Last news in Fakti

22 Юли, 2018 15:33 1 860 8

МВР: Притискат ни със слухове за бежанци

  • чума-
  • бежанци-
  • валентин радев

Няма данни откъде е дошла чумата

Има няколко хипотези, постоянно се търсят нови факти и всички служби са ангажирани, за да се открие откъде е дошла чумата по дребните преживни животни. Това каза в предаването "Неделя 150" министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

"В МВР не сме закъснели, ние помагаме, каквото ни кажат експертите – БАБХ и Министерството на земеделието - това сме направили. Да, комуникацията в началото е по-слаба, някои документи не бяха показани на хората, тези прословути протоколи от лаборатория, но нека не забравяме – това е криза. Аз казвам, че първите дни се е реагирало така. Зони се правят, убеждават се хора, отидохме да се борим буквално с народни представители, моите уважения, аз съм бил народен представител, те са неприкосновени и трябва да бъдат чути, но не им беше мястото там. Не искам да се извинявам с тяхното поведение, да го подчертая, затова решихме сега, направихме всичко възможно, включително да обясним и на тях - те вече не са там, нито днес, нито вчера, и продължаваме да действаме по препоръките и по това, което ни задават от Българската агенция по безопасност на храните."

Валентин Радев посочи, че най-добре охраняваната и най-чувствителна сухопътна граница в Европа е българската. Запитан има ли тайно прехвърляне на бежанци у нас и кацане на авиобаза Безмер, министър Радев заяви:

"Ние ги прехвърляме, самолети кацат на Безмер, разтоварваме ги, а в момента с това обезлюдяване... Убиваме агнета, убиваме животни, поминъка, цялата Странджа ще бъде населена с мигранти, които след това ще работят и ще оправят включително демографията на България. Нали разбирате, че тези три центъра (на фалшиви новини - бел. ред.), не знам кой точно център, тези фалшиви новини, са подхранени ето от това, което вие ми казвате. На кого в главата му дойде, че ще кацат самолети на Безмер и ще разтоварят бежанци. Та това може да стане скрито ли? На кого в главата му дойде, че ние ще обезлюдяваме Странджа, за да настаняваме бежанци, които щели да се трудят у нас, щели да оправят демографията и така нататък... слушайки госпожа Нинова в парламента."

Единодушното решение на парламента да не се приемат обратно мигранти означава, че премиерът има зад гърба си решение на парламента, подчерта още Валентин Радев:

"Ако бъдем притиснати от Европа, от Дъблинското споразумение, по регламента, или по тази общоевропейска система за убежище, и трябва да върнем обратно тези, които сме ги записали тук, взели сме им отпечатъци, и сега се намират в Германия или някъде на друго място и ни кажат - трябва да приемете пет или 50 човека, ние казваме: да, но първо ще питаме парламента. Те са ни казали никой да не приемаме, никакво двустранно споразумение да не подписваме."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хипотеза

    11 2 Отговор
    Ами турците твърдят, че те чума нямат по козите и овцете дори сериозно се стреснаха, така че как ли се е появила ??? Ако наистина я има, както твърди правителството то тогава, какво остава ми освен няко имигрант да си е носил любовницата козичка или овчица в торбата и като е скокнал оградата тя да е избягала и те ти белята !?!? Както е известно те тия дет прескачат оградата си падат по такива "любови" та. може така да е дошло? Какво друго му остава на човек да си помисли при така изнесените факти !?!?
  • 2 1122

    9 2 Отговор
    Не им вярвам.
  • 3 Диоген

    8 1 Отговор
    Чумата е пусната умишленно. Това са овце, а не вълци или скакалци да минават границата... Пуснати са от хора имащи интереси от ликвидирането на България. Те имат слуги и тук. Но г-н Радев, защо БАБХ и министър Порожанов действуват така тихичко, подмолничко е въпроса? Пфи зараза трябваше да предупредят населението, за да се пази и добитъка си, а Вие от МВР слугувате на БАБХ и Румен, отивате пфи хората, колят им добитъка и никой не дава отчет на хората? Вие да се надяваме все още сте и човеци с ум, а не роботи на политици, правещи каквото им наредят? Говори се, че заразата е обявена за източване на евросредства. ЕК плащала по около 1000 лева за овца и коза, а на стопаните се плаща минимум 3 пъти по-малко. Такава разлика би съблазнила всеки алчен бюрократ на пост, свикнали са да лапат наготово и насищане нямат. Вие сте лицдто на МВР и спокойно, в сътудничество с ДАНС, да откриете истината за станалото. Чудно е, пфи толйова престъпления от пллитици за 30 цодини преход, да не се накажат толкова злосторници към нас. И Костов и хиляди минали през общественни постове. Как ще защитите наз българите от злото, когато не искате да накажете виновните политици? Прокуратурата не ги обвинява, Съда ги оправдава.

    Коментиран от #5

  • 4 СДP

    6 0 Отговор
    Нямало данни от къде е дошла чумата? За какво са тогава МВР и един куп държавни служби на добра заплата? Когато не е изгодно нещо няма данни.

    Коментиран от #6

  • 5 Иванов

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Диоген":

    Не е лице, нещо друго е.
  • 6 Иванов

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "СДP":

    За да крепят на Баце макарите, за това са нужни.
  • 7 112

    0 0 Отговор
    валентине, що ти требваше зелен чорап? завинаги с диагноза.
  • 8 сталин

    0 0 Отговор
    ЗАЩО ИЗЕМВАТ ЗАКОННОТО ПРИТЕЖАВАНО ОРЪЖИЕ ОТ ХОРАТА.ПО ЧИЯ ЗАПОВЕД.Г-Н МИНИСТЪР ЗАБЪРКВАШ СЕ ВЪВ МНОГО ОТВРАТИТЕЛНИ АФЕРИ БЕЗ ДА ПРОВЕРИШ ФАКТИТЕ.ВЕТИРИНАРИТЕ СА ЛЕКАРИ ДА ЛЕКУВАТ А НЕ ДА УБИВАТ.ВИЕ СТЕ НАЙ-БОГАТОТО МИНИСТЕРСТВО И ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ 100 ПЪТИ ДА ПРОВЕРИТЕ И ТОГАВА ДА ДЕЙСТВАТЕ. НЕ ВИ СПРАВДАВАМ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове