7 Март, 2018 18:12 3 263 27

Симов: Не чух Борисов да се разграничава от своето вице за патриарх Кирил

  • александър симов-
  • бойко борисов-
  • патриарх кирил-
  • валери симеонов

Депутатът от БСП "захапа" лидера на ГЕРБ за изказването на Валери Симеонов

Симов: Не чух Борисов да се разграничава от своето вице за патриарх Кирил - 1

Днес българското правителство, в лицето на вицепремиера Валери Симеонов, отправи тежки обиди, политически атаки и обвинения срещу руския патриарх Кирил. Ще се опитам да обобщя мнението на кабинета. Според него патриарх Кирил е "цигарен митрополит", "второразрядно ченге от КГБ" и още редици други цветисти епитети. Заради това не мога да разбера позицията на ВМРО и "Атака", които искат Симеонов да се извини за думите си. Поради каква причина?

Симеонов не говори в персонално качество. Той е вицепремиер. Неговото мнение е мнение на правителството. Ако не е - тогава да му се иска оставката. Това е единственият начин за поемане на персонална отговорност за подобни литературни импровизации и упражнения по дипломатически стил. Всичко останало е опит пожара да се гаси с капкомер. Не чух Бойко Борисов да се разграничава от думите на своето вице. Не чух някой от правителството да опровергава. За мен това е знак, че Симеонов е изказал позиция на Министерския съвет. И съответно си правя изводи. Това управление показа, че мрази народа си - нарече го "гадове", а след това "тъмни сили",. Сега вече се опитват да действат като маймуна с бомба и в сферата на външната политика.

И само за протокола. Един вицепремиер има право да говори от името на правителството и да споделя възмушение от изявите на чужд политик или свещеник. Това, което няма право е да държи език като тийнейджър, който е набарал за първи път тайните запаси с ракия на баща си и е прекалил с тях...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тасс

    37 37 Отговор
    Това което е казал Симеонов е самата истина и може да се докаже.
  • 2 тасс

    28 13 Отговор
    Връзка с КГБ
    Според доклад на Комисията на Президиума на Върховния съвет на Русия (публикуван 1992 г.) е имало „противоконституционен използване от страна на Централния комитет на КПСС и органи на КГБ на редица църковни органи за собствените си цели и по-конкретно чрез вербуване и изпращане на агенти на КГБ в църквата“. Въз основа на съпоставка и съвпадения на пътуванията извън Русия на агент „Михайлов“, медии и религиозни деятели предполагат, че става дума именно за Патриарх Кирил.
  • 3 тасс

    29 10 Отговор
    През 2012 г. Патриарх Кирил е обвинен от медии в носенето на часовник Breguet, чиято стойност е над 30,000 долара. В интервю с журналиста Владимир Соловов, Кирил потвърждава, че притежава такъв часовник. Патриарх Кирил е известен с луксозния си начин на живот като негови лични собствености според руските медии са Дворец в Геленджик, вила в Швейцария, яхта , луксозен апартамент в близост до Кремъл.
  • 4 тасс

    25 11 Отговор
    „Цигареният скандал“
    В ролята си на председател на „Отдел внешних церковных связей Московского патриархата“ тогавашния Смолянски и Калининградски митрополит Кирил е обвиняван от медии като „Коммерса́нтъ“ и „Московский комсомолец“ в злоупотреби във връзка с безмитовия внос на цигари и алкохол, на които Руската църква има право след решение на Правителството на Руската федерация от средата на 90-те години.
  • 5 Бате СЕР ГЕИ

    18 9 Отговор
    Симооооов да не е лъжа, какво се нагаждаш толкова.
  • 6 тасс

    13 5 Отговор
    "Човешките права като ерес".
    По време на проповед на 20 март 2016 г., Патриарх Кирил заявява, че „човешките права са новата ерес“, както и че трябва да се борим против опитите да се утвърди правото на човека да прави, какъвто пожелае избор.
  • 7 Модев

    18 11 Отговор
    Симов ДА НЕ СЕ ВЗЕМА МНОГО НА СЕРИОЗНО , няма нужните качества за да бъде известна личност, камо ли политик, да се има на предвид че смятам постъпката на Симеонов за жалка и позорна
  • 8 Бай Хой

    24 16 Отговор
    Руските подлоги ще започнат газ да пикаят като им казаха истината в очите.
    Най-голямата подлога Сидеров си го знаем, за пореден път показа че е предател а не български патриот, най-много ме учуди обаче и подлагането на комитите.
  • 9 onq s konq

    12 18 Отговор
    БСП-то вече ПРЕИГРАВА!Веднъж искат оставка на цялото правителство,после обаче това им се струва недостатъчно и искат оставка на всеки един-ПЕРСОНАЛНО!Не може така-накрая ще се изпокарат помежду си двете крила,независимо че резултата от всички персонални правителствени оставки и само една/групова/ на цялото правителство ще е един и същ.Затова и за да не ставаме свидетели на грозни сцени,Правителството трябва час по-скоро да подаде оставка...ако е пич!
  • 10 onq s konq

    10 7 Отговор
    Тоя баце вече не знае кой да слуша
  • 11 El comandante

    14 17 Отговор
    Отече в канала тиквооооо!
  • 12 Дада

    17 18 Отговор
    Няма по-гнусен червей от Симов. Такива заслужават разстрел!

    Коментиран от #14

  • 13 българина

    11 11 Отговор
    борисовонзи ден ти беше последния разговор с Путин, следващия път тел секретар ще те насочи към Ердоган!
  • 14 Kcaniba

    5 7 Отговор

    До коментар #12 от "Дада":

    Ти пък много си готин нали мустафа
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Танас

    11 14 Отговор
    Валери Симеонов президент.
  • 17 намали малко

    5 6 Отговор
    На кака левия теснис пак се обажда.
  • 18 Наблюдател

    13 7 Отговор
    Днешната руска подлога Симов преди десетина години бе американска и беше написал пасквил "20 причини да обичаш Америка". Напишете го в Гугъл и му се насладете.
  • 19 Калинка от Герб

    14 5 Отговор
    А в тая държава има ли някакъв критерий и морал за поведение на политиците. Не може за неуместно изказване на зам. председател на парламента да се гласува отстраняване а на вице премиер да няма последствия. Каквито са действията по върховете такива са и в низините за това ще тъпчем на едно място. РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ ГЛАВАТА

    Коментиран от #24

  • 20 Ghost1

    9 9 Отговор
    Та какво да каже че да се разграничава след като и той самият е бил агент „Буда”

    Коментиран от #23

  • 21 Гост

    7 10 Отговор
    Алооо журналисти защо не сложете снимка на смешника Симов?
  • 22 681 БЪЛГАРИЯ

    12 10 Отговор
    Симионов е прав ! Сидеров продажна руска проститутка !
  • 23 МУНЧО

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "Ghost1":

    няма бившо ченге,както няма и бивш негър!
  • 24 Буден

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Калинка от Герб":

    Ама я чистят откъм опашката!
  • 25 Русофоб

    4 1 Отговор
    Мръсните азиатски мужици тия път прекалиха! Браво на Синеонов!
  • 26 аве фюрер

    3 1 Отговор
    Как само почнаха да квичат комунистическите кремълски подлоги в България . Не вярвах ,че истината може да ги докара до такава истерия , просто забавно ....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове