Last news in Fakti

13 Януари, 2017 11:43 4 372 45

Пешеходец на ”зебра” няма да носи вина за катастрофа

  • зебра-
  • знак-
  • пешеходна пътека-
  • канцер

Пешеходец, който пресича на пешеходна пътека, няма да се счита за съпричинител на пътнотранспортно произшествие, прие Народното събрание.

В този случай ще е виновен водачът, ако е превишил разрешената максимална скорост или е нарушил друго правило от Закона за движение по пътищата.

Да сложим край на войната по пътя, призова депутатът от ГЕРБ Нели Петрова. Тя даде за пример всички почернени семейства и поиска истински наказания за убийците на пътя. Петрова припомни и случая с рецидивиста, който уби три деца, избяга,и се скри в Германия, а вчера бе екстрадиран в България.

Герберите внесоха предложение в чл. 113, с което правят промяна като заличават текста, че пешеходецът трябва да съобразява и да измерва скоростта на автомобила. Решението, че ако убиеш човек на пешеходна пътека, той също е виновен за това, че е пресякъл, е нелогично със законите на живота, коментира преди време Нели Петрова.

Не може човек да преценява скоростта на автомобила, това е абсурд, който те се опитаха да вменят на всички нас, допълни депутатът.

До гласуването се стигна след тълкувателно решение на Върховния касационен съд, според което пострадал или убит на "зебра" пешеходец също има вина за причинена катастрофа, ако не се е огледал и не е съобразил скоростта на колата, идваща към него.

Това предизивка остро недоволство, а депутатката от ГЕРБ Нели Петрова - майка на прегазената от моторист Лора (20 г.) от Варна, предложи промяна в закона, която да защити в по-голяма степен правата на пешеходците.

Присъдата на мъжа, който уби дъщеря й на пешеходна пътека с мотора си, беше намалена именно с такъв мотив - че тя не е съобразила колко бързо той се приближава към нея.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S.
Българската държава е абдикирала от българските пътища!
ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол по пътищата.
Прекалено много станаха автонаглеците и КАНЦЕРИТЕ* по българските улици!

*ФАКТИ.bg нарича КАНЦЕР всеки индивид, който подобно на ракова клетка, живее, пътува, размножава се, ползва обществени ресурси, но не се съобразява с останалите индивиди, не спазва законите, не образова себе си и децата си и егоистично паразитира върху обществения организъм.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ванко

    18 3 Отговор
    Добре така , но също така не се пресича като "кон с капаци " , ма нали се другия требва да е виновен .

    Коментиран от #5

  • 2 Драго

    14 2 Отговор
    А ако някой се хвърли нарочно пред автомобил?
  • 3 бббббб

    9 6 Отговор
    Много пътеки има пред спирки на градския транспорт. И се чудиш пешеходци ли са или чакащи автобуса.
  • 4 фдооо

    6 14 Отговор
    направо не вярвам, това трябва да е първото смислено решение на тоя парламент! Ако шофьорът се движи с 40-50 км/ч колкото е по закон за градска среда, винаги може да спре на пешеходната

    Коментиран от #11

  • 5 полицай

    11 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ванко":

    В развитите страни, като Германия, Холандия, Белгия, Англия и т.н., този проблем е решен точно така, на пешеходна пътека, ПЕШЕХОДЕЦА има предимство, за това се нарича ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА, или място, където пешеходците могат да пресекат безопасно, а автомобилите трябва да намалят и спрат!!!!!!!!!!!!!!!
    Същата работа е и със знака СТОП, има ли стоп спираш (на 2 м от знака), оглеждаш се и ако няма МПС преминаваш!
    Ма няма той пешеходеца не се огледа, няма, ама не го видях, СПИРАШ, българина винаги мрънка, смърди, все е недоволен от законите, ама, като му размажат детето на пешеходната пътека, тогава се сеща, как трябва да бъде, ама тогава е късно.

    Коментиран от #40, #41

  • 6 Хахо

    7 7 Отговор
    Вървя по тротоара на един английски град. На два метра съм от зебрата и ВСИЧКИ коли СПИРАТ! Нямах намерение да пресичат,но колите спряха.Когато подминах зебрата на два метра,колите тръгнаха...Просто и ясно,защо и тука не го направим?

    Коментиран от #12

  • 7 Morgoth

    12 4 Отговор
    И този закон ще падне в съда - вменяването на вина без доказатество е противоконституционно.
    Дано в следващия парламент тази депутатка я разкарат. Личната мъст не е добра база за постигане на справедливост. Нея ако я питате трябва да бесят шофьорите още на място дори само за превишена скорост.

    Коментиран от #10

  • 8 Няма

    7 3 Отговор
    Пешеходецът е длъжен да подаде знак с ръка за намерението си да пресича. Това някой знае ли го??????????
  • 9 ник

    11 2 Отговор
    Тая сутрин мъгла, тъмница,поледица и пешеходна пътека , в последния момент виждам забързано крачещ човек с черни дрехи, който не ме и погленда

    Коментиран от #15

  • 10 пешеходеца

    3 8 Отговор

    До коментар #7 от "Morgoth":

    Блъснеш ли ми детето на пешеходна пътека ще те режа на малки парчета, отдолу-нагоре, а твоите роднини ще гледат как страдаш, после ще ги нарежа и тях.

    Коментиран от #13

  • 11 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "фдооо":

    При време за реакция на шофьора от 1 секунда колата спира от 50км/ч за 14 метра.
  • 12 лондон бой

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хахо":

    Бил съм в Англия, точно така е. Излизам от паркинга на Сейнсбърис, заставам на пешеходна пътека да пресичам, но първо по навик се оглеждам обстойно, гледам идва един автобус, от онези двуетажните, човека още, като ме видя и веднага спря, аз реших да го изчакам, той се усмихна и ме помоли да пресека, абе културни хора отвсякъде, шофирал съм в Лондон, всеки ти прави път, няма клаксони, няма псувни, явно е до манталитет, съвсем други хора са.
  • 13 Morgoth

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "пешеходеца":

    Пробвай се още сега ако искаш!

    Коментиран от #16

  • 14 мдам

    3 2 Отговор
    Един смислен закон!!!
  • 15 Morgoth

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "ник":

    Въпреки че съм против този популистки ход на ГЕРБ, не мога да се съглася с твоя аргумент. Водача е длъжен да поддържа скорост съобразена с пътната обстановка - ако има мъгла, сняг, мокра настилка, джип спрял идиотски пред пешеходната пътека и прочее - трябва да намалиш за да можеш адекватно да реагираш при неочаквано събитие.

    Коментиран от #17

  • 16 пешеходеца

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Morgoth":

    Нищо лично, говоря по принцип, представяш ли си, ако някой ти размаже най-скъпото в живота, смисъла на живота ти!? Ти деца имаш ли? Просто всичко свършва!
    Кое е по важно според теб, живота на едно дете или някакъв цървул да се прави на мъж и да не иска да спира на пешеходна пътека?
    България е такъв долен кенеф за живеене, че само личната саморазправа има ефект.
    Пример:
    От 2010 съдят някакъв келеш, карал с превишена скорост и отнесъл двама човека, които си вървели спокойно по някаква алея, дават му 3 години УСЛОВНО, това се случва сега!
    Я си представи, че това са твоите жена и дете, ти какво би направил??????
    А?
  • 17 пешеходеца

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Morgoth":

    Отиваш и виждаш черва, парчета от тела, на жена ти и на детето ти, щото, оня мотор във Варна е влачил момичето доста, всичко е било в течности, мозък, кръв, хюмнето също го осъдиха условно!
    Представяш ли си ги нещата или си говориш, като някакъв философ. На пешеходна пътека няма да караш с 50, като не можеш да спреш безопасно, обстановката си я преценяш сам, това е проблем на шофьора, не на пешеходеца.

    Коментиран от #19

  • 18 Miro

    3 3 Отговор
    Predi peshehodna Pateka ne triqbva da se Kara sas 50 km v cas a sas 30 Kakto tuk v 🇩🇪 i vinagi prrdupreditelen znak vnimanie peshehodna Pateka

    Коментиран от #21, #22

  • 19 Morgoth

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "пешеходеца":

    Караш си нормално с разрешената скорост. Дете водено от майка си точно тогава се отскубва и излиза на метър пред теб - 50, 30, 20 секундата време да натиснеш спирачката не стига. Няма черва, почти няма кръв, но главата е ударена лошо и всичко срършва. А ти си виновен, защото си бил на неправилното място в неправилното време. 10-15 години в панделата - живота ти е разбит, както и този на твоето семейство. Родителите на детето са получили мъст, ама тя не топли.
    Това ли смяташ за справедливо? Монетата винаги има две страни!

    Коментиран от #20, #23

  • 20 пешеходеца

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "Morgoth":

    Братле, ти излизал ли си от България някога в живота си? Говоря ти за пешеходна пътека, на пешеходната пътека се спира, преди нея намаляваш, АЗ РЕДОВНО ГО ПРАВЯ и не съм се почувствал зле или да ми е накърнено мъжкото самочувствие или достойнство.
    Ако детето е изкочило на пътя неочаквано, а ти си карал с разрешената за града скорост, вината е на майката на детето, тука говорим за пешеходна пътека, не за нещастни случаи.
    На пешеходна трябва да се спира, аз спирам, изчаквам хората да минат и си продължавам, някой път бързам, но проблема си е мо, да съм тръгнал по-рано!

    Коментиран от #25

  • 21 пешеходеца

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "Miro":

    Преди два месеца ходих до Германия на гости, там пешеходците не се оглеждат въобще, точно, както в Германия трябва да стане всичко в България!
    Не мога да разбера, какъв им е проблема на българите да не спират на пешеходна пътека, какво толкова ще им стане????????
  • 22 Morgoth

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Miro":

    Можеш да минеш и с 80, защото за разлика от Германия тук има пешеходни пътеки и на три лентови пътища. А може и с 10 да те е страх да минеш, защото пак за разлика от Германия тук по малките улички като ти спре един висок джип с черни стъкла и вече нямаш никаква видимост към подстъпите към пътеката.
  • 23 пешеходеца

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Morgoth":

    В момента детето ми е в 4 -ти клас и винаги се придвижва с придружител, обикновено някой от семейството, изпитваме панически страх да не го блъснат на пешеходна пътека, уча го, че въпреки, че има зелено и пресича на пешеходна пътека, трябва да се оглежда постоянно и много да внимава. По улиците е пълно с изроди, които не спират на пешеходни пътеки.
    Трябва да има ред и поне едно място, на което гарантирано едно дете може да пресече безопасно, а наказанията за изроди убили човек на пешеходна пътека трябва да са безмилостни, аз бих искал или доживот или смърт!
    Да убиеш човек на пешеходна пътека си е абсолютна форма на престъпление.
    Това е нещо, което може да се избегне с минимум усилия и няма никаква форма за извинение по отношение на водача.

    Коментиран от #30

  • 24 мнение

    1 3 Отговор
    Да не се правят на луди герберастите.Фъндъчката кога ще сложи светофар на пътеката пред Софийския университет например.Там всеки когато си иска се мята на пътя и прави задръстване 50 коли да го чакат като на 20 метра има и подлез и кръстовище със светофар.
    Когато се сложат светофари на пешеходните пътеки няма да ги има споровете кой с колко бил карал и дали пешеходеца е предценил.
    Отиваш си на пътеката натискаш бутона и тръгваш да пресичаш само на зелено.Ако те блъснат пресичайки на червено ти си виновен и това е.
    И шофьорите ще е по ясно кой кога пресича и ще могат да си правят сметката кога да намаляват и задръстванията ще са по малки когато е регулирано правилно пресичането.
  • 25 Morgoth

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "пешеходеца":

    Какво пречи на нещастния случай да стане на пътеката? То е ясно, че в 99% от случаите виновен ще бъде шофьора, защото трябва да внимава и да си съобрази скоростта така че да може да спре каквото и да стане, но в онзи 1% няма да е така. Деца се гонят, майки изтърва или изобщо недоглеждат децата, пътеките не са добре обозначени и прочее.
    Аз на пешеходна пътека спирам и то не заради закона, а по убеждение. Спирам на пешеходци много често и когато няма пътека. Но само заради пътеката и без пешеходец не ми се спира, и закона не го изисква.
  • 26 Минко

    5 2 Отговор
    А когато си пресичат кой къде му падне без пътеки?
    Уж нямат право,но като блъснеш един такъв пристига катаджийчето и започва едно разследване което често завършва с любима констатация "движение с не съобразена скорост".
    Медала има две страни и от джете страни има безотгоВорни хора.
    За това не трябва да се обобщава така.
  • 27 ААА

    6 2 Отговор
    Този закон ,ще доведе само и единствено до повече пострадали на пешеходна пътека И ОКОЛО НЕЯ. Не случайно пиша около нея. Прави ми впечатление ,че дори не се пресича на на "Зебрата" ,а пред нея,зад нея. Всички сме участници в движението. Не може на по-уязвимите да се вменява ,че са безсмъртни ,и в пълна безопасност, а водачите абсолютно виновни. Уча децата си винаги да се оглеждат, и да имат инсктинти за самосъхранение. Да предвиждат ситуации, в които колата може и да не може да спре. Всичко може да се случи -отказ на спирачки , поднасяне, изтрита маркировка , и непозната обстановка, лоша видимост, 8 диоптъра очила. В нашето детство ,ни учеха ,огледай се наляво,огледай се надясно и премини. А който не спре на П. пътека , нека да си поеме санкциите, написаното от мен по-горе ,не значи ,че го оневинява,апелирам да сме по-внимателни. На мен ми е изскачал "бесен тинейджър" със "скок Дъга" ,зад един контейнер , и едвам спрях на 60см пред него.Едва ли е разумно, на почернената майка да се дава да пише закона, иска си хладен разум. Най-добре камери на П. Пътеки , и видео-регистратори в колите, с възможност за представяне пред съда- скорост,ситуация, и тк. нт. , има го по-белите държави.
  • 28 гоги

    5 4 Отговор
    Който е ходил поне в една цивилизована страна знае за какво става въпрос и как се пресича на пешеходна пътека как пешеходеца е с предимство Как може шофьор-Румънец с пълен камион да спре на пешеходна пътека и докато не пресечеш не тръгва а наш български идиот не може с колата да спре защото Румънеца отива директно в затвора. Така че разни елементарни коментатори които не са ходили никъде спрете с тъпите ви коментари излезте малко и вижте за какво става въпрос навън-има култура ред и закон
  • 29 гоги

    3 2 Отговор
    Който е ходил поне в една цивилизована страна знае за какво става въпрос и как се пресича на пешеходна пътека как пешеходеца е с предимство Как може шофьор-Румънец с пълен камион да спре на пешеходна пътека и докато не пресечеш не тръгва а наш български идиот не може с колата да спре защото Румънеца отива директно в затвора. Така че разни елементарни коментатори които не са ходили никъде спрете с тъпите ви коментари излезте малко и вижте за какво става въпрос навън-има култура ред и закон

    Коментиран от #37

  • 30 Morgoth

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "пешеходеца":

    Моите са втори и трети клас, подлежат на същия контрол и са научени, че дори на паркинг не се ходи без родител хванат за ръка. Все пак малкия е като муха без глава и не е лесно. А още по-страшно става като си зад волана и гледаш такива като него пуснати да търчат по тротоара - тогава цялото ти внимание е там, а крака е на спирачката, само че можеш ли винаги да ги видиш? Ниски са, а спрелите коли много.
    Има изроди зад волана - спор няма, но има такива и на два крака. Виждал съм пиян да се клати по средата на цариградско, не знам кой ангел го пазеше, ама добре си свърши работата. А колко баби съм виждал да пресичат на червено не е истина - там също са на пътека, интересно дали в този закон са се сетили, че светофара е с по-висок приоритет от пътеката.

    Коментиран от #31, #33

  • 31 пешеходеца

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Morgoth":

    Да са ти живи и здрави! :)
    През нашето детство, ако помниш още в първи клас кръстосвахме целия град и никой не ни търсеше или да се притесняваше, сега е ужас.
    Мисълта ми е, че ако си спрял няма как да блъснеш някой на пешеходната пътека, просто няма как да се случи и си трябват крути мерки, а не някакъв безпочвен опортюнизъм.
    Напълно си прав, че освен закони трябва и още много работа, като поставяне на камери, светофари с бутони, ясна маркировка, предупредителни знаци, както и да се определи достатъчно разтояние за паркиране до пешеходната пътека, което да не нарушава видимостта.
  • 32 Курдо Коленков

    0 1 Отговор
    Ей няма угодия българина.
  • 33 пешеходеца

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Morgoth":

    Ако някой ти изкочи без предупреждение на платното в града и караш с 50 примерно, няма как да избегнеш катастрофата, в този случай вината пада на пешеходеца, но пък в повечето случаи, самите шофьори карат с несъобразена скорост, което ги прави и тях виновни.
    Идеята е да има ясно дефинирани правила, при които всеки да е в безопасност и да си носи отговорността.

    Коментиран от #34

  • 34 Morgoth

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "пешеходеца":

    Това е идеята безспорно, но е трудно да се постигне закон който и майката на пешеходеца и майката на шофьора да чувстват справедлив. А почернена майка като тази герберка не е правилния човек който да вкара трезва мисъл. Този закон изключва именно момента в който ти си спазил всички препоръки и въпреки това не можеш нищо да направиш.

    Коментиран от #36

  • 35 Красимир

    0 2 Отговор
    Ако си се движи водач на мпс сьс задьлжителните 50км. но не му се спира на пеш.пьт.тип зебра ..и отнася пешеходеца( умира )- не носи нак. отговорност затова , че си спазва задьлж.макс. скорост от 50км/ч......така го тьлкувам написаното по горе , което се сьмнявам да е вярно.
  • 36 пешеходеца

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Morgoth":

    Спираш на безопасно разстояние и това е достатъчно.
    Защо трябва да откриваме топлата вода, когато германци и англичани са я открили, при условие, че хората там са много по възпитани от нас, като цяло.
    Нима риска за пешеходците е по-малък?
    Мярката може да изглежда крайна, но съм сигурен, че това за разни "величия" няма да важи, а децата им ще карат моторите и колите си все толкова самонадеяно, но това е друга тема.;)
    В България живота си е риск, който или приемаме или имигрираме, но има едни такива "дребни" нещица, които са лесно поправими, само трябва малко желание и постоянство. Забелязвам, че все повече хора спират на пешеходна пътека, което е обнадеждаващо!

    Коментиран от #39

  • 37 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "гоги":

    Откога Румъния е "цивилизована" страна ? Точно за румънците мога да ти кажа от многократни лични наблюдения ,че тук в България карат като луди и правят каквото си искат по пътищата ни - наглостта им няма граници , многократно съм ставал свидетел на безумно шофиране и изпреварване от тяхна страна движейки се румънска група в колона от няколко автомобила ! Един да тръгне от тях да изпреварва тръгват и другите след него като коне с капаци при абсолютна липса на видимост отпред застрашавайки живота на хората отсреща ! Секат пътя и се престрояват , правят се на луди номерата и простотийте им край нямат ! Бил съм свидетел как един такъв бастун отнесе пердах именно заради това да причини за малко жестока катастрофа.По зле от мамалигите по нашите родни пътища няма !
  • 38 тошибиян

    0 0 Отговор
    СТАРХОТНО ЗНА4И АЗ СЕГА ШЕ БРЪКНА В КОНТАКТА И АКО МЕ ФАНЕ ТОКА И УМРЕ НАСЛЕДНИЦИТЕ МИ ШЕ СЪДЯТ НЕК 4Е Е ПУСНАЛ НАПРЕЖЕНИЕ ПО ЖИЦИТЕ И АЗ ПОНЕЖЕ НЕ МОГА ДА ИЗМЕРЯ НАПРЕЖЕНИЕТО ТАКА С ОКО СЕ С4ИТАМ ЗА ЖЕРТВА А НЕК ЗА УБИЕЦ И ТОВА Е НЕСЪВМЕСТИМО С ЗАКОНИТЕ НА ЖИВОТА
  • 39 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "пешеходеца":

    Безнаказаността е най-големия проблем. Хората виждат ниски или никакви наказания и започват да недоволстват. След това политиците увеличават наказанията, но не правят нищо за прилагането им и цикъла се повтаря.
    Най-добрия пример е превишената скорост. Наказанията се удвояват по два пъти годишно в последни 15 години, а резултат в статистиката с жертвите няма (единствено намаляха когато довършиха магистрала Тракия), дори се оказа, че когато КАТ спрат да снимат и когато почнат ударно пак все тая. И как няма да е при събираемост на глобите от цели 30%?!?
    Не е нужно да слагаме бесилки по пътя, нужно е да се глобява. И не по много, а по малко, но редовно.
  • 40 име

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "полицай":

    полицай, какво ще кажеш на депутаткси син ,който размаже твой близък на пътека ?
  • 41 До гн Полицай

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "полицай":

    А ве господин Полицай пешеходеца,като пресича на пешеходна пътека да се огледа на първо място пази себе си особено след спирка слезлите от автобуса пресичат като башибозуци.Оглеждайки се пъро пази себе си и после околните не да видиш пешеходна пътека и айде сам така ставаш опасен за себе си и околните!!!
  • 42 onq s konq

    0 2 Отговор
    Пешухотците да си ходат по тротоарите какъв го търсат на пътното платно ? най се дразна като пресича некои и не вижда че идвам по пътя ... нали все пак съм с баварец требва да се саобразяват с факта че не съм никои и да не ми куцат по пътя па ас да ги чакам !!! Те хората с колите се саобразяват с мене а некъв пешуходец се прави на отворен!!!!
  • 43 dsaasd

    0 0 Отговор
    мизерни популисти идват избори затова тапотии. секи м...л са 6е скача пред колата за пари
  • 44 1234

    0 0 Отговор
    Каква давност трябва да има един закон? Малко преди нова година приеха закон с , който лишават пешеходеца от предимство на пешеходната пътека. Сега понеже предизвикаха предсрочни избори сменят закона и дават пълно предимство на пешеходеца! Сигурен съм , че след изборите закона ще бъде променен за сметка на законотворците. Истината е , че пешеходеца трябва да е в безопасност на пешеходната пътека. Все пак не трябва да забравяме ,че всеки водач е пешеходец и всеки пешеходец е водач ! Що се отнася до коментара на човека с бавареца, да не се притеснява, след изборите ще има специален закон, който ще разрешава водачите на БАВАРЦИ да мачкат пешеходци по улици , пътеки , площади , алеи дори в театри и кина, където ги видят в крайна сметка БАВАРЕЦА( или по точно техните водачи ) са над всичко! Да са ни живи и здрави законотворците.
  • 45 ддд

    1 0 Отговор
    е това е депутат
    дъщеря и е убита на пешеходна пътека
    и с колко да я подкупят да не
    прокара закона?
    детето ако почине заради неуредици
    в здравната каса
    родителя трябва да е депутат е как да го подкупят?
    няма ще рови касата докато стане
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове