30 Октомври, 2018 17:31 3 250 30

Каракачанов: Ще се гръмна, ако сме взели и стотинка за паспорти

  • красимир каракачанов-
  • дабч

„Нито една стотинка не е влязла във ВМРО от издаването на БГ паспорти“, заяви в интервю пред Епицентър.бг вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО.

Той отхвърли като „клевети и доноси“ твърденията на бившия депутат от НФСБ Велизар Енчев, че „услугата по продаване на българско гражданство на македонци е основен източник за пари на ВМРО“.
Енчев настоява до изясняване на всички обстоятелства по разследването на спецпрокуратурата, която вчера арестува шефа на ДАБЧ и още 30 нейни служители, „Каракачанов да бъде отстранен от министерския пост, който заема“.

„Аз имам много грешки, правил съм конюнктурни коалиции, но никога не съм правил грешки спрямо Македония. Откакто аз съм председател на ВМРО, една стотинка от Македония или откъдето не е придобита в наша полза. И ако някой докаже противното, готов съм веднага да напусна поста, да се откажа от политиката и да се гръмна със законно притежавания си пистолет на площада в София.“, заяви категорично Каракачанов.

Вицепремиерът отхвърля гневно обвиненията, че във ВМРО са влизали пари за издаване на БГ паспорти. „Ние сме настоявали да бъде облекчена процедурата, а г-жа Катя Матева е стопирала производството на български документи за издаване на паспорти“, казва лидерът на ВМРО и припомня, че два пъти от трибуната на Народното събрание той е чел декларации, че тази жена, в качеството си на шеф на дирекция Българско гражданство в Министерство на правосъдието бави преписките на етническите българи от Македония.

„В същото време тя пробутваше преписките на етнически турци, които нямат никакви основания да станат български граждани. Има разследване на прокуратурата по тези въпроси и решение на ВАС, че тя абсолютно незаконно спира преписките за издаване на гражданство. И същата тази жена говори за корупционни схеми. Всъщност корупционната схема е, че такива като нея стопираха процеса, който беше отпушен по времето на Божидар Димитров, караха хората да стоят и да чакат по гишетата и да дават рушвети, за да им се придвижат по-бързо документите“.

Каракачанов отхвърля изнесеното от френският вестник "Нувел Обсерватьор", като подчертава, че френският журналист Ноде се позовава само на „клеветническите твърдения и доноси“ на Катя Матева. „Никакво разследване не е правено. Той директно взима доносите на Матева и ги пише, за да очерни една „африканска държава на Балканите“, казва вицепремиерът и обобщава, че атаката срещу България е "политическа поръчка".

Атаката на Велизар Енчев срещу Каракачанов също се базира само на твърденията на Катя Матева, посочва той.

„Не мога да приема твърденията на една жена, отстранена заради блокиране на процеса и на един политически озлобен човек, и заради тях аз да съм изправен на трибунал! Нищо от това, което те говорят, не е вярно! Готов съм и пред детектор на лъжата да застана, пред съдебен процес да се изправя, каквото искат - няма да приема лъжата! Аз имам кауза и тя се нарича „българщината в Македония“. Ние сме инвестирали в Македония, и в човешки ресурс, и не сме взели нито една стотина оттам. Нека някой да излезе и да каже, че на мен или на мой депутат, или на член на ръководството ВМРО е дал пари. Или за каквото и да е било друго – било за записване на студенти, било за здравни услуги – ние инвестираме в това тези хора да идват и да учат у нас, помагаме да получават българско гражданство – това е нашата българска кауза. И не мога да приеме тези поръчкови твърдения. Ще ги гоня докрай! Ще заведа дела срещу тези клеветници“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мършата

    36 6 Отговор
    Автоголовете на патриотите!!! Нямат край!!!
  • 2 El Torro

    36 5 Отговор
    Какво си седнал да се оправдаваш, на твое място бих се извинил на обществото, защото този цървул е от вашата патриотична пасмина. Излагате се, човек губи доверие във вас, никакъв патриотизъм няма в тази партия.
  • 3 патриотки оод

    26 6 Отговор
    Просто се фука, че иманзаконно притежаван пистолет !
  • 4 гост

    33 2 Отговор
    Ми гръмни се и ти, то тия дни само ненормалници се трепят по новините. Ама гръмни и Валерката преди да се треснеш ти.

    Коментиран от #17

  • 5 Патриот

    4 34 Отговор
    Един от малкото свестни политици в България към момента, защото:
    1. Не подписа джендърската конвенция.
    2. В сферата на отбраната изисква новото въоръжение да се произвежда в България(никой не го е правил това за 30 години преход).
  • 6 Тома неверни

    22 3 Отговор
    Аз му вярвам - стотинки не са взимани.

    Коментиран от #15

  • 7 Кую

    21 2 Отговор
    Ами гръмни се.

    Коментиран от #29

  • 8 123

    19 1 Отговор
    Какъв пистолет бе ти трябва да се гръмнеш с атомна бомба колко паспорта сте дали за по пет шест хиляди евро
  • 9 Бай хой

    19 0 Отговор
    В Белгия е бил задържан “български гражданин” на име Петко Герчев. На място обаче полицията се усъмнила, че той е българин, поради твърде тъмните му и арабски черти. Не знаел и дума български пред доведения преводач. След проверка, се установило, че това е Али Муса Бен Ибн – брат на върховния водач на Ислямска държава Абу Бакр Ал Багдади. Когато е установено, че Ибн е Петко Герчев, е издадена Европейска заповед за арест на всички лица, които са му помагали. Така със заповед се оказва и шефът на агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев – като осигурил му по същество фалшив паспорт.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 бсфн

    13 0 Отговор
    и да си взел дали ще си признаеш
  • 12 Ванче

    10 0 Отговор
    Сакън ,не мой, че без теб за къде сме
  • 13 Бай хой

    12 1 Отговор
    Той че е взимал, взимал е. И ся кво ши праим ний без тумбак войвода и без WC.
  • 14 Боне крайненеца

    7 0 Отговор
    ВМРО- то може би,но .?
  • 15 Иван

    17 1 Отговор

    До коментар #6 от "Тома неверни":

    За стотинките е прав, но защо мълчи за левчетата. Този ни смята за олигрофени.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Олимпийска надежда

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Валерката ще скача от моста в Бургас с релсата.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Tashunko

    13 0 Отговор
    Тоя нема да се уцели, та му е лесно да си се закани...
  • 21 Гадината

    13 0 Отговор
    Ами айде гръмни се,кво чакаш.аман от лаладжии.
  • 22 Osman

    11 1 Отговор
    Гръмни се ,помияр
  • 23 Македонец

    13 0 Отговор
    Хаха... Да бе не си взимал. Ако искаш ще ги напиша имената на хората от щаба ВМРО БНД които посредничат за паспорти. Даже има и ценовник. За 1 месец - 2000 Евро. За 2 години 200 евро. Бачкат доста хора като 2-3ма си имат офис в щаба. Дерзай! Гръмвай се!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 БатГаню

    11 0 Отговор
    Тоя тумбак , не е от стотинки.
  • 26 ТОЧКАТА

    8 0 Отговор
    Глей го итреца!!!Разбира се че не сте взели СТОТИНКА....Взели сте ЛЕВОВЕ,милиони левове...И разбира не само от това...Колегата пък яко ,,развива човешките ресурси,,....
  • 27 АНАНИ от ЧАКАНЧЕВО

    2 0 Отговор
    Нямам думи ТОЙ е
  • 28 Карапенчо

    3 0 Отговор
    Оставете го “човека”.Не може да си открадне и той нещо от мандата,безобразие е от ваша страна.
  • 29 пишман политици

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кую":

    Страхлив е , няма смелост да се гръмне)))
  • 30 Гост

    0 0 Отговор
    " готов съм веднага да напусна поста, да се откажа от политиката и да се гръмна със законно притежавания си пистолет на площада в София.“, заяви категорично Каракачанов." Ах какъв изказ, ах каква градация, ах какъв ум, ах какъв министър. Този е готов за Премиер.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове