Last news in Fakti

13 Април, 2018 20:31 16 375 51

Проговори шофьорът на автобуса-ковчег, ето какво се е случило

  • катастрофа-
  • тракия-
  • автобус-
  • вакарел

Шофьорът на катастрофиралия на АМ „Тракия” автобус проговори в най-страшния ден от кариерата си. 33-годишният мъж разказва, че много съжалява, че не е успял да спаси хората, съобщава Нова тв. По думите му, автомобилът, който се е опитвал да го изпревари, се е забил в автобуса, който веднага се наклонил фатално надясно, без да има време за реакция.

„Днес се качвам от Сливен първи курс след почивка и ето… Просто не знам този удар как стана и как ме преобърна”, казва той. „Спомням си всичко. Просто си карах по магистралата, дясна лента, поглеждам в огледалото и тръгва да ме изпреварва мисля „Рено Меган”. Отправям си погледа напред и я чакам да мине. В този момент поглеждам назад, тя прави някакъв рязък завой и удря автобуса в средата. Като удря автобуса в средата, той се надигна. Дръпнах наляво, но автобусът е неуправляем, няма как на две гуми да тръгне на обратната страна”, разказва шофьорът.

„Той беше вече вдигнат, няма никакъв спирачен път, защото той беше вече на две гуми. Реакцията ми беше, че опитах да дам наляво, но автобусът вече беше вдигнат. Явно като дадохме още наляво се преобърна автобуса”, твърди шофьорът.

„На права отсечка бяхме. Почнахме да блъскаме предното стъкло, за да вадим пътниците. Някои излязоха през люкове, през стъклата. Всички седалки са оборудвани с колани, но никой не ги слага. Ако бяха си сложили колани, щяха да си останат на седалките пътниците. Извадихме колкото можехме да извадим. Доста млади хора имаше. Повечето бяха за летище. Не искахме да преобърнем автобуса, защото имаше и затиснати хора. Вързахме автобуса с колани, дърпахме го, но нямахме шанс. В този момент мина кран, не спря, а можеше да ни помогне – просто да надигне, за да извадим хората. Значи има и безчувствени хора”, обяснява той.

„Търсех кой е шофьорът на другия автомобил. Каза момичето, че тя е шофьорът. Говорихме, тя беше в шок, както и аз. Плачеше и казваше „аз съм виновна, аз ви ударих”. Младо момиче, не знам, няма драскотина. Тръгнала да ме изпреварва, чула шум в предна лява гума и се обърнала да намали касетофона, за да чуе шума. В този момент се удря в автобуса. Това каза пред мен и още двама полицаи”, разказа шофьорът.

„Не съм се движил с повече от 95 километра. Каквото можах го направих. Чувствам се виновен, защото аз ги возех тези хора. Чувствам се виновен, защото не можах да ги спася”, каза той.

Междувременно от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че движението при км 27 от АМ "Тракия" е възстановено в двете посоки.

Трафикът временно беше ограничен и пренасочен по обходни маршрути поради тежко пътнотранспортно произшествие. Припомняме, че при тежката катастрофа на 27 км на магистралата загинаха 6 души, а 26 души пострадаха тежко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 None

    27 90 Отговор
    Kак е възможно лека кола, десетки пъти с по малка маса от автобуса, със скорост почти близка до неговата да го удари странично и да го повдигне и обърне в канавката ... Шофьор или е задрямал, или се е стреснал от колата и рязко е променил посоката в дясно, което е обърнало автобуса. Фрмата Юнион Ивкони е на партия ГЕРБ и затова всички скачат на Амразурата за да пазят вожда си !!

    Коментиран от #3, #4, #5, #23, #32, #42

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гуньо Простия

    60 4 Отговор

    До коментар #1 от "None":

    Абе ти за камъчето и каруцата чувал ли си???
  • 4 зомби килър

    64 2 Отговор

    До коментар #1 от "None":

    Автомобила е влязал под автобуса и го е повдигнал,боико има много грехове но не виждам как може тази катастрофа да се пише на неговата сметка.
  • 5 Ефтини сензации

    89 8 Отговор

    До коментар #1 от "None":

    Хора са умрели бе глупак!
    Ако обичаш вземи си партийната пропаганда и си я заври там де слънце не огрява!!!

    Как можело кола да надигне автобус...
    Може, ако беше слушал учителя си по физика вместо да си бъркаш в носа щеше да знаеш защо едно превозно средство с висок център на тежестта може да се обърне толкова лесно.
    Джипките също са склонни към обръщане при такъв удар.
  • 6 Дри

    60 7 Отговор
    Като го удари от негово ляво и да кажеме, че го е повдигнала....човека казва- навих на ляво.... Айде представете си какво правят предни десни гуми.... Това е инстинкт, при който може би има спомагане за обръщането на автобуса, принципно логично ако имаш време да мислиш е да завъртиш леко надясно и после изправяш.... Не е виновен, инстинкта в такава ситуация е оправдан...

    Коментиран от #10, #15

  • 7 куку руку ку

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Bahti":

    Много ти е смешна трагедията?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ba7_Rambo

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дри":

    Единственият адекватен коментар...
  • 11 чест

    25 4 Отговор
    От два месеца редовно пътувам с автобуси до София от Бургас. Пътувала съм със почти всички превозвачи. Етап са стари и със задушлива миризма НА ИЗГОРЕЛИ ГАЗОВЕ. Биомет имат само един курс на ден в една посока. Единия шофьор е голям кривак. А на Юнион Ивкони и двамата шофьори ги запомних защото често пътувах с тях. Възрастния е тих човечец, който пазеше автобуса да е чист. А младия, който е карал днес караше редовно със три торбички слънчоглед. А ръцете често поставяше от лактите до китките върху волана, без да го хваща за да почива.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Лост

    36 2 Отговор
    Аз съм катастрофирвал- всичко става за части от секундата! Време за реакция- няма! Има време обаче да помислиш преди да предприемеш рискувана маневра.
  • 14 Бай Курти

    25 13 Отговор
    Да се провери книжката му на циганина,да ли е редовна или купена щото аз циганин в учебна кола не съм видял.
  • 15 Камикадзе

    19 2 Отговор

    До коментар #6 от "Дри":

    Жена и кола = само проблеми и бели!
    И той има вина, защо навива волана наляво???

    Коментиран от #17

  • 16 батко

    14 6 Отговор
    така е ама защо пак политика . автобуса има само леки охлузвания.ако го удари колата че чак да се вдигне пораженията на колата ще са доста ппо големи
  • 17 Дри

    37 2 Отговор

    До коментар #15 от "Камикадзе":

    Виж ся... Ако някой се удари в мене по този начин (визирам коментара на шофьора) дали съм с колело или танк, няма значеное, не съм виновен... Реакцията ми е инстинкт, без значение каква е в тази ситуация, нямам вина.... Това, че е навил на ляво волана, за мен е грешно докато пиша коментара.... В неговата ситуация, възможно е и аз и всеки да постъпи така... Ако думите са му факт, човека каква вина има....?

    Коментиран от #30

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ОтличникаОтПсиходиспансера

    9 6 Отговор
    Не е трябвало да върти волана наникъде според мен .
  • 20 злобар

    11 13 Отговор
    Я се съвземете бе хора , нито шофьора на автобуса нито на колата са виновни . За всичко е виновен Путин.
  • 21 👍 Браво братленце,поставиго на място тоя

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "РОМ":

    РОМ
  • 22 Анонимен

    8 5 Отговор
    Колелата на автобуса са на дясно. Защо се споменава лявата посока?

    Коментиран от #24

  • 23 Иванов

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "None":

    Поздрави за адекватните ви коментари. Затова и не е имало спирачен път, той е свил рязко вдясно.

    Коментиран от #25

  • 24 Дри

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "Анонимен":

    Ти си неадекватен... Лягай си

    Коментиран от #29

  • 25 Дри

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "Иванов":

    А, ти гушкай тоя неадекватния.. Един за друг сте си... Лека нощ...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 fastt

    8 8 Отговор
    затова сме на тоя ред аман от простаци и расисти
  • 28 Японеца

    19 9 Отговор
    Тоя мръсен боклук е навил на дясно, уплашил се е!
    Избягването на удара и рязка маневра на дясно.
    И е гледал в огледалото, ако беше гледал напред, най много ю
    да усети удара и да пусне газта или да набие спирачка.
    Знае точно какво е направил и казва обратното.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Христо

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "Дри":

    Говориш, че било инстинкт. Нали затова са тези курсове за да се придобият знания, рефлекси и инстинкти? Обаче каквото и да си говорим не можем да знаем какво се е случило. Ако е бил на две гуми както твърди то при тази скорост и на дясно да навърти волана пак щеше да се обърне...
    Без значение е какво е можело да се направи, на кой е фирмата и ппдобни глупости! Едно е ясно, много хора ще помнят с тъга петък 13-ти 2018г, други няма да ги има на този свят.
  • 31 Анонимен

    12 0 Отговор
    Много моля главния редактор да премахне частта "ето какво се е случило" от заглавието, за да не се внушава, че този казва истината!
    Има кой безпристрастно да определи какво се е случило.

    Коментиран от #34

  • 32 Халил

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "None":

    Еи шушуло фирмата е на Рамадан Аталай от ДПС стига говоро глупости гламав
  • 33 Дебил

    11 1 Отговор
    Жалко за хората нека да пичиват в мир. Трябва да се промени закона и да има задължителни колани в автобусите както е в САЩ и Европа, може би нямаше да има жертви. Нека управниците си вземат поука и да променят нещо към добро за да не са си отишли напразно тези хора.
  • 34 Русофил

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Анонимен":

    Безпристрастно? След като шефовете му държавни чиновници са собственици на фирмата превозвач? Дооообре.
  • 35 Расулюлах

    9 9 Отговор
    В саудитска арабия са приели правилното решение с проблема с жените..да си стоят дома и да не шофират щото както и в други случаи виждате кво причиняват....жената е единствено за бои и размножаване други функции не трябва да и се задават

    Коментиран от #36, #48

  • 36 Debil

    9 5 Отговор

    До коментар #35 от "Расулюлах":

    Ами ходи да си живееш в Саудитска Арабия
  • 37 Дърт Вейтър

    5 3 Отговор
    Разбира се че ГЕРБ са виновни, и за войната в Сирия и за изригването на вулкана Везувий в миналото и за ранния цъфтеж на лунните невени и за квот се сетите.
    Случило се случило, защо са били без колани, защо минаващия кран не е спрял. Сега ще си задаваме много въпроси. Дано се поучим.
    Човеците намаляват, материала се разваля. Колкото и да е жалко проф. Иво Христов май ще излезе прав.
  • 38 Колю

    5 2 Отговор
    На магистрала трудно ще изпревариш ТИР или автобус с по-малко от 110-130 км. да не говорим за камиони с фургон превозващи стоки или бусовете. Движението е от 120 за който не бърза до колкото върви за чувстващите се богове и желаещите да бъдат забелязани какви страхотни коли имат и какви Шумахери са. Майстори на спорта и статистиката. Тази с кръстовете и другата
  • 39 Фен

    10 4 Отговор
    Аз не вярвам и на една дума на шофьора. За мен той се е стреснал и е завил тяло на дясно. Както някой вече писа, защо гумите са завити на дясно, след като той твърди че е завил на ляво и тогава се е обърнала автобуса, защо няма и грам спирачен път. А дали шофьора не е заспал и да е криванл първо в ляво да засече колата, да се е стреснал от това какво е направил и рязко в дясно? Как може кола под тон да вдигне на 2 колела автобус. Ударът се вижда, че е по средата на автобуса. И колата определено не е влезнал под него. Имаше снимки на колата. Е по кой физичен закон е успяла да го вдигне на две колела?
  • 40 Гост

    7 1 Отговор
    Шофьора още май не знае какво е направил.дръпнал кормилото на ляво.Със сто такава висока машина с меко окачване,и без да те удрят,ако "дръпнеш"на ляво,резултата е почти неизбежен.Момчето не е виновно,нолипсата на опит го е прецакала.Жалко за загиналите,а и за двамата водачи,на дали някога ще заспят спокойно .Съболезнования и на близките на загиналите!
  • 41 Антон

    6 2 Отговор
    Шофьора лъже!
    На кадрите по тв-то се виждаха гумите на автобуса да сочат надясно! Как тогава е въртял на ляво?
    За мен когато реното удря рейса, шофьорът на автобуса е завъртял рязко надясно и поради скородтта и високия център на тежестта автобуса се е наклонил и впоследствие се е обърнал.
    Няма как кола с почти сходна скорост д собурне автобус, удряйки се в него почти успоредно и опито на шофьора да избегне обръщането въртейки наляво.
  • 42 Иван

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "None":

    Аре бегай да си пиеш хапчетата комунист прост
  • 43 Мисли с главата

    8 0 Отговор
    Колко е лесно да се коментира!Бог да прости загиналите! Веднага се хващаме за случая, а не се питаме, защо е поредния. Застраховани няма, всеки е потенциаленубиец, причинител на произшествия, потърпевш. Има една поговорка"ела бой бий ме" липсва ни културата и самонадеяността надделява. БЪДЕТЕ УМНИ, ЗАЩОТО ВСИЧКИ СМЕ СМЪРТНИ!
  • 44 Шаран БГ

    3 1 Отговор
    Жалко за хората! Господи, толкова човешки живота за миг ..и ги няма!Как се е случило- теории, фантазии, съждения, празни приказки и глупави заяждания..........Как е станало всичко - ще кажат специалистите!
    На къде и как са завъртени предните гуми, че и защо, с какви скорости са се движили двете превозни средства, на прав участък от пътя ли са били, какво е разстоянието на автобуса от края на пътя и т.н. и т.н. Да, има и човешки инстинкти - не мислиш. В случая нямало е и време за мислене. Всичко става за части от секундата !!Има множество обстоятелства- за това има разследване !!!
    Поне при такава трагедия не се джафкайте безсмислено ! Смирете се и се замислете за преходността на човека в този свят !!
  • 45 croydon

    4 0 Отговор
    Когато се изпреварва камион или автобус на магистрала се държи здраво волана защото се полуяава засмукване или предърпване в задната част на изпреваното мпс. девойката се е уплашила и е станала белята.А жена ръжда и кола трагнат ли спиране няма. Не с ударжат 20 тона лесно....................................................................
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Дракула

    1 0 Отговор
    Тъпи ли сте кво сте едно малко камаче може да повали всичко обеден съм в това
  • 48 юрист

    1 4 Отговор

    До коментар #35 от "Расулюлах":

    “...Публикувано във факти.бг: жената е единствено за бои и размножаване други функции не трябва да и се задават...“ Много ми е интересно, когато те „настъпи“ някое чси със запор на заплатата, дали си търсиш само адвокат- мъж, или ако ти посочат адвокат- жена като специалист в посочената област на правото, изобщо не се замисляш, че е жена и си плащаш без хън-мън адвокатския хонорар за извършената ти адвокатска услуга... Не, че нещо, но съм жена и съм адвокат, а такива “мъже“ като теб не трябва да живеят в светска България, а в шериатските арабски държави. Чудя се какво правиш все още в “гадната, светска“ България и защо не си отишъл да живееш в иран или в саудитска арабия. И после лицата с арабски имена в България, все се чудите защо хората с български имена в България, не ви долюбваме много- много... Ами спрете да се чудите- това е заради начина, по който мислите! Пробвай се да ми налетиш на бой- имам общо около 15 години тренировки по различни бойни изкуства.... Не ти мърда поне средната телесна повреда....
  • 49 Ботев

    0 0 Отговор
    Не ми харесва тоя. Зеленее. По-далеч!
  • 50 СА****РН

    2 0 Отговор
    Погледнато през призмата на дългогодишен стаж зад волана има едно ясно нещо човек управлява средството а не то него и всички причинени ПТП та са в следствие на човешка грешка дали е заспал дали друг го е ударил каквото да пишем инцидента е факт
  • 51 ГНГ

    1 1 Отговор
    Че той шофьора на автобуса си признава вината, ако е бил повдигнат след удара на две те десни гуми завиването на ляво води до преобръщане на автобуса - елементарни физични закони.Липсата на професионални шофьори води до наемането на такива неадекватни карачи, дето са за затвора.Адекватната реакция е да контрира , държейки здраво волана с ръце в права посока без газ или леко натискане на спирачките, щеше да има малко смачкани ламарини и толкоз!!!Аман от некадърни шофьори!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове