Last news in Fakti

9 Май, 2018 09:11 9 524 37

Скок в цените на горивата

  • бензин-
  • дизел-
  • горива

Дизелът стигна до 2, 31 лв., бензинът скочи над 2,20 лв.  

Скок в цените на горивата - 1

Скок в цените на горивата. Дизелът стигна до 2 лева и 31 стотинки за литър. Покачване има и при най-масовото гориво - бензин А-95. Експерти прогнозират, че повишаването на цените ще продължи.

За последния месец са се повишили цените на всички горива, освен метана. Бензин А-95, например, е поскъпнал със средно 0,07 лв/л. Така цената му в различните градове и бензиностанции варира от 1,91 лв/л до 2,26 лв/л. Дизелът пък е поскъпнал със средно 0,08 лв/л.

"За последното шестмесечие между 12 и 15 стотинки на най-масовия бензин и дизелът. Т.е средно с около 5% увеличение", каза изпълнителният директор на петролната и газова асоциация Андрей Делчев, цитиран от Нова телевизия.

"Цената на суровия петрол върви нагоре, ако продължи да върви ще се увеличава. Традиционно се увеличава заради увеличеното търсене. Но това води до натиск на цените от 2-3 стотинки, т.е. не се усеща. Не това вдига цените основно. Увеличението на вътрешния пазар е функция на увеличението на световния петрол. В ЕС традиционно сме на дъното в таблицата на страни. Или сме най-ниски или сме в рамките на 2-3 държави, които са най-ниско", добави Делчев.

Експертите очакват в следващите месеци основните горива в България да поскъпнат с още между 2 и 4 стотинки. През днешния ден бензин А-95 е най-скъп в областите Видин, Враца, Кърджали и Шумен, а най - евтин е литърът в Добрич, Русе и Ямбол. В тези области и дизелът е най-евтин, а днес литър дизел излиза най-солено в Монтана, Видин и Враца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    81 4 Отговор
    Изроди
  • 2 евро просперитет

    104 7 Отговор
    След вдигането на електричеството-сега и горивата-----еми честито на стадото..
  • 3 герб 96

    96 5 Отговор
    Чиста спекула няма причина за вдигане на горивата и как пък така, когато цената на световния пазар мръдне леко нагоре тук веднага скача, а когато цената на пазарите се срине тук няколко месеца никаква реакция !?!?!?
    Истината е че вече е сезона на пътуванията и Боко и неговите бензинджии гледат да издоят, колкото могат !
  • 4 гражданин

    37 12 Отговор
    Лекарствения бос Марешки нали и той има сума бензиностанции в цялата страна и най-много строи в София!И така изпреварва картела или и той вече е в картела и цените се вдигат с неговия фалшив бензин чрез който го вкараха в парламента с ниските му цени.Сега вече ще се вдигат.Ще стане ясно по-късно.
  • 5 garbage

    14 22 Отговор
    На разни там все ГЕРБ им пречи некърността им, че не могат власт да вземат от лъжу, измами и мошеничество постоянно!!!
  • 6 Коментар

    22 0 Отговор
    ИЧ МИ НЕЕ ЯЗЕ ЗАРЕЖДАМ НА РАКИЯ.
    Баци🤗
  • 7 garbage

    9 13 Отговор
    На разни там все ГЕРБ им пречи от некърността им, че не могат власт да вземат от лъжи, измами и мошеничество постоянно!!!Това, че не са на власт да влачат пак и наново ги мори вече.Явно има вече доста насъбрано от икономиката и е време много отдавна за влачене!!!

    Коментиран от #17

  • 8 Да да

    14 22 Отговор
    Феновете на Пусин да не реват! Сега в тяхната любима Русия отиват директно техните пари! Подкрепете Пусин и зареждайте до горе! Не се притеснявяйте, че подлите американци изнасят повече петрол от Русия! Техния го ползват други държави! Айде сега заплюйте по САЩ,защото те вдигнаха цената на петрола! Тръмп е лично отговорен!

    Коментиран от #9, #28

  • 9 Да ама Да

    11 5 Отговор

    До коментар #8 от "Да да":

    А не е ли, ти прочете ли за какво се вдига петролът???
    Да не би Путин да налагам санкции???

    Коментиран от #10

  • 10 Да да

    5 9 Отговор

    До коментар #9 от "Да ама Да":

    Ми нали точно това казах! Обръщайте палачинката и правете Русия жертва на високите цени на петрола! Сега няма ли Путин,като наш брат,вместо с 5 долара отгоре,да ни дава руския свръхнекачествен петрол поне на цената на американския! И как може Тръмп,президент на пропадащите САЩ да направи такова нещо! Това го може само Великия Пу(или беше Ниския!) който е най-велик на света! Нема угоддияб рублорасите! Веднъж виновен Тръмп че петрола поевтиня и Русия замря,сега пък винивен че поскъпнал! Тоя ли пък е най- влиятелния на света да определя тези неща :)!

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Да да":

    Всичко друго добре , ама една поправка , САЩ се очаква да стане най-големия производител до края на годината , ако Русия и ОПЕК продължат с ограниченията на добива ! Но за най-голям износител нямат мераци , щото си имат предостатъчен вътрешен пазар ! Даже повечето от петрола добиван в Канада и Мексико с които имат съюз подобен на ЕС , също отива в САЩ ! А иначе да , русолюбците трябва да се радват , щото тия цени няма да се задържат дълго , в момента в който се разбере , че иранския износ на петрол няма да пострада от последните събития , всичко ще се върне на нивата от началото на годината , а даже и по-ниско , щото доста търговци се презапасиха вече и трябва първо да изразходят това дето са го натрупали !
  • 12 Бай

    20 7 Отговор
    гроб СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО !?!?!?
    ДА НАМАЛЯТ АКЦИЗА НА ГОРИВАТА!!!
    АКО ЛИ НЕ В ПРТИВЕН СЛУЧАЙ ДА НАПРАВАТ
    МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА - 2000лв.

    Коментиран от #13, #21

  • 13 гост

    17 2 Отговор

    До коментар #12 от "Бай":

    И от какъв зор ?? Че да остава повече за "любимия" Лукойл , дето и без това взима двойно на другите рафинерии ??!! А да си чул , че българския акциз е най-ниския в ЕС , най-ниския бъобще разрешен ?? Ама важното е да не пострадат "взятките" на Москва , а ?? Споко , и това ще му се види края скоро !

    Коментиран от #24

  • 14 Doni Brasko

    22 3 Отговор
    Дайте да го видим този петрол с колко скочи, че качват горивата. Поскъпването е 10% , а не 5%, защото нафтата беше под 2 лева, а сега е 2,20. “Не народ, а мърша” е казал Вазов
  • 15 дебили

    25 4 Отговор
    Да живее Бойко Борисов, вожда на българската Шайка. Хвала

    Коментиран от #22

  • 16 дедо Гошо

    38 1 Отговор
    Преди 7-8 години петрола беше 150$,а цената на горивата стигнаха 2.50 лв.Сега се е "вдигнал" до 75$,а горивата-2.30 лева.Нещо не излиза сметката.Би трябвало да са най-много 1.50 лв.

    Коментиран от #25

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 4321

    9 1 Отговор
    Трепване им трябва
  • 19 Тоти

    15 1 Отговор
    Марешки 1.96лв.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Иво

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "Бай":

    Извинявам се в намесата на коментара ви, но да ви питам и кажа, когато Бкп беше на власт под фракциите си Бсп, Сдс, Одс, Ндсв, Дпс, Дсб много голяма ли ви направиха заплатата от рода на 5-6000 хил лева или долара може би, а?!?Не беше ли тази партия която ни спретна масовата си приватизация и "" сините"" седесари ни я довършиха?!?Не беше ли Бкп под фрскциите си тогава Бсп/Сдс!?!И после последната им фракция на оня Кобурготски който дойде тук да си вземе именно имотите и ще да ни помага само за 800 дни ?!?!?Не беше ли така "" син"" бесепаре!?!?Сега малко от малко ни увеличиха за втори път инималната работна заплата и някакъв си гроб ви е виновен след като вие сами си се закопахте в гроб-а си!!!Като/ако дойде пак на власт хувата ви Бкп/Бсп/Сдс/Дсб партия да ви направи 10,000 евро.......ако може де ха ха ха ха ха.............!

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бай

    8 3 Отговор

    До коментар #21 от "Иво":

    Извинявам се за намесата но за ваше сведение гроб са истинското БКП дори са и по зле !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ПОМИСЛЕТЕ МАЛКО И САМИ ЩЕ СТИГНЕТЕ ДО ТАЗИ ЖАЛКА ИСТИНА !?!?!?!?!?!?!?

    Коментиран от #36

  • 24 Бай

    13 3 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    А да си чул , че българските заплати са най СМЕШНИ в ЕС !!!!!!!!
    А да си чул , че българските горива са най КАЛПАВИ В ЦЯЛ СВЯТ !!!!!!
    Аааааааа ........!!! нещо да кажеш !!!!!!!!!!!!
  • 25 Kcaniba

    9 6 Отговор

    До коментар #16 от "дедо Гошо":

    Преди 7-8 години долара беше 1,20 - 1,25 лв, сега е 1,62лв . Освен това и акциза тогава беше по-нисък. Някой правят елементарни сметки като самите себе си. Всички врътки и игрички с цените на горивата са дело на Лукойл руския ибрикчия вальо златев и мошеника румчо овчаров. Ма те си гледат собствените интереси де, щото ако не са те ще са други такива.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 фонзи

    6 0 Отговор
    Оляха се
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 гйгй

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Цената на суровия петрол върви нагоре.А като тръгне на долу,защо не падат горивата в шибаната ни държава?
  • 30 гашник с мотика

    6 2 Отговор
    Какво друго да очакваме? Правителство на вечно ненаялият се едър капитал,на Гинки(без стотинки) ''купуващи'' бизнес за милиарди,на близкия на Борисов-Валентин Златев и на нашия овчи народ,който изпада в умиление от: Аз съм прост и вие сте прости! Е на това му се казва лош матриял! За такава говежда нация и тези цени са ниски!
  • 31 Зло

    3 0 Отговор
    Олиото ми е 1.60лв.
  • 32 нема страшно

    1 4 Отговор
    Абе Хора. Не ви вдига горивата Наш Боко смел.в цял свят се вдигат горивата.( а за европа гарантирам ).например в франция нафтата март месец беше 1.40 евро сега е 1.60.,в испания (1.20 сега 1.30) германия ( 1.15 сега 1.25)полша 1.10 сега 1.18 .люксембург 0.97 сега .1.06...и.т.н. Такаче вдигането на горивата не е само в българия. Забелязах че се вдигнаха рязко след ударите на тоя тъпанар тръмплина в сирия
  • 33 гост от Козлодуй

    3 0 Отговор
    Защо се получава бензина най скъп Видин,Враца и др.,а дизела Пък най ,,солен" пак Враца,Видин и Монтана

    Коментиран от #34

  • 34 прав си

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "гост от Козлодуй":

    защото сте червени гласоподаватели- оня фъфлещият михов,ездачката сланинова и т.н. Продавате се с/у обещания,а купувате горива с левове :Д
  • 35 СТЕНЛИ

    3 0 Отговор
    ЧНГ
    Покачи ми се застраховката на колата,НО ВСИЧКО Е ТОЧНО.
    Покачи ми се горивото за колата,НО ВСИЧКО Е ТОЧНО.
    Покачи ми се ДАНЪКА/безплатно саниране/,НО ВСИЧКО Е ТОЧНО.
    И тока ли се покачи???, АБЕ ВСИЧКО Е ТОЧНО.
    Покачи се и лихвата по кредита,ВСИЧКО ЛИ Е ТОЧНО???
  • 36 Иво

    1 4 Отговор

    До коментар #23 от "Бай":

    Костов закопа цяла България в ГРОБ-а си!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????Набий си го кухата кафана!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове