Last news in Fakti

20 Юли, 2018 20:39 3 144 35

ЕК: Има чума в България

  • чума-
  • овце

Чума по дребните преживни животни има в България, няма съмнение за това, а мерките, които Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ е предприела, са в съответствие със законодателството на ЕС. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на земеделието, храните и горите, цитирайки заключение, направено от експертната мисия на Европейската комисия, която е посетила страната ни тази седмица. Яснота и прозрачност при работа, компетентност, своевременни и адекватни мерки за ликвидиране и ограничаване на разпространението на болестта - това е оценката за работата на БАБХ до този момент.

Чумата по дребните преживни животни е опасно, бързо разпространяващо се заболяване, а бързината на изпълнение на мерки за евтаназия на животните в огнищата и регулиране на движението на хора, животни и продукти от тях е от съществено значение. Всяко забавяне и/или действия, които противопоставят изпълнението им е предпоставка за разпространение и поява на нови огнища.

БАБХ работи в тясно сътрудничество и пълна прозрачност с всички ресорни институции на страната и ЕК. България е на фронтовата линия на ЕС и по отношение на опазване на здравето на животните в страната и ЕС е ключов играч. Всички държави членки на ЕС са насочили поглед в действията на страната ни и разчитат на мерките и изпълнението им с оглед за опазване здравето на животните и ограничаване инфекцията, допълниха от пресслужбата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    67 12 Отговор
    Вярно е има чума и се казва ГЕРБ. Начело с Боко Тиквата. Но скоро ще падне от коня.

    Коментиран от #5, #23, #28

  • 2 Истината

    49 10 Отговор
    Егати тъпаците ...кого лъжете бе в ек.не са и чули за нас
  • 3 Борис

    39 3 Отговор
    Да кажем че наистина има чума в българия , интересно мие дошла ли е от някъде или се е зародила тук?Питам защото никоя друга държава около нас не вдига вой и не си избиват животните.

    Коментиран от #6, #16

  • 4 Ристе

    6 30 Отговор
    А вие пазите ли козичките на смени, рапорт даден, рапорт приет. Да ви шибам в гнусните шумкари.
  • 5 .....

    2 14 Отговор

    До коментар #1 от "Будалата":

    И кой ще го замести???Пак такива

    Коментиран от #24

  • 6 куку руку ку

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "Борис":

    Турция нададе вой. Да не би да са внесени заразени животни от България. А нали уж заразата беше дошла от Турция?

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Борис

    24 2 Отговор

    До коментар #6 от "куку руку ку":

    Това и аз прочетох а сега турците от нас се опасяват ко става незнам .Ако от там е дошла защо не си избиват стадата? Най вероятно на някой в момента яко му расте носа.

    Коментиран от #15

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 НКВД

    29 2 Отговор
    Чумите от ЕС подържат чумите от България!
    Ама като ядоха кебабчета в България чума нямаше
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 куку руку ку

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "Борис":

    Чумата е само в нечии глави, но е и по животните!

    Коментиран от #27

  • 16 Пешо

    22 2 Отговор

    До коментар #3 от "Борис":

    Явно според антибългарската ЕК овцете и козите са скочили в България с парашути. Просто в съседните ни държави няма такива идиоти, които да унищожат поминъка на собствените си народи.
  • 17 Батман

    13 2 Отговор
    Има чума и тя е вече от 28години и не е само по-овцете, а по- ОВЧИЯ, СТРАХЛИВ, ЛИЦЕМЕРЕН И МРЪНКАЩ народ.
  • 18 Ристе

    3 10 Отговор

    До коментар #12 от "El comandante":

    Дай на български русороб каскетски
  • 19 Булава

    19 2 Отговор
    Брутални измамници от ЕС си провеждат тяхната политика на конкуренция за сметка живота на животните и българските фермери!!!
  • 20 Козунака

    6 2 Отговор
    Много ги е страх всички от конкуренцията на баба ви Дора та всички са се впрегнали да й убият овцете да знаете... Сега сте много хуманни ама на Гергьовден хиляди агънца ги колите с нож през гърлата, ама тогава капят мангизи и пълните гушата, няма и гък тогава..
  • 21 Козунака

    3 1 Отговор
    Много ги е страх всички от конкуренцията на баба ви Дора та всички са се впрегнали да й убият овцете да знаете... Сега сте много хуманни ама на Гергьовден хиляди агънца ги колите с нож през гърлата, ама тогава капят мангизи и пълните гушата, няма и гък тогава..

    Коментиран от #26

  • 22 Опа

    8 2 Отговор
    С това ек доказва очиизвадно,че искат да ни унищожат по бързо.
  • 23 Грамадата

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Будалата":

    А бе не те познавам,ама само името като ти прочета се давам сметка че си за ПСИХОДИСПАНСЕРА !
  • 24 Скалата

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от ".....":

    Ще го замести Курвата Нина,че то а много очевидно те червените боклуци не спират да ръсят пропагандни новини!!!
  • 25 Диоген

    5 2 Отговор
    Извода е правилен има чума в България. И тя не е по животните, а сред хлрата. Заразени са всички поклонници на Европейски Бюрократичен Комисарски Комунистически Съюз, Османскотурски Комунистический Съюз, Български ЛГБГТ Съюз, и БългароИнтернейшънъл Бюрократичен Съюз. Тези лица, са безнадеждно болни от мерака, да ни съсипват и вредят. Според правилата на ЕС се налага и евтаназия на подобни индивиди, болни от Алчната Чума! Но азне съм чул управник да си направи харакири тук, заради престъпления, било беге, византийски, турски, еврейски, латински..... Не чух и за лице, влязло само в затвора, заради престъпленията си. Само бедните говеда и животни заразени нарочно от хора са евтаназирани? Защо и докога? Дами и господа законодатели, защо за комисари и политици не важат правилата, писани от тях?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Състрадателен

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "куку руку ку":

    Точно така е много ама много точно казано!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Смешник

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Седниминакура":

    Това ли успя да измислиш бе празноглавчооо, ако си толкова хубав колкото си и умен, ще си много грозен да знаеш
  • 30 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    АДЕКВАТНИ МЕРКИ!!???на простаци.....ЧУМА е минала /по хората/ няколко пъти в едни далечни времена...КАК ПОСТЪПИЛИ в средните векове......Знаели ,че е ЗАРАЗНА,НО НЕ ЗНАЕЛИ КАК ЗАРАЗЯВА...Затова,набедили!!! ИЗБИЛИ ТОВА ,КОЕТО ВИЖДАТ---бездомните кучета и котки в Лондон!!!!В резултат на това решение/както на ЕК/....плъховете се размножили поголовно , а с тях и ВЪШКИТЕ които СА ИСТИНСКИЯТ ПРЕНОСИТЕЛ!!ТОВА е станало 14/16 век!!!А сега сме 21век!!!!!ИИИИ РАБОТИМ ПО СЪЩИЯТ НАЧИН---да избием ,това което ВИЖДАМЕ .....Това ли е ПРОГРЕСА....Ма то преди 30 години бе ПО АДЕКВАТНО!!!!ПО-АДЕКВАТНО!!!Имаше държава,ОТГОВОРНОСТИ,ЗАДЪЛЖЕНИЯ,ОРГАНИЗАЦИЯ ИИИИ НЯМАШЕ ЦВЕТНИ КОДОВЕ,ПР АКЦИИ,РЕЙТИНГ,ЕК,ДП,ЦРРУ да ни кьорат и дават акъл........ТЕ бяха врагове....май и сега са такива.
  • 31 зулус

    1 0 Отговор
    Да питам само- ако не бяха овце а хора и тях ли ще евтанизираме???
  • 32 Гого

    2 0 Отговор
    Кога ли чумата ще удари и парламента?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ади

    0 0 Отговор
    Няма никаква чума всичко е измислено по тв.евроком ветеринарен експерт обясни че чума няма но така трябвало дасе избият животните без нищо
  • 35 Александрета

    0 0 Отговор
    БАБХ били прозрачни и действали според закона, ахахахахахх тва все едно да кажеш че Юда бил лоялен. :D Тва да не им е първата издънка, че да се опитвате да ги замажете с лъже бря?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове