Last news in Fakti

10 Ноември, 2011 11:51 1 140 0

Борисов се надява университетите от само себе си да намалеят

  • бойко борисов-
  • образование-
  • студенти

Премиерът обеща повече пари за образование и култура догодина

Борисов се надява университетите от само себе си да намалеят - 1
Снимка: БГНЕС

„Възлагаме големи надежди на рейтинговото позициониране, което очакваме да подреди университетите и те от само себе си да намалеят. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на 61-то Общо събрание на Европейския студентски съюз, чийто домакин е Националното представителство на студентските съвети в Република България. Министър-председателят е патрон на събранието.

Борисов оцени положително рейтинговата система, която се въвежда във висшето образование. Според него силовото затваряне на университети не е правилната мярка, а именно конкуренцията ще накара студентите да подбират университетите. 

България е страната с най-ниските данъци в Европейския съюз, посочи Бойко Борисов. „Ние сме горди с това, че и Мудис вдигна кредитния рейтинг на България. Ние сме втори по размер на малък външен дълг и шести по нисък дефицит, зад нас е и Германия”, каза премиерът.

Строгата фискална дисциплина, която пазим, гарантира, че и в следващите години ще има наука, образование, ще продължим всички реформи, заяви още министър-председателят. По думите му освен за образование, следващата година правителството дава повече пари и за култура. Той покани студентите да разгледат незавършения Археологически музей в София, който ще е готов до 6 месеца.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА