Last news in Fakti

6 Май, 2017 10:19 2 243 19

Каракачанов ще търси наборна военна служба

  • красимир каракачанов-
  • служба-
  • военна

Той се чувства добре като военен министър

Каракачанов ще търси наборна военна служба - 1
Снимка: БТА

В Деня на Българската армия новият военен министър Красимир Каракачанов потвърди, че остава привърженик на наборната служба.

„В програмата за управление на правителството е записано – военно обучение в училищата, доброволната служба и разработване на проектите, свързани с наборната военна служба”, заяви Каракачанов пред НОВА телевизия.

„Чувствам се много добре като военен министър. Осъзнавам, че като свършат празниците, за които се готвим двата дни, в които съм стъпил в длъжност, влизаме в реалните проблеми на българската армия”, заяви още Каракачанов.

По думите му проблемите са много повече, отколкото ги е виждал като народен представител.

Първото ново нещо, което трябва да се направи, според новия военен министър, е ново въоръжение, модернизация на въоръжението, да се повиши бойната готовност.

„Но е необходими са и стъпки в социалната сфера – заплащането, социалните придобивки”, заяви Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БайМанаф

    6 12 Отговор
    национал-маке-фашистка! Ке дойде време за калъч по тиквата и на тебе!
  • 2 мдам

    12 4 Отговор
    Разрушиха поделенията сега отново ли ще искат да ги строят? Каква по голяма социална придобивка от това да работиш само 20 години и то през тези 20 години почти нищо не правиш. В крайна сметка вземаш хубава пенсия, за която човек работил 40 и нагоре години може само да мечтае.
  • 3 Morgoth

    10 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: По думите му проблемите са много повече, отколкото ги е виждал като народен представител.

    Ха-ха, ще се сетиш ти! Сега като те питат дали искаш нов самолет или батальон наборници дето за нищо не стават за парите с които разполагаш ще ти видим казармата. Глупендер!
  • 4 Коко

    16 4 Отговор
    Браво! Един наистина ефективен начин да прогониш и малкото останали младежи от България.
    Като ще е наборна ще трябва да е за всички младежи от 66 до 70 годишна възраст, щото то май други не останаха...
  • 5 гост

    8 0 Отговор
    За какво и хаби приказките? Това е правителство към което народът няма никакви очаквания за някаква промяна. Избрахме ги само за да не е на власт по-голямото зло.
  • 6 ЖЖЖ

    6 4 Отговор
    Каракачанов ще търси наборна военна служба, добре. А къде ще я търси? Ако това стане ще е поредната без мисловна дейност на родните политици.
  • 7 глупак

    5 6 Отговор
    Дебел предател.
    ПАТРИДИОТ
  • 8 jambazina

    2 6 Отговор
    Скрий се бе!
  • 9 qqqqq

    2 4 Отговор
    Така трябва за нашите тинейджари, 10 км марш на скок, после развръщане и пълзене, няколко часа престояване с противогаз на слънце, нощтни стрелби и т.н. . Правилсъм го това на вртемето и несъм умрял. Ама само се чудя как ще дадат на наркомани оръжие?
  • 10 Ник

    4 0 Отговор
    Гледам нещо много рев!
    Не разбирам нихилизма на почти всички. На тези които смятат, че нямат дълг към страната си да си хващат пътя и да се махат. - Полза от тях няма!
    Иначе, Каракачанов няма да успее да върне наборната служба просто защото нито ГЕРБ нито БСП искат това!
    - А защо?
    Предполагам, че единствената причина за подобен яростен отказ е кражбите на оръжие. - На времето в складовете имаше оръжие да въоръжим цялата страна. Сега според мен всичко е продадено в Иран, Сирия, Ирак и т.н. Там някой изкара безотчетни пари и от ГЕРБ и от БСП
  • 11 Гост читател

    2 0 Отговор
    Малиии ,всички гейчета, мамини синчета са в ужас. Малии ,ще напускат България ,щото да не ходят в казарма. Тежко на България с такива млади хора. Може да ги е страх ,че ще обърнат резбата, знам ли.
  • 12 леле како

    0 0 Отговор
    Краси,късно е либе за китка!!!
  • 13 БОКО

    0 0 Отговор
    Не търсете наборна служба ,а обсъдете варианта на Швейцарската армия.Това за нас е най изгодно и икономически ефективно!

    Коментиран от #14

  • 14 Swiss Army

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "БОКО":

    Швейцарския вариант е вид наборна служба.Когато навършат 18 години младежите се оценяват за годност.Годните получават обучение между 18 и 21 седмици.Не годните отбиват дълага си по друг начин.Професионалните военни са не повече от 5%.Жените служат доброволно.
    Така на разположение в резерв има !,5 милиона мъже и активен персонал 147 000.
    Бюджетът на армията им е 4,8 милиарда долара.
  • 15 Българин

    1 0 Отговор
    При нас трябва да се направи нещо подобно на швейцарците.Всички годни за служба да бъдат обучени и през определен период от време да опресняват знанията си.
    Професионалистите трябва да бъдат най вече в специални части поне 5000 човека,ракетни войски и ПВО въоръжени с най съвременни ракети.Стратегията на България трябва да покаже на всеки агресор че ще понесе големи загуби и войната ще се пренесе и на негова територия.Стратегията на обучение трябва да бъде в подривни и партизански действия.Нямаме толкова голям брой жива сила за да се бием с много милионна ислямска паплач на фронтове.Тръгне ли някой да напада първо атака по големите му градове с ракети.Армията през това време причаква на подходящи места и прави засади.
    За целта обаче трябва да се понаучат сополонаковците от коя страна се държи оръжието.Не само с автомати ,но и със ситеми като "Игла","Стингър",“Корнет" и т.н.
    Опита в Сирия показа че фесовете колкото и да се дуеха набързо загубиха 14 танка и спряха настъплението си само на 20 км от границата.
    Колкото и да не ни се иска дошли са времена в които трябвада сме подготвени за всичко.
  • 16 истински патриот

    0 0 Отговор
    Искам дебелото комунистическо да ми е ДИВАК за един ден, само един ден и ще му избия всичките детски фантазии от болната му психика.
  • 17 истински патриот

    0 0 Отговор
    България има нужда от професионална, мотивирана, модерна и добре обучена армия, не от ПЪЛНЕЖ и пушечно месо!
    ВМРО е едно недоразумение, а лидера и е некомпетентен, без нужния опит и знания. Един министър трябва да е военен, да има опит, не някаквъв "историк" бивш доносник от ДС!
    На всеки му е ясно, че средствата за нови бройки, са ненужни, неоправдани и огромни. България има 30 хил армия, но тя е много по добре подготвена, отколкото въшкарниците от едно време, които изпълняваха само операция СКАТАВКА!
    Тоя "патриот" да не ЗАКАЧА децата ни, да не ни бърка в джоба, че да не се върнем към редовната служба, ние запасните.
  • 18 истински патриот

    1 0 Отговор
    Истински идиотизъм е връщането на трудови войски, в момента БИЗНЕСА и фирмите са ЧАСТНИ!
    Може би искат да върнат АНГАРИЯТА, да им работим на червените олигарси БЕЗ ПАРИ!?
    Македония отдавна е самостоятелна държава и съществуването на ВМРО е ненужно и вредно за България, това е една напълно безмислена и измислена кауза. Младите хора в България ще бъдат изгонени в чужбина, ако този тип си проведе "реформите" и си сбъдне простотиите, просто нямам думи!
    Ясно е, че са некадърници, ясно е, че не могат и не правят нищо смислено и градивно, но поне оставете хората да дишат бе, оставете младежите да работят, вместо да пърдят по мисерните казарми и да бъдат малтретирани от малцинствата.
    Който сее ветрове, жъне бури.
    Каракачанов да остави хората на мира и да си гледа нищоправенето, да не си търси измислени врагове и причини да харчи народна пара.
  • 19 ШАРАН БГ

    1 0 Отговор
    Най-обичам швейцарската система ! Дай на всеки втори българин у гардероба да къта АК-47........ Мечта......Те властниците ги е страх да имаш воден пистолет... И как няма да ги е страх мръсниците? Само преди месец-два какви ги говореха? Сега ги е страх от мажоритарната избирателна система / чуйте баш патриота В.Симеонов/. Герб ще направи шашма - ще внесе за разглеждане "мажоритарния вот" - ама говорещите лъжи няма да го приемат!! И как- да не са луди да си бръкнат отзад ! Само си помислете - какъв мозък трябва да имаш, какво извратено мислене / за МОРАЛ тук не може и да става дума/, след като 27 години и 7 месеца си рушил, събарял, чупил, трошил и крадил - най-безсрамно, сега да искаш младостта на нацията отново да строи и гради, да ти работи на робска ангария. Да, ама не ! Я бе, Каракачан ефенди, как ще върнеш внуците ми в България, да ги възпиташ в "любов към Отечеството", че и да ги научиш да гърмят по гаргите ? Нали в тази "демокрация" насаждахте и продължавате да насаждате само нихилизъм,насилие, бандитизъм,омраза , разврат, алчност и безсрамие. Чрез собствените си приказки и поведение на "примерни граждани"!!!!...Моля Ви се -
    в черкви ходят - че и се кръстят !?!?Много я обичам швейцарската... Дайте поне по една " манлихера " всекиму.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове