Last news in Fakti

16 Ноември, 2018 19:48 2 601 33

ДПС иска присъди за Възродителния процес

  • възродителен процес

Защо българската съдебна система повече от 27 години по същество отказва да накаже виновниците, питат от Движението на Сокола

ДПС иска присъди за Възродителния процес - 1

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заедно със зам.-председателя на ПГ на ДПС Хамид Хамид и Четин Казак- член на ЦОБ на ДПС проведоха среща с главния инспектор в Инспектората към ВСС Теодора Точкова и члена на ИВСС Любка Кабзималска.

Това съобщиха от Движението на Сокола.

Срещата бе по инициатива на ДПС, а поводът продължаващото вече 27 години и все още неприключило дело срещу виновниците на т. нар „Възродителен процес”. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ с емоционален тон постави основния въпрос, а именно защо българската съдебна система повече от 27 години по същество отказва да накаже виновниците за този ужасен и унизителен процес. Карадайъ бе категоричен, че милион и половина български граждани заслужават да получат възмездие за своите страдания и за потъпкването на основни човешки права.

От инспектората изказаха съжаление за така създалата се ситуация, която може да се обобщи като нагледен пример за отказ от правосъдие. От името на институция, която представлява Теодора Точкова изрази готовност, ако бъде сезирана по надлежния ред да предприеме всички необходими действия, съобразно законовите си правомощия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цъфнали налъми

    58 13 Отговор
    Като получат присъди първо турците, клали и насилвали българи векове наред, тогава може и да се гледа възродителния процес ! Наглостта няма край !
  • 2 ХА ХА ХА

    46 7 Отговор
    МНОГО СТЕ ЗАКЪСНЕЛИ БРЕ , ПЪРВО СЕ ЦЕЛУВАХТЕ , ЛИЗАХТЕ , ИЗВИНЯВАХТЕ С ТИЯ КОИТО ИСКАТЕ ДА СЪДИТЕ , А ПЪК И ТЕ ВЗИМАХА , ЧЕ И ИЗМРЯХА ! ИЛИ ИСКАТЕ ДА СЪДИТЕ ДЪРЖАВАТА , ЗАЩОТО НЯМА ОТ КЪДЕ ДА КРАДЕТЕ ПАРИ И РЕШИХТЕ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ДА ВЗЕМЕТЕ ?!
  • 3 ТОВА

    44 8 Отговор
    НЕЗАКОННАТА, ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА ПАРТИЯ ЛИ МЕЧТАЕ ? СУПЕР НАХАЛНИ ЧАЛМИ ТИ КАЗВАМ ! МА ХОДЕТЕ СИ В ТУРЦИЯ БЕ, КОЙ ВИ ДЪРЖИ НАСИЛА ТУК. НЯМА ОТЪРВАНЕ ОТ ТЕЯ ЦЯЛА ЕВРОПА СА НАЛАЗИЛИ, УЖАС........
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хасан

    12 31 Отговор
    И с право трябва да се осъдят виновниците. Аз тогава се писах за турчин, ама турците не ме искаха и ме върнаха обратно, и това ми нанесе непоправими морални вреди.

    Коментиран от #8, #12

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 МВНГ

    30 6 Отговор
    ДПС - изложихте се яко. 35 години минаха от тоз наречен възродителен процес. Ами къкав беше вашият лидер - човек на ДС, ами Лютвито - тоже, ами професорът Татарлъ тоже и още и още. . Не си вкарвайте авто гол. Тази страница я затворете. Не противопоставяйте едни да други щото има бумеранг.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Салам Алеко

    27 11 Отговор
    Карайдъ и останалите бракми, да са доволни че ги оставихме да живеят тук! Няма християни в турция, помияра кемал ги изби и изгони! Да се радват че не постъпихме с тях като помияра! Сега карайдъ щеше да е водач на животинска единица в анадола!А останалите бракми щяха да са доячи в стадото! Винаги се учудвам на неблагодарниците, живеят си живота тук, и вместо да благодарят, ровят, и все търсят как да вредят на Родината! Бъдете благодарни че сте живи и здрави, благодарете се че не се отнасяме с вас както се е отнасял помияра с нас, и както турция се отнася с кюрдите!
  • 10 Смешници

    25 5 Отговор
    Я па сакам присъди за турското робство. Опа грешка.....за османското пришествие.
  • 11 999

    28 2 Отговор
    Можа ама ако първо вкараме Доган и Пеевски в затвора за кражби
  • 12 Хасане Хасане да ..........те хване

    24 6 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Виновниците са покойници .Дори най младите са на по 54 години и надали са в БългарияКакто и повечето от преименуваните.Освен това ДПС бяха във власта на всички нива дори и съдебната.Това вече все едно да съдят Ева за ябълката
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Скункс

    12 4 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Добре,Хасане,пак пробвай, този път султана може да те припознае за турчин,знае ли се, може да извадиш късмет.
  • 16 Бачо Киро

    16 2 Отговор
    Защото искания от нелегална партия не се уважават. За жалост няма хора с топки в българската политика.
  • 17 Гог и магог

    14 5 Отговор
    Не платихме ли достатъчно щетите, като обучихме с привилегии безплатно стотици хиляди, подарихме си горите за вашия бизнес, назначихме ви в държавната и европейска администрация с високи заплати, дадохме ви свободи, които и в родината си ги нямате? Изпратихме потомството ви на работа в чужбина. И не е достатъчно това, трябва още да ни мачкате, всъщност, май не сте спрели! Усетихте, че българите намаляват, и настъпвате, като свирепи хищници. Защо сте избрали да живеете в България? Да я използвате и едновременно с това я мразите ли?
  • 18 JPower

    9 7 Отговор
    Присъди трябва да има, защото някой не си свърши работата до края и сега отново страда България!!!! Турчеещите, трябва да се изгонят от България!!!
  • 19 Салам Алеко

    7 11 Отговор
    Възродителния процес трябва да се разглежда като «престъпление срещу човечеството» и да няма давност

    Коментиран от #23, #24

  • 20 турчина

    9 2 Отговор
    Първо Соколчето трябва да влезе в панделата за изтезанията над затворниците в Белене по време и след възродителния процес и другите му дружки от ДС , които носят турски имена. Просто отчаян опит да привлекат вниманието на гражданите в друга посока от ежедневните недоволства на народа . Просто губят власта , а истинската власт е народа , а то е по улиците .
  • 21 месара

    10 7 Отговор
    кви са тия български граждани дето живеят, раждат се в турция и не знаят български?! като им е толко мила България, да се бяха върнали преди 10 - 20 г.! на тия дето отидоха в турция да им се отнеме българското гражданство, а на децата и внуците им, да не се дава българско гражданство, просто ги изтрийте!

    Коментиран от #22

  • 22 Хасан

    6 4 Отговор

    До коментар #21 от "месара":

    На това се казва демокрация...можеш да живееш където си искаш,да бъдеш който си искаш стига да спазваш законите
  • 23 баба Илийца

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "Салам Алеко":

    Също така трябва да се осъдят като престъпления срещу човечеството и османската империя, третия райх, сеченето масово на гори от ДПСарски фирми през тези 30 години преход, източването на КТБ и ФГВ и хиляди други престъпления! Също трябва да се осъдят членове на ДПС, БСП, ГЕРБ, за лъжи и имуществени вреди на държавата и народа!
  • 24 ОЗВЕРЕЛ

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "Салам Алеко":

    Това иди и го кажи на Гара Буново,на центъра!!!!

    Коментиран от #25

  • 25 Салам Алеко

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "ОЗВЕРЕЛ":

    Не виждаш ли че Хасан пише от мое име! Само 9-ти коментар е мой! Другите ги е писал Хасан Гьотференооглу от мое име!
  • 26 Шаран БГ

    7 2 Отговор
    Когато някой направи преврат и вземе властта, защо ли първо избива интелигенцията ? Примери много по света, включително и в нашата история..... Обикновените български граждани от турски произход най-малко искат да се ровят в миналото. Искат да имат работа, да получават прилични доходи, да си гледат домовете, семействата, децата. Но ...не ! Хайлазите с добри доходи, високо образовани, с познания от всички области на живота, нямат друга работа. Ходят по села и паланки и насаждат чуждото в душите на хората, агитацията се води на чужд язик, величаят се чужди държави. И най-гадни , отвратителни са циганите, които говорят някакъв странен язик примесен с много турцизми, получават финансови средства от чужбина, определят се като турци и искат "права и свободи" !! Ако се спазва Конституцията, първо : няма да има ДПС, ДОСТ и прочие политически партии на верска основа и второ: което е изключително важно и погазва правата на всички българи в България - това е правото, което се дава на български граждани, живеещи в чужбина, да гласуват за властници тук в страната. Хора, които плащат данъци на други държави, живеещи при други условия,имащи смътни понятия за случващото се тук, избират хора да ме управляват, да разполагат със средствата смъкнати от моя гръб ! Противоречи не само на Конституцията , но и на здравия човешки разум !!!! Като прибавим посвсеместната мизерия и корупция, липсата на съдебна система / на практика я няма - има я само да взема рушвети /, жестоки

    Коментиран от #29

  • 27 Шаран БГ

    4 1 Отговор
    .....данъци, едни и същи хайдути във властта години наред, защо Карадайъ, Хамид, Казак и пр., да не се опитат "да ловят риба в мътна вода" ? Ха бакалъм, шимди кавга замани !!!!
  • 28 Димов

    5 1 Отговор
    Етно партиите усетиха, че театралната трупа ще се сменя, и бързат да се изявят на сцената, белким ги харижат и за следващата постановка, да играят коалиционно и с новите звезди.
  • 29 Хасан

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Шаран БГ":

    Ако успеем да осъдим « възродииелния процес» като престъпление към човечеството извършено от КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ на страната ,в бъдеще никой няма да иска да го повтори ,никой няма да възвеличава....трябва да отбележим че въпреки всичко обикновения българин и обикновения турчин не са имали никакви проблеми ..те са били добри съседи,колеги,приятели и др.
  • 30 1234

    2 1 Отговор
    Едно си баба знае,едно си бае.Стига вече с този възродителен процес бе,ний какво да кажем като 500 години сте ни убивали и тормозили .Ай да му се невиди макар.Искате възмездие пък с комунистите влизате във властта. Как да го разбираме това? Като искате да ви уважаваме като равноправни партньори няма да се делите в отделна партия,и сами да си вярвате,че само вие мислите за правата и свободите на хората.ВСИЧКИ КОИТО ЖИВЕЯТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ИМАТ ЕДНАКВИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ...не свободи. Не може едни да имат по вече права от другите,а да нямат също толкова задължения. Разберете го това най после,и престанете да се правите на ущипани ученички и да търсите само девиденти от тоя възродителен процес.Тогава и българите да почнем да искаме възмездие за турското робство,и за избитите българи.До къде ще стигнем тогава?АЗ ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ЗАРОВИ ТОМАХАВКАТА И ДА СТРОИМ ЗАЕДНО БЪДЕЩЕТО СИ, А НЕ ДА МЕРИМ ПОСТОЯННО КОЙ КОЛКО Е ПОСТРАДАЛ . Ако и на това не сте съгласни .....? Изходът е един който иска да градим бъдещето на България остава тук,който не иска ....няма място за него в България.
  • 31 В Турция има ли българи ?

    0 0 Отговор
    Там, чува ли се бъгорска реч ? Там православни турски граждани има ли ? А у нас има ли българи с турко граждавство и с запазени имоти ? А имотите на изселените българи възстановени ли са ? А коя е православната партия за ПРАВА и свободи на п.авославните в Турция, кой е нейният лидер ? Нека Соколът - туй юнашко пиле, първо да уравновеси везните у нас и в Ту.ция и тогаз да почнем на ЧИСТА СТРАНИЦА.
  • 32 В Турция има ли българи ?

    1 0 Отговор
    Там, чува ли се бъгорска реч ? Там православни турски граждани има ли ? А у нас има ли българи с турко граждавство и с запазени имоти ? А имотите на изселените българи възстановени ли са ? А коя е православната партия за ПРАВА и свободи на п.авославните в Турция, кой е нейният лидер ? Нека Соколът - туй юнашко пиле, първо да уравновеси везните у нас и в Ту.ция и тогаз да почнем на ЧИСТА СТРАНИЦА.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове