Last news in Fakti

3 Май, 2017 05:53, обновена 3 Май, 2017 13:22 11 384 32

Ето и министрите на Бойко Борисов

  • бойко борисов-
  • министри-
  • кабинет
Ето и министрите на  Бойко Борисов - 1

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще обяви днес министрите. Третият му кабинет ще има четирима вицепремиери - Екатерина Захариева за правосъдие и външна политика, Томислав Дончев за ЕС, Красимир Каракачанов – силовите ведомства. Заместник министър-председател по икономическата и демографската политика ще е Валери Симеонов Симеонов. Лиляна Павлова ще е министър без портфейл за българското председателство на ЕС. Министър на регионалното развитие и благоустройството ще е Николай Нанков. Владислав Горанов остава финансов министър.

Валентин Радев оглавява МВР, а социалното ведомство ще се ръководи от управителя на Националния осигурителен институт Бисер Петков. В правосъдното министерство влиза Цецка Цачева, а доскорошната твърда номинация за ведомството Екатерина Захариева ще оглави МВнР.

Дългогодишният главен секретар на Министерството на образованието Красимир Вълчев става министър.

Началникът на Военномедицинска академия генерал–майор проф. Николай Петров ще е здравен министър. Той е компромисна фигура в борбата на лобита в ГЕРБ да овладеят ведомството.

Румен Порожанов се връща в земеделското министерство. Той беше директор на Държавен фонд "Земеделие" от 2011 до август 2013 г., министър на финансите в служебното правителство на Георги Близнашки, отново пое ДФ "Земеделие" през 2014 г., а през февруари т.г. бе принуден на подаде оставката си от служебния земеделски министър Христо Бозуков.

Изненадата е, че от квотата на Патриотите министър на околната среда и водите се очаква да стане бившият член на СДС Нено Димов, който в момента е председател на неправителствената организация "Институт за дясна политика". Димов е и президент на секцията в България на Световната лига за свобода и демокрация. Тази организация е ключова във външната политика на Тайван и Южна Корея.

Димов беше главен секретар и зам.-министър (1997-2001) в МОСВ по времето на кабинета "Костов", когато водеше преговорите по околна среда за членство в ЕС. След това участва в създаването на ДСБ, но през ноември 2007 г. напусна партията след критики към Иван Костов.

Бойко Борисов настоява отново Вежди Рашидов да е министър на културата, за да има представители на българските турци в правителството. Последният момент постът се заема от Боил Банов.

Той е от актьорска фамилия, син е на актьора Васил Банов. Роден е на 26 май 1971 г. Завършва през 1989 г. „Режисура за драматичен театър” в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” в класа на проф. Красимир Спасов. Следвал е и в СУ „Св. Климент Охридски” – специалност „Културология”.

Режисьор е на постановки в различни театри в страната. Банов поставя дипломния си спектакъл „Свекърва“ на Страшимиров именно в хасковски театър. Под негово ръководство храмът на Мелпомена в южния град отбеляза сериозен възход и през последните години е на челните места в атестациите на Културното министерство за успешно ръководени културни институции.

За транспорт, информационни технологии и съобщения ще отговаря Ивайло Московски, който беше на същия пост и в двете предишни министерства на Борисов. Теменужка Петкова ще е енергиен министър, а Николина Ангелкова - туризма. Красен Кралев ще е спортен министър.

От квотата на Атака министерството на икономиката се оглавява от Емил Караниколов. Той е изпълнителен директор на Агенцията за приватизация.

Ето състава на новото правителство:

Министър-председател – Бойко Методиев Борисов;

Заместник министър-председател – Томислав Пейков Дончев;

Заместник министър-председател по икономическата и демографската политика ще е Валери Симеонов Симеонов;

Заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната – Красимир Дончев Каракачанов;

Заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи – Екатерина Спасова Гечева – Захариева;

Министър на финансите – Владислав Иванов Горанов;

Министър на вътрешните работи – Валентин Иванов Радев;

Министър на регионалното развитие и благоустройството – Николай Нанков Нанков;

Министър на труда и социалната политика – Бисер Христов Петков;

Министър на отбраната – Красимир Дончев Каракачанов;

Министър на външните работи – Екатерина Спасова Гечева – Захариева;

Министър на правосъдието – Цецка Цачева Данговска;

Министър на образованието и науката – Красимир Георгиев Вълчев;

Министър на здравеопазването – Николай Кирилов Петров;

Министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 – Лиляна Павлова;

Министър на културата – Боил Василев Банов;

Министър на околната среда и водите – Нено Ненов Димов;

Министър на земеделието, храните и горите – Румен Андонов Порожанов;

Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията – Ивайло Ангелов Московски;

Министър на икономиката – Емил Любенов Караниколов;

Министър на енергетиката – Теменужка Петрова Петкова;

Министър на туризма – Николина Панайотова Ангелкова;

Министър на младежта и спорта – Красен Кирилов Кралев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайпериста

    31 8 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #10

  • 2 Соломон Вагенщайн

    32 8 Отговор
    Другаря Борисов,първо да обяви-кой го назначи него! И не ми обяснявайте,че се е случило с вота на избирателите. 99% от партиите в НРБ са рожба на съветските-американски щати ,които винаги са играли заедно и са в прекрасни отношения дължащи се на синагогата в която се молят.Всички са купени и то за жълти стотинки!!!!
  • 3 Мафани Закура

    48 14 Отговор
    Няма такова животно-български турци,има български граждани изповядващи исляма.Не смесвайте нещата.Все едно да кажеш дървен камък,но за Боко то е едно и също.

    Коментиран от #25

  • 4 Гост

    68 5 Отговор
    Цачева министър на правосъдието??? Голям автогол в първата минута на мача. Как човек с нулев рейтинг ще извърши реформа в съдебната система. Може би това е целта да няма реформа.
  • 5 Ддд

    38 5 Отговор
    Безхаберници!
    Лили и групичка "професионалисти"
  • 6 маге

    33 5 Отговор
    най-големия престъпник от фонд земеделие - министър. евала банкянски.
  • 7 Гнида

    36 4 Отговор
    Нов бардак със стари ку...
  • 8 неутрален

    33 6 Отговор
    К.....е са стари и бардакът е стар с маман Тиквока. Нищо добро не ни чака! Крадците са обиграни, лапането продължава и беднеенето също. ДАНО ПУКНАТ ОТ ПРЕЯЖДАНЕ - ЧАС ПО- СКОРО. НЕНАСИТНЯЦИ. ПУКАТ СЕ ОТ ПРЕЯЖДАНЕ, МРЪСНИ ШОПАРИ!!!
  • 9 Пеньо

    13 4 Отговор
    Тепърва ще ги хвалим или оплюваме истински, но едно е сигурно-този кабинет ще е с най-висока лична хигиена. За това ще отговаря най-компетентният и с най-дълъг стаж ибрикчия на републиката - Боленчо!
  • 10 Почвай паметника

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "Снайпериста":

    Почвай паметника, само дрънкаш, сигурно и през ноща го сънуваш
  • 11 Къртев

    3 8 Отговор
    Честито!!!
  • 12 Нико

    23 3 Отговор
    А, че то като предишното!!!
  • 13 УЖАС

    16 3 Отговор
    ДПС Пеевски с двама министри Порожанов и
    Караниколов + гОРАНЧЕТО АИ. ЧЕСТИТО ПАТРИОТИ. КАРАКАЧАНОВ НЯМА НАТО СИКРЕТ И НЯМА И ДА ИМА
    ЗАЩОТО Е ДС.
  • 14 ВАЙ ВАЙ ВАЙ

    12 2 Отговор
    ВААЙЙЙ ТО ДПС ИМА ПОВЕЧЕ МИНИСТРИ ОТ ПАТРИОТИТЕ БЕ ДА ГИ ОП
  • 15 ОПАА

    24 5 Отговор
    Румен Порожанов държи с документи богът за шлифера и затова е недосегаем…Защото той има подкрепата на правилнитe хора. И познайте къде отиват нашите европейски пари????? За спонсорство на ДОСТ и ресто на Ердоган за подкрепата.Заради своята абсолютна изпълнителност и защитата на икономическите интереси на Местан и Турция, Порожанов е абсолютно спокоен за поста си и още дълго време ще държи земеделието и Бойко Борисов в цунг-цванг. Оказа се че нашият премиер е наистина независим – от него НЕ ЗАВИСИ нищо в сферата на земеделието и без да има среднощно обаждане от посолството на „Васил Левски“ или от неговият приятел (дост) Местан, той е с вързани ръце дори когато става дума за собственото си политическо оцеляване. Жалко – но е факт!
  • 16 Варна

    28 5 Отговор
    Сега започвам да залагам кога, ще се разпадне този вертеп!
    Единственият, който ще има шанс да се оправдава е Волен Сидеров който не поема пост и така трябваше да бъде защото иначе това, което се нарича ОП се превръщат в подчинени на ГЕРБ, което означава, че на следващите избори ще са пълен провал. Каракачанов и Симеонов няма да имат шанса да обясняват колко мразят Борисов и колко са независими от него.
    Аз смятам, че панаирите ще започнат първо от Воля и Атака.
    Марешки и Воленчо ще искат "стотинки" в делбата а това няма да се хареса на останалите.
    Като се има в предвид, че всички са познатите стари, които са и компрометирани то няма начин този парламент да оцелее.
    Предстои конфронтация в ГЕРБ защото вътре електората започва да разбира, че са използвани както едно време Политбюро използваше своите членове- само за членска маса! Тоест вижда се че партията не е либерална а Авторитарна! И докато не умре някой от политбюрото на ГЕРБ няма шанс за развитие. Да напомня и за влиянието от НПО-тата Конрад Аденауер и Ханс Зайдел които открито финансират Герб...
    Въобще картината е чудна! - Какъв 4ри годишен мандат? - Ще има кръв по улиците със сигурност! Народът е озверял и ще има походи към София за саморазправа!

    Коментиран от #18, #28

  • 17 фЙешън

    35 1 Отговор
    "Лиляна Павлова ще е министър без портфейл "
    Ама с чантаааа, скъпа чанта !

    Коментиран от #26

  • 18 гост

    12 0 Отговор

    До коментар #16 от "Варна":

    Да бе нямало да гласуват за тях. Тези "патриоти" са благословени с най-простия електорат. Волен крепеше кабинет на Борисов, след това на Орешарски. Партриотичен фронт беше в миналия кабинет на Борисов. Като гледам хората пак си гласуват за тях.
    Така ще е и на следващите избори. Ще вдигнат малко сеир я с циганите, я с бежанците и турците. Хоп! същите хора в парламента за коалиция с БСП или ГЕРБ без значение.

    Коментиран от #22

  • 19 КОЙ

    8 0 Отговор
    Министър на младежта и спорта – Красен Кралев.Дебеловратото щеше да пукне от притеснение дали няма да го измесят от министерския стол. Прокуратура и за него няма. Щото е хем с Шиши, хем с Боко, хем кинти падат на караминьол. Отврат на куб.
    Министър на земеделието и храните – Румен Порожанов .И тоя няма да го видим никога и по никое време в затвора. Щото няма прокуратура, и щото Шиши е пак тук с Боко. А най-големите кинти за крадене са при … Порожанов. Отврат!
    Министър на финансите – Владислав Горанов .Шиши е тук, значи и той е тук. Арестите се отлагат.
    Министър на икономиката – Емил Караниколов .Новият Лукарски на Шиши. Ще се изтрепят, запомнете ни думата.
  • 20 ИМА ЛИ ПАТРИОТИ ХА ХА

    8 0 Отговор
    След като се запознах със списъка на новите
    министри, останах с чувството, че този кабинет е реден в х-л „Берлин”.
    Зависимостите на задкулисието прозират от състав на кабинета „Борисов 3”. За
    мен този министерски съвет е изключително невзрачен. Това каза пред Фрог нюз
    бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.
  • 21 БайМанаф

    11 0 Отговор
    Нов Бардак със старите К..ВИ! ЧЕСТИТО!
  • 22 Варна

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    А ми... ще гледаме! - Дай да определяме залозите ! :-))
    -Иначе аз лично смятам че няма по-тъп електорат от този на ГЕРБ но това си е лично мое мнение.
    Патриотите ги чака същото като Реформаторите за това ще са безлични. Хората гласуващи за патриотите не обичат Борисов поради гъзоблизането му към Американци, Турци и който се сетиш. Когато Валери Симеонов се превърне в личната кучка на Борисов (а той вече е), то той приключва с неговата кариера като самостоятелна единица със сигурност. Така ще е и с Каракачанката :-)) Макар че той е малко по- различен от Симеонов.
    Чух, че вече са почнали разпределенията на баницата. Тези дето се занимават с добивна на дървесина ще бъдат приклещени до стената с финансови изисквания от държавата за да може да останат фирмите на Симеонов и дебелото Лили. - Така говорят злите езици
  • 23 Chanel

    5 1 Отговор
    Бойко,защо остави Лилиту без портфейл бре?

    Коментиран от #24

  • 24 чанта

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Chanel":

    Е щот си има чанта, как така защо?
  • 25 TURCO

    4 7 Отговор

    До коментар #3 от "Мафани Закура":

    Ние сме си ТУРЦИ С БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО.
  • 26 минус

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "фЙешън":

    Тоя минус само Лилит го е цъкнала.
  • 27 ЧичиСкручи

    5 0 Отговор
    Патриот е - душа дава
    за наука, за свобода;
    но не свойта душа, братя,
    а душата на народа!
    И секиму добро струва,
    само, знайте, за парата,
    като човек - що да прави?
    продава си и душата.



    И е добър християнин:
    не пропуща литургия;
    но и в черква затуй ходи,
    че черквата й търговия!
    И секиму добро струва,
    само, знайте, за парата,
    като човек - що да прави?
    залага си и жената.



    И е човек с добро сърце:
    не оставя сиромаси;
    но не той вас, братя, храни,
    и вий него със трудът си!
    И секиму добро струва,
    само, знайте, за парата,
    като човек - що да прави?
    изяда си и месата.
  • 28 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #16 от "Варна":

    варна ,кво ще кажеш а?100% успеваемост при моите прогнози 0% при твоите.сега за новата ти хипотеза че ще е много кратковременно тва правителство!!!!напротив ще е много стабилно и ще си изкара мандата.всички основни партии си имат лапачка ,а и икономиката ще бележи ръст в близките поне 3 години ,така че няма да имат проблеми,въпреки че няма да има съществени реформи.та не приемаи залагания ще загубиш отново.

    Коментиран от #30

  • 29 ужас

    4 0 Отговор
    Егати гаврата с народа.Тези мафиоти или ще ги изритаме от креслата в парламента,или те нас ще ни довьршат.Няма по голяма гавра с народа от тази която направиха мутрите отГЕРБ с тоззи кабинет.Време е да излезем пак по улиците и да им строшим главите.Друг начин НЯМА да се оттьрвем от тях

    Коментиран от #32

  • 30 Варна

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    Нямам идея за каква успеваемост говориш! Какво ще се случи ще видим.

    Коментиран от #31

  • 31 стоян георгиев

    0 6 Отговор

    До коментар #30 от "Варна":

    аха сега и склерозата те хвана явно.ти твърдеше че няма да се разберат борисов и патриотите и че нямало да има кабинет,аз твърдях че ще има стабилна коалиция с поне три министерства за обединените патриоти и че каракачанов ще стане военен министър.до тук се оказва, че всичко е както ти казвам.сега си запиши за да не забравиш.правителството ще е стабилно и няма да падне поне в близките три години.нали прочете ,запиши го пак ти казвам да не го забравиш,щото тъпотиите ти често си ги изтриваш от съзнанието ,но веднага след това сътворяваш нови!
  • 32 Дедо ви

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "ужас":

    Дрън - дрън ... Кои сте вие бе ? Просото ще ви довършат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове