Last news in Fakti

25 Май, 2017 09:41, обновена 25 Май, 2017 09:44 3 783 72

Българските политици с остри отговори към Путин за кирилицата

  • политици-
  • путин-
  • изказване-
  • отговори-
  • кирилица-
  • писменост-
  • борисов

Вчера руският президент заяви, че кирилицата е македонска

Българските политици с остри отговори към Путин за кирилицата - 1

Реакциите на българските политици бързо последваха изказването на Владимир Путин по повод кирилицата. Вчера президентът на Русия заяви, че славянската писменост е дошла при руснаците от "македонската земя".

Министър-председателят ни Бойко Борисов каза, че е "Не е важно кой от къде е минал. Важното е, че близо 300 милиона четат и пишат на кирилица и в края на краищата обогатяват европейската култура".

Министърът на културата Боил Банов коментира, че е "важно държавниците по света, да имат повече уважение към историята".

"Днес двама държавни мъже споделили, че азбуката тръгнала от някъде дургаде, не от България, уважавани, големи политици. А аз съм министър на културата на една малка държава, не смея да говоря, чудя се как да Ви поздравя! Пожелавам на всички хора по света, повече чувство, повече усещане за толерантност! Повече уважение един към друг, повече уважение към историята!"

Посланикът ни в италианската столица Марин Райков пък подчерта факта, че делото на Кирил и Методий не би било възможно без българската държава. А зад този факт стоят редица документи, които са неопровержими.

"Създаването на писмеността е станало по волята и с участието на българската държава и неслучайно българският владетел Борис Първи присъства във всички старобългарски книги като цар Борис Михаил-Покръстител, въвеждащ вярата и писмеността", пък написа вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева във Facebook.

Тя припомня, че на 29 април 2012 г. патриархът на Москва и цяла Русия Кирил е казал пред президента Росен Плевнелиев в София, че българите са пренесли книжната грамотност в Русия. "Благодарение на България кирилицата е вече и върху банкнотите от единната европейска валута", отбелязва българския вицепремиер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    29 39 Отговор
    А Президента Радев МЪЛЧИ ??? Може би руските и македонските интереси са по важни за него от историческата истината и интереса на България ??? Или е на пряко командване от Москва ?

    КОЙ знае ? Но с такъв президент , държава се затрива!!!
  • 2 123

    26 33 Отговор
    пРезидента и курнела само мълчат

    Коментиран от #8

  • 3 гостенин

    25 32 Отговор
    Да ви кажем и я, шопо дека е произлел от държавата Шопландия...
    - Сакам да сметам, дека рускио държавен глава се изфърли, като бесно шиле на мокър песок! :):)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гостенин

    16 3 Отговор

    До коментар #4 от "Makedonska Kirilica":

    Ееехх луно, лунооо, земльо македонска... и за теб ли, ке требе да се тепаме? ;):):)
  • 6 гост

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "Makedonska Kirilica":

    Братее, бяхте смешни, до като не станахте трагикомични! Все едно да кажем че, мизия, тракия, шопския край и т.н. области от България, са отделни държави?!?
  • 7 666

    29 14 Отговор
    Ми след като руската войска стана завоевател, а не освободител, след като не е имало турско робство, а турско присъствие, след като Русия не се споменава на нито един наш национален празник, а се споменава Украйна, която е помогнала за освобождението ни..... ми станахме по-смешни и от македонците. Що да не се изгаври и Путин.

    Горките деца, които учат история. 2-3 години ще учат една версия, 2-3 години ще учат друга. На истината майната и. Щом САЩ са помогнали за освобождението ни...кво да говорим повече.

    Коментиран от #14, #15

  • 8 Ами да

    16 18 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Не бе, Курнела тази сутрин също се изАка плахо, плахо по Нова, в негативен план:)
  • 9 ултра

    13 5 Отговор

    До коментар #4 от "Makedonska Kirilica":

    Маке, а български паспорт имаш ли?????????2

    Коментиран от #21

  • 10 Пеньо

    16 20 Отговор
    Джуджето с двойно попадение! От една страна се изгаври с България относно приносът на българската държава за разпространението на българската азбука, а от друга се изгаври и с Македония, като не спомена думата "държава".
    Целта е тази псевдодържава да не влезе в ЕС и НАТО, и да всее още раздори у нас между българи и путинопитеци!
    И както ме цитира Михаил Вешим вчера: Руското джудже е най-голямото джудже!
  • 11 Лупи

    10 14 Отговор
    Българските "политици" с остри отговори... къде? Във фейсбук :))) Е.ем ти и политиците и чудото дето имаме! Неуважаеми крадци и г.золизци на Боко, официална позиция се изказва в посолството на държавата, към която имате претенции с официална нота подписана и подпечатана. Това, че Мара отварачката драснала нещо във фейсбоклука си далеч не се брои за отговор или не изразява държавна позиция. Това да се пениш във фейсбук и туитър е като да те изнасилват по улиците и да те взривяват през ден, а ти да пускаш съобщения в Туитър как си силен и непоколебим в толерантността си- това са умствени спазми на болен човек! Ако имате претенции- действате по официалния ред иначе ставате смешни.

    Коментиран от #18

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гостенин

    29 3 Отговор
    Знете ли защо, ние българите не играем шах с македонци? Защото ни крадат царете! :):):):)
  • 14 ултра

    13 26 Отговор

    До коментар #7 от "666":

    Браво бе, каскет! От девет кладенеца вода ще донесеш, само и само да замажеш, префасонираш и заметеш под килима, изказването на любимият ти малък вожд и учител, нали! Той, че се изгаври с България - изгаври се, нито е първият, нито ще е последният руснак, който ще го стори, защото те друго и не са правили досега, но по-гадното сте вие - българските безродници!
  • 15 жщг

    15 29 Отговор

    До коментар #7 от "666":

    Кога русия не се е гаврила с България !

    Няма място за сравнение когато посланика на САЩ рецитира " ВЪРВИ НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ" а Путин подарява историческото ни наследство на васално-послушната Македония !

    Всеки българин който има национална гордост и национално самосъзнание може да направи цивилизационен избор!!! Както виждам ти си направил своя с навеждане и разкрачване ! Да ти е честито !!!
  • 16 Гост

    14 22 Отговор
    Руската държава никога официално не са признавали приноса на държавата България за распространението на писменоста, а нашите родоотстъпници им ръкопляскат!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 пази боже сляпо да прогледа

    11 18 Отговор

    До коментар #11 от "Лупи":

    Нищо подобно !!! Президента на България е по ранга на Путин ! Той би трябвало да вземе отношение ... но както се видя той приклекна , може би има разстройство?

    Коментиран от #23

  • 19 12345

    13 8 Отговор
    Пред вистината и Боговите молчат. Да живее Македонија, да живее Бугарија :))
  • 20 гадател

    10 3 Отговор
    Този ,какъв македонец е като IP- му бугарско.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гадател

    6 1 Отговор
    http://istoria.bg/1438/svetite-bratya-kiril-i-metodiy-solunskite-bratya

    Според Пространните жития светите братя са родени в Солун – Методий около 815-816 г., а Константин–Кирил през 827 г. в семейството на византийския сановник Лъв – помощник-стратег на солунската област. За майка им Мария се предполага, че е славянка.

    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82_%D0%9E%D1%85%D1%80%D0%B8%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B8 за Климент Охридски
  • 23 Лупи

    12 4 Отговор

    До коментар #18 от "пази боже сляпо да прогледа":

    Кое е нищо подобно? Външно министерство трябва да подаде протестна нота в руското посолство в София ако има възражения към Русия или българския посланник в Москва може да подаде в тяхното министерство официална нота. Акъл море глава шамандура е твойто нещо. Президента Радев може да се изказва само пред медиите(които го питат) или да пусне негова писмена позиция на сайта на президентството. Павителството и посланника са тия дето трябва да направят нещо(най-вече посланника понеже цялата ситуация става в Москва), а президента може да окаже само натиск с изказвания в публичното пространство. Виж за вакуума между ушите ти там колкото и да се протестира файда няма да има.

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Точен

    13 0 Отговор
    Обявили мАкедонците война на Китай и войводите оТишЛи при главниО войвода ,да му кажат кВо са нАпраВиле.
    Когато му казали Воводата мАкедонски подрипнал като ужилен и изревал Що Сте напраиле бРе,знаете ли колко мНого са,а войводирте рекли,абе ДеКа Ке ги Тепаме Ке ги Тепаме,а главния подрипнал и рекъл,А дека Ке ги копаме бРе мАкедонска земя е мънЕчка
  • 26 пази боже сляпо да прогледа

    9 11 Отговор

    До коментар #23 от "Лупи":

    Нищо не може (реално ) да направи Външно и посланика ни в Москва !!!Най-много да пусне една нота която след месец два я получи отговор я не!

    Ако президента на България излезе с ясен и аргументиран отговор , той ще обиколи света за един ден !!! Но на практика България няма президент !!! Трагично но е ФАКТ!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 бббббб

    13 2 Отговор
    Не ми е ясно само едно.С Русия врагове ли сме или приятели???Или ,както ни изнася.Един път я плюем , после ще я нападаме защото е агресивна ,ще и налагаме санкции и т.н.А,когато от нейна страна стане нещо ,което не ни изнася се започва едно голямо мрънкане.То угодия няма.Когато псуваш някой ,трябва да очакваш и обида от другата страна.
  • 30 Ловеца на поршета

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Makedonska Kirilica":

    Като гледам част от коментарите май форума се е напълнил с античните чеда на Буцефал! Абе вие нямате ли си някой ,,античен" новинарски сайт че да ръсите глупости там , а сте дошли да цапате в България.

    Коментиран от #32, #33

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Шляхтиц

    16 6 Отговор
    Всичко идва на местото си. През 2016 год. великият президент на България, Плевнелиев едва не обяви война на ВЕЛИКА РУСИЯ. Приветствам предложението на Волен Сидеров към Нобеловия комитет Нобеловата награда за мир за 2016 год. да бъде присъдена на българския президент за това, че не е успял да обяви война на Русия. Господ забавя, но не забравя. Сега обикновените българи ще сърбат попарката, забъркана още от сълзливия чифутин Соломон Паси и последвалите след него г.зомийници.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 VMORO

    1 1 Отговор
    "Нека служим роду моему, ако е и за крива Бога. Не е честно мене Болгарину да отчаявам и да вракям зло за зло. Болгарин прави и верни и благородни човек, Болгарин е любитель всякое добро, Болгарин е срамота да се отричува от своя род и язык, той Болгарин, който родо свой си хули името му е ни ден ни нощ. Аз сам Болгарин, плачем за нашите изгубени болгаре, които са во Долна Мисия, затова сдолжни сме да ся жертвуваме за бракята наши пресладкии болгари. многоревностнии Юрдан х. Константинов"
    Познайте откъде е родом Йордан Хаджиконстантинов!
  • 37 Точен

    3 3 Отговор
    А сега специално ,с предложение към братята мАкедонци,да не четат тяхната история,а световната за балканите,защото тяхната е изопъчена,както сега се опитват и с нашата да направят
    И тогава братя македонци вижте до къде се е простирала на север,исток,запат и юг България,защото който не си познава историята горко му се пише
    И още нещо да им кажа,когато тяхната страна мАкедония ги претопът Албаците и те ли трябва да претендират за Кирилицата
    И сега се сещам за това,че Скопие е разделено на махали.
    Е всичките ли тези махали трябва да претендират,по отделно ,че са столици на мАкедониа
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 VMORO

    1 1 Отговор
    "Аз оживуейки, и живим, като се услаждавам, гледая народът наш пресладкий, и ради това не мя остава неговата доброта да будем лукав. И ако ме пита някой — школски человек ли си, или болгарин? Аз полноответам: болгарин съм. Че не е честно на моето славяно-болгарство да творам зло и лукавство, прави болгарин не лажи, не завидуе, не денгубуе, не лицемерствуе, не блудуе, за печена кокошка верата не разменуе. Болгарин е производан от Бог, Болгаря река — богатата река или -ри, а прилагателно неправилно степенно: болий, болший, вишший, величайший. Поистина, нема по-величество от болгарин — болгарин чрезмерно ради, оре, сее, торгуе, воинствуе, верност има, гостолюбие, страх божий, почитание своего царя и всичко, колкото що е узаконено Богу и царю.

    Поради това аз съм болгарин и моето благородно болгарство не мя допуща да не бидам добр, затова имам вера и надежда и любов, и человечество, и учителство, сос което пуно делим роду моему, и кой иска нелицеприятие и безпристрастие учител, ето, който сам во пламени рачение разпален съм, подобно Етна и Хекли, и Вулкан диамантов венец ми кова. Нек служам роду моему, ако е и за крива бога! Не е честно мене, болгарину, да се отчаявам и да вракям зло за зло. Болгарин - прави и верний, и благородний човек. Болгарин е любител всякое добро, болгарин е срамота да се отрицава от свойат род и язик — той болгарин, който родо свой си хули, името му е ни ден, ни нощ. Аз съм болгарин, плачем за нашите изгубени болгаре, които ся по до
  • 40 onq s konq

    4 11 Отговор
    Нека не принизяваме и ограничаваме факта относно гротескния изказ на Путин до ниво "Азбука".Суровата истина е,че Русия НИКОГА И ОТ НИКОЙ НЕ НИ Е ОСВОБОЖДАВАЛА,А ПРОСТО НИ Е ЗАВОЮВАЛА ОТ ДРУГ ПО-СЛАБ ЗАВОЕВАТЕЛ!А че България е била винаги "бисера" сред целия Източен блок за Русия с идеалния си климат,географско положение,че дори и със сходния си език-две мнения няма.А като прибавим и ПОДАТЛИВИЯ НА РУСКА ПРОПАГАНДА БЪЛГ. НАРОД в сравнение с останалите "чепати" държави от бившия Източен блок,нещата стават пределно ясни и логични.А думите на Путин по въпроса с азбуката,на депутата Толстой неотдавна че Русия е изкупила половината Черноморие,следва да го направи и с другата,говори само за едно:БЕЗКРАЙНО РАЗДРАЗНЕНИЕ И ЗЛОБА КЪМ ЕДНА БИВША СЪВЕТСКА КОЛОНИЯ,ПОЗВОЛИЛА СИ ДА "ИЗБЯГА" НА ЗАПАД!
  • 41 VMORO

    3 2 Отговор
    "Ний, болгари, имаме преполна и високодостойна слава от другия славяне и достойни са да отдаваят верху нас чест, понеже сме ги дарувале писменост. Ний, болгари, имеюще си коренобитен и изобилен язик, това е наша граматика, това е наш словар..."
  • 42 VMORO

    3 3 Отговор
    "Ний, болгари, имаме преполна и високодостойна слава от другия славяне и достойни са да отдаваят верху нас чест, понеже сме ги дарувале писменост. Ний, болгари, имеюще си коренобитен и изобилен язик, това е наша граматика, това е наш словар..."
  • 43 VMORO

    5 9 Отговор
    Съвременните "македонци" са част от българския етнос. "Македонската нация" е създадена през 1934 със становище на Коминтерна, изготвен от националните предатели Георги Димитров и Димитър Влахов.

    Коментиран от #45

  • 44 гост 2

    7 8 Отговор

    До коментар #4 от "Makedonska Kirilica":

    ПРЕЗ 9-11 ВЕК ОТ Н.Е. НЕ СЪЩЕСТВУВА ПОНЯТИЕ „МАКЕДОНСКИ ЗЕМИ“, ЗАЩОТО НЕ СЪЩЕСТВУВА САМОСТОЯТЕЛНА МАКЕДОНСКА ДЪРЖАВНОСТ! СЪЩЕСТВУВАТ БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ, В КОИТО Е ВКЛЮЧЕНА ИСТОРИЧЕСКАТА ОБЛАСТ КУТМИЧЕВИЦА- ТОВА Е ИСТИНАТА. В КУТМИЧЕВИЦА СЕ РАЖДАЛИ, ЖИВЕЛИ, РАБОТИЛИ, И УМИРАЛИ БЪЛГАРИ, А НЕ МАКЕДОНЦИ! КУТМИЧЕВИЦА Е БЪЛГАРСКА АДМИНИСТРАТИВНА ЕДИНИЦА ОТ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА, ПРЕЗ 9-11 ВЕК НЕ Е БИЛА НАСЕЛЕНА С “МАКЕДОНИ“, А С БЪЛГАРИ, БЪЛГАРИ СА Я УПРАВЛЯВАЛИ И СА БИЛИ НЕЙНОТО ОСНОВНО НАСЕЛЕНИЕ! ПУБЛИКУВАЙ ПИСМЕНИ ИСТОРИЧЕСКИ ИЗВОРИ, ЧЕ В 9-11 ВЕК КУТМИЧЕВИЦА Е БИЛА СЪС СТАТУТ НА НЕЗАВИСИМА ОТ ПЪРВАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА ИСТОРИЧЕСКА ОБЛАСТ И ЧЕ НЕ Е БИЛА УПРАВЛЯВАНА И ЧАСТ ОТ ПЪРВАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА! ЗАМЪЛЧИ, ХУЛИТЕЛЮ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА И ИСТОРИЯ!

    Коментиран от #47

  • 45 гост 2

    1 5 Отговор

    До коментар #43 от "VMORO":

    Абсолютно вярно.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 misli posle govori

    5 6 Отговор
    Ти си трол -руски.Ние ги знаем такива не ми се прави, ние всеки ден Ви гледаме колко Вие е акъла тука.
  • 50 гост 2

    7 8 Отговор

    До коментар #47 от "Makedonska Kirilica":

    България НЕ МОЖЕ да окупира “Македония“ , защото за целта е необходимо първо да СЪЩЕСТВУВА САМОСТОЯТЕЛНА МАКЕДОНСКА ДЪРЖАВНОСТ В 9-11 ВЕК И ЧАК ПОСЛЕ НЯКОЙ ДА Я “ОКУПИРА“, смешно човече:) Твоите коментари са доказателство, че в ДНЕШНА македония живеят хора с изродени гени, неспособни на елементарно логическо мислене:) Вие сте като руснаците, които твърдят, че през 1878г. те СЪЗДАЛИ българската държава и държавност, а не че са я ВЪЗСТАНОВИЛИ:) Които си приличат, те се и привличат:) ХА СЕГА ПУБЛИКУВАЙ ИСТОРИЧЕСКИ ИЗВОР, СПОРЕД КОЙТО ПРЕЗ 10-11 ВЕК Е СЪЩЕСТВЕУВАЛА МАКЕДОНСКА ДЪРЖАВА, КОЯТО В СЪЩИТЕ ВЕКОВЕ Е БИЛА “ОКУПИРАНА“, “ПРЕВЗЕТА“ ОТ ПЪРВАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА- хахахаха:):):)

    Коментиран от #52

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 гост 2

    5 11 Отговор

    До коментар #47 от "Makedonska Kirilica":

    ЧАКАМ ОТГОВОР НА ВЪПРОСА СИ- КОЙ ИСТОРИЧЕСКИ ИЗВОР ИЛИ ИЗТОЧНИК ОТ 9-11 БВЕК ОТ Н.Е. ПОСОЧВА НЕДВУСМИСЛЕНО, ЧЕ В 9-11 ВЕК ОТ Н.Е. Е СЪЩЕСТВУВАЛА САМОСТОЯТЕЛНА МАКЕДОНСКА ДЪРЖАВА, КОЯТО В СЪЩИТЕ ВЕКОВЕ Е “ОКУПИРАНА“ ОТ ПЪРВАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА! Ако ти си си пипал ушите до сега, аз съм изучавала ИБДП и имам оценка отличен /6.00/ на семестриалният си изпит по тази дисциплина от юридическия факултет на Софийския университет. Къде си тръгнал с такъв минимален интелектуален багаж да спориш с мен за БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ, БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНОСТ И БЪЛГАРСКО ПРАВО ПРЕЗ 9-11 ВЕК ОТ Н.Е. ?! КАЖИ И КОГА Е СЪЗДАДЕНА “МАКЕДОНСКАТА НАЦИЯ“, ЗАЩОТО ФОРМИРАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА НАРОДНОСТ ЗАВЪРШВА ОКОНЧАТЕЛНО В КРАЯ НА 10 ВЕК ОТ Н.Е.- СЛЕД 2 ВЕКА ЕТНОГЕНЕТИЧНИ ПРОЦЕСИ И В КРАЯ НА 10 ВЕК ИМАМЕ ЕДНА НОВА НАРОДНОСТ, НАРЕЧЕНА “БЪЛГАРИ“, ЧИИТО ПРЕКИ ПОТОМЦИ СМЕ ДНЕШНИТЕ БЪЛГАРИ. А сега пак пробвай да спориш с мен, неуко човече....

    Коментиран от #59

  • 54 гост 2

    2 10 Отговор

    До коментар #52 от "Makedonska Kirilca":

    ХАХАХА- НАУКАТА “ИСТОРИЯ“ НЕ БОРАВИ С НОТОРНИ СЛУХОВЕ, А С ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ, ИСТОРИЧЕСКИ ИЗТОЧНИЦИ И ИСТОРИЧЕСКИ ИЗВОРИ:) Коментарът ти е поредното доказателство за твоето абсолютно невежество за Средновековна Европа:) С две думи- за теб е “тъмна Индия“ европейската мевиевистика:)
  • 55 VMORO

    5 5 Отговор

    До коментар #51 от "Makedonska Kirilica":

    Свети Свети Константин-Кирил и Методий са създали глаголицата, а не кирилицата. Но ти няма как да знаеш това, тъй като си неук и прост. Тези неща навярне ги пише във вашите "учебници".
  • 56 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    11 0 Отговор
    С тази политика към русия путин скоро ще каже че бг е македонска територия хахха
  • 57 Гоуст

    8 7 Отговор
    Какво е македонец след баня?
    Чист българин
  • 58 Гоуст

    4 6 Отговор

    До коментар #51 от "Makedonska Kirilica":

    Във факти.бг е забранено писането на език, различен от българския. Не случайно коментарите ти стоят и не са изтрити от модератора
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Гоуст

    7 3 Отговор

    До коментар #59 от "Makedonska Kirilica":

    „О, неразумни и юроде! Поради что се срамиш да се наречеш българин..."
  • 61 гост 2

    2 8 Отговор

    До коментар #59 от "Makedonska Kirilica":

    Да, бе- и понеже “мозъка ми е “изперен““;) , за това в съдебна зала печеля 80% от делата , по които съм процесуален представител на български физически и юридически лица в качеството си на български адвокат- ахахахаха:) Още малко, и ще оспориш и над 200 годишното ми българско фамилно родословно дърво и ще изкараш прадядовците ми и прабабите ми от несъществуващата народност “македонци“, а не етнически българи- ХАХАХАХА:) Ако можеш да се погледнеш с моите очи, ще се скриеш вдън земя от срам:)
  • 62 гост 2

    2 9 Отговор

    До коментар #59 от "Makedonska Kirilica":

    Я ми кажи- ти имаш ли МАКЕДОНСКО ФАМИЛНО РОДОСЛОВНО ДЪРВО ?:) От кога съществува НАРОДНОСТТА/ ЕТНОСА “МАКЕДОНЦИ“- не дори македонската нация, щото тя е в процес на формиране към настоящият момент- 25.05.2017г.?:)
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Гоуст

    4 3 Отговор

    До коментар #63 от "misli posle govori":

    Хаххаха, Дава за пример уикипедия като достоверен източник, където всеки може да влезне и да коригира написаното веднага.
    Нали знаеш, че такива като теб ежедневно влизат и коригират например написаното за Самуил,че е бил македонски цар. Но го пишат СамОил. Това ми напомня на двамата дето решили да правят фалшиви пари ама си казали, ще ги правим с малка разлика, вместо 20 лева, ще фалшифицираме пари и ще ги правим 19 лева
  • 65 VMORO

    5 6 Отговор
    Нека приемем, че Св. Св. Константин-Кирил и Методий са "македонци", тъй като са родом от Солун. Моля милите ни братя македонисти да ми посочат още поне двама етнически македонци от Ранното Средновековие! Хайде да посочат още двама етнически македонци от цялото Средновековие! Предварително благодаря!
  • 66 misli posle govori

    2 0 Отговор
    Не бе просто е загуба на време, аз съм Ви пращал в библиотеки и архиви, ама не ходите.Така, че файда няма. Аз, лично съм срещал в документи, че Константин и Методий са по род българи в различни среновековни жития и то на старобългарски език.Макар да е доказано, какъв е произхода на баща им Лъв (управлява областта- катепанат около Солун)
    Нямам време за днес да се занимавам повече, а и са ми изтрили "македонските постове".
  • 67 Точен

    9 5 Отговор
    Сега с интернета е най лесно,пишеш в гугъла и ти казва венага
    България е създадена 681г по това време не е имало въобще Македония
    Азбуката на светите Кирил и Методий е създадена 886г и по това време не е имало държава Македония Светите братя са с български имена и са били на тогавашната Българска територия
    Четете бе братя има големи Европейски библиотеки английски,Римски
    Четете бе ограмотявайте се бе макета
    Това вашето е да кажеш на баща си ,че не си му син
    Ами срамота е,тук пишете в интернет от компютри,ми отворете в гугъла и четете на Немски,Англйски или само македонски и Български знаете
    Като някое у.рано дете сте само приплаквате мамо ака ми се имам разтройство,мамо обърши ме
    Ами четете бе.......
  • 68 Точен

    3 4 Отговор
    Ето тук Джорж Кастелан Английски историк какво пише.от 14 до 20 век
    Интересното е ,че в по новата история н балканите въобще държава Македония не се споменава.
    Въпросът ми е защо ли?
    Ми щото такава няма ,Македонски етнос да,но държава такава няма и тук преди няколко години се появи и урева орталъка хахаха


    221
    178
    История на Балканите XIV-XX
    Хартиено издание
    Цена: 25.00лв
    Без наличност
    Без наличност
    Език: български
    Страници: 672
    Корици: твърди
    Размери:
    Тегло: 0
    ISBN: 9544599010
    Наличност: Не е в наличност.
    Доставка: Не е в наличност.
    Автор:
    Жорж Кастелан
    Издател:
    Хермес
    Раздел:
    История на Балканите
    Анотация
    От османското завладяване на Балканите до последните трусове, допринесли за разпадането на Югославия, настоящата книга проследява стъпка по стъпка историята на нашия регион, който винаги е бил барутният погреб на Европа, и ни дава възможност да разберем причините за честите конфликти. Век след век на територията на Балканите се е оформяла пъстра мозайка от народи - гърци, сърби, българи, румънци, албанци, турци... - които ту се съюзявали, ту враждували помежду си. Едни мечтаели за Велика Сърбия, други - за Велика България, Велика Гърция, Велика Албания, Велика Румъния. И така всяка от тези реални или химерични държави е обединявала население от различни етноси, които през XX век заявяват категорично желанието си да получат културни и политически права. От 1989 година започва труден процес, белязан от демократични

    Коментиран от #69

  • 69 VMORO

    2 7 Отговор

    До коментар #68 от "Точен":

    Моля те, изброй 10 представителя на македонския етнос, живели в 14-19 век
  • 70 Путин да се извини

    5 9 Отговор
    Важно историческо уточнение за товарищ Путин и за някои наши полуграмотни управници ! Кирилицата е създадена в Българските книжовни центрове Плиска, Преслав и Охрид през годините на Златния век на нейната култура и по-точно при царуването на Симеон Велики на базата на 24 букви от гръцката азбука и 12 букви от глаголицата на покойните по онова време братя Кирил и Методий.
  • 71 Контра

    9 1 Отговор
    НЯКОИ ХОРА СЕ ФУКАХА ЧЕ СА СТЪПИЛИ НА ЛУНАТА Е МНОООГО ХОРА ИМ ПОВЯРВАХА НА ЛЪЖИТЕ ПОНЕЖЕ Я ПОВТАРЯХА БЕЗСПИРНО.ПРЕСЛАВСКАТА КНИЖОВНА ШКОЛА ДАЛА ПИСМЕНОСТ НА ПОЛОВИН ЕВРОПА И ПОЛОВИН АЗИЯ ИДЕТЕ И ВИЖТЕ ЕДИН КЕНЕФ НЕ Е ПОСТАВИЛА УПРАВЛЯВАЩАТА НИ КЛИКА ПЛАЧЕЩА СЯ С КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ ОТ ЗАКАЧКИТЕ НА ПУТИНА. ЖАЛКО Е НЯКОЙ ДА СИ ВЪОБРЪЗЯВА ЧЕ ИСТОРИЯТА И КУЛТУРАТА ВЪЛНУВА ПОЛИТИКОМУТРЕНСКОТО НИ УПРАВЛЕНИЕ.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове