25 Май, 2017 12:07, обновена 25 Май, 2017 15:00 4 805 41

Руският посланик: Няма драма с кирилицата

  • славянската азбука-
  • славянска азбука-
  • макаров-
  • бойко борисов-
  • владимир путин-
  • кирилица

Очаква се Бойко Борисов да постави въпроса за изказването на Путин

Руският посланик: Няма драма с кирилицата - 1

Азбуката е създадена от братята Кирил и Методи. 24 май е наш общ празник. Ние го честваме и в Русия, и тук в България. Това посочи руският посланик у нас Негово превъзходителство Анатолий Макаров, след среща с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет.

Подобни изявления на самия 24 май, който е официален празник у нас, провокират остри реакции сред българските граждани.

Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов на срещата си с посланика на Руската федерация Анатолий Макаров по повод изявлението на руския президент Владимир Путин, че славянската писменост е дошла от "македонската земя", съобщиха от правителствената пресслужба.

Борисов е показал на дипломата плакет на стара Плиска, припомняйки откъде тръгват основите на християнството по славянските земи. Премиерът е посочил и инвестициите, които българската държава прави за реставрацията на Голямата базилика, под чиито стени Климент и Ангеларий пишат първите книги на кирилица.

Той е припомнил още, че създаването на кирилицата е станало по волята и с участието на българската държава при царуването на българския владетел Борис Първи Михаил.

"По думите на Борисов това е безспорен принос на България към европейската и световна култура. Той изтъкна, че и днес на създадената на българска земя азбука пишат десетки народи в цял свят, включително населяващи територията на Руската федерация. Министър-председателят напомни, че това бе подчертано и от Патриарха на Москва и цяла Русия Кирил по време на официалното му посещение в България, който го заяви пред президента Росен Плевнелиев на 29 април 2012 г.", се казва още в официалното съобщение.

Руският посланик Анатолий Макаров беше на среща в Министерски среща с премиера Бойко Борисов.

Основната тема са енергийните проекти. Премиерът постави въпроса с изказването на президента Владимир Путин, в което той заяви пред македонския си колега Георге Иванов, че писмеността е дошла в Русия от македонските земи.

Изказването на Путин предизвика вълна от реакции от български политици.

Русия винаги е и ще бъде с България, и в този случай също. Така руският посланик у нас Анатолий Макаров коментира пред журналисти темата за произхода на кирилицата.

"Вчера участвах във всички ваши празнични мероприятия", посочи дипломатът.

"Ще направим всичко нашите отношения да са добри и ще се стремим към това", коментира още той.

Пред журналисти след срещата обаче посланикът отказа да коментира директно думите на Путин и отказа да получи "Златен скункс" от "Господари на ефира".

Борисов и Макаров са обсъдили и развитието на двустранните отношения с акцент върху възможностите за разширяването и задълбочаването им, уточниха от пресслужбата на кабинета. Като области от взаимен интерес бяха посочени търговско-икономическата сфера, туризмът, реализацията на енергийни проекти в България и по-конкретно – на европейския газов хъб „Балкан“ и търсенето на частен инвеститор за АЕЦ „Белене“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    43 52 Отговор
    Само така! До кога разни джуджета ще се гаврят с държавата ни, с историята ни?!
    Не на фашизма, не на комунизма, не на путинизма!

    Коментиран от #3

  • 2 гост 2

    31 53 Отговор
    Връчвайте му нота и директно го изритайте от България като персона нон грата и му дайте 24 часа да напусне България. Ако се появи нов руски посланик, НЕ ДАВАЙТЕ АГРЕМАН на новия руски посланик и като крайна мярка , изтеглете българският посланик от москва и прекъснете дипломатически отношения с русия за определен период от време, изгоден за българската държава. Тези мерки са законни и напълно допустими съгласно Виенската конвенция за дипломатическите отношения и Виенска конвенция за консулските отношения.
  • 3 надай се

    36 8 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Не се надявай и двете страни подчертаха, че срещата е договорена доста отдавна и няма общо с македонския ташак. Борисов, кога е бил МЪЖ, той е мека Мара и нищо особенно няма да му каже, ще мрънка и ще говори за някакви "евроценности" и пр. за които на руснаците им е през кора!
    То кога ли сме имали политици с топки ?
  • 4 VMORO

    15 40 Отговор
    Бойко е ясен. На манежа е открай време и с нищо не може да ме изненада. Надали ще свърши нещо съществено.
    Бих искал да зная, прелюбопитно ми е... Докога, аджеба, нашият държавен глава ще мълчи като п..ка? И това ми било генерал... Вие сте срам за българските офицери, Вие сте срам за пагона, Вие сте срам за храбрата българска армия!

    Коментиран от #7

  • 5 VMORO

    13 29 Отговор
    Ами другарите "патриоти"? Каква е тяхната позиция?
  • 6 goni

    15 5 Отговор
    Ох! Само едно ме притеснява!:) Дано не се кара много на Бат Боби че какъвто е притеснителен че земе да направи некой сатлък!:)
  • 7 onq s konq

    19 12 Отговор

    До коментар #4 от "VMORO":

    Ти срещу генерал Радев ли се осмеляваш да говориш?Че мълчал като п... и бил срам за пагона...Ти ли ще командваш кой какво и кога да говори?

    Коментиран от #10

  • 8 гост 2

    13 23 Отговор
    А основната тема не са “енергийните проектИ“, а отклонението на 2рата тръба, по която трябва да тече руски газ специално за ЕС, от руския газопровод “турски паток“ , което отклонение НЯМА да навлиза в турски териториални води, а от открито море в самото Черно море, ДИРЕКТНО ще се отклонява и ще навлиза САМО в български териториални води- т.е. в българската акватория с една ЕДИНСТВЕНА цел- захранване с руски газ на БЪЛГАРСКИЯТ газов хъб Балкан:) Дойде ли руската мачка за погачка, а?:) Русия и газпром плюха, плюха, плюха България , но накрая КЛЕКНАХА и ПАК до България допряха, защото ако 2рата тръба минава през турция, се удължава с над 250 км, трасето на “турски паток“, а това АВТОМАТИЧНО води до по-висока и неконкурентноспособна цена на руския природен газ в ЕС:):):)
  • 9 Бацето се

    11 5 Отговор
    е н@с...л от страх, нищо няма повдигне. За тая работа си требват топки!
  • 10 VMORO

    14 20 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Питам само. Не може ли?
    Т. нар. генерал Радев българин ли е? Чии интереси обслужва? Ти кой си ти, неграмотен ездачо, че да ми даваш наклон на ... мнението? Кой на кого служи? Президента на народа или народа на президента? Кой на кого дава заплата? Т. нар. генерал не подлежи на критика ли? Господ ли е?

    Коментиран от #13

  • 11 misli posle govori

    16 11 Отговор
    Към 2020-22година ще стане ясно в Черно море ще имаме ли газ или не.Нефт има, ама заради евродирективите, по-голяма полза ще газ.
    Ако излезе нещо, тогава тези 3-4млрд минус с Русия в салдото ще се преполовят.Съгласно договорките с проучвателните компании, при концесиите 30% от приходите ще остават за България.
    Значи, ако сме хитри, трябва да оставим руснаците да финасират цялата тръба.Дали ще излезе на + си е техен проблем, някой ден.
    Ние трябва да си направим наш проект в условия на значителни залежи, ако се установят.Тогава тия няколко милиарда в бюджета ще дадат глътка на нацията за развитие на икономиката и разходи по социални пера.

    Коментиран от #39

  • 12 Минаващ

    4 1 Отговор
    Алооооо, срещата отдавна свърши
  • 13 SSS

    23 14 Отговор

    До коментар #10 от "VMORO":

    БЪЛГАРИН Е, И ОБСЛУЖВА ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА, АМИ ТИ НЕ СИ БЪЛГАРИН, А ПРОДАЖНИК!!!

    Коментиран от #15

  • 14 Гост

    12 25 Отговор
    Президента ни? Да генерал е, но с манталитет на фатмак! В случая на безгръбначен фатмак!
  • 15 VMORO

    19 20 Отговор

    До коментар #13 от "SSS":

    Кому се продадох? На каква цена?
    След като толкова милее за българските интереси, защо мълчи втори ден като п..ка?

    Коментиран от #16

  • 16 асът на асовете

    20 10 Отговор

    До коментар #15 от "VMORO":

    В случая какво разбираш под български интереси......ти знаеш ли, че Кирил и Методий са известни като "СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ". А в момента къде е Солун - в Гърция, та по-непросветените чужденци спокойно могат да твърдят че гърците са измислили кирилицата. Освен това в случая президентът няма смисъл да казва нищо, ако не сте разбрали той е стабилен мъж, който говори когато и където има нужда, не като оня чехльо дето се скъсваше да плямпа глупости за щяло и нещяло и само излагаше и без това много изложената държава. Когато нямаш какво полезно да кажеш по-добре мълчи - прекрасно житейско правило, за съжаление непознато на прекалено много хора в БГ.

    Коментиран от #20, #26

  • 17 Алоооо

    1 4 Отговор
    Подзаглавието е в бъдеще време. Заглавието в минало. Алоооо
  • 18 Аромат

    11 18 Отговор
    Да честитим на Путин голямата награда - "Златен Скункс". Миризливеца си я заслужи честно! Жалко, че посланика не пожела да му я занесе. Браво на господари на ефира!
  • 19 Кръстопът

    15 16 Отговор
    Настъпи време разделно дори за българите със съветско самосъзнание. Имперските енергийни интереси на руския диктатор или българщината и националния интерес.

    Коментиран от #41

  • 20 VMORO

    13 14 Отговор

    До коментар #16 от "асът на асовете":

    Може и да си прав... Безкрайно съм афектиран. За Родината съм готов на всичко! Не може някакво кгбистко джудже да сипва сол в раната Македония, създадена с дейното участие съветските служби.

    Коментиран от #23

  • 21 Решетки и виолончелисти

    12 14 Отговор
    Президентът да ухапе ръката, която го храни? Не се шегувайте с тоя съветски чехльо. Няма толкова кураж.
  • 22 jambazina

    17 1 Отговор
    Истината е че нашите политици, начело с най-големия и вездесъщия, голем го вадат плед народа и мачкат както сварят, а като са пред чужди велможи са по-ниски от тревата и по-послушни отколкото им искат даже.
  • 23 onq s konq

    12 12 Отговор

    До коментар #20 от "VMORO":

    А не ти ли идва на ум че изказването на Путин е плод на задълбочени анализи на цял екип психолози и междун. анализатори в Кремъл и целта е ПЪРВО-да се вдигне "героичният" му рейтинг вътре в Русия и ВТОРО-да се УСКОРЯТ И ИЗОСТРЯТ ПРОЦЕСИТЕ НА ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ МЕЖДУ РУСОФИЛИ И РУСОФОБИ В БЪЛГАРИЯ като ключова балканска територия,която обаче със стабилното си политическо състояние НЕ ОБСЛУЖВА РУСКИТЕ ЕКСПАНЗИОНИСТИЧНИ ЦЕЛИ?

    Коментиран от #34

  • 24 Morgoth

    7 11 Отговор
    Посланика ни е залъгал с политическо говорене докато Путин се мазни на македонците за да може да ги придърпа в своята зона на влияние и да пресече евентуалното им влизане в ЕС.
  • 25 гост 2

    6 11 Отговор
    НАС, БЪЛГАРИТЕ, ИЗОБЩО НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТ ВЪТРЕШНОПОЛИТИЧЕСКИТЕ МОТИВИ НА ДВАМА ЧУЖДИ ПРЕЗИДЕНТИ, КОИТО СЕ ГАВРЯТ С ИСТОРИЧЕСКОТО, КУЛТУРНОТО И ЦИВИЛИЗАЦИОННОТО НАСЛЕДСТВЕНО НА БЪЛГАРИЯ! БЪЛГАРИЯ НЕ Е РУСКИ ФЕДЕРАЛЕН СУБЕКТ И ТЕЗИ ВАШИ МОТИВИ НЕ НИ ЗАСЯГАТ! ИМА САМО ЕДИН ФАКТ- ДВАТА ЧУЖДИ ПРЕЗИДЕНТИ СЕ ИЗГАВРИХА С БЪЛГАРСКИЯТ КУЛТУРЕН ПРИНОС В СВЕТОВНОТО ИСТОРИЧЕСКО НАСЛЕДСТВО И ЗА ТОВА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ВЪЗНЕГОДУВАХМЕ И ПОИСКАХМЕ ОФИЦИАЛНО ИЗВИНЕНИЕ ОТ РУСИЯ ПО ТОЗИ ПОВОД! НИКОЙ БЪЛГАРИН НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С РУСКИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ МОТИВИ ЗА ТОВА РУСКО ИЗКАЗВАНЕ- НАПРОТИВ- РУСИЯ Е ДЛЪЖНА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С ИСТОРИЧЕСКИТЕ ИЗВОРИ, ИСТОРИЧЕСКИТЕ ФАКТИ И ИСТОРИЧЕСКИТЕ ИЗТОЧНИЦИ ПО ПОВДИГНАТИЯ ВЪПРОС!
  • 26 Morgoth

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "асът на асовете":

    Всъщност Византия има много голяма част от заслугата, защото Кирил и Методий са ромеи, а не българи и са изпратени в Бъгария за да разпространяват християнството.
    Климент Охридски, който е написал Кирилицата е българин роден най-вероятно някъде в сегашните македонски земи, по това време разпределени между България и Византия. Това прави и него и азбуката ни добра цел за македонистките напъни.
  • 27 русофилофоб

    12 12 Отговор
    По принцип симпатиите ми към руския народ са повече от тези към американския, но в този случай "самодържеца" Путин здраво пресоли манджата. Точно затова се чудя, на меко казано плахите реакции от страна на нашите официални институции и най-вече от президентството, откъдето не съм чул нищо.
    Срам ме е от управниците ни. Едната гордост и достойнство на база историята ни е останала и нея няма кой да защити адекватно.
    ПОЗОР!
  • 28 незнайко

    10 5 Отговор
    Защо подскачаме ? Нали сме в ЕС. Какво "значение" има, какво е казал Путин ? Нали не го е казала Меркел ! Ние сме като в училище, големите батковци тормозят малките. Така е било, така и ще бъде ! БЪЛГАРИЯ СЕ РАЗПАДА ОТ 26 ГОДИНИ И НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТОВА !
  • 29 До Президента

    6 9 Отговор
    Г-н Президент на България .Къде сте? 7нлн.българи ви плащаме издръжката, не да мълчите ,когато трябва да ни защитите достойнството и не да говорите глупости ,когато не е нужно никому.
  • 30 гост 2

    10 11 Отговор
    Русия не трябва да забравя и че У БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА Е КЛЮЧА КЪМ ТОВА ДАЛИ Г*ЗПРОМ ДА ПРЕТЪРПИ 10% ЗАГУБА ОТ ГЛОБАЛНАТА СИ ПЕЧАЛБА ЗАРАДИ АНТИМОНОПОЛНОТО ЕС ЗАКОНОДАТЕЛСТВО. РУСИЯ НЕ ТРЯБВА ДА ЗАБРАВЯ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ИМА ЗАКОННАТА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ОБЯВИ ВСИЧКИ РУСКИ ГРАЖДАНИ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПЕРСОНА НОН ГРАТА И ДА ПОИСКА ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТЯХ ДА НАПУСНЕ БЪЛГАРИЯ И ДА НЕ СЕ ВРЪЩА ТУК. РУСИЯ НЕ ТРЯБВА ДА ЗАБРАВЯ, ЧЕ ВСЕКИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН НИКОГА НЯМА ДА ПОСТАВИ РУСИЯ НА 1ВО МЯСТО В СЪРЦЕТО СИ И ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ БЪЛГАРЩИНАТА, БЪЛГАРСКОТО СИ САМОСЪЗНАНИЕ И БЪЛГАРСКИТЕ СИ ГЕНЕТИЧНИ, ИСТОРИЧЕСКИ И КУЛТУРНИ КОРЕНИ. РУСИЯ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ, ЧЕ НЕ СЛУЧАЙНО НА БЪЛГАРСКИЯТ ГЕРБ СТОИ РАЗЯРЕН ЛЪВ- ЦАРЯТ НА ЖИВОТНИТЕ И ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ВОЕННО ЗАЩИТЕНА ОТ РУСКА АГРЕСИЯ ПОСРЕДСТВОМ ЧЛ.5 ОТ ДОГОВОРА ЗА НАТО. РУСИЯ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ, ЧЕ С ВСЯКО СВОЕ АНТИБЪЛГАРСКО ДЕЙСТВИЕ СЪЗДАВА НОВ МОТИВ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДА НАМРАЗЯТ РУСНАЦИТЕ И РУСКИТЕ ГРАЖДАНИ ДО СМЪРТ И ДА ГИ СЧИТАМЕ ЗА СВОЙ СМЪРТНИ ВРАГОВЕ- КАТО ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ИДИЛ.
  • 31 панов

    9 11 Отговор
    тия палячовци и алкохолици първо твърдяха че ленин е направил азбуката,после че била древно руска самобитна,сега била македонска.
  • 32 Бат Ваню

    8 2 Отговор
    Споко ве, вие кво рипнахте тука.... Македонската земя по това време е била българска .... и.... може пак да стане ... ха ха ха... Иначе... Русия постояно губи позиции, примката на санкциите не се разхлабва и... Путин да погали по главицата македонците, на сърбите дадоха МИГ-ове - ама да си ги модернизират... (в евро или долари.... ха ха ха). Ние сме твърдо в евросъюза, очаквам да влеземе в Шенген, еврозоната... на евро банкнотите пише ЕВРО на кирилица пак заради България ..... Казал Путин......

    Коментиран от #35

  • 33 Путин да се извини

    5 7 Отговор
    Важно историческо уточнение за товарищ Путин и за някои наши полуграмотни управници ! Кирилицата е създадена в Българските книжовни центрове Плиска, Преслав и Охрид през годините на Златния век на нейната култура и по-точно при царуването на Симеон Велики на базата на 24 букви от гръцката азбука и 12 букви от глаголицата на покойните по онова време братя Кирил и Методий.
  • 34 VMORO

    3 8 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    Не ме интересуват мотивите му. Нямам намерение да ги гадая, а и не съм наследник на петричката врачка (която е родом от днешна БЮРМ). Изказването му е неприемливо.

    Коментиран от #36, #38

  • 35 VMORO

    5 8 Отговор

    До коментар #32 от "Бат Ваню":

    Ако ще и на глаголица на напишат "евро", лошото е, че се стапяме с 50000 на година, най-бързо изчезващата нация в света сме, населението ни застарява, етническият му състав се изменя, имаме жалко подобие на икономика, имаме жалко подобие на правосъдна система, имаме жалко подобие на въоръжени сили, международният ни авторитет е под всякаква критика, чужди компании ни крадат ресурсите... И още куп други "светли европейски перспективи".

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ЧЕСТНО

    3 11 Отговор

    До коментар #35 от "VMORO":

    ЕВАЛЛА ПИЧ СИЧКИ МИШУНГЕРИ ДЕТ ТА ПЛЮЯТ НЕ ЗНАМ НАПУШЕНИ ЛИ СА ОЗЛОБЕНИ ОТ БЕЗПАРИЧИЕТО ДО ТАМ ЧЕ ИСТИНСКИТЕ ИМ ПРОБЛЕМИ ПЪРВИЧНО ПРОИЗЛИЗАТ ОТ ПАРЛАМЕНТО НА БИВШАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
  • 38 SSS

    13 1 Отговор

    До коментар #34 от "VMORO":

    ЕЙ VMORO ЛИ СИ, КАКЪВ СИ, НЕ ЗНАМ, НО СЕ СКРИЙ В ДЪН ЗЕМЯ И ПОВЕЧЕ НЕ ИЗЛИЗАЙ, РАЗБРА ЛИ!!!
  • 39 БЪЛГАРИН

    1 13 Отговор

    До коментар #11 от "misli posle govori":

    Ползата за икономиката ще е колкото ползата от златните ни залежи
  • 40 VMORO

    4 14 Отговор
    До всички братя българи!
    Вчера, в българския Босилеград, сръбската полиция е премахнала паметната плоча, поставена преди броени дни от госпожа Илияна Йотова, с имената на жертвите от погрома над Босилеград през 1917 година. Докога ще мълчим? Докога ще търпим жалките шумадийските кучета да ни тъпчат? Докога услужливите медии ще си затварят очите пред истинските проблеми и вместо тях ще ни навират в очите роклята на Гери-Никол и какво обядвала Никол Шерцингер? Докога нашите управници ще си затварят очите пред безобразията на нашите "православни братя"? Кога най-сетне Българщината ще се превърне отново в национална доктрина?
  • 41 прозД

    11 4 Отговор

    До коментар #19 от "Кръстопът":

    И какви са според теб "българските" интереси? А възможностите? Енергийни казваш? Ами скоро ще се включим в темата, след като ни затворят ТЕЦ-оцевете, след като си разсипахме и опропастихме АЕЦ-а, след като продаваме златото за стотинки ... добре, че поне не ни надупчиха земята за шистов газ. Кой? Руските ли имперски интереси или други такива? Ако не си разбрал България отдавна е колония на друга империя, не на Русия. А за сегашното състояние на "държавата" са виновни новите господари нищо, че не смениха и се възползваха от старите коври в местния бардак. И в тоя ред на мисли, кой очакваш да ги защити: ББ, Каракачанката, Болен и т.н. ...хахахаха
    П.С.
    Към 11:
    Моли се да не откриват, че току виж ни спретнали освободителна някоя война или в най-добрият случай ни освинят морските курорти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове