Last news in Fakti

17 Април, 2018 10:09 4 826 33

Пътничка от автобуса-ковчег: Шофьорът беше груб, изнервен и бързаше

  • вакерел-
  • тракия-
  • автобус-
  • катастрофа

Шофьорът на автобуса, който се обърна на магистрала "Тракия", бил нелюбезен с пътниците, отказвал да спира за почивка и говорел по телефона без устройство за свободни ръце. Това разказа 18-годишно момиче от Стара Загора, пътувало на фаталния петък 13-ти и оцеляло без наранявания.

За Надежда петък 13-ти април е чакан. Момичето от Стара Загора брои дните до пътуването си до София, защото пътят й и има причина. Подготовка за абитуриентския бал.

„Майка ми каза: пратих те за бална рокля, щяха да те върнат в ковчег”, разказва момичето. „Броих километрите, фаталният беше 30-ти. После беше касапница. Забравих всичко и рокля, и за какво съм тръгнала. Казах си: край, край, загинах и останах тук”, казва Надежда пред Нова тв.

Надежда не помни пътуването с добро от самото начало. Разказва, че шофьорът посрещнал припряно един от пътниците, който се качил с храна. После отказвал да спира за почивка, защото нямало време. Момичето седяло на два реда зад шофьора и го наблюдавало през целия път.

„Беше груб. Изнервен беше от самото начало и бързаше. Всяка втора дума му беше – бързам, бързам, гоня час”, разказва тя. „Както е кормилото беше полегнал и си говореше все едно си почиваше”, твърди девойката.

Надежда благодари на доброволците.

„Не съм очаквала, че има толкова добри хора. Имаше и такива, които снимаха, въпреки че умираха хора в този момент. Но други даваха вода, телефоните си...” Майката на Надежда знае, че нейна колежка е изгубила 16-годишната си дъщеря в същия автобус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дикембе Мутомбо

    33 36 Отговор
    Ако беше бавен и нежен, щеше да кажеш, че те е бил пиян и те е свалял.

    Няма угодия!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Камери в автобусите

    39 3 Отговор
    Камери в автобусите - да записват и какво правят шоферите и какво се случва пред тях !
    не искам да съм заложник на разни катили !
  • 4 юрист

    17 7 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: отказвал да спира за почивка и говорел по телефона без устройство за свободни ръце....“ Мдааа- истината има едно неприятно свойство за собственика на Юнион Ивкони- накрая ВИНАГИ излиза наяве- дали под формата на свидетелски показания, дали под формата на автотехническа експертиза... Времетраенето на едно средно пътуване по дестинация София - Варна с автобус, е средно към 6 и половина астрономически часа. Не знам как може да се издържи това пътуване с автобус от пътниците, без задължителна почивка за посещение на тоалетна и поне малко разтъпкване на схванатите им крайници при крайно неудобните седалки в автобусите на юнион ивкони...От гледна точка на управлението на автобуса- също си има огромно значение липсата на тази почивка по средата на разстоянието между 2те крайни точки на пътуването...

    Коментиран от #8, #33

  • 5 юрист

    25 7 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: „Както е кормилото беше полегнал и си говореше все едно си почиваше”, твърди девойката....“ Ето ви първата индикация за реалното състояние на шофьора на автобуса по време на пътуването! Ако и други пътници са дали сходни свидетелски показания, нещата лека полека започват да се изясняват....
  • 6 Роман дизел

    33 6 Отговор
    Май каката с реното го е стреснала насън.

    Коментиран от #17

  • 7 НАТФИЗ

    25 9 Отговор
    Малките са Царици на Драматизацията
    Браво моето момиченце 6
  • 8 прав си за

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    нагъчканите седалки!Почивката е в Търново мисля 30 мин.
  • 9 не юрист

    15 17 Отговор
    5 минути слава,а момиченце?
    Юристе,шофьора се е сменил,бил е отпочинал,ти карал лиси автобус та знаеш как е трябвало да седи?Съмнява ме,че и момиченцето е карало.Колкото до почивката..имало е като са се сменили.Ако реиса спира щом на някои му се допика...ще ътува 30 часа,не 6.И ти си един юрист,колкото аз шофьор на хвърчопланер.

    Коментиран от #12

  • 10 бббббб

    7 1 Отговор
    Много говорят,но никой не казва тези пътници от към страната на удара, какво са видяли?!?!?
  • 11 И кво от това

    6 8 Отговор
    И тва кво влияние оказва на това че една маймуна удря автобуса!!
  • 12 юрист

    12 5 Отговор

    До коментар #9 от "не юрист":

    “...Публикувано във факти.бг: шофьора се е сменил,бил е отпочинал,..“ Кога се е сменил? Има ли свидетелски показания, доказващи недусмислено времето на смяната? И твърденията на водача на автобуса са си просто твърдения, докато не се докаже в съдебно заседание истинността им! Той твърди и че е реното се е подпъхнало под автобуса, вдигнало го е на 2 колела и за това шоф'орът на автобуса е направил, видите ли, отчаяна маневра и автобусът се е обърнал! Да, но пък свидетели, а и самият водач на автобуса твърдят, че водачът ПЪРВИ е напуснал автобуса, ОТДАЛЕЧИЛ се е от него, вместо веднага да се втурне да помогне на ранените пътници, и чак след неясно колко време се е върнал при автобуса- имаше даже намеци, че свидетели са го върнали, защото е тръгнал да бяга от местопроизшествието...Защитата на водачката на реното твърди, че дори и в състояние на шок, тя е постъпила различно- веднага е започнала да помага на ранените. Тепърва ще се доказва кой е прав и кой не е ,....

    Коментиран от #14

  • 13 гост

    7 11 Отговор
    Аз лично нищо неразбрах от това което тя говореше на някакъв странен диалект, същият диалект използваше и майка и. Абсолютна селендурия!

    Коментиран от #24, #27

  • 14 доктор

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    И ти си юрист, колкото и аз доктор.

    Коментиран от #18

  • 15 FUCK OFF

    12 7 Отговор
    ВИНАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПОНЕСЕ СОЛИДАРНО...
    ДАЖЕ ЖЕНАТА БЛЪСНАЛА АВТОБУСА,НЕ Е ТОЛКОВА ВИНОВНА КОЛКОТО ШОФЬОРА НА АВТОБУСА...
    НЕ СТИГА,ЧЕ Е БЛЯЛ...ГОВОРИЛ ПО МОБИЛНИЯ...ПОДПИРАЛ СЕ НА ВОЛАНА....БИ ТРЯБВАЛО ДА ПРЕДУПРЕДИ ПЪТНИЦИТЕ ДА СИ СЛОЖАТ КОЛАНИТЕ И ПРОЧЕЕ...АМИ НА ВСИЧКО ОТГОРЕ СЕ ОПИТАЛ ДА ИЗБЯГА...ДА..ДА..ИМЕННО ДА ИЗБЯГА...
    ТАКА ,ЧЕ И ТОЙ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН И ОСЪДЕН...

    БРАВО НА ДЕВОЙЧЕТО....ТО СИ КАЗА КАК Е БИЛО...
  • 16 гост

    7 10 Отговор
    Била е зад шофьора, гледала го е през цялото време какво прави а не е видяла как е станал удара от нейната страна, а стига бе. Мирише на парички за бала от всичкото това.
  • 17 гост

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Роман дизел":

    Публикувано във факти.бг: Май каката с реното го е стреснала насън. ...Ти не си ли се стряскал от внезапно профучаващ мотор покрай тебе?
  • 18 юрист

    6 11 Отговор

    До коментар #14 от "доктор":

    Не просто съм юрист, а съм адвокат, жена съм и съм била процесуален защитник на участник в птп. Хайде всеки да си гледа професията, че ми писна от всичколози, които накрая в офлайн живота се оказват лица без професия и трайно безработни....

    Коментиран от #19, #23

  • 19 не юрист

    13 3 Отговор

    До коментар #18 от "юрист":

    Е от такива като теб е пропищял народа.Не ви интересува кои е прав,колко живота ще расипете,важни са парите..

    Коментиран от #20

  • 20 юрист

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "не юрист":

    Пишеш пълни глупости. То и аз мога да напиша, че точно от такива трайно безработни критикари като теб, България не може да просперира, но дали ще бъде вярно? Защо не критикуваш политиците- защото си гербаджия/ дпсар/ патриот или социалист? Не виждаш гредата в собственото си око, но ти харесва да сочиш сламката в чуждите очи,м?

    Коментиран от #21

  • 21 хаха

    11 2 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    Голяма адвокатка си, щом цял ден пишеш по форумите а не работиш!

    Коментиран от #29

  • 22 ХХХХ

    4 6 Отговор
    Мале мале колко прост народ имало, каже някой нщо си и всички почват да коментират кой бил бягал кой спасявал, като овце сте малоумници тръгне ли една и всички след не, ама дали е вярно или не няма никакво значение. Пътувал съм със същия автобус и същият шофьор почти всяка седмица отиване и враъщане до София просто ми се налага и ще ви кажа, че точно този шофьор кара много добре, освен това ми направи впечатление че не допуска в автобуса да се кунсумира храна и според мен е прваилно това щото хич не ми е приятно някой да си вади садвичи със салам камчия и др. подомни и осмърдява целият автобус, рони трохи по седалката и след него като се качиш да викаш ебаси мизерията, шофьорът не е длъжен след всеки пътник да чисти, а доколкото за почивките те се паравят на всеки 4 часа господин големия юрист би трябвало да го знае а не джавка като пинчър и да ходи да си скъса дипломата, че говори неща без ада ги знае, а кото не ги знае да седне да ги по прочете за това са писани да се четат, и обикновенно по тази линия се правят в Нова Загора или в Стара загора на автогарата, и след това пътя до София е 3 часа и няма как да се прави почивка

    Коментиран от #30

  • 23 Антиюрист

    9 3 Отговор

    До коментар #18 от "юрист":

    Вие па юристите като знам каква паплач сте по-добре си трайте г-жа,тука в България това е срамна и позорна професия,може Вие да не сте виновна за това но болшинството ваши колеги са.....
  • 24 Nick

    14 4 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Диалект викаш.. Точно правилен български си е с по-меко произношение. Диалект е шопския, северозападналия, трънския, абе всички които смяташ за правилни реално са диалект, за които нормален българин от Търново му е необходим преводач да разбере. Селяндурията търси в теб, дълбоко заложена в "столичните" ти гени разбра ли? Защото именно София е пълна със селяндури, за 2-3 години живеейки под наем там ставате по-големи "граждани" от папата.
    Един бърз въпрос: Защо в навечерието на повече от 2 почивни дни изходите на София към селата са блокирани? Какви жалки лицемери сте "столичани" знаете ли? Докато сте в "гоуемото сеуо" плюете по провинцията, иначе ще си счупите краката да напълните багажника с хранителни продукти именно от Село, да ви е.а в панелните мишки, пардон, столичани! Голямото доброутро, няма що срам за цяла България

    Коментиран от #26

  • 25 Бай хой

    8 3 Отговор
    Шофьорчето е ромче от Сливен. Да се проверят дипломите му подробно и кога е държал изпити. Кой каквото ще да приказва физически не е възможно автомобил един тон да измести автобус от над десет тона през ДВЕ ленти в канавката. Не е възможно без грешка от страна на шофьора. Той носи отговорност за пътниците. Фирма та е на хора от ДПС и ГЕРБ. Какво мило престъпно съдружие. И единият съсобственик в парламентарната комисия по транспорт. И нямало конфликт на интереси. Завчера една в "Стани богат" се хвалеше че била в общинска администрация по земеделие и започнала да разработва ранчо. Вече се хвалят с конфликта на интереси. Мила демокрацийо. А някои каратисти се наричат юристи пък приличат на докторки.
  • 26 Точно така е

    9 0 Отговор

    До коментар #24 от "Nick":

    Наистина да им се чудиш на акъла. С лека ръка разпродават всички имоти(ниви, къщи на село и др.), които дедите им са придобили с кръв и пот на челото, с цял живот труд. Сега внуците им се из.ират на труда, разпродават всичко, за да сбъднат мечтата си - панелна кутийка с евентуално паркомясто за каручката, или по-зле - секс кабинка ама ново строителство
  • 27 Даскал

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Научи български и ще започнеш да разбираш !
  • 28 Nick

    7 1 Отговор
    И само да добавя: "Софиянците", тези истинските кореняци са около 20 хиляди(виж таблицата с населението от 1880 г., преди да дойдат навлеците като теб) и се познават помежду си. Колкото и да е прост и ограничен човек може да направи елементарна сметка от 20хил до 1,2млн колко е " пълнежа". Изпадам в състояние на неистов смях като чуя някой да твърди, че е софиянец :D Софиянец, ама дали от Перник, дали Радомир, дали Кюстендилско не казва, всички тези софиянци са родом на 2 туби бензин разтояние от София, ама софиянци какво да ги правиш нямат угодия.
    ЗА ВРЪЩАНЕ НА ЖИТЕЛСТВОТО!! Веднага се решава проблема с навлеците и ненужната навалица олигофрени
  • 29 юрист

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "хаха":

    Ти гледай собствената си паничка! Защо не напишеш възражение по съществото на моите твърдения, а като видиш, че нямаш знанията и интелекта да ги обориш, и минаваш на лични обиди, а? ;) Тролските похвати не ми минават- само това мога да ти напиша....
  • 30 юрист

    3 5 Отговор

    До коментар #22 от "ХХХХ":

    “...Публикувано във факти.бг: а не джавка като пинчър и да ходи да си скъса дипломата...“ На всички физически лица от малцинствата в България им се ще да си скъсам дипломата, но ядец- чрез нея законно упражнявам професията си и си плащам данъците и осигуровките от законните си хонорари. Що се отнася до Вас, лице, което изписва думата консумира като“кунсумира“, няма как да ми направи каквото и да е впечатление и мнението му ми е безразлично...
  • 31 onq s konq

    1 3 Отговор
    Докато се карат китаиски реисове тека ше е ! Голема фирма па нема пари та да купи реисове-беенве !
  • 32 Гост

    2 2 Отговор
    На колко марихуана е било горкото момиче.За 30 км.каква почивка я гони,аааа пък може да е криза за цигарка а ?
  • 33 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    Точно в тези нови мерцедеси седалките са доста удобни! Със същият автобус на същата фирма, пътувах наскоро до Германия. Удобен е, определено. Няма нищо общо с по-старите бангии. Седалките дори се местят странично, към пътеката, за да се отвори място м/у пътниците и да се поразположат! Другото при тези автобуси е, че колкото и да бърза шофьора на 4 - 4.30 ч трябва да спре, поне да сложи друга карта (не, че е легално) в тахографа. В противен случай ще го "омаже" тотално! Иначе единственият начин колата да го подмести е или удар с много висока скорост, което в случая е невъзможно, или го е ударила в предното колело - възможно е с оглед омачканата предница на колата, и липса на следи по страницата на рейса!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове