25 Април, 2018 14:14 2 136 10

Адвокат Кокинов: И шофьорът на автобуса на "Тракия" може да има вина

  • николай кокинов-
  • вакарел-
  • тракия-
  • магистрала-
  • катастрофа

Дълбоко се съмнявам в обвиненията, че прокуратурата едва ли не е подхвърлила някакви пари. Никоя прокуратура не подхвърля и не провокира към подобен тип деяния

Адвокат Кокинов: И шофьорът на автобуса на "Тракия" може да има вина - 1
Снимка: бТВ

Адвокатът на обвинената шофьорка за автобусната катастрофа на магистрала "Тракия", при която загинаха 6 души - Николай Кокинов, дава минимум 12 месеца на делото, преди да стигне до съдебната зала. В сутрешния блок на bTV той заяви, че Таскова изразява безкрайно съжаление за случилото се. По думите му тя не е изпускала волана на автомобила си при инцидента.

"Смятам, че вероятно и тя по някакъв начин е закачила автобуса, но и водачът на автобуса инстинктивно е реагирал и е навил волана надясно. Така че може би в хода на разследването ще се окаже, че е налице едно независимо съпричиняване", коментира Кокинов, който е и бивш градски прокурор на София.

"Аз лично случайно минавах покрай катастрофата същия ден няколко часа по-късно. Забелязах, че автобусът е паднал надясно с извити надясно гуми", изтъкна той.

По думите му Цвета Таскова е предприела изпреварване, след което споменът ѝ е неясен.

"Автоекспертите ще кажат дали е изгубила контрол. Делото е в много ранна фаза, тепърва ще се изготвят автотехнически експертизи. Единственото налично досега е един оглед на автомобила, който удостоверява, че той е технически изправен, за колкото кратко време са могли да го прегледат", коментира Кокинов.

Той допълни, че Таскова е шофьор с близо 10 г. стаж, за този период е наказвана веднъж административно - за употреба на алкохол.

"Родителите й споделиха, че е употребила чаша вино при семеен повод и е била заловена, за което си е изтърпяла наказанието, но това няма общо с настоящия казус", подчерта адвокатът.

Адвокатът отбеляза, че състоянието на шофьорката все още не е много добро. "Като всяко едно нормално човешко същество, като всяка една млада жена и всеки един шофьор тя не е искала това да се случи, но то се е случило и не може това да не се отрази върху съзнанието на един нормален човек, че е станал участник в инцидент, в който са загинали шестима души и са ранени над 20", посочи той.

По думите на Кокинов майката и бащата на младата жена са честни и почтени трудови хора, вече пенсионери. Самата Цвета работи в сферата на туризма - лятото в Гърция, а зимата - в планинските курорти. "Родителите ѝ изтеглиха спестяванията си и заплатиха паричната гаранция и тя беше освободена", заяви защитникът.

За ареста на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева Кокинов коментира, че е било ненужно да се извършват процесуално-следствени действия на улицата.

"По асфалта да броиш пари ми се струва малко пресилено и да държиш две жени 4 часа и половина на улицата - твърде показно", посочи той.

Според него е можело след задържането да бъдат закарани в закрито помещение, където да се извършват всички необходими действия.

"Ако беше куфар, например с 10 милиона, значи ли това, че трябва 24 часа да стоят на улицата и да броят банкнота по банкнота", попита той.

"Дълбоко се съмнявам в обвиненията, че прокуратурата едва ли не е подхвърлила някакви пари. Никоя прокуратура не подхвърля и не провокира към подобен тип деяния, нито разполага с подобен финансов ресурс, за да си го позволи", отбеляза обаче Кокинов, според когото "това шоу трябва да престане и страните трябва да се срещнат в съдебната зала".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 защо

    8 7 Отговор
    Защо адвокатите не носят отговорност за глупостите и внушенията, който дрънкат ?

    Коментиран от #9

  • 2 Читател

    15 4 Отговор
    Споделям мнението на адвоката - определено, шофьорът на автобуса има вина за това, че не е успял да овладее автобуса. Но когато съм се возил с автобус ми е правило впечатление, колко небрежно "крепят" волана, ако може - с един пръст само ще го подпират. А това е фатално в ситуация като тази. През 1995-та година, инструкторът ми казваше "държиш волана с две ръце и здраво, защото ако спукаш предна гума - няма да разбереш как ще изхвърчиш от пътя."

    Коментиран от #3

  • 3 ???

    5 10 Отговор

    До коментар #2 от "Читател":

    Ако си на мястото на шофьора едва ли, ще мислиш пак така ? Караш си нормално и някой те удря ! Пълни глупости са това за съпричастността ! Да не би той да я е накарал да го удря ?
    Мислете ве роби 80%-ви !

    Коментиран от #8, #10

  • 4 Случаен

    6 4 Отговор
    Адвокат Кокинов да не търси под вола теле! !! Как е карал шофьора на автобуса , как е държал кормилото , накъде е гледал....пълни глупости! !! Ако тази жена с колата не беше го ударила, нямаше да има убити и ранени. ...от ясно по-ясно !!!! Аман от нечестни похвати на адвокати !!! Жалко за хората от автобуса !
  • 5 гост

    10 1 Отговор
    В случая , адвоката е прав !
  • 6 Иван

    3 2 Отговор
    Той в случая може и да е прав, но не беше ли той прокурор по-рано, а сега адвокат. От единия та на другия край на кривосъдието.

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    Това , какво е работил преди и какво сега , няма абсолютно никакво значение ! В конкретния случай е прав !
  • 8 Суйо

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "???":

    Тоя шофьор ако му изкочи котка на пътя, ще обърне автобуса. Гарантирам ти! Професионален шофьор е, нали ТАМ е разликата с всички нас. Тебе ако те "обере" някой странично, ще минеш ли през две ленти, в канавката да хвърлиш автобуса?
    Преди 10години за майските празници, пътувах с Етап-Адрес по линията София-Габрово в "извънреден" автобус и изнасящият се от София трафик. Шофьора караше, сякаш е "държан на въже" - изпреварвания, лява лента, "както си му е редът". (аз така РЯДКО карам личният си автомобил, когато съм сам). Излизайки от последният тунел на Правешки ханове, виадукта с двете платна, катастрофа 200метра пред нас и двете ленти наспрели коли почто до тунела. Шофьора реагира мигновенно - спирачки ЛЕКИ!, скоростна кутия с ХРИПТЕНЕ, и виждайки, че не може да спре, "вкара" автобуса меду двете колони автомобили. Ако беше "някой Сульо", щеше да набие ЯКО кучките, да поднесе автобуса и да ни хвърли през моста! Той реагира правилно. Та, можело значи...
  • 9 защото

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "защо":

    Те за това вземат пари. Работата им да те накарат дори ти да си убеден в нещо, че това не е така, а иначе. Не си ли чувал за т.нар. Стокхолмски синдром - похитения да почне да изпитва симпатия към похитителя си, което не е нормално. Та и те затова говорят, но не обвиняват, за да носят отговорност.
  • 10 отговор 2

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "???":

    А на мен работата ми е да чета протоколите - някой се за да не се удари в друг, дето го бил засекъл, излязъл от пътя, и се треснал в дърво. Е какво точно е избегнал с тази си некадърна маневра? И това дето го е писал №2 за доброто захващане на волана е абсолютно вярно и необходимо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове