Last news in Fakti

5 Май, 2017 09:40 5 204 36

Слави отново пред парламента в 16 часа

  • слави трифонов-
  • протест-
  • парламент
Слави отново пред парламента в 16 часа - 1
Снимка: БТА

Слави Трифонов отново ще излезе днес на протест в 16 часа пред сградата на Народното събрание. Това е вторият ден от неговия протест с искане депутатите да приемат мажоритарна система.

Българският политически елит се е самозабравил и пренебрегва волята на гражданите. Това заяви в четвъртък в писмо шоуменът Слави Трифонов във връзка с инициирания от него референдум за промяна на изборните правила, които и до момента не е произвел дори проект за конкретни законови промени.

„Срамувам се, че допуснахме да се получи така - шепа хора да се смятат за богоизбрани и да не се съобразяват със законния си началник – българския народ. Три милиона и половина гласуваха на Референдума. Два милиона и половина с положителен отговор”, посочва Трифонов.

По думите му желанието за власт на политиците е надделяло над волята на гласувалите в референдума.

„Затова аз отивам да си търся правата пред Парламента”, декларира Трифонов и допълва, че като трибуна на гражданската си позиция ще използва „единственото останало свободно медийно пространство в България – интернет”.

Припомняме, че на 27 март Слави Трифонов даде ултиматум от две седмици от свикването на новия парламент, за да започне работа по промяна на изборното законодателство и въвеждане на мажоритарна система.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиквата 2

    60 23 Отговор
    Всеки достоен българин 16:00 там пред парламента !!!

    Коментиран от #14

  • 2 Антислав

    20 61 Отговор
    Този Славчо съвсем е изпростял - взима се много на сериозно.Или му плащат?...Например БСП?...

    Коментиран от #9

  • 3 Блок бастер

    19 41 Отговор
    Патриот е ( Славуца ) - душа дава за правда и свобода но не свойта душа братя а душата на народа !
  • 4 Гост

    24 49 Отговор
    Какво ни занимават с тоя гейчо всеки ден?Явно че предаването му губи всякакъв рейтинг и сега е излязал на улицата да проси.
  • 5 Гоуст

    46 16 Отговор
    Всички българи пред Парламента!
    Платените тролове да си останат по форумите и да продължават да обиждат на чалгар
  • 6 Шерлок

    17 28 Отговор
    Слави увлича заблудения народ ... поредният който ще го ” оправя ” ...
  • 7 Пино

    48 7 Отговор
    Обзалагам се, че всеки тук, който плюе тази постъпка на Трифонов, не е направил нищо в жалкия си анонимен животец.
    Единствено хората, дали нещо на другите имат право да критикуват, при това не грозно...по тролски, С някаква необяснима омраза, която при това мирише на мръсни политически пари.
    Подкрепям всяко усилие да се смени системата, независимо от кого!

    Коментиран от #18

  • 8 Гост

    8 39 Отговор
    Тоя да вземе да си пие хапчетата по-редовно
  • 9 истината

    5 24 Отговор

    До коментар #2 от "Антислав":

    Най-вероятно му плаща гроб, ако бяха спечелили изборите гроб щяха да въведат мажоритарните избори веднага, но патриотите им объркаха сметките.
    Мажоритарните избори са единствено в полза на най-голямата партия, тази с най-много гласове и водят до еднопартийно управление. Който не вярва да провери, каква е практиката във Франция примерно, има много информация в нета. За целта трябва да се ЧЕТЕ и МИСЛИ, а не да се слушат словоблудствата на някакъв платен манипулатор.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 некойси

    21 2 Отговор
    Отивайте, отивайте там и зарад мен, нека покажем на мутрите полицаите и червенугите, че не им е мястото там.
  • 13 Слафи

    8 26 Отговор
    Жалко човече е тоя слаФчо, що не си води глупавото предаване ами се прави на герой? Явно никой не го гледа и вдига рейтинга...
  • 14 WTF

    28 3 Отговор

    До коментар #1 от "Тиквата 2":

    Абсолютно съгласен, всеки, който не е доволен от политиците ни и състоянието, до което е докарана държавата, пропита от корупция и Пеевщина, ТРЯБВА ДА Е ТАМ!!! Ако ви помързи или чакате друг да ви свърши работата, не очаквайте в БГ да има бъдеще за вас, родителите, децата и внуците ви!
  • 15 Анти трол

    17 2 Отговор
    Много странно, как някакви платени драскачи, явно доволни от сегашната политическа система, страхуващи се за мижавите си заплатки, като форумни тролчета, седнали да защитават статуквото и да плюят по хората, които по някакъв начин се опитват да променят нещата!
    Защото "Слафи" е чалгар, той е платен, той ще употреби ефира за собстевени политически амбици, и т. н., и т. н.......
    А всички онези глаували, всички онези два милиона и нещо, които искат нормален живот, в нормална държава...., те какви са, чалгари ли са?
    А да попитам вие господа платени дупедавци, вие какви сте? Про европейски ли сте, про руски ли сте..., продажни копелета ли сте, ниско интелигентни индивиди, продали съвестта си за заплатка на драскачи ли сте?
    Знам само че не сте про български....!
    Засрамете се!

    Коментиран от #16

  • 16 Гост2

    3 10 Отговор

    До коментар #15 от "Анти трол":

    Антитрол пише коментар като цял роман, ама иначе не бил форумен деец :D :D :D
  • 17 Глупак

    18 2 Отговор
    Сега всяка промяна води към по-ДОБРО
  • 18 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    9 7 Отговор

    До коментар #7 от "Пино":

    Големия въпрос е дали смяната на системата да стане от лоша към по -лоша или от лоша към по-добра? И кой може на направи смяната?

    Ако погледнем едно от предложенията на Слави за избиране на полицейски шефове пряко то ромите в Сливен щяха да имат свой полицейски шеф . Дали това щеше да ни хареса ?

    Коментиран от #20

  • 19 вивалди

    6 14 Отговор

    До коментар #11 от "Slavi":

    Ти си поредният смешник, който доказва, колко психясали и прости хора има.
    За пореден път се убеждавам, че народа не е дорасъл за демокрация, за свобода на възгледи и мислене.
    Колко прост трябва да си, за да не прочетеш ЕДНА КНИГА, ЕДИН РЕД и да научиш нещо!?
    Сигурен съм, че 99% от гласувалите на пародийния референдум не са прочели, какво е мажоритарни избори и как ще се отразят на страната, а само са слушали някакъв гологлав шоумен, какво им говори.
    Бъди сигурен, че ще се намерят хора да ви налеят акъл в канчетата един ден, дано е по скоро.
  • 20 вивалди

    9 9 Отговор

    До коментар #18 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Четете бе хора! Прочети!
    Мажоритарните избори водят до еднопартийно управление, интерес имат големите партии, малките отпадат.
    Задължават хората да гласуват, премахват другите партии, взимат властта, назначават си прокурор правят си спец-съд.......
    На това се вика диктатура или тоталитаризъм! Връщаме се към соца! Хората са същите, нормално е да ги влече към старата система.
    Няма народ, който да е гласувал против собствената си свобода на ИЗБОР, българина си е роб по рождение, кефи го да е роб.
  • 21 Анти трол

    7 2 Отговор
    ГОСТ 2, занчи щом мнението ми е малко по обстойно съм като теб, така ли?
    Ами ако искаш да ти дам личния си телефон и да ти обясня от къде пиша и защо пиша? Пък ако имаш малко мозък в главата може и да проумееш, че не всички са като теб. Ама то човек съди за света по себе си.
    Не подкрепям нито една политическа партия и не съм платен за разлика от теб.
    Значи ако човек има мнение, това мнение и позиция е против корупцията, организираната престъпност и такива предатели като тебе, то значи този човек не му е чиста работата!
    Аз лично ще ходя и ще изисквам от тия в парламента, искам справедливост, ще си търся правата , искам промяна, а ти както пожелаеш.!
  • 22 Ловеца на поршета

    6 19 Отговор
    Кой нормален, умен и работещ човек ще ходи да протестира през работно време! В 16:00ч. на протест ходят само безработните лентяи и чалга шоумените, които искат да се видят по новините в 19:00 .
  • 23 FUCK OF

    26 5 Отговор
    ЗА ДА ИМА ЕФЕКТ ВСИЧКИ ДА ИЗЛЕЗЕМ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА.....НАЦИОНАЛНА СТАЧКА....ВСИЧКИ СПИРАМЕ...ЛЕТИЩА...ФАБРИКИ....МИНИ.....ВСИЧКИ....ДЪРПАШ ШАЛТЕРА И НА УЛИЦАТА......КАТО В ГЪРЦИЯ....НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ........

    АМА КАТО ГЛЕДАМ...ПАК НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ...ЩОТО СМЕ СЕ СКАТАЛИ ЗАД КОМПЮТРИТЕ И САМО БЛА..БЛА....БЛА.....В МРЕЖИТЕ.....ЩОТО БЪЛГАРИНА Е СЕИРДЖИЯ.....ДВЕСТА АКО ИЗЛЕЯЗАТ НА ПРОТЕСТ......ДВЕСТАХИЛЯДИ СТОЯТ И ГЛЕДАТ СЕИР.....

    ЕДИН СЛАВИ СЕ ОПИТВА ДА НАПРАВИ НЕЩО ЩО-ГОДЕ РАЗУМНО И ПАК НЕДОВОЛНИ.....
    Е ЗАТОВА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ НИКОГА И ЩЕ СЕ ЗАТРИЕМ КАТО НАЦИЯ....
  • 24 Още един

    15 3 Отговор
    За пореден път се убеждавам че сме най простото население.......В случая не е от значение какво решение ще вземат власт имащите а че въобще не ебават ТРИ МИЛИОНА И ПОЛОВИНА Българи гласували на референдума. Ама много сме прости и напълно си заслужаваме дереджето на което сме.
  • 25 Трябва да се отиде.

    15 4 Отговор
    Дългия до сега можеше да е във властта. Не е там. Е? А дали ще е тази система или новата която можело да стане еднопартиино управление и да се върне едва ли не тоталитаризма. Сега добре ли е? Според мен не.! Хората революции правят за по добро! Ми да се борим и ние. Трябва да се борим. За нас. За децата ни. Аз отивам.
  • 26 Недялков

    4 9 Отговор
    Не вярвам в чистите и святи мисли на Трифонов. Той много от давна не е един от народа.От времето на търговията му с мартеници като студент. За мен той е един от главните виновници за масовото затъпяване на част от едно цяло поколение , израстнало със неговите...седем осми. Човек с неговите възможности и екип , би могъл реално да влезе във властта и да се докаже , а не да мъти водата на улично ниво . От това мътене най бързо изплуват говната. Хората с мисъл и интелект са в по дълбокото, където Трифонов няма шанс да бъде забелязан.

    Коментиран от #28

  • 27 Тадаръков

    3 12 Отговор
    Слави ака ли горе на снимката ?
  • 28 Моамар

    3 10 Отговор

    До коментар #26 от "Недялков":

    Прав си, Трофонов е много плоско л..но, и простак, и невъздържан гамен и лигльо, а човек за да бъде личност първо трябва да превъзмогне тези дефекти, но понеже е много богат и живее откъснат от проблемите на хората изглежда големец в очите на простолюдието
  • 29 стоян георгиев

    4 14 Отговор
    мажоритарния вот е измама ,а трифонов е мошенник ,целящ да се намърда във властта както и да закрепи падналия си реитинг играеики си с чувствата на хората.при мажоритарен вот българия ще бъде разделена на 250 участъка с по 20000 избирателя в тях,при гласуване около 50% ще гласуват 10000 човека в учстък.при балотаж ще се изправят човек на герб срещу ,господин хикс.само да ви питам кво ще се случи като на гербера ще му трябват реално 5000 гласа?за кого ще гласуват местните цигани в участъка,местните дето са в администрацията и останалите маргинали?помислете после колко депутата ще вземат герб извън турските етнически региони.след като стане ос.рацията ,трифонов ще ви обяви както царя преди 10 години, че отива за риба и че сте баламурници!

    Коментиран от #33

  • 30 OPEЛ

    10 1 Отговор
    Само със седенки няма НИЩО да се промени!!!!!!
  • 31 крайно време

    13 4 Отговор
    До всички драскачи срещу Слави-вьрвете да лижете още по надьлбоко дупето на господаря ви Бойко Борисов. А на останалите истински Бьлгари-да се вдигнем заедно и да им строшим главите на тези мафиоти вьтре в парламента.Всички заедно на протестта
  • 32 Недялков

    2 6 Отговор
    До господин анонимния, обозначил се с ник ..,,Крайно време ". Та...Крайно време е такива ,,истински българи " като теб да спрат да се изживяват като апостоли на свободата или съвременни Боримечковци. Обзалагам се , че хора като теб са способни единствено да участват във виртуална революция , в домашни условия , в компания ,и на маса с ракия и шопска салата. Историята ни е пълна с такива герои, но съдейки по риториката ти , не мисля , че имаш и бегла представа от българска история,
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Киро

    3 0 Отговор
    Само негрсмотен глупак може да каже, че мажоритарния вот е измама.
  • 35 неутрален

    1 2 Отговор
    СЛавче е платен и то от ГРОБ, не сме забравили предизборно какво каза Тиквока "Нашата партия подкрепя мажоритарния вод и субсидиите да са нула, а не един лев". Всичко това беше предизборно за да накалвът привържениците на Славун и да гласуват за Тиквата, а и Тиквата печели от мажоритарната система. Като толкова Славун обича народа, защо не протестира против решението на палрламента , че не си замрзиха заплатите , а всяко тримесесечие ще си ги вдигат. Друго- защо не подкрепи за създаването на комисия за проверка на строителството на магистралите и кражбите от тях и т.н. Има още много неща, но конкретно се държи за това, че взима от Тиквока яки пари. Славун е предател и манипулатор.
  • 36 Идваме

    1 0 Отговор
    Тръгвам утре от Варна. Трябва да се иде да покажем подкрепа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове