23 Февруари, 2018 20:10 3 343 15

Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка

  • корнелия нинова-
  • теменужка петкова-
  • чез

Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ

Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка - 1
Снимка: БСП

Бойко Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка, а да дойде в България и да дава отговори, защото не може да си продадеш 1/3 от електропреносната мрежа и част от националната сигурност и да заложиш съдбите на 2,5 милиона българи. Кой гарантира на тези хора какви ще станат цените на тока, когато Гинка е собственик? Има ли държава, има ли премиер в нея?. Това заяви на среща с граждани в столичния район Красна поляна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите й една фирма от Пазарджик, регистрирана преди три месеца с капитал от 50 хил. лв, купува ЧЕЗ, на която всички софиянци са потребители. „ЧЕЗ прави оборот в България от 1,7 млрд. лв. от българските граждани. Тя е 100% държавна чешка фирма. Симеон Сакскубурготски продаде на ЧЕЗ 67% от българското енергоснабдяване, Бойко Борисов продаде останалите 33%. През цялото време БСП бе против това и казвахме, че енергетиката е част от националната сигурност и трябва да остане държавна, както е във Франция, Белгия, Гърция, Чехия“, припомни развитието на продажбата Нинова.

Тя допълни, че тези държави са преценили, че енергийната система е държавен приоритет, а в България тя е била прекупена от Гинка от Пазарджик. „Тя купи ЧЕЗ за 320 млн. евро. Цял ден я издирваме, защото искаме да се яви в Народното събрание, комисията по енергетика и да ни разкаже - как така с 50 хил. лв. във фирмата купува ЧЕЗ и 1/3 от разпределителната мрежа на България. Нали не си правим илюзии, че ги купува Гинка?“, попита Нинова. Тя определи случая като един от най-ярките примери за паралелната държава, срещу която се бори БСП.

„Обърнах се към президента Радев да изрази становище, защото той има отговорности по националната сигурност. Половин час след това, Борисов се обади от Брюксел и взе главата на Теменужка Петкова“, коментира председателят на БСП.

Нинова заяви още, че за да се спаси за пореден път, премиерът изгори бушоните Гинка и Теменужка. „Бойко Борисов не може да излъже българския народ, че не е знаел и че сделката е станала тихо. Става въпрос за тежко задкулисие и за това, че Гинка е подставено лице на някой. Ние, от БСП, няма да се спрем, докато цялата истина не се разнищи и не се произнесат ДАНС и КЗК“, каза още тя.

По думите й това е поредният удар по държавността и хвърлянето на 2,5 млн. българи уж на Гинка от Пазарджик, а всъщност на някой, който утре ще вдигне цената на тока, ще обере народа и ще си замине. „Това е лицето на правителството на Борисов и то, когато сме председатели на ЕС, когато всички погледи са към нас и трябва да покажеш най-доброто, на което си способен. От Чехия дойдоха изказвания, че работят в Източна Европа и за първи път виждат такова нещо“, каза в заключение Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    37 6 Отговор
    Той се крие зад полата на Меркел!
  • 2 МММ

    52 8 Отговор
    Без знанието на Бойко никой не смее да пръдне в това правителство. Теменужка си изпълни задачата и баце я праща на заслужен отдих. Гинка е само параван. Хайде ние да ходим да си духаме супата.
  • 3 в държавата на герб

    42 6 Отговор
    Важното е че днес Юнкер го потупа по главичката, като булонка в буквален смисъл !!!
    Кой не вярва да му гледа по тв интервюто от Брюксел !
    Иначе по темата Кури е права нищо в тази държава не става без ББ, неговата благословия и разбира се приличен дял !
    Тая Гинка да каже от къде са й парите, а не дали може да управлява ЧЕЗ ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 НТК

    42 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка. Точно така е за съжаление, но чашата е пълна и скоро може да прелее.
  • 6 МММ

    34 4 Отговор
    ГЕРБ си има ЕРП. Който не вярва, скоро ще разбере.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Анонимен

    18 7 Отговор
    Добре казано от, иначе неприятната, червена тютюноберачка.
  • 9 вест

    10 14 Отговор
    техноимпекс като чез. гицка като курнни
  • 10 Аууууу

    20 0 Отговор
    Кви са тия Гинки Теменужки Боб Жица Ток. Няма ли вече Ел. Българска фирма Енергетика.
  • 11 никой

    22 2 Отговор
    В България мафията си има държава що да си няма и ЕРП
  • 12 Другар

    7 20 Отговор
    Я селската лелка от Крушовица да спре с императивния си тон и махленския си изказ и да се съсредоточи върху собствените си проблеми,защото те хич не са малко!Никой не и е обещавал,че ще е "лидер" пожизнено.
  • 13 ПЕЕВ

    7 16 Отговор
    ТАЯ САМО ДЕЗИМФОРМИРА ХОРАТА КАТО СИ МИСЛИ ЧЕ ЩЕ ЗАБРАВЯТ КОЛКО ПАРИ Е ОТМЪКНАЛА ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА.ГИНКА ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ СТАНИШЕВА.
  • 14 Стария пич

    18 4 Отговор
    Бойко мисли повече за турция и македония собствеия му народ кучета го яли само навънка на купони а народа тъне в мизерия крайно време е това да се спре та ако ще и с революция
  • 15 наблюдател

    5 0 Отговор
    ТОЙ е под полите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове