Last news in Fakti

11 Юни, 2018 10:37 2 426 27

Веганите "скочиха" срещу столичния зоопарк

  • вегани-
  • веган-
  • никола донев-
  • зоопарк-
  • зоологическа градина

Свобода за животните - да не са затворени в такива тесни клетки, настояват протестиращите

Веганите "скочиха" срещу столичния зоопарк - 1
Снимка: Facebook

Граждани протестираха пред столичния зоопарк с искане той да бъде затворен. Акцията е организирана от Българския вегански съюз.

"Тук сме, за да изразим исканията на животните, а те са за свобода - да не са затворени в такива тесни клетки. Тези животни предлагаме да бъдат настанени в защитени паркове, в които ще може да се полага съответната грижа за тях", каза председателят на Българския вегански съюз Никола Донев, цитиран от БНР.

"На какво учим децата си, когато ги водим в зоопарк?", попита участничка в протеста.

Протестиращите изразиха мнение, че Столична община трябва най-малко да подобри условията в зоопарка.

Родители, които бяха довели децата си в зоопарка, пък посрещнаха с противоречиви чувства протестиращите и желанието им зоопарка да бъде затворен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реститутка

    50 8 Отговор
    Този селяк от Сливен, който няма един ден трудов стаж е седнал да определя дали в София ще има зоопарк. Абе я марш на село, бе сливенски бек! Не гей парада и гейовете са проблема- такива като този паразит от село са! Къде са сега ВМРО и т.н. да го ступат?! Зоопарк в София е имало и винаги ще има, още преди на тоя селяндур да му щукне в кухата сливенска глава да се пресели в столицата!

    Коментиран от #13

  • 2 Не ми дреме

    42 4 Отговор
    Боже колко мъка има на този свят..."Тук сме за да защитим исканията на Животните"...А кой е разговарял с животните и разбрал какво искат те?А в тези паркове кой ще се грижи за тях?А кой ще ги изгради,кой ще финансира изграждането на тези паркове?Ами нека веганите да изградят едно такова съоръжение и после да кажат настанете животните тук,на свобода в този парк и този и този ще се грижат за тях,а онзи и онзи другия ще им купуват храна и ще ги хранят,тези ветеринари ще ги гледат и лекуват и така...Болни мозъци колкото искаш в тази държава...Никой не протестира срещу НИСКОТО ЗАПЛАЩАНЕ НА ТРУДА,МАЛКИТЕ ПЕНСИИИ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ТОК,ВОДА,ГОРИВА,ХРАНИ 2-РО КАЧЕСТВО И Т.Н. ами седнали за животните да мислят,а онези другите "обратните" за равни права ми скачат...Ама кой ви забранява на едните да си пасът треволаците,а на другите да си работят нормално и да се разхождат свободно?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Вечния кмет

    19 3 Отговор
    Да си ги прибере у дома си! Олигофренн.
  • 5 вегерасти

    26 3 Отговор
    Веганите не ядат животни те ги подяждат !
  • 6 Гост

    20 1 Отговор
    Много от така наречените "еко" организации нямат нито един ден прекаран в гората, не знаят как се отглежда животно, какви грижи се полагат за дърветата и т.н.

    Тези животни ако бъдат пуснати сред природата, те ще станат лесна плячка на хищниците и няма да могат да си набавят храна понеже ВСИЧКИТЕ им инстинкти са подтиснати от живота им в плен и това се знае от всеки човек който разбира поне МАЛКО.
    Зоопарковете по цял свят имат и образователна цел за младото поколение, в днешно време децата не са виждали : овца; крава; коза.
    Дори тези животни да попаднат за ЗАЩИТЕНИ паркове - такоз животну у БГ НЕМА, половината пак ще умрат само от СТРЕСА който ще преживеят.
    Ако наистина тия псевдо любители на природата желаят да направят нещо добро, да се организират и да направят едно по-мащабно залесяване на горска площ - има свободни горски площи които чакат да бъдат залесени. Да отидат в която и да е община с ниска лесистност и да попитат!
  • 7 Грую

    11 2 Отговор
    Живите същества на Земята са тленни. Пуснете сред природата едно живо същество, което е свикнало да го хранят и то ще умре в кратки срокове или ще стане жертва на хищниците ако е тревопасно или ако е хищник ще умре от глад. Същото е и с човека - когато е живял сред природата "на свобода" продължителността на живота рядко е надхвърляла 40 години. Погледнете само статистиката на намерените гробове от Варненския халколитен некропол. В този смисъл свободата е равна на смърт.
  • 8 538

    19 3 Отговор
    Веганите да отидат на някой "Бирфест" в София, непосредствено преди някой мач ЦСКА-Левски, за да обяснят възгледите си! Там наистина ще бъдат "чути"...
  • 9 Townboy

    15 4 Отговор
    Вегани, Гейове и секви ненормалници взеха да скандират всеки ден за какво ли не. И това ако е нормално?! Западното общество е болно, опасявам се неличимо.

    Коментиран от #17

  • 10 жоро

    9 1 Отговор
    Като бивш работник в столичния зоопарк единствената точка, с която мога да се съглася е кипсата на оптимални условия в зоопарка. Зоопарк трябва да има за да се възпитава в бъдещото поколение отрано правилно отношение към животните - да се пазят и обичат. Веганите няма да ги коментирам.

    Коментиран от #24

  • 11 Краен

    11 1 Отговор
    Всички вегани да заемат местата на животните в клетките ! Да ги хранят само със сено , тези лицемери !
  • 12 Дедо Грую

    10 1 Отговор
    Вредата от вегани и разни зелени е не по - малка от тази на извратеняците, участващи в прайдовете. Не може шепа мозъчно увредени и извратени да се налагат и претендират за повече права от нормалното мнозинство. Страшното е това, че такива са протекторирани и финансирани от разни правителства и нпо-то. Където се развихрят и станат норма на поведение на такива аномалии, винаги водят до изчезването, унищожението на даденана цивилизация.Примери в историята бол.
  • 13 баба

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "Реститутка":

    Не е важно къде те е изтръскала майка ти,а какъв е коефициентът ти на интелигентност.Стиска ли ти да се сравниш с младежите от провинцията, примерно в някой софийски университет.Такива глупости едно умно софиянче не би написало.

    Коментиран от #18, #19

  • 14 726

    8 1 Отговор
    Веганите вместо да се занимавате с глупости, организирайте кампания за набиране на средства, за подобряване на условията на животните в зоопарка!
  • 15 Жребец

    5 2 Отговор
    Луканки , салами , шунка , пиленце , шпек , кайма народна , народна наденица , народни кренвирши , кюфтета , кибачтита яжте до припадък. Защото няма по големи животни от човека. Ние сме създадени да убиваме като веганите не им харесва да започват да ни убиват нас защото ако те не ни убият клането на животни няма да спре. Ще въртим месомелачката и ще ядем месо а веганите да си духат зеленчуковата супа за да изстине и си я сърбайте като толкова много харесвате зеленчуците.
  • 16 Месоядец

    5 1 Отговор
    Да се отдели място в зоопарка и за Веганите, които да бъдат гледани подобаващо за примати и хранени с прясна люцерна и ярмица.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Вегенгренясали

    4 0 Отговор
    Човека не може да оцелее без мръвка защото ще се разболееш от шарка. Я го вище вегана на снимката колко е омазан в лицето с червена шарка. Като ядете зеленчуци цял живот по ли сте здрави веганите а ? Ние месоядите също сме част веган защото като сготвим боба слагаме парчета варени наденички в ястието. Също готвим пилешка супа и в нея добавяме зеленчуци. Също готвим супа риба с грах и картофче и фиде. Също готвим дробене с ориз и пиле с ориз. Също така руската салатка е микс месце и зеленчуци. Затова веганите не ни обвинявайте и ние сме част веган а вие не можете да се наричате вегани и да не консумирате месо цял живот защото това е ненормално вие сте ненормални веганите.
  • 21 Пазарен Либерализатор

    3 1 Отговор
    Да си протестират. Не пречат на никого.
  • 22 деди

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Реститутка":

    Голям гъдел.Само удивителните ти са 20 на страница.
  • 23 асддса

    3 0 Отговор
    И какво им е на животните в зоопарка ? Затворени са в малко пространство, това не го прави различен от домашен любимец. Гледат ги, хранят ги, лекуват ги. Доста от тях изобщо няма да оживеят в природата в България сами.
    А тигъра и лъвовете могат да ги пуснат на гей парада, за това съм съгласен.
  • 24 До Жоро

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "жоро":

    Като настоящ работник в зоопарка, мога да ти кажа, че се работи много сериозно за пдобряване на условията за животните през последните няколко години. Е, не става с вълшебна пръчка, но резултатите са видни. Ако този протест беше организиран тогава, когато зоопарка наистина имаше нужда от подкрепа, защото беше едно забравено от бога и общината място, аз щях да съм навън с тях. Само че тогава нямаше да ги дават по телевизора. Към днешна дата е просто един грозен ПР. А шефа им е рядък неграмотник поне по отношение на зоопарковете. Силно му препоръчвам да си даде малко зор за да си изкара кинтите и следващия път да избягва да ползва израза ,,животните са депресирани от тея условия" в интервюта.

    Коментиран от #26, #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Goug

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "До Жоро":

    Не е добре да се пуснат тук свободно маймуни, лъвове, тигри, анаконди..., Това ще развали местната зоофауна и флора. Добре е да не ги мъкнат животните от и по цял свят. Но тях ги убиват и бракониери. Няма как да се реши проблема, докато хората не искат да се реши.
  • 27 Goug

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "До Жоро":

    И да няма зоопаркове, то местните хора по света избиват животните за храна, трофеи, изсичат дърветата и пак няма да оцелеят животните. А и многодетната и унищожават хармонията . И да върнат прайд лъвове от зоопарк в саваната, той ще бъде убит от местни лъвове или човеци. Та веганите са прави, че трябва да ценим животните, но не всеки човек го изпитва. И накрая резултата пак ще е тъжен. Според мен човечеството няма как да опази средата, защото политиците са погрешни. У нас уж горите са защитени, а държавни чиновници пращат цигански бригади да режат нелегално и правят пачки. Оттам и мечките слизат при селата за храна, защото и ловци убиват сърни.... И бракониери изсичат горите. Хората са лоши. Веганите имат хуманна идея, но няма как да се приложи в този алчен човешки вълчи свят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове