас, самите. „Не е добре да сме разделени и всеки да си гледа само в собственото си канче“, добави Трифонов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Plodviv

    4 1 Отговор
    Погледнете хубаво човека на снимката... И ако този ще е бъдещето, промяната, която чакаме 25 години и свързваме с откъсването от тези практики, които ни превърнаха в най-бедната държава в Европа, то тогава е време да си купуваме ампулка с цианид... Докато не е станал дефицитен...
  • 2 Капота

    0 1 Отговор
    Всеки българин си мисли че знае всичко, а друго е да можеш а 3то и 4то да го направиш

    Коментиран от #6

  • 3 Волен Сидеров

    0 4 Отговор
    Славчо,стига се прави на мижитурка-Но-Прояви мъжество и Отговорност и поведи народа -дори и с тази система -после като вземеш властта промени системата....
    само ланкате по предаването си и ставате и вие досадни.....
  • 4 жоко

    4 0 Отговор
    Този се мъчи за наша сметка да яхне вълната...селски тарикат,но няма да му минат номерата....
  • 5 Петър

    4 0 Отговор
    Горките врабчета.Идва още един Бареков.
  • 6 АЦКУ

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Капота":

    5-то да го изпиеш, 6-то да го н@€**ш, 7-мо да го о$€**ш и да накараш мякой да го глътне - точно това се случва в БГ!
  • 7 Оркестър

    1 4 Отговор
    Видно е, че ФАКТИ е уважаван сайт щом троловете реагират толкова бързо :)

    Всички политици се на..рат от страх като чуят за мажоритарни избори, а Славчо точно това им готви... Ами ще пишат троловете, нали и те некой лев трябва да изкарат ...

    Коментиран от #12

  • 8 Георги

    3 0 Отговор
    Пече се една работа, ама ще видим.
  • 9 mihala

    0 3 Отговор
    Разделението изисква по-голяма инициативност, а не мързел, зад който да се крият другите.
  • 10 София / България

    0 1 Отговор
    Ачо, ти косъ немаш и сам стрижеш хората на доверие, щото си гнил и нищо не расте по тебе! Ако исках да търся воеводи - пред блока ми е пълно с такива, плешиви, злобни, недъгави, мразещи, изперкали демагози с неплатена вода от 2 години, но с пълен хладилник "рекламирани" продукти! Къде си тръгнал да ставаш търгаш с търгашите щом си пръв любовник на пишман-аркадашите?!
  • 11 Atanas

    0 1 Отговор
    Slavi mnogo se prevazbudi,predi da stane vodesht v BTV,beshe maloumnik,to i sega si e.Vidia malko pari i stana chovek.Dokato se dokopa do kokala.
  • 12 шоуто продължава

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Оркестър":

    Явно според теб всички сме тролове, значи, ако някой не мисли, като теб, веднага му лепваш квалификацията "трол".
    А ти какъв си? Наивник, който чака някой друг да му каже, кое какво е и какво трябва да прави.
    Иначе, Славчо им готви това, за което са му платили. Популистки изказвания, слушали сме ги вече, Славчо не е от вчера, а от 25 години и всички го познаваме и днес изведнъж се сети за разни референдуми и ред други "новости'.
    Стига бе! :)
    Искам да знам, защо Славчо шоумена се занимава с политика????? От къде на къде телевизонно шоу ще променя статуковото в една демократична държава?
    До там ли сме я докарали?
    Не за първи път на този народен трибун му се налага да се изявява, като народен будител, помня, шоуто Ку-Ку, от където нашият герой тръгна, Ку-Ку е шоу не на кой да е, а на Държавна Сигурност!
    Така Славчо получи летящ старт.
    Агентурата обаче подценява доста хората в България, като пуска шоумена да настройва обществото, защото никой не му вярва.
    Вече тази схема се изтърка с един друг "герой", Бареков.
    Не знам, обаче милиционерите явно са сигурни, че номера ще мине и втори път.
    Отделно, мажоритарните избори няма да променят нищо, нито ще бъдат приети, дори и да бъдат приети, ще дойдат абсолютно същите хора, защото в тях са ПАРИТЕ!!!!!!
    Основния проблем на България е липсата на безпристрастно и ефективно правосъдие, корупцията във властта и никакви мажоритарни избори няма да променят нещата.
    Който има ПАРИ, каквито и избори да има, ще бъде на върха и пак ще си купува власт и ще източва и краде, защото няма най -важното за, което Славчо не обелва дума, КОНТРОЛ!
    Хората били бедни???????
    Ами, как с мажоритарните избори ще им напълниш джобовете,а?
    Икономиката, работните места, това дава "хляб", не някакви тъпи избори!

    Давам пример с Германия и другите Западни държави, защото ние не сме измислили топлата вода!
    Там изборите са пропорционални и гласуването не е задължително, но икономиката върви и стандарта е висок!
    По голямо доказателство за абослютната безполезност на референдума и подточките на актьора здраве му кажи.

    Коментиран от #15

  • 13 Дуло

    2 1 Отговор
    Какви сме били българите и какви ще бъдем(бъдете сигурни)
    е доказателството РОЗЕТАТА от Плиска
    Това е духа на нацията
  • 14 Атанас

    0 3 Отговор
    Dane zabraviame edin Barekov.Slavcho e drugiat.Niama razlika,niakoi mu plashta za tova,no neka vseki si znae miastoto,ili v televiziata ili politik.Jalko che BTV pozvoliava tova.
  • 15 ОРКЕСТЪР

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "шоуто продължава":

    Ако не си разбрал до сега, да ти обясня: ПРОПОРЦИОНАЛНИТЕ ИЗБОРНИ ЛИСТИ са обезсмислили всички избори! Шефа на партията си избира послушните мижитурки, дето после го слушат гласуват под строй. НАРОДА НИЩО НЕ ИЗБИРА.

    Евалата на Слави, че е задал правилният въпрос. Първият в референдума. Слави не прави партия, а иска смяна на правилата. А при 100% мажоритарни избори властта на партийният елит изчезва. Затова всички партийни лидери реват.
    А ти ако не си партиен лидер, кво си, че си толкова доволен от дереджето на България?

    Коментиран от #16

  • 16 шоуто продължава

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "ОРКЕСТЪР":

    Кой и за какво ми плаща не ти влиза в работата!

    Коментиран от #21

  • 17 Коч

    4 0 Отговор
    Сегашните овчари не ми харесват, но и Славчо се натиска за чобанин. Него пък съвсем не го ща. Като шоумен се е взел на сериозно, а ако стане политик, няма да се търпи.
  • 18 Природата в действие

    2 0 Отговор
    В българско няма кадърни хора да управляват тази малка държава!За това тази страна е била винаги под чуждо управление.Не се сърдете на римляни,византийци и османлии.Стадото не става за нищо.Мислите само за кражби,далавери,ядене и пиене.С този манталитет ще изчезнете като динозаврите и на никой няма да липсвате.

    Коментиран от #22

  • 19 азаз

    4 0 Отговор
    Селяка Славчо му падна рейтинга на малоумното предаванце и дори и бабките вече не го гледат и трябва от другаде да почне да изкарва парици.И ако случайно му мине референдума току виж регистрирал партийка като оня паляк Барека.
  • 20 гражданин

    0 2 Отговор
    Абе мого негативи по адрес на Слави тука........Еми до тука 25г не вървят нещата така , че аз вярвам на оная си работа , а не на тъпана в оня виц които го знае де .. Та те затова бащите на демокрацията са създали мандатноста..........Нека да видим и Слави сега може и да е успешен...................
  • 21 ОРКЕСТЪР

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "шоуто продължава":

    Явно и на много други тук им плащат, затова и толкова много те лайкват :)
  • 22 СХМЖ

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Природата в действие":

    Ти как ме уплаши! Махайте контрола на казаните за ракия и ние сами ще се изтрепем с чалга, БМВ-та и малоумие...
  • 23 Иванов

    3 0 Отговор
    Всичко казано е ясно за всички, но Славчо се стреми да яхне народното недоволство и да положи мазния си продажен задник в широкото и меко депутатско кресло...

    Не ви ли стигнаха "спасители", като измамника Костов, крадеца Симеончо, Генерала и др., че искате да ви оноди още един, поредния третокласен селски тарикат, наистина ли сте толкова прости, неуки и оскотели, че кълвете на голата кука на Трифонов ??

    Нека ви доразкажа приказката за врабчетата - като пронижеш едно с въздушна пушка, другите въобще не им прави впечатление, че кълват около мъртвото си другарче, те разсъждават както разсъждава средностатистическия неук и необразован българин : Защото си мислите, че само Иванов може да го съкратят, само Иванов може да го ограбят и пребият, само на Иванов некой пиян шофьор може да убие детето, само на Иванов жената се е.. с други, само Иванов може да се размаже в някое дърво край пътя, само на Иванов детенцето може да се разболее от нелечима болест, само Иванов е смотан и тъп а вие сте тарикати. И когато на Иванов наистина му се случи нещо, на вас не ви пука и не си разваляте рахатлъка, ама когато на вас ви се случи нещо, отваряте усти като крокодили, да търсите некой да направи нещо или да помогне....и почват едни псувни, едно търсене на права, едно реване....

    :-)
  • 24 въпрос

    2 0 Отговор
    Въпрос: кой плати цялата организация по събирането на подписите за референдума? Това са шатри, маси, столове, хора на надник, наеми, транспорт и редица други технически плащания... Едва ли С. Три. е извадил парите от джоба си или от сметките на офшорката 7/8! Иначе адмирирам желанието му да събуди народа. Само че, то няма народ, защото 'нема такава държава', както пее бившият нежен бард на ВИС, СИК, Корона, 777 и други бакшишодатели! ;)

    Коментиран от #32

  • 25 мн хейт

    2 2 Отговор
    хораааа запомнете 1...ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА.....
    нисш,мишкарси народ.....и нисши мишкари ни оправляват...няма как да е друго.Не плюйте Слави,стига сте лъскали бастуна,ами излезте на улицата и покажете Т...ЦИ....

    Коментиран от #28

  • 26 ОРКЕСТЪР

    1 2 Отговор
    Който е щастлив от правилата за управление на България, да не ходи на референдум. Но който му е писнало да живее в така организиране държава СЕГА Е МОМЕНТА ДА ПРОМЕНИ ПРАВИЛАТА.

    А на Слави Трифонов само може да му кажем БЛАГОДАРЯ, че успя да организираш този РЕФЕРЕНДУМ!
  • 27 пръч

    2 0 Отговор
    Трифонов е един пълен демагог.Поредния, аналог на ББ, Царя и пъдаря.Народ, който чака да бъде "оправен" от такива, нищо добро не го очаква.
  • 28 СЪСЕЛ

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "мн хейт":

    Точно мишките разчитат на въпросния лонгур, който беше пръв приятел с мутри, депесари и на шоуто на който гостуваше Гоце Първанов.Фирмата му е регистрирана като офшорка...
  • 29 илия павлов

    2 1 Отговор
    ти от стригането ли оплешевя бе смотаняко я по-добре пери ми парите
    както сме се разбрали и стига си мрънкал че да не дойдеш при мен
    да храниш червеите
  • 30 Българин искaм промяна

    0 0 Отговор
    Ей хора-българи.аз не мога повече да търпя 240 б....ка да продължават да грабят,нас останалите тук в България,да харчат парите ни за техни облаги и да продължават да вземат европейски пари -уж да оправят пътища и какво ли още не и да потъва държавата с нови и нови дългове,СЪБУДЕТЕ СЕ И СИ ОТВОРЕТЕ ОЧИТЕ ,стига сте плюли по-този и онзи,по добре Слави Трифонов отколкото тези 240 айдуци Ако не се събудиме скоро - да се сърдим на себе си и никой друг няма да ни е виновен-освен самите ние.Така,че Българино-СЪБУДИ СЕ най-сетне.
  • 31 Иванов

    1 0 Отговор
    Хубави думи на един шоумен и толкоз! Слави ли ще ме "оправи"? Не ми се иска след премиер - пожарникар, да имаме и премиер - шоумен! България ще се оправи, когато престъпници като Цветан Василев например биват вкарвани до живот в затвора за своите далавери! Всичко друго е само приказки... красиви, но приказки!
  • 32 Българин искaм промяна

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "въпрос":

    Само да ти кажа в отговор на коментара ти-в нашият град Елин Пелин книгите за подписите за референдума бяха оставени в най-обикновени магазини и хората се подписваха без бой,без кебапчета и кюфтета,защото искат промяна -както направиха и промяна в управлението на града -за часове изгониха ГЕРБ от града с Камарската музика,защото хората в Елин Пелин не спят.
  • 33 Българин искaм промяна

    1 1 Отговор
    не казвам Слави да ни управлява,но някой трябва да ни обедини и аз мисля,че той е човека
    да не би Волен да е човека -откачалка
    по добре Слави

    Коментиран от #44

  • 34 мъжкар

    1 0 Отговор
    Хубави думи ама май само на книга.Вярно е това че трябва да има общност защото не случайно е измислена тази поговорка че съединението прави силата.За съжаление обаче към днешно дата фактите говорят съвсем различни неща .Има определени вътрешно политически мафиотски кръгове които с помощта на разни така наречени "евроатлантически" партньори вложиха много големи средства за да се стигне то тази разруха в която тъне България в момента.Така че само с тоя референдум няма да стане нищо мафията владее всичко и всички в България.Трябва да има арести от най-низшите етажи до върха на пирамидата и тези арести да завършват с дългогодишни присъди затвор при това по-много бърза процедура.В момента в България на така наречените частни бизнесмени които смучат народа давайки му ниски заплати вече 26г трябва да им се изземе цялото имущество и да се раздаде за здравеопазване за пенсии за образование и не на последно място за построяване на нови предприятия защото уверявам ви че в България на тия всичките престъпници капиталите им са баснословни и това всичко е от нас обикновените хора.Не може тука оная Мая Манолова да иска да пращаме СМС за да подпомогнем бедните пенсионери при положение че всеки ден виждаме децата на така наречените "бизнесмени" как се разкарват с коли за по 150 бона.Ами кой ги докара до това положение тия хора пак тия същите главорези.Трабва да има арести и затворите да се препълнят по най-бързия начин и начело на страната трябва да застанат хора млади и интелигентни и хора които са мотивирани да работят а не като сегашните 240 хрантутника в Народното събрание.Ако това не се случи Видин ще си остане същото пропаднало село а Бъгария ще намалее до 3 000 000 човека след 10г.
  • 35 Язе

    1 0 Отговор
    Я се радвам, че съсипаа сичко и ше остане една чудна природа дека един ден сите ке я ценат... Ще станем толко девствена природа, та чак дева Мария ше и стане неудобно.
    Иначе на спасители не вервам... И тия са кат ония.
  • 36 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    СЛАВИ ТРИФОНОВ СЕ ДЕРИЖИРА ОТ ДЯВОЛА
  • 37 Скотю Скотев

    1 0 Отговор
    Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме...
    Помежду си лихи, буйни, топорни,
    пред други сме тихи, мирни, покорни...
    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
    щот сме туткун, щото не сме кадърни...
    Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
    а всякому мерамът е развала...

    Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша.
  • 38 Тотя Войвода

    0 0 Отговор
    Едно време, когато хан Аспарух е казвал "тук ще бъде България" не е провеждал референдуми, не се е кланял на тоя и оня а с оръжие в ръка е взел каквото му се е харесало. Византия и западния свят са треперели от името България. Защото не сме се кланяли на тоя и оня , а сме клали, палили и побеждавали наред. Кой народ в света може да се похвали, че е взел главата на един византийски и един латински император - силни и могъщи агресори?! Да, давали сме и хиляди жертви - но без да се жертва най-ценното не може да се постигне нищо.
    А сега мрънкаме - вместо да вземем по една сопа и да млатим наред - политици, мафиози, Слави, и всякаква паплач. Линч и народен съд! От мирни протести - файда няма. Линч и народен съд! Като всичко пламне , 60 000 ченгета, дори с танкове не могат да надвият на 5 000 000 разярени българи и българки със сопи ножове, брадви и др. А в гората дебели тояги - колкото щеш! И всеки има нож в кухнята.
  • 39 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Има нещо , което не ми се нрави у Слави! Но то си е мой проблем. Интересното е, че и той приказва хубави и праведни приказки, като всички разсипници на България от последните 26 години! Не ми се вярва / убеден съм/, че всичките точки от Референдума,са негова идея! Той има чудесен екип от умни хора. И покрай откровените простотии по късна доба , се открояват и много здрави, земни, честни неща.НА РЕФЕРЕНДУМА НЕ СЕ ГЛАСУВА ЗА ИЛИ ПРОТИВ СЛАВИ ТРИФОНОВ! Явете се на тоя единствен граждански Референдум, четете какво се предлага и гласувайте по съвест. Това е честен и почтен избор. Дано и там после няма фалшификации! Ще се види, колко пари струваме !!!
  • 40 рес еоод

    0 0 Отговор
    Как МВР окраде РАДИОЕЛЕКТРОННИ СИСТЕМИ
  • 41 Българин

    0 0 Отговор
    Най точно го е казал Мъжкара под №34! Всичко друго е празни приказки от пазара!Сега искам да попитам Мъжкара,кой е той в действителност и готов ли е да ни поведе,като изчисти предателите в нашите редици!КОЛКО БИХМЕ ОСТАНАЛИ СЛЕД ТОВА!!!???
  • 42 Попа

    0 0 Отговор
    Дългия да пита постоянно съдии и прокурори, защо оправдаха Бисеров,и други като него, и чак тогава ще му повярвам.
  • 43 и кво праим сега

    0 0 Отговор
    Тоа па слави кво ми се праи на интересен на турнето със тоа смешен матор...-славка трифонова иска да отиде в парламента да разпределя порциите и да е дружка със мустафъ т...к даяъ дудука бареков татана дончева славка бинева воленка сидерова ръмъдън мъдън кънчов водкаджията миков и за президентска двойка извратените онанисти баневи и знайни и незнайни други мижетурки и кукли на конци за да оправи и да не стриже вече Българският народ.....?!-Народе опичай си ъкъла защото вече и 5-6 годишните във детската градина са си научили урока пре..и на..и другарче!!!!
  • 44 сори

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Българин искaм промяна":

    Дойде време да смятаме свестните за луди ,.....а лудите за свестни .-Хр. Ботев
  • 45 софи

    0 0 Отговор
    този творец кючеко писец ще ни води към анадола
  • 46 seswa

    0 0 Отговор
    а бре тараланколу нали трябва някои да ги вкара там
  • 47 мъжкар

    0 0 Отговор
    Един от хората тук ме пита какъв съм бил.Ами казвам го по следния начин аз съм млад човек все още запазил разсъдъка си който не се подчинява на някакви елементарни битовизми човек който вижда доста напред.Аз съм един от малкото хора които имат пряк поглед върху това какво трябва да се направи и по-важното е как да се направи.Моите наблюдения върху политическата обстановка в Европа и по света ми дават достатъчно материал за да направя точен анализ какво предстои да се случи в нашата страна и в следствие на какво е всичко което понастоящем се случва.Така че пак повтарям на българския народ му трябва обединение и му трябва обединителна фигура.Но тази обединителна фигура трябва да поеме на своя гръб проблемите на народа и да ги реши с размах а не да застане начело на народа с цел да го ограбва и мачка както виждаме че се случва до сега защото истинския пълководец казва "след мен момчета" и тръгва напред а не "напред момчета" а той да стои отзад.България е малка страна но с много добро стратегическо положение.И точно това я прави интересна за много хора както тук така и навън.Уверявам ви че една промяна на положението тук в България ще повлияе на политическите процеси в цяла Европа.Много политически кръгове зад граница нямат интерес тук да има силна и просперираща държава.България е малка страна и като такава за да бъде силна трябва много добре да си подбира своите стратегически патртньори и да умее да извлича ползи от сътрудничеството си с тях .Но това няма как да се случи докато има мафия и корупция тук и докато САЩ са ни "партньори".Така че моето мнение е че наистина няма време България трябва да има статут на нормална държава а не на република от третия свят.В момента в нашата страна на практика няма нито едно министерство което реално да функционира нито на здравеопазването нито на транспорта нито на вътрешните работи нито на отбраната.И на фона на цялата тази разруха виждаме всеки ден по улиците лъскавите джипове и големите палати в разни курортни местенца.НАШИТЕ ПАРИ СА В ТЕЗИ ХОРА!!

    Коментиран от #48

  • 48 ТОПОР

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "мъжкар ":

    -Какви пари бе село мое нанагледно имаш пари ако си ги изкарал със ъкъл дупе по-наследство и т.н. а не да гледаш другите какво имат а ти нищо и живеем от 26-години във капитализъм какви комунистически лъжи измами и утопия те гони ако няма валутен борд който е фиксирал 1 евро-2 лева и пари от европа и 1-месец няма да изкара България и руснаците ли ще ти помогнат предателю-поганец виж как разсипаха украйна за нищо защото руският президент го изгониха там а той се занаити и 3-месеца убиваха хора по-улиците на киев по-негово нареждане и ти европеец ли си или угуро-татаро-фин....?!-С две думи десен мъжкар ли си или лево резбарче със обърнато хастарче??-И кой ще поведе народа този от снимката ли той има доказано психични отклонения няма семейство няма деца няма нищо само рекетира актьорите и оркестърът си да му дават 60%от хонорарите си ако имат външни участия и защо като е толкова за народа живее в полите на витоша а не в панелка има американса офшорка за укриване на данъци и не си ходи всяка събота и неделя на село учиндол да копа градината???
  • 49 мъжкар

    0 0 Отговор
    Ами господин ТОПОР не знам кой е с психически отклонения дали Слави или ти самия защото изказването ти е повече от неадекватно.Аз също съм на мнение че не Слави е човека който трябва да застане начело на държавата.Бях писал ясно и точно че трябва начело да застанат хора които са образовани и са специалисти в своята област което очевидно в момента не се случва аз в народното събрание не виждам нито един човек който да разбира от нещо конкретно.Нагледен пример е Кунева която я преместиха вече на поне 5-6 поста с министерски ранг от различни области.Брей тая жена да не е извънземна бе или може би е както ти се изрази "кадърна" и рабира от всичко.Това че не четеш внимателно си е твой проблем.И според твоето изказване излиза че всеки един в България който има пари ги е изкарал с акъл и по честния начин ли ве ХА ХА ХА ХААА!!Ти явно си доволен от развитието на нещата в страната до момента и по думите ти излиза че трябва всеки да си кротува в панелната кутийка и да търпи още поне 140г даможе да се извъртят няколко поколения още докато синчетата и щерките на сегашните "господари" се превърнат потомствени милионери и тогава вече никой няма да ги пита от къде е произхода на техните пари.А за русия че била избивала хора в Украйна това пък вече беше най-интересното ти изказване макар че не виждам на базата на какво се изказваш по този начин ти бил ли си там видял ли си нещо НАДАЛИ така че не прави глупави изказвания.Ситуацията в Украйна беше предизвикана изцяло и само от САЩ това е доказан факт.И понеже си много умен дай боже да сме живи и здрави ще видиш какво ще се случи с Украйна в близко бъдеще защото и те като нас водени от продажни политици застанаха на грешната страна.САЩ няма нито да им построи заводи нито да им направи нова икономика нито пък Украйна ще стане по-европейска страна от колкото е била до сега.Истината е че ние избрахме посока на развитие но по грешния начин и с грешните патрньори.Ние гоним стандарти уж европейски но това няма как да се случи при положение че ние от едно силно индустриална страна се превърнахме в бананова република без индустрия и износ.Интерес от това имат само и единствено западните държави и това е логично ти ако си богат и имаш ресурс за мен е по-добре да ти взема източника на доходи тоест индустрията за да мога да ти продавам моите неща и да те накарам да работиш по моя начин апропо преди това ще ти отпусна и непосилен кредит.Това се случи на практика в нашата страна сега вече сме със съсипана индустрия със съсипана армия която не може да изпълнява своите функции и един куп други фактори и сме вече на сто процента зависими от всичко от НАТО уж да ни пази небето от Валутния борд от Америка и по твоите думи излиза че всичко това е ПРЕКРАСНО.Преди време тука един беше писал че едно време сме били произвеждали боклуци и никой освен руснаците не ги купувал.Още едно глупаво изказване .И искам да попитам тоя същия кое по-точно беше боклук едно време дали сиренето дали колбасите дали хляба или пък нещо друго.Всичко едно време беше качествено и имаше марка БДС.Това уплаши нашите западни"патрньори " и веднага тука по изкуствен път бяха обявени всички производства за нерентабилин за не знам какви си така че господин ТОПОР купувай сега "качествените" наблъскани с ГМО продукти или пък евтините китайски дрехи и обувки и живей по европейски ти си "КАДЪРЕН".Ти да не би да вземаш по 5000 евро на месец заплата както средностатистическия европеец не ми се вярва но си от ония заблудени хорица дето вярват на умело пробутваните по телевизията и другите медии "евроатлантически " ценности.Ами продължавай да вярваш само че не знам как да убедим останалите 80 процента българи дето живеят с доходи под 600 лв ааааа пърдон те са "некадърни" така излиза по твоите думи че щом нямаш пари значи си некадърен и нямаш акъл значи според теб българите нямат акъл.Така че уважаеми българи извода е следния ТОПОРА казва че сте хора без акъл и нищо не става от вас.
  • 50 ТОПОР

    0 0 Отговор
    -Точно така да си стоят на село и да си правят кензо обучи на воля и да размишляват във коя област са специалисти еми точно в тая в двете големи нули ОО.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове