27 Февруари, 2018 16:12, обновена 27 Февруари, 2018 16:16 2 548 20

Чешкият премиер: От ЧЕЗ казаха, че всичко е наред

  • чез-
  • андрей бабиш-
  • бойко борисов

Андрей Бабиш е споделил с Бойко Борисов, че продажбата е напълно законосъобразна и не представлява риск за никоя от страните

Чешкият премиер: От ЧЕЗ казаха, че всичко е наред - 1
Снимка: БТА/АР

Премиерът на Чехия Андрей Бабиш е заявил на Бойко Борисов, че е информиран от Надзорния съвет на ЧЕЗ, че продажбата е напълно законосъобразна и не представлява риск за никоя от страните. Извършени са проверки на купувача и по отношение на способността му да управлява електроенергийното дружество в България, и по отношение на произхода на средствата за заплащане на активите, които са показали, че не съществуват проблеми за осъществяване на сделката.

Това съобщиха от правителствената пресслужба, след като по-рано в телефонен разговор с министър-председателя на Чехия Андрей Бабиш премиерът Бойко Борисов поиска на компетентните български органи да бъде предоставена информацията, с която чешкото правителство разполага, по сделката за продажбата на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България.

Министър-председателят на Чехия изрази готовност да предостави на българските власти материалите с резултатите от проверките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    17 0 Отговор
    Ха-ха-ха... , б*си евтиното представление!
  • 2 кораба потъва спокойно

    12 0 Отговор
    Боли го бабиша, нали си взеха парите, какво им дреме. Чехите се радват, че се отръваха.
    Иначе, всичко, както винаги е наред и всичко е законно, досущ като "приватизацията".
  • 3 гост

    15 4 Отговор
    Държавата в лицето на Бойко Б. не знае какво се случва в милата и поверената му да управлява родина и за това питаме чехите. Според мен България е на автопилот.

    Коментиран от #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 пицето

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "уят":

    Като вдигнат цената на тока ще разбереш, не се притеснявай.
  • 6 Гостенин

    11 0 Отговор
    Правилно.И аз да продам нещо, ама хич не ме интересува откъда се парите.За наивни , но като знам хората как им вярват !
  • 7 джи пи

    11 0 Отговор
    боли го к-ро за бьлгарите
  • 8 Робот

    11 1 Отговор
    Абе знаех си аз, че всичко е точно, ама сега съвсем се убедих! Радвайте , се че живеете в страна с неограничени възможности, където всеки може да забогатее за една нощ!!!
  • 9 Станислав

    15 1 Отговор
    Чехите искат да се отърват възможно най-бързо от токсичния си актив в България и не им пука на кой ще продадат, стига да си получат договорените пари.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Анонимен

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Ако беше на автопилот май щеше да е по-добре! Така лъжат, че и пушека го хвана срам!
  • 12 сноу

    8 6 Отговор
    Надухте главите на цял народ с тоя ЧЕЗ, а тия продажни помияри от БСП направо да ти се доповръща от тях.Нали тия циркаджии продадоха ЕРП -та най-безцеремонно плямпайки в парламента колко лош стопанин била държавата .Толкова продажни отрепки превърнали се по най-абсурден начин в политици, по най-просташки начин опустошиха така добре спретнатата държава България.Всичко им беше подредил бай Тошо -всичко ,икономика ,образовани ,здравеопазване ,селско стопанство,енергетика ит.н а тия престъпни гадове всичко оръфаха, съсипаха , скапаха и превърнаха в място от което всичко бяга, за да бърше задника на някой дърт пърдялник на запад.

    Коментиран от #18

  • 13 onq s konq

    2 7 Отговор
    Да сега ревахте че парите вместо в чужбина,трябвало да остават в България,ами ето българи купуват Енергодружеството ЧЕЗ но пак сте недоволни!БСП ви подучва да искате ДЪРЖАВАТА ДА Е КУПУВАЧ,защото се касаело за държавни СТРАТЕГИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ.А защо тогава изобщо ги продадохме тия енергодружества?А купи ли ги държавата,КАК СЪОТВЕТНАТА ДЪРЖАВНА ФИРМА ЩЕ КАЧИ ЦИГАНСКИТЕ ЕЛЕКТРОМЕРИ НАВИСОКО ПО СТЪЛБОВЕТЕ И ЩЕ СЕ БОРИ СЪС КРАЖБИТЕ НА ТОК В ГЕТАТА?Ами нали веднага БСП ще поведе мургавите по "жълтите павета" на безкраен и упорит митинг за сваляне на правителството,упражняващо "ГЕНОЦИД" СПРЯМО ПОДАНИЦИТЕ СИ? Е няма да мине тоя трик-прекалено евтин е!

    Коментиран от #16

  • 14 Bingo

    8 2 Отговор
    От комунистите ми се повръща, но от ГРОБарите дваж повече.
  • 15 123;)

    8 1 Отговор
    Направете си сами справка….къде е бизнеса на ЧЕЗ!?Само и единствено в страни,къдет процъфтява корупцията.Приказките,че щели да ориентират бизнеса си в Германия и Франция са пълна заблуда!Не обръщайте внимание на статиите в Lidove Noviny!Те са модел ала Пеевски!Четете Е15,научете се,да намирате обективна информация!
    ЧЕЗ препродава активите на самия себе си!По този начин,отпадат клаузолите от договора с България,след спечелване на арбитража,сумата не подлежи на данъчно облагане в Чехия...и още много други изгоди!
    Не след дълго,Гинка ще продаде трите си фотоволтаика и ще се "стопи" някъде,ако до тогава правителството не и отнеме лиценза и по този начин,не си върне енергетиката за дребни стотинки!
  • 16 Анонимен

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Имаш ли вътрешна информация кой купува ЧЕЗ? Защото преди 3-4 седмици баце беше в Лихтенщайн :) къде ще отиват парите ни викаш?
  • 17 Байхуй

    6 0 Отговор
    А лихвите по кредита кой ще ги плаща, нали ви става ясно че това не е малка сума и лихвата ще бъде калкулирана в цената на тока, който пък го плаща българският народ. Това ДКЕВР трябва да го вземе впредвид и да анулира сделката.
  • 18 Киро

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "сноу":

    Всъщност , продажбата я извърши правителството на царя през 2004 година , в чието правителство участие имаше Бойко . А, останалите 33% ги продаде Симеон Дянков при правителството на Бойко ,този път като премиер. Лесно можеш да провериш ,кога са извършени продажбите .
  • 19 Гост

    0 2 Отговор
    Канада отваря границите си отново, забележете за имигранти, не за бежанци. Освен дървосекачи,със сигурност ще приемат и високо квалифицирани специалисти. Възползвайте се ! Тия приказки със слугуването са пълен булшит,сега слугувате на пасмина малоумни,но нагли бандити за жълти стотинки. Трябва всички образовани и работливи хора да се изнесат и тая държава да потъне как си трябва,след това да се върнем и с подкрепа от ЕС да изметем всички некадърници и крадци от постовете им. Само това е спасението!
  • 20 стьлб

    0 0 Отговор
    ПАРИ нема ама е наред.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове