Last news in Fakti

26 Февруари, 2018 08:04 12 804 67

Гинка Върбакова за ЧЕЗ: Аз съм крайният собственик

  • гинка върбакова-
  • чез-
  • сделка

Залагат акции за кредит от банка

Гинка Върбакова за ЧЕЗ: Аз съм крайният собственик - 1

Гинка Върбакова, собственичка на пазарджишката фирма "Инерком”, която купи активите на ЧЕЗ у нас, увери, че тя е крайният собственик, а не фасада на офшорка.

След като се стигна до оставката на енергийния министър Теменужка Петкова, бизнесдамата заяви пред Нова телевизия, че фирмата, която придобива най-голямото енергодружество в България, е 100% нейна собственост.

„Аз съм крайният собственик. Това се вижда от Търговския регистър. Крайният собственик в Търговския регистър съм аз”, категорична бе Върбакова, която за първи път показа лицето си. Досега медиите нямаха дори нейна снимка.

На въпрос защо чешката държава е избрала именно нейната компания, тя отговори:

„Не мога да кажа защо са избрали нас. Това беше една дълга и много сложна процедура, в която се изискваха много финансови документи, които да гарантират кои сме ние, какъв е нашият опит и какво можем да направим".

На питане откъде са парите за сделката, за които се твърди, че са около 320 млн. евро, тя обясни, че става дума за привлечено финансиране с банков кредит от международна банкова институция, "която към момента, за съжаление, не мога да разкрия"”.

Запитана как банката си гарантира, че обезпечава парите, Върбакова отвърна:

„Практиката е при такъв вид финансиране, да бъдат залагани акциите на дружеството, тоест това е напълно позната във финансовите среди практика”.

Тя призна, че от 20 години познава Теменужка Петкова, която подаде оставката си, за да изчисти съмненията, посъветвана за това от премиера. На въпрос дали Петкова е помогнала по някакъв начин в осъществяването на сделката за продажбата на ЧЕЗ, бизнесдамата отговори категорично:

„Цялата сделка се проведе под чешкото законодателство. Цялата сделка и разговори бяха в Прага и българското правителство, български министри или български политически лица не са имали абсолютно никаква информация за нея. Това е една частна сделка”, отбелязва Гинка Върбакова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    77 6 Отговор
    Честито! Медията на Шиши, тока на Буда !

    Коментиран от #27

  • 2 Коментар

    50 2 Отговор
    Браво.вЕрвамети ти да знаИш.
    чИстито🤗
  • 3 ИВАН

    73 2 Отговор
    Нагли създания ... сатанинска система, където едни са роби на съвсем малка върхушка.
  • 4 Георги

    36 2 Отговор
    ПР-а почна но късно мили мишлета.
  • 5 миро

    60 2 Отговор
    и тоя бушон ще си отиде като мишо бирата....
  • 6 666

    54 4 Отговор
    Айде да е ХАИЛРЛИЯ - БАТ БОЙКО-ЧЕНГЕТАТА & . И ЧЕЗ СИ ИМАТ ВЕЧЕ
  • 7 Оня С Коня

    53 2 Отговор
    Поредната гавра с всички потребители на ЧЕЗ , след два месеца очаквайте ,,новия'' изп. директор този път ще някое бебе ... Незнам за какви ни мислят но определено не сме малоумници !!!
  • 8 Бай Благой

    56 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Не мога да кажа защо са избрали нас. Това беше една дълга и много сложна процедура, в която се изискваха много финансови документи, които да гарантират кои сме ние, какъв е нашият опит и какво можем да направим".
    Мдааа....и кои сте вие г-жо Върбакова...дружество създадено пред 7 месеца(според търговския регистър)??
    И като са ви проверили финансите,какво са си казали....абе не ни интересува от къде ги имате....важното е че ще платите.
    По наглост, простотия и цинизъм тези ГЕРБ-аджии засенчват в пъти дори и БСП-ту.
    ОСТАВКА!
  • 9 Оли-го-френ

    49 1 Отговор
    Тези хептен на оли-го-рени, балъци и идиоти ни направиха. Ама щом търпим подобни гаври значе и е прав професора за онези 80%. Даже си мисля, че процентите са повече и клонят към 90...
    Просто няма такава държава! Фирма на 5 месеца без никакви приходи да придобива активи за стотици милиони. Това даже в африканските държави го няма. По-зле сме...
    Ама с тиква начело на държавата е така. За пореден път се убеждавам, че от ГРОБ по-големи наглеци НЯМА.

    Коментиран от #17, #52

  • 10 Дедо

    53 1 Отговор
    Гинка е изтъркала билетче от националната лотария с печалба ЧЕЗ!
  • 11 Гого

    43 0 Отговор
    Тази Гинка едва ли прави разлика между волт и ват. Вече всички новородени момичета ще се кръщават Гинка и ще се записват с адресна регистрация Пазарджик за да могат да изтеглят кредит поне 300 милиона като порастат.

    Коментиран от #45

  • 12 Радо

    49 0 Отговор
    Гьонсуратлъка на хунтата няма граници!!! А парите според мен ще дойдат от някоя малка сръбска или австрийска банка, сещате се кои пари са всъщност - онези наще, от КТБ-то.

    Коментиран от #14

  • 13 Све

    43 0 Отговор
    Тази корупционна сделка ще реши поне демографската криза в България
    Токът ще поскъпне 2 пъти
    Щв минем на свещи и РОМАНТИКА
    И най-накрая ще се увеличи раждаемостта !
    Като скочат цените на стоките може дебилите да се събудят и да накажат престъпниците
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бай УРко

    28 0 Отговор
    Честито на Шиши, сега да видим за колко ще я продаде?
  • 16 Sms System

    26 0 Отговор
    Чез и Софийска вода трябва да са собственност на държавата.Както във всички нормални страни по света.Не може да имаш скъп ток и чист въздух.При евтина енергия ще намалее и безконтролното изсичане на горите.Ще има и по-конкурентна продукция.Не случайно Китай просперира.Изкупиха половината европейски фирми.Ред е и на японските.
  • 17 Гост

    22 0 Отговор

    До коментар #9 от "Оли-го-френ":

    И е неизрядна към хазната навсичкото отгоре.
  • 18 Радев

    7 27 Отговор
    Важно е да не е гадна комунистка!!!!
  • 19 ttt

    21 0 Отговор
    тази Гинка-Минка само не знам кога ще я гръмнат ей така из невиделица.
  • 20 111

    17 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "която подаде оставката си, за да изчисти съмненията, посъветвана за това от премиера."

    Публикувано във факти.бг: "Цялата сделка и разговори бяха в Прага и българското правителство, български министри или български политически лица не са имали абсолютно никаква информация за нея. Това е една частна сделка”

    Всъщност, това обеснява всичко. Българите не са глупави хора, просто са пречупени и манипулирани от олигархията.

    P.s. Интерком Груп АД, не е пазарджишка, а софийска фирма. Освен г-жа Върбанова, дружеството е с представител и г-жа Филипи (от Чешка република). С няколко думи, случайни неща в BG, няма.
  • 21 The TRAPPER

    22 1 Отговор
    Аз пък ще помоля г-жа Върбакова да ми каже в коя банка си е заложила акциите на дружеството си -на стойност-50 000лв. и е взела 640млн. Ще си заложа апартамента си, който е на същата стойност- 50 000лв. Да видим колко ще ми дадат. Естественно-тя е крайният собственик, но преди нея кой е ?

    Коментиран от #32

  • 22 БиСЕРоФФФФФ

    13 0 Отговор
    Бившият замест­ник-председа­тел на ДПС и на парламента Христо Бисеров е дал къща­та си, която се нами­ра на столичната ули­ца „Хан Омуртаг”, под наем. Проверка установява, че в момента имотът на по­литика е превърнат в резиденция на Чешко­то посолство.
  • 23 ганчо

    11 0 Отговор
    браво гинче!честито! гинче с голямо Г!
  • 24 тъпоумен

    25 0 Отговор
    Имахме си КАЛИНКИ ...а сега и ГИНКИ
  • 25 Дидо

    19 0 Отговор
    Гинче, мъж търсиш ли си? Завършил съм електроенергетика! Знаеш ли как хубаво ще си прекарваме ток по електропроводите двамцата :)
  • 26 Уууууу

    19 0 Отговор
    Това Гинче както се смее на снимката в последствие може и да се озъби ...да си спомни за мишо Бирата . и жена му ..Няма Гинка няма проблеми няма приказки .Намерила с кой да заиграва
  • 27 черепа

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    А защо никой не споменава ,че е брачедка на Черепа !!??

    Коментиран от #34

  • 28 ЧЕРЕПЕ

    6 1 Отговор
    А защо никой не споменава ,че е брачедка на Черепа !!??
  • 29 Jack Bauer

    20 1 Отговор
    Купувайте ЧЕЗ, купете и ЕВН и ЕнергоПро, догодина като ви спретнем Национализация да не ревете!
  • 30 дрехи втора

    8 0 Отговор
    тая нямали друга блуза
  • 31 Бате СЕР ГЕИ

    5 0 Отговор
    Честито Гинке, кога ще черпиш.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 onq s konq

    8 1 Отговор
    Я брее нии ги идем думатити с колците!

    Фирмата на г-жа Върбанова с около 12 млн. ЛВ. активи, 4 млн. ЛВ. годишен оборот и 2 млн. ЛВ. печалба е одобрена и си е купила ЧЕЗ за 640 млн. ЛВ.(320 мл. EUR) с кредит от банка и залог на акции. ДА БЕ ДА :-D :-D :-D :-D :-D
  • 34 Много важно

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "черепа":

    Е кво като е брадчетка на черепа, всеки си има роднини, дори и черепа , представи си:-)
  • 35 СССР

    8 1 Отговор
    А вие очаквате тя да каже пред всички, че тя е поставено лице, офшортка, или пък че случайната й приятелка Петкова, която случайно е министър е замесена! Ооо наивните ми те! Невинен до доказване на противното! УБЕДЕН СЪМ, че тази сделка е само ЧАСТНА и няма корупции и СХЕМИ! Все пак ние сме в една страна с точни и ясни правила и закони и всичко е ТОЧНО! Сега поне ще псуваме само нашите за поскъпването на тока! А само да попитам няма връзка с изказването в парламента, че нашите цени за ток са сред най - ниските и тази продажба нали, или просто от сега замесват тестото, та да втаса? Браво!!! Радвам се, че тази страна изгради волята си вече 28 години да мачка народа си по най-мизерния начин, пардон направо съм възхитен!!!
  • 36 Палко

    10 0 Отговор
    Новото име на ЧЕЗ вече е #КОЙ!!!
    Въпросът обаче е докога??????
  • 37 ивчо

    11 0 Отговор
    Иво Христов е оптимист , процентите са повече от 80
  • 38 Гост

    9 0 Отговор
    Държавата е абдикирала от всичко тотално,
    НО ВСИЧКО Е ТОЧНО!!!
    Защото Гинка купи ЧЕЗ, ЧЕЗ, ЧЕЗ... :))))))))
  • 39 АМАН от наглеци

    3 0 Отговор
    АЛО КВО СТАВА ТУЛА БРЕ СОбственост за милиарди живи долари купена за некакво чекано залагане на акциики..
  • 40 съюз

    4 0 Отговор
    Е така де , тя е крайния собственик , просто не се знае колко има под нея или до нея и т.н.
  • 41 браво

    4 0 Отговор
    сега тока ще падне поне наполовина ако не и до една трета от сегашните цени , нали печалбата няма да се изнася извън граница ще си остава у дома , и нови работни места ще има
  • 42 един

    6 0 Отговор
    Гинка Върбакова за ЧЕЗ: Аз съм крайният собственик
    Може , ама надали!!! Рано или късно всичко се плаща с лихвите! Ограби се цял един народ с фалити на банки, приватизация, експлоатация, измами , фалшификации... Няма аналог в световната история на безчестието, безграничната алчност и подлост , което изтърпя народа ни от родоотстъпниците! Обикновено, разплатата идва неаквано и по-най болезнения начин.
  • 43 Гостенин

    3 0 Отговор
    Върбакова се появи ,никой не пита за Върбаков
  • 44 българин

    7 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Това беше една дълга и много сложна процедура, в която се изискваха много финансови документи, които да гарантират кои сме ние, какъв е нашият опит и какво можем да направим".
    И правителството не знаело нищо?! ОСТАВКА!
  • 45 дааааааааа

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гого":

    Тя министърката мереше мощност с волтове, а ти си се закахърил за Гинка.
  • 46 българин

    7 0 Отговор
    ГЕРБ и Б.Б. изтеглиха късата клечка с Гинка. ОСТАВКА.
  • 47 бщпокра

    1 0 Отговор
    ГЕРБ имат чест а сега и ЧЕЗ
  • 48 Aham

    5 0 Отговор
    Трагедия,!!! Частна сделка била, под чешкото законодателство... Верно ли бе госпожа!? То че частна е сделката добре, ама не си купуваш лодка, а предприятие с национално значение!!!! Алоу..ако имаше органи в България, първо се прави разследване, планове за развитие, управление, капитал и т.н. после се дава разрешение или не. Гинка е меко казано мека отвсякъде. Бойко е трагедия, как може да се изказва по този безочливо начин????? - ама вие що ги продайхте ЕРП-тата бе БСП?!! Давам ги на ДАНС - голям праз. Като че ли ДАНС не са под негова опека и ще направят каквото им каже. Да не говорим, че досега никой нищо не направи - а това в селото от 6млн. България няма как да стане без негово знание. Изключително НАГЪЛ Е БОЙКО БОРИСОВ - след КТБ сега и през по пързалката.
  • 49 Деде

    4 1 Отговор
    Защо никой ТЪП ЖУРНАЛИСТ не попита енергийния специалист от сараите в Бояна това ли е новият Пеевски и как е осигурил парите от офшорките?
    А не стои ли той ад сделката?
  • 50 abv

    7 0 Отговор
    История подобна на КТБ. Нещо не се връзва. ЧЕЗ е печеливша компания. Защо ще продава печеливш и то много печеливш бизнес.
    Тази дама първо не можа пред камерата да върже добре изреченията. Едната и ръка постоянно трепереше. Явно се притесняваше да не каже името на някой от властта свързан със сделката.
    Както е тръгнало офшарките ще изкупят всичко в държавата и накрая ще ни превърнат в икономически роби.
  • 51 Сретане

    5 0 Отговор
    Сретане, пращай снайпериста - сами нема да се оправимЕ!

    Коментиран от #55

  • 52 ултра

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Оли-го-френ":

    Публикувано във факти.бг: "За пореден път се убеждавам, че от ГРОБ по-големи наглеци НЯМА."

    Има, има - техните прародители от БКП/БСП:)
  • 53 страната на неограничената тъпотия

    4 0 Отговор
    По тая логика всеки може да си купи ЧЕЗ, просто ще му отпусне кредит една "уважавана банка" срещу акциите на фирмата, след сложни преговори.
    Кака Гинка е излишна, ако някой иска да купи фирмата няма да сложи, Гинчето, където не прави разлика между ват и волт!
    Гинчето е излишна, за да я сложат, има една причина, реалния собственик иска да остане в сянка и си е сложил подставено лице, Гинчето от Пазарджик.
  • 54 страната на неограничената тъпотия

    5 0 Отговор
    Това, като сделката с Кремиковци, някакъв младеж го купи, фирмата му нямаше пукнат лев, ама човека си купи завод.
  • 55 Сретан

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Сретане":

    Докато си плаща такса спокойствие няма да го барам
  • 56 пасящ трева

    4 0 Отговор
    Това , че в търговския регистър си краен собственик нищо не значи на фона на далаверата в която са те заложили.
  • 57 Ману

    4 0 Отговор
    ЧЕЗ е лост,който клати тивеното правителство за това баш тиквата и и другите тикви ще направят всичко възможно да държат лоста в собствените си ръце.Тук на първо място не се разглежда въпроса за печалбата ,а сигурността на партията и мястото и в управлението на държавата
  • 58 Костов

    3 0 Отговор
    45 години стигат! Стигат! Вреееемето е наше! Наше!
    Вреееметооо е нашее, наше!
    Ай да ви е честито времето, какво ще правите с него сега?
  • 59 hmhmhm

    0 0 Отговор
    Е как така? Ами тези на който се препродава този ток те кви са? Какви са тези финансирания аз защо не взимам милярди от банките? И какъв е вашия опит?
  • 60 безпартиен

    0 0 Отговор
    Къде изчезна изречението в което каза че няма оШфорни сметки!Кой изтри тези думи.Снощи ги чухме,а сега не!Защо ако няма цензура?Или има?
  • 61 чез

    0 0 Отговор
    Скрий са някьде.
  • 62 Дарионо

    1 0 Отговор
    Тая е от гр. Стамболийски, а там нищо хубаво не се е пръквало никога. Баща и Никола Пайтаков е КИСЕЛЯКА от сериала Новите съседи. А нея - това поставено лице на политическата измекярска напаст ми е гнуно и да коментирам. Всичко е КРАЖБА, балъци, аз имигрирам, вие си трайкаите и си носете последствията. Аз ви знам края и сБогом
  • 63 Глупост

    0 0 Отговор
    Ама тя г-жата е права. Съгласно бълг.закони, фирмата може да се регистрира непосредствено преди сделката и може да има не 50000, а 5 лв. капитал. Освен това правителството къде спа като цяла година се говореше за сделката? Утре някой може да купи АЕЦ и те пак да не разберат. Държавата в момента е на самотек оставена...Правителството - пълни глупаци и некадърници. Държавата защо не купи ЧЕЗ???Евала на Върбакова /не Гинка/.
  • 64 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    смях до небесата
    тази не ми прилича на никаква милионерка и бизнес дама
    я си виж лицето косата дрехите
    пълно село поставено лице
  • 65 България

    0 0 Отговор
    А,бе стига сте обиждали жената. Платила е толкова пари да купи ЧЕЗ, а вие я обиждате.
  • 66 Именно

    0 0 Отговор
    По-скоро е накрайника на собственика
  • 67 електро

    0 0 Отговор
    Тая льже като дьрта Ц
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове