14 Юли, 2018 09:27 31 880 142

Снимката, която трогна цяла България

  • баба тодорка-
  • снимка-
  • животни-
  • евтаназия-
  • добитък-
  • шарково-
  • села-
  • протест

Ветеринари избиват животни заради болест

Снимката, която трогна цяла България - 1
Снимка: Facebook

Снимка, разпространила се мълниеносно в социалните мрежи, трогна цяла България. Баба Тодорка разплака мнозина, държейки в ръцете си своите животни, които властите искат да евтаназират.

Фермери протестираха през последните дни с искания за подкрепа на сектора. Появи се и чума по животните в района на Странджа, а хиляди животни бяха евтаназирани заради болестта. Според стопаните обаче са избивани здрави животни.

Стопани остават без добитъка си, както и прехраната си. Хората споделят, че животните им не са болни, и обвиниха държавата в безразсъдни действия. Сълзите на баба Дора трогнаха хиляди българи, които споделиха снимки и кадри в социалните мрежи и призоваха за спиране на убийствата на животни.

Днес умъртвяването на животните трябва да продължи. Очаква се и протест. На място в Шарково са се събрали хора, които искат да се противопоставят на умъртвяването на животните. „Над 1000 животни бяха избити. Гледката беше ужасна, хората са в шок и отчаяни. Животните са здрави, а ги избиха и днес продължават”, каза кметът, предаде Нова телевизия.

Три села – Шарково, Странджа и Болярово са под полицейска блокада, за да се осигури възможност на ветеринари да избият всички животни в огнищата, дори и здравите. Земеделският министър Румен Порожанов обеща обезщетение между 150 и 225 лева на животно. Хората се заканиха да не позволят на ветеринарите да унищожат животните им.

„Това са правилата при вирусни заболявания. Единственият начин, който може да ограничи заболяването. Вчера съм обиколил районите и според мен контролът, който трябваше да бъде установен, не беше достатъчен. Направил съм среща с областния управител на „Гранична полиция”. Двата пръстена, които са необходими, за да ограничат заболяването – единият е в десеткилометровата зона около огнището, от които трябва да се проверяват излизащите коли за животни и продукция и да бъдат дезинфекцирани. Вторият пръстен е общината, където не трябва да излиза продукция за страната”, заяви изпълнителният директор на БАБХ д-р Дамян Илиев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чумата да тръшне нашите управници

    300 13 Отговор
    Няма чума по животните! Чуми са управляващите, които са сключили договори с Турция и Румъния за доставка на месо и се боят, че българското производство ще им намали печалбите.

    Коментиран от #57, #117

  • 2 Шарлатанче

    225 14 Отговор
    Е какво хубаво може да се очаква от това, което наричаме европейска държава. За тях е по лесно да се отрежат кракът, вместо да лекуват пръста.
  • 3 Ефтини сензации

    40 303 Отговор
    Чудо голямо.
    Има си ред, дайте да ги оставим и всичките животни в България да се изпозаразят...
    Хайде стига сапунки. Тая дето се е озъбила на снимката с другата коза да е мислила малко по отрано. А не сега кой ми се изака у гащите...

    Коментиран от #13, #20, #21, #26, #27, #36, #38, #43, #60, #74, #86, #91, #92

  • 4 Странджа каза:

    200 22 Отговор
    Безхаберни Уроди- Гинкопитеци избиват поминъка на хората и буквално им приписват смъртнана присъда!??
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ефтини сензации

    21 178 Отговор
    Айде комунистическото простолюдие пак налази коментарите.

    Коментиран от #82

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 джото

    173 12 Отговор
    Тези от ГЕРБ,са варварите на новата БЪЛГАРИЯ!Сега избиват животните,утре ще почнат да избиват и народа си!!!

    Коментиран от #125

  • 9 бай онзи

    152 12 Отговор
    що пък да не избием ей така животните на хората без доказана зараза? Яко а? След тва обезщетение - жълти стотинки. Съдете ги капутите в международни въдилища, да се научат бе!
  • 10 българите сме страхливци

    123 13 Отговор
    Айде българи, покажете колко сте недоволни като напишете гневен коментар във фейсбук! Едно време хайдутите са хващали гората, днес сядат пред компютъра. Оръжието ви е да цъкате минуси на коментари които не ви харесват.
  • 11 пипи дългото чорапче

    128 8 Отговор
    Защо всяко животно не се изследва?И защо да не го направят,животните не са толкова много.Мързи ги.Иначе, както писаха чумата да ги тръгне. Знаете ли колко е болезнено да ти вземат нещо към което си привързан?И спирала съм го на собствения си гръб.
  • 12 фермер

    132 5 Отговор
    това е ненормално да се избиват здрави животни! има си карантина има си начин. не може да унищожавате толкова животи! за тези хора живот няма да има също. няма обещетение за съспиан живот.

    бургазлии!!! бъдете мъже, кажете тежката си дума. вие сте там най-близо, бъдете герои за тези възрастни хора, чиито живот си отива!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 арджентата

    133 9 Отговор
    Виновен е лично Бойко Борисов! Ако беше предвидил с екипа си ефектът от бежанската вълна и не се съгласяваше с всяко решение на Меркел и ЕС - нямаше да съществува този проблем. Уби поминъка на хорицата... Минус и за животновъдството! Магистралите и усвояването на евро фондовете са "по-важни" от народа. Въпрос на морал!
  • 15 арджентата

    96 7 Отговор
    70-те години на миналия век е имало чумна епидемия в близкия изток. Тогава плюените от някои комунисти НЕ ДОПУСНАХА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО И' В БЪЛГАРИЯ! Питайте очевидци, как се преминавало през българо-турската граница!

    Коментиран от #19, #123

  • 16 КРИБ

    143 8 Отговор
    В София във една зграда наречена парламент има заразени с алчност 240 зверове спешно трябва да се евтанизират особено звяра Бойко.
  • 17 Ефтини сензации

    14 111 Отговор

    До коментар #13 от "SSS":

    Проблема на простолюдието, като теб е, че отказва да приема реалността. Живее си в един свят на фантазии и измислици.
    В който все няко друг му е крив а за да оправдае некадърността си си измисля какви ли не небивалици.
    Пак казвам и няма да повтарям, като това и е поминъка да си го е гледала а не после я кой ми сра в гащите.

    Коментиран от #37, #72, #75, #119

  • 18 JPower

    94 9 Отговор
    Таз чума ,както и всички беди на българина идва от туркия....преди, не можеше така лесно да минават животните през границата. Като ги мързи да преглеждат всяко животно, нека да ги убиват, ама 150-225 лв. обезщетение за човека си е подигравка. Боко,що направо не утрепиш хорицата,ми ги оставяш да се мъчат, нали за това ти плащат брюкселските чифути??!!!!

    Коментиран от #130

  • 19 Ефтини сензации

    16 100 Отговор

    До коментар #15 от "арджентата":

    Имало дедовия. Границата се пазеше само от вътре навън, да не би някой да избяга от кумунистическия рай....
    Хайде стига ефтина пропаганда.

    Коментиран от #22, #47, #118

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 JPower

    91 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ефтини сензации":

    Тая женица се е озъбила, щото знае че умира, умира от глад и няма кой да я спаси!!!! А какво могат да направят превантивно тез хора??? Как може да се предпазят от чумата???
  • 22 арджентата

    32 5 Отговор

    До коментар #19 от "Ефтини сензации":

    Има интернет, направи си справка!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Реалната действителност

    129 4 Отговор
    От снимката виждам само една отрудена, измъчена, бедна възрастна жена, останала без зъби... Отгледала с мъка и много труд всички тези животни и сега за 30 от тях я получи 50 лева, я не,а и месото и млякото им струват скъпо. Жената си ги гледа за лично препитание. Такава е действителността за 80% от българските пенсионери. За нея това е мизерия, глад,бедност. Жал ми е за женицата. Къде живее, някой знае ли? Пенсионерите си разменят мляко за зеленчуци, коза за няколко кокошки и яйца и така компенсират липсата на пари. А сега накъде?

    Коментиран от #42

  • 25 777

    100 3 Отговор
    Бойко Борисов и сие,СПРЕТЕ да убивате животните и хората.ВИЕ ги обричате на СМЪРТ!!!!КАК не ВИ е СРАМ,вашата политика,обрече хората на глад и мизерия.Чудя се с какво ли омайвате ЕС,че в страна като България,няма никакъв контрол над нищо!!!!СПРЕТЕ да убивате здрави животни!!!!
  • 26 арджентата

    108 7 Отговор

    До коментар #3 от "Ефтини сензации":

    Женицата не "се е озъбила", а е изстрадала, бедна , системно постила / гладувала/!... Едва ли знаеш какво е това, да плачеш от сърце и душа! Емоционален инвалид!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ОТ ЗАПАД

    111 4 Отговор
    СЕГА ТАЗИ ЖЕНА ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРЕПИТАВА С 120те СИ ЛЕВА ПЕНСИЯ.
    БРАВО БОЙКО, БРАВО БОРИСОВ, ОТЛИЧНО СЕ СПРАВЯШ ДА ЗАЛИЧАВАШ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

    Коментиран от #67

  • 29 Старият рокер

    59 3 Отговор
    Чумата в Странджа ще дойде по- късно, от Пакистан, Афганистан и от където дойде!
  • 30 Гост

    72 4 Отговор
    Идът избори,и ако този път гербаджийте спечелят ,продавам всичко и окончателно се оттеглям от България!
    Това на нищо не прилича!
  • 31 Гост

    76 4 Отговор
    Тази женица в цялата си мъка що не вземе да ги прокълне тези мизерници, че бял ден да не видят повече! Една клетва казана от дъното на душата може да съсипе всеки! Тези мръсници Тиквата и Цв Цв си мислят, че като са милиардери в евро и са хванали Господ за шлифера обаче ще си плащат скъпо и прескъпо до девето коляно! Колкото по-късно дойде възмездието, толкова по-жестоко ще бъде! Лихвите се трупат...
  • 32 възмутен

    86 1 Отговор
    ПРОКЛЕТ ДА СИ БОКО, ТИ И ТВОЙТЕ ПОДЛОГИ. Всичко това е мръсната политика на Брюксел, а ти мръсна подлого съсипа народа и държавата. КЪДЕ ТИ Е ПОЛИТИКАТА НА ОРБАН ЗА НАРОДА, НО ТОЙ ДЪРЖИ ЗА СВОЯ НАРОД, А не МАРКОВ ДА КАЗВА МОЯ ПРИЯТЕЛ - ОРБАН, МОЯ ПРИЯТЕЛ - ТИКВЬО, НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА, КАКВИ ПРИЯТЕЛИ С ТОЛКОВА РАЗЛИЧИЯ? ТИ СИ УБИЕЦ НА НАРОДА!!!!! ПО-ГОЛЯМ ПРЕСТЪПНИК ОТ ТЕБ НЯМА!!!!!!!!!!! ТА ТО НЕ БЯХА ПРАВИ КРАСТАВИЦИ, ТА ТО НЕ БЯХА КРЪГЛИ ДОМАТИ. БЪДИ ПРОКЛЕТ ХИЛЯДИ ПЪТИ МРЪСЕН ПРЕДАТЕЛ и ИЗЕСНИК НАРОДЕН!!!!!!!!!!!!!!
  • 33 пипи дългото чорапче

    79 3 Отговор
    До Ефтини...Гледал ли си някобаче животно,имаш ли понятие от това?А,и още нещо:Всяко животно можеше да му ке даде шанс,защо не го направиха.Със 150 лева ти какво животно ще си купиш бе,едно агне му искат 250.А и цените сега ще се вдигнат.Аман от евтини сензации.Мисли и пиши бе,глупакоито!
  • 34 Въжара

    84 2 Отговор
    Чумата е в парламента
  • 35 Иванов

    72 4 Отговор
    Имаше тук един мъж- Салама, та той преди месец време писа, как при зараза по добитъка комшитата натиряли болните си животни към българската граница. Ако това е така, то властите ни са за евтаназия, а не животинките. Най- големите айдуци и измет ни станаха управници, но така е и така ще бъде, защото ние като народ по съветски образец изрязан с сабята и бича се отрекохме от Бога и всеки гледа своя си корем, а за брат си не ще и да знае!

    Коментиран от #94

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 111

    55 2 Отговор
    ПО ЦЯЛ СВЯТ СЕ БОРЯТ ПРОТИВ НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО,САМО В БЪЛГАРИЯ ПП-ГЕРБ ГО ТОЛЕРИРА.НЕ СПИРАТ ТЯХНИТЕ ЗВЕРСТВА ПРОТИВ НАРОДА,ТЕ ГО МРАЗЯТ И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Милостив

    8 0 Отговор

    До коментар #24 от "Реалната действителност":

    Шарково Ямбол
  • 43 Чумата

    49 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ефтини сензации":

    Нали не си мислиш, че като се разбере адресът ти, "зъбенето" като на тази снимка, ще е най-малкият ти проблем до края на жалкия ти мизерен живот!!!!!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Да се събудим

    55 1 Отговор
    До кога ще спим, когато България изчезне от картата ли?
  • 46 ГМО РОБОТ

    23 0 Отговор
    В графата "Причини и последствия" ...Един съвестен ветеринар си написал името.
  • 47 Читател

    46 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ефтини сензации":

    Аз съм пазил границата на РБ, доживях, някой да ми обяснява как съм я пазил. Некомпетентен си!
  • 48 pastiriat

    3 31 Отговор
    o4evidno nito edin ot pisestit ne znae cenata na zivotnite s obestetenie ot 150 leva kozit im se plastat po4ti dvoino a ofceta sa si na parite.taka 4e koito iska pak ste si vastanovi stadoto.dori nqakoi ste sa na smetka zastoto ot edno stado 100 glavi naprimer polovinata sa qalovi metiliovi i ne struvat nisto a te pak ste im gi platqat.ako v druk sektor na biznesa ima problemi da ne bi darzavata da ti plasta nesto,naprimer proizvezdas produkcia koqto ne se realizira na pazara ko ste ti plati ,nikoi.taka 4e niakoi ste se otarvat ot zivotnite nakup i vse edno sa gi prodali na dobra cena.edinstvenia problem e na starite hora 4e namogat da rabotiat s internet i nqamat prevoz da otidat do dadeno mqsto i da si kupiat novi zivotni.a takiva ima proverete olx.palno e s kozi po70 80 leva.tak 4e badete blagodarni na darzavata 4e ste vi gi platqat.v koi drug otrasal nqakoi ste ti plasta ako imas problemi,v nikoi estestveno

    Коментиран от #50, #53, #56, #59, #100

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 SSS

    35 1 Отговор

    До коментар #48 от "pastiriat":

    АКО НА НЯКОЙ УБИЯТ ДЕТЕТО /ДА НЕ ДАВА ГОСПОД/-СЪЩОТО ЛИ ЩЕ Е АКО ПОЛУЧИ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ.?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Манчо

    43 0 Отговор
    Няма такава държава всичко е измет
  • 53 Става въпрос за елитни животни

    37 0 Отговор

    До коментар #48 от "pastiriat":

    А те не струват 150лв, струват от 500 до 1000
    ,има разлика, елитните са селектирани в продължение на десетки години за да достигнат висока продукция do you understand me
  • 54 Отвратен

    45 1 Отговор
    Защо се избиват здрави животни и до кога българите ще спят
  • 55 ПЕНКО

    34 0 Отговор
    РАЙОН С ЧЕСТИ ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ ПО ЖИВОТНИТЕ . ЗАЩО НЯМА ПРОГРАМА ЗА ЗАЩИТА - ОТ РОДА НА :АТАКИ СРЕЩУ ПРИЧИНИТЕЛИ ТОЧНО В ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД? ; ИМУНИЗАЦИИ И ВАКСИНИРАНЕ НА ЖИВОТНИТЕ / АНТИБИОТИЦИ В ХРАНАТА И ВОДАТА ЗА ЖИВОТНИТЕ / ? ЛЕКАРСТВАТА ЩЕ СЕ ОСИГУРЯТ ОТ / ЩЯХ ДА НАПИША ДЪРЖАВАТА ,НО ДЪРЖАВАТА Е ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС/ !!!
  • 56 Я дай линк

    31 0 Отговор

    До коментар #48 от "pastiriat":

    към обява за продажба на кози по 70 лева? Поне пиши глупостите си на кирилица.
  • 57 Мари

    34 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чумата да тръшне нашите управници":

    Аз не вярвам в това...по всякакъв начин , унищожават Българщината...приемете го както желаете....
  • 58 Поредния балък от народа

    51 0 Отговор
    Божеее толкова мъка тегли този народ ...Проклети да сте всички там горе които унищожавате народа си !!Забравихте кои сте и от къде идвате Това е болката и мъката на вашите .родители ...баби и дядовци !!

    Коментиран от #61, #64

  • 59 К.К.

    42 0 Отговор

    До коментар #48 от "pastiriat":

    70-80лв са кози които се продават от зор, никой стопанин няма да продаде високопродутивно животно под 150лв, а докато отмине карантина и създаде ново стадо без приходи през това време обещетението ще свърши, ситуацията си е чисто фалиране на малките производители и миграция към градовете да си търсят работа.
    После се чудим защо сиренето е от сухо мляко и растителна мазнина а месото е от Австралия от животни които не са виждали трева.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Жоро

    34 1 Отговор

    До коментар #58 от "Поредния балък от народа":

    Гласувайте пак за герп те първо ще оправят западните балкани после сте дойде ред на вас стига да имаме дупе яко

    Коментиран от #77

  • 62 ДЕДО ВЛАДИКА

    37 0 Отговор
    Господи, аз те моля най-сърдечно - ела и си прибери вересиите / знаеш кои / .АМИН !!!
  • 63 Гост

    41 0 Отговор
    Тъпкано ще ви се връща продажници, но не вие, а децата ви ще бъдат наказани.уроди мръсни ще ядете бахура ами народа много страда заради вас мръсни джендъри
  • 64 Катерина Ристова

    50 0 Отговор

    До коментар #58 от "Поредния балък от народа":

    Това е ужасно, просто ужасно! А коментарите ,че жената била озъбена нямам думи.Не гледайте устата й- погледнете в очите й виждате ли болката и мъката.Очите са прозореца на душата , а след това вгледайте се в очите на политиците когато обясняват ли обясняват по телевизията - в тях виждате ли бездушието маскирано като профисионална загриженост.Как ще се преборим с това и как помогнем на тези хора?

    Коментиран от #79

  • 65 Щерю Атанасов

    26 4 Отговор
    Ясно е, че ББ и държавната администрация работят за най-големите олигарси, произвеждащи месо в чужбина, а и у нас (като "Градус" на Р. Радев)!!!
    Но тези ощетени животновъди от сега могат да опитат да се занимават със славното за страната ни в близкото минало зеленчукопроизвоство:
    - зеленчуците са по-полезни от месото
    - в Бг има идеални условия за отглеждането им
    - с тях човек може да се нахрани, без да се пролива кръв на друго същество
  • 66 Александър Македонски

    5 1 Отговор

    До коментар #60 от "Жоро":

    там е по-арно

    Коментиран от #70

  • 67 Цеков

    26 0 Отговор

    До коментар #28 от "ОТ ЗАПАД":

    Да тук си много прав тази жена с 120 лв сега трябва всичко да си купи. Мляко сирене масло извара и т н но бойко не го еня онази работа за българите тои ще докара от западните банки българи
  • 68 заспали овце

    2 45 Отговор
    Не ГЕРБ, а комунистите заровиха българското земеделие, още през 90-те. Ама ви е къс акъла, колкото на врабчета. Чумата идва от Русия, Украйна, Румъния. На север е до Германия. Хайде, като сте толкова благородни, събирайте помощи за бедните селяни, да ги компенсирате.

    Коментиран от #73, #84

  • 69 Анти червени тролове

    5 18 Отговор
    Пожелавам Чумата да тръшне цяла Крушовица и Галиче и Оряхово. Нека Нинова я стигне божият гняв
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Анонимен

    21 0 Отговор
    Ко като има Полицейска Блокада,въоръжете се с нещо ,ако полицаите имат съвест ще ви подкрепят,и Уж "Родната Полиция" ни пази!
  • 72 Друг гост

    32 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ефтини сензации":

    Ей, евтина сензацио, разсъждаваш като типичен консуматор, който си пазарува от витрините, без да се замисля от къде е дошло всичко това... Ако беше консумирал нещо от тези хора... ама как като истинското земеделие и животновъдство вече го няма. И не омаловажавай истинския труд на истинските хора
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Безсърдечен

    19 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ефтини сензации":

    Безсърдечен човек си

    Коментиран от #128

  • 75 Друг гост

    23 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ефтини сензации":

    Интересно, кое наричаш реалност-реалноста си загубил отдавна, живееш във виртуален свят и то такъв, какъвто някои успяха да ти го натрапят успешно
  • 76 НИКОГА НЕ ПРОДАВАМ : ЗЕМЯ СЕНО И РАКИЯ

    31 1 Отговор
    ПОЛИТИКАТА ПО ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ ПРОДЪЛЖАВА. СЕЩАТЕ ЧЕ ИДВА ОТ ЮГ ЗАЕДНО С БОЛЕСТИТЕ. НАШИТЕ ВЛАСТИ СА В ТУРСКИ КЛЕЩИ СТИСНАЛИ ГИ ЗА ТОПКИТЕ.
  • 77 Поредния балък от народа

    30 0 Отговор

    До коментар #61 от "Жоро":

    Никога не съм гласувал за Герб и няма да го направя !!!!!!
  • 78 Патриот

    28 0 Отговор
    Дано цялото нещастие на тези хора да се изсипе на главите на тези който им го причиняват .
  • 79 Поредния балък от народа

    29 1 Отговор

    До коментар #64 от "Катерина Ристова":

    Незнам как да помогнем и да си помогнем ???Която и власт да дойде и е идвала след Живков все са еднакви ...унищожават народа ...Но най лошото е че гледаме и търпим като овце ...
  • 80 Поредния балък от народа

    25 0 Отговор
    Незнам как да помогнем и да си помогнем ???Която и власт да дойде и е идвала след Живков все са еднакви ...унищожават народа ...Но най лошото е че гледаме и търпим като овце ...

    Коментиран от #129

  • 81 Виктор

    32 0 Отговор
    ГЕРБ = Граждани за Еврейска Разруха на България
  • 82 Реалист1

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ефтини сензации":

    Човек пълен с идеи
  • 83 vasik atanasova

    30 0 Отговор
    тежко е много да
    и народа полудя
    все нови болести казват че има
    къде бяха тези болесити при Тодор Живков
  • 84 Dadada

    5 1 Отговор

    До коментар #68 от "заспали овце":

    Друг път сука мръсна!

    Коментиран от #105

  • 85 К.К.

    27 0 Отговор
    Преди две седмици избиха животните в с. Кости м/у Ахтопол и М. Търново, сега 50 км по на запад пак до турската граница, другата седмица може и Лесово и Свиленград да се сдобият с огнища.
    Целия пограничен район може да пламне докато се съобразяваме с ЕС и не се прилагат ваксини и няма да е за първи път. България ще е буферната зона на ЕС в която да се избиват дом. животни.
    В южните погранични райони трябва да се върнат всички ваксинации на животните от преди 90-та + някои нови, за болести които не се срещаха преди в Европа и бяха разпространени в северна Африка.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Гост

    31 0 Отговор
    Народа е прост. Това и в Африка го няма. Бой докато са в парламента и това е. Това е поминъка на тези бедни хора и това им взеха. Отивате и пак гласувайте за тия
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Фея

    29 0 Отговор
    Пази боже сляпо да прогледне.Докато ги търпим тези изводи България е на изчезване.Днес убиват животните за да няма по умни от тях.Защото едно животно има повече мозък в главата си от всички тези нещастници в парламента.Те освен да убиват и грабят народа друго не знаят.А едно животно на което му подадеш нещо за храна то те погледне и ти благодари с поглед и тогава започва да яде.А тези 240 глупака и ръката щели ти изядат.Какви са тези измислени закони да се убиват животните.Защо първо не се изследват.Ами тогава и с хората ли да става същото.Да няма изследвания и лечение.Директно евтаназия и в моргата.Как не ги е срам.Време е Бойко да си подава оставката.Да няма и спомен от ГЕРБ.Абсолютни безделници и крадци.
  • 90 о(-_-)о

    33 0 Отговор
    Чудно ми е,къде ли са "Природозащитниците" или "Веганите", които се борят за толкова "благородни" каузи, но явно тази кауза не е в техен интерес...
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 хора

    20 1 Отговор
    Това същество най–вероятно е в напреднал стадии на заболяване от"ишиас".Може пък да е отровен от "новичок"? Едно е сигурно–буди в нормалните хора отвращение.Представете си че е ваш съученик,съсед или колега! ПОЗОР!!!До №3
  • 94 Салам Алеко

    20 0 Отговор

    До коментар #35 от "Иванов":

    Така е, откак кльона не работи, "комшиите" гонят към нашата граница болните си животни! Майор Тенев от 15-та застава, е доста по-запознат от мен! Учудвам се че не е писал коментар по тази тема!
  • 95 Юсуф Шабан

    21 0 Отговор
    Продължавайте така бе управляващи и после се чудете защо младите бягат от България

    Коментиран от #115

  • 96 Bulba

    19 0 Отговор
    Преди много години на всяко КПП имаше ДЕЗИНФЕКЦИЯ на влизащите в страната автомобили и камиони ,но някои това му пречеше та първо я дадоха Частни фирми ,а после направо я затриха. А,сега познайте кой се,,наведе ,, на турските логистични фирми да я премахнем.Благодарение на таксата която се събираше от там имаше пари за имунизаций ваксинаций и т. н.
  • 97 ежко бежко

    19 0 Отговор
    По лесно им е да ги избият,отколкото да ги изследват!Много труд,хвърлен на вятъра! Селския труженик е винаги за уважение!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Давидов

    18 0 Отговор
    Пиандето Дамян Илиев , вкара в закона това с убиването на животни _да си ходи заедно с некадърните си идиоти_Бащавелов, Лилов, Славев, и сверозападните проститутки.
  • 107 SSS

    12 0 Отговор
    ДАНО УТРЕ СЕ СЛУЧИ ЧУДО И НЕ ПРИСПАТ МИЛИТЕ ЖИВОТИНКИ НА ЛЕЛЯ ДОРА!
    ПОЗОВАВАМ СЕ НА НОВИНИТЕ,ЧЕ УТРЕ ЩЕ СА ТЕ "ПОД НОЖА"....
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 SSS

    17 0 Отговор
    ЦЕЛТА НА ТОЗИ БЪРЗО СКАЛЪПЕН ВИРУС НА АФРИКАНСКА ЧУМА Е ДА УНИЩОЖИ БЪЛГАРСКИЯТ ПОМИНЪК.ПОСЛЕ ПОСТЕПЕННО ДА СЕ ВНЕСАТ И КОНСУМИРАТ 48ТОНА 20ГОДИШНО ЗАМРАЗЕНО ФРЕНСКО МЕСО,НАМИРАЩО СЕ В РЕЗЕРВНИТЕ БАЗИ НА НАТО В ГЕРМАНИЯ.РАЗБРАХТЕ ЛИ-ФРЕНСКО МЕСО????ДАЛИ 'СЛУЧАЙНО"ПРОБИТЕ ОТ НАШИТЕ ЖИВОТНИ СА ПРАВЕНИ ВЪВ ФРЕНСКА ЛАБОРАТОРИЯ????
  • 110 Filo

    1 10 Отговор
    Аз лично не знам дали животните са болни и предполагам, че и лаещите тука клакьори не знаят. Всъщност те знаят само едно нещо.
  • 111 Filo

    4 3 Отговор
    Иначе, ако се избиват здрави животни с цел лобизъм, линч за виновните и с това урок за останалите с подобни намерения, но ако животните наистина са болни списвачите нямат намерение да поемат никаква отговорност.
  • 112 1234

    12 0 Отговор
    Преди болестите по животните се появяваха,защото границата ни беше разграден двор.А сега?....Нали всички се кълнът,че птиче не може да прехвръкне,камо ли да преминат заразени животни?!?...Кога лъжете господа управляващи?От къде е преминала заразата?Да не би да има летящи прасета или кози,които да прехвръкват от турско у нас?Как става това,хем границата е опасана с двуредова ограда...и пак минават заразени животни...или правите от време на време прочистване на ПОМИНАКА НА НАСЕЛЕНИЕТО,че белким им писне на хората и да се махнат от родните си места...и те да отидат в чужбина,че да не ви пречат и да не искат пари за пенсии,пък може и земята им да сте обещали на някоя съседна държава да дадете.Пак да попитам...КОГА ЛЪЖЕТЕ ...ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ.
  • 113 Анонимен

    11 0 Отговор
    Стига с тия Граби и бягай.Чумата е в парламента.Днес им е наредено да унищожават животните на хората а защо заспали народе не виждате че и народа ни унищожават безнаказано .помислете си сами как ни лекуват.
  • 114 Анонимен.

    9 0 Отговор
    Само Най можещия и умен ПРеЗидент .ГЕН. Радев да оправдава без никакъв парламент.А не като оня Палячо Племня кое Клуканелие.Само президентска република. Иначе Народа Е подложен на гиноцид.
  • 115 Брадчед

    8 0 Отговор

    До коментар #95 от "Юсуф Шабан":

    Въобще не се чудят, защо младите бягат-те това искат. В момента им отърва пенсионерите да продължат да работят, докато се доразсипе всичко
  • 116 Мисли с главата

    8 1 Отговор
    Започва да ме смущава това, че хората изстинаха един към друг. Предполагам, че много, особено младото виртуално поколение едва ли ще се трогне, дори може и да се присмее на клетите хора.
  • 117 Ако има наистина опасност от заразяване

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чумата да тръшне нашите управници":

    Защо не евакуират населението? Видях в други медии снимки на ветеринари до вече умъртвени животни , тези ветеринари са без ръкавици, маска и друго предпазно облекло. Нямат ли страх от тази "страшна" болест?
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 НАС ЗАТРИВАТ, НАС ИСКАТ ДА ЗАДУШАТ !

    11 0 Отговор
    Ние не сме им нужни ! НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ ! ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ СЕ ПРОВЕЖДА ! Днес животните, утре ЗЕМЯТА а след това ХОРИЦАТА ГИ НЯМА. ВАЩА МАМА - ЛОШО ЩЕ СТАВА ! По-близо с Русия че от нийде помощ няма !
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 арджентата

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "арджентата":

    Поправям се. Имало е холерна епидемия. Факт е, че не се е разпространила в България! Факт е, че тогава държавата се е грижила за здравето на народа... Не знаехме какво е инфлация и хипер инфлация, живеехме спокойно и сигурно, управляващите печелиха от производството в страната/ военно, енергртика, машиностроене, металургия, / без да се налага да отдава златните ни мини на концесия на американците/,земеделие и др. Сега правителството забогатява на гърба на народа:то не са сградни такси,преносни мрежи поскъпване през няколко месеца... Всеки докопал се до властта иска за 1 ден да стане милионер, след това работи, за да подсигури потомството си... Всичко на гърба на народа! Но, има възмездие! Всичко се плаща рано или късно!
  • 124 Боне крайненеца

    7 0 Отговор
    До ,,евини сензаций,, а случайно да си чул за шапната афера през 60- те,когато край с .Бели искър Самоковско бе ликвидиран агент със вируса на ШАПА изпратен от нашите сегашни ,,приятели.!!!. А за ,,колорадския бръмбар,, какво да кажем?!?
  • 125 Истината боли много

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "джото":

    Че те народа вече го унищожиха,сега е ред и на животните и всичко което още мърда!!!
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Марчела

    6 0 Отговор
    Коментар от Пламен Пасков, ветеринар:

    "Това, което ще напиша, пак няма да се хареса на много хора. Но пробвайте да кажете и покажете - кое не е така, и как е, ако не е така.

    Започвам:
    1. Това избиване на дребните преживни (овце и кози) в Странджанско няма никакви ветеринарно-медицински основания. Като ветеринар го твърдя, и с този албум и с други подобни съм в състояние да го докажа във всеки съд.

    2. Чумата по дребните преживни беше непозната, неизвестна, и несъществуваща в България от десетилетия. По-точно: минимум от средата на 50-те години на 20 век. Защото съществуващата ветеринарна служба и организация на ветеринарното дело профилактираха, изключваха, и не допускаха появата не само на тази тропическа болест, а и на 80% от това, което се учеше в курса по обща и частна епизоотология (заразни болести).

    3. Чумата по дребните животни е ТРОПИЧЕСКА болест, най-разпространена в Западна (бивша френска) Африка.

    4. При заразяване (а такова няма - има съмнения и подозрения от френска лаборатория) животните не се избиват. Серумират се с хипер-имунен серум (който си го произвеждахме в "страшния лош соц") и си работи. Животните, които са в контакт, или са в региона, но нямат признаци на заразяване, се ваксинират. Поясът е от 60-100 км за България. И пак няма избиване. Защото избиването на животните при тази болест не решава нито един ветеринарен въпрос.

    5. Следователно, избиването на животните в Странджа сега, преди, и избиването на кравите
  • 128 мамона

    3 0 Отговор

    До коментар #74 от "Безсърдечен":

    Не, бе, има си сърце. Просто сърцето му е с формата на портфейл. Обикновена грантаджийска дрипа, пишеща с различни никове.
  • 129 не се отчайвай

    5 0 Отговор

    До коментар #80 от "Поредния балък от народа":

    Публикувано във факти.бг: "Незнам как да помогнем и да си помогнем ???"
    Ето ти една хилава идея, която има потенциал: опитай да организираш десетина души, с които се разбираш-колеги, съседи, роднини...Набележете си най-близките до вас производителни села и установете контакт със тамошни семейства, които не са големи производители. Оганизирайте си групови ежеседмични излети като си делите транспорта за да не пътува всеки сам в колата си, а и ако си имате доверие можете да си правите услуги един на друг за да не пътуват всички всеки път. На тези излети разглеждайте продукцията на тези, с които сте установили контакт и си пазарувайте за вас и за тези, от които сте упълномощени. Ако ви потръгне, в набелязаните села скоро може спонтанно да се създаде местен "събор-пазар" за местната продукция. От него имат полза и продаващите и купуващите-какво по-хубаво от това да се срещнете без търтеи-посредници. Постарайте се да го организирате колкото се може по-просто и необвързващо за всеки участник от двете страни. И не вдигайте много шум в началото, докато се утвърди защото може да ви погне някоя местна мафия от посредници, чиито интерес се засяга. Ако сте млади хора и си намерите подходяща платформа за интернет комуникация между ви (но на всяка цена да бъде затворена група- за да сте по-неуязвими), това ще е от полза.

    Коментиран от #131

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор

    До коментар #129 от "не се отчайвай":

    Пак ли амерички идеи ни пробутваш????Първо -демокрацията ни пробутаха ,пък после НИЕ да търсимТЕХНИЯ ОПИТ....Щото съм го гледал ....ама на филм....и КАК СИ ПРЕДСТАВЯШ ТОВА ДАСТАНЕ В ...ЗАПАДНАЛИ,МИЗЕРНИ ОБИТАНИЯ....БЕЗ ПАРИ....Защото основна предпоставка е ПАЗАРЪТ!!!!!ТЪПИЯТ пазар.......а отговорът е в 1942г....

    Коментиран от #133

  • 132 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    През 60/те на МИНАЛИЯ век ЧЕ Гевара даде живота си в името и свободата на ТЕЗИ СЕЛЯНИ/в случая -от Боливия/ Те бяха още по- зле защото дори коза си нямаха....Но иначе всички ,,демократични ,,достижения си бяха налице , както и сега---УЧИЛИЩЕ/НЯМА,БОЛНИЦА,/НЯМА,ПРАВИТЕЛСТВЕН ПРОИЗВОЛ/ ИМА,ПЕНСИИ/НЯМА,ЖИВОТ!!!/НЯМА.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 невинен съм

    2 0 Отговор

    До коментар #133 от "невинен съм":

    Мога да предположа обаче какво имаш предвид. Точно за това съветвам да не се превръща в мероприятие със солидна организация, защото ще привлече погледа на някои гадинки, които ще се опитат да обсебят идеята и да я подчинят на мръсни цели, както става винаги с всяко нещо замислено да бъде добро и полезно за всички. Представям си го като взаимопомощ, която никого с нищо не обвързва дългосрочно, а само за конкретния "излет"

    Коментиран от #136

  • 135 арджентата

    0 0 Отговор

    До коментар #133 от "невинен съм":

    е, те нали вече избиха "елитните породи" - селектирани с десетилетия! Страхотни идеи и мислене! Поздравления!
  • 136 арджентата

    0 0 Отговор

    До коментар #134 от "невинен съм":

    Със същата насоченост на мислите, продължете в по-мащабен план! Как да се променят нещата в България и да започнем, да излизаме от блатото... Ясно е , че трябва да се променят законите / законодателството/ и политическата форма на управление, създаването на нови партии с нови лица - доказали се с хуманитарната си дейност в Бг... после?...
  • 137 Гост 45

    3 0 Отговор
    Помислете преди да пишете коментарите първосигнално

    Пред немският вестник "Neue osnabrücker zeitung" германски политик хвърли светлина по въпроса какво точно се случва в селата в Странджа в България. Засега от медията не посочват името на немският политик, но това което той разказва за случая ще шокира обществеността в България. Ето какво е разказал немският политик, като е обяснил, че при евентуален иск срещу медията в съда ще застане с лицето и името си пред обществеността в Германия и ще покаже и документите за които говори, защото скандала е огромен и Европа, за да се оттърве от мигрантите си, ги връща в България срещу милиарди евро, които и досега се даваха, но за огради по границата. Публикуваме думите му, без редакторска намеса:
    "Преди месец Бойко Борисов премиер на България и канцлера Ангела Меркел подписаха договор с който в България ще се върнат над 150 000 мигранти от Германия и Франция, в договора е посочено, че трябва да се изгради нова бежанска буферна зона на 10 км. от границата с Турция в Ямболски регион близо до Елхово, като са посочени и имена на села като Странджа, Шарково, Воден, Крайново, като за целта в буферната зона няма да живеят българи, а само обслужващ персонал, който до една година трябва да е изцяло и само от мигранти. Естествено, за да не съм голословен искам да ви представя една част от документите, но засега не трябва да ги пубикувате и се надявам на вашата честност и почтеност.
    Парите които ще получи България за това

    Коментиран от #139, #140

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 арджентата

    3 0 Отговор

    До коментар #137 от "Гост 45":

    Мили Боже! Така създават условия, да се сбъднат предсказанията на най-великите пророци за България - Баба Ванга, Петър Дънов, Слава Себрюкова, Стойна, че "1/3 та ще се откъсне от България" !!! Боже, събуди обичащите България! Дай ни сили, мъдрост и тактика, да се справим с опазването на свидната ни Родина и изстрадалият ни народ! Направи чудо! АМИН!
  • 140 арджентата

    3 0 Отговор

    До коментар #137 от "Гост 45":

    Предполагам, че модераторът е изтрил документите... естествено парите ще потънат в нечии джобове... Как е възможна толкова нагла анти-българска политика!!!!!!!!!!!! Как е възможно човек да работи срещу собствената си Родина??????
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Гост

    0 1 Отговор
    За такова обезщетение рева! А старата беднюга циркове ще прави! Кой е виновен че живее като скот? Аз ли? Цял живот скотува. Без амбиции, без ум. Ще ми пробутва заразите си и цирковете си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове