22 Юли, 2018 11:37 2 084 7

Румен Петков: Корнелия Нинова показа цинизъм в кризата с чумата по животните

  • чума-
  • румен петков-
  • корнелия нинова

Мисля, че ситуацията в т. нар. Патриоти е до такава степен тежка, че ще има жертви, ако ги оставим в една стая. Там има органическа неприязън помежду им. Сега е очевидно, че степента на напрежение или на зависимост от външни фактори излиза извън всякаква норма на хигиена. Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" лидерът на АБВ Румен Петков.

По повод днешното изявление на лидера на БСП Корнелия Нинова, че с инициативата "Визия за България" социалистите не предлагат алтернатива на ГЕРБ, а на системата, Румен Петков отбеляза: "Тук ще трябва компетентната помощ на психиатъра доктор Николай Михайлов. Ние от АБВ от дълго време и с много аргументи обясняваме, че всъщност ГЕРБ и БСП са една и съща монета. За съжаление има достатъчно примери как БСП не реагира достатъчно адекватно. Но ако БСП сама си казва, че не е алтернатива на ГЕРБ, това е много страшно".

Румен Петков разкритикува действията на Корнелия Нинова и в кризата с чумата по животните в Ямболско. "Такъв тип цинизъм - да мъкнеш медиите със себе си, да се качиш на каручката и да спекулираш по грозен начин, само за да те дадат по телевизора вечерта, и да си тръгнеш след това без да предприемеш нищо - и Мая, и Корнелия. Който ходи там, според мен допусна грешка", каза Румен Петков.

"От АБВ настояваме да не се избиват животни без доказан здравен статус. Непускането за проби е наслагване на напрежение поради липса на комуникация - липсата на комуникация и политическата спекула", продължи лидерът на АБВ. "От АБВ искахме създаване на фонд Профилактика - сигурен съм, че личният потенциал на министър Порожанов ще му позволи да намери тези средства. Аз се чудя нашите евродепутати къде са", добави Румен Петков.

Той предупреди, че следващата голяма криза може да е африканската чума по свинете, каквато вече има в съседна Румъния. "Трябва да има мярка и в глупостта - дори в Народното събрание", каза Румен Петков.

По случая с решението на КЗК срещу сделката за изкупуването на ЧЕЗ от дружеството "Инерком" на Гинка Върбакова, Румен Петков прогнозира, че то би паднало, ако "Инерком" обжалва. "Мисля, че при този натиск от неправителствени, професионални среди, партии, почтеното е госпожа Върбакова да не обжалва. По мое скромно мнение съдът ще свали решението на комисията", каза Румен Петков. "Мисля, че ако започне процедурата отначало и държавата се изправи с целия си авторитет пред чешката държава, ще успокои ситуацията. С направеното досега, и то не от вчера, мисля, че има всички основания ЧЕЗ да ни зашлеви в Европейския съд и гяволъка и политическата спекула да я платим всички ние", предупреди лидерът на АБВ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пикльото

    12 2 Отговор
    Кой беше тоя ,че паметта ми се губи.Мошеник от висока класа.Приятелят на Галеви . До каквото се докосне то съхне.Време е и тоя да се скрие в чужбина .

    Коментиран от #5

  • 2 черта на стената

    13 3 Отговор
    Този път за Корнелия каза истината. Удрям черта на стената.
  • 3 К.К.

    7 0 Отговор
    Присмял се хърбел на щърбел...
  • 4 ПЕЕВ

    12 2 Отговор
    КУРНЕЛИЯ ИСКА ВСЕКИ ДЕН ДА Е МЕДИЙНА ЗВЕЗДА.
  • 5 Марони

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пикльото":

    Такива е най-добре да се скрият под земята!Комунистите,като този могат да са от полза само на червеите!
  • 6 Будалата

    12 0 Отговор
    Цинизъм е да ПИКАЕШ в шадраван. Отдавна трябваше да си бита карта. Но и партията ти като теб.
  • 7 Велин

    1 2 Отговор
    Самият факт, че е член на една партия, която има за симпатизанти само половината от роднините на членовете и е показателен. Ако се съберат гласувалите за тях ще е достатъчно да вкарат няколко общински съветници в някоя община с 25-30 000 жители, но не и да имат мнозинство. Сякаш не е бил член на БСП, а е някакъв дошъл от Марс !? Като искаха промяна в партията си, говоря за БСП що не взеха властта там и да наложат своите виждания за политика !?!? Щото се оказа, че май "нямат топки" за тая работа. Кой говори цинизми - не зная !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове