Last news in Fakti

2 Януари, 2019 08:17 15 421 85

СССР ни пробутал дефектно оборудване за АЕЦ "Козлодуй"

  • аец козлодуй

Те са сумирани в 18 точки в архивен документ

СССР ни пробутал дефектно оборудване за АЕЦ "Козлодуй" - 1
Снимка: БГНЕС

Буквално месеци преди „падането на комунизма”, Държавна сигурност (ДС) е съобщила, че СССР опитва да ни пробута дефектно оборудване за V-ти и VI-ти блок на АЕЦ "Козлодуй". Това става ясно от публикуван от desebg.com документ от архива на ДС. Документът е от февруари 1989 г. и е подписан от началника на Общинското управление на МВР-ДС – Козлодуй, като е адресиран до началника на Областното управление на МВР-ДС – Михайловград (Монтана). Той е част от пазените от Комисията по досиетата архиви.

Освен установените дефекти на различно оборудване, в документа е констатирано и, че СССР не признава дефектите, а дошлите да ни „напътстват” съветски специалисти много-много не обръщат внимание на експертизата на българските си колеги.

Те са сумирани в 18 точки в архивния документ. Първият пример касае регенеративния топлообменик на филтърната система за очистване на топлоносителя на I-ви контур на V-ти блок. Топлообменникът не може да осигури необходимите топлотехнически параметри, гласи българското заключение. В крайна сметка той е сменен с нов.

Друг пример – твърде малко разстояние между колекторите и корпуса на парогенераторите на V-ти и VI-ти блок. Освен това – челните съединения на статорната намотка на двигателите на циркулационни помпи не са добре укрепени. Заради това е трябвало да се направи допълнително укрепване. Отстранени са и шупли с недопустими размери от корпуса на цилиндър с високо налягане на турбината за VI блок – от български монтажници. А може би най-шокиращият пример е, че е имало повишаване на радиация в реакторното отделение заради разхерметизиране на топлоотделящи елементи.

Съветската реакция

Едно от най-впечатляващите заключения е, че е имало съветски специалисти, опитали да "критично и обективно" да посочват недостатъци на оборудването, но според ДС върху тях "е забелязано въздействие". Много от съветските експерти обаче през работно време решавали кръстословици, четели вестници, коментирали спортни и политически събития, вместо да работят, казва още ДС. Освен това, "сутрин автобусите със съветски специалисти са много по-пълни, отколкото в 16:00 часа", пише в архивния документ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бОлен рОсофил

    57 97 Отговор
    Това са соросоидни измислици. Братушките са най-честната и справедлива нация в света и никога няма да постъпят по такъв нечестен начин с нас.

    Коментиран от #7, #11, #27, #47

  • 2 сатаната

    56 10 Отговор
    извратена работа от която и дявола се засрами
  • 3 AБВ

    81 57 Отговор
    Атомени москвичи ,какво очаквате ! Всичката им работа на руснаците е такава!
  • 4 Не е невъзможно

    78 24 Отговор
    Възможно е, тогава беше краят на Комунизмът, контролът в държавните заводи беше занижен, хората започнаха да се "разпасват" , вече започваше свободията на прехода
  • 5 123

    122 17 Отговор
    Е явно все пак не са успели да ни го пробутат това оборудване,и явно ДС си е вършела работата да защитава държавата дори от големия брат .интересно ми е коя днешна служба би направила същото с новия голям брат.

    Коментиран от #33

  • 6 ха ха ха

    89 13 Отговор
    Вдигнали са мерника на АЕЦ Козлодуй. Някои неистово искат да я премахнат. Кой знае какви далаверки се спретват на гърба на народа.
  • 7 хроно граф

    132 52 Отговор

    До коментар #1 от "бОлен рОсофил":

    Руснаците бяха много далеч от идеални, но под руско „робство” отивахме 9млн., имахме държава, армия, флот и сигурност (300 най-модерни, за тогава, самолета. Повече отколкото има Германия, днес). Границата пиле не можеше да прехвръкне. Имаше милиция и вътрешен ред (циганите и турците, ама много добре си знаеха мястото). Хората не си заключваха жилищата. Безплатно здравеопазване. Образование, Наука, Социална сигурност. СЕЛСКО СТОПАНСТВО, промишленост, СПОРТ (8място на олимпиадата в Сеул 1989г) Е, верно, нямаше чужди военни бази, чалга, гей-паради, безработица, банкови фалити, финансови пирамиди, телефонни измамници, наркотици, проституция, порнография, "битова" "ромска" престъпност, соросоидиоти... бежанците работеха по строежите.

    А днес, при "свободата" на американската демонокрация сме на път да изчезнем като народ и държава.

    Коментиран от #15, #23, #57, #63

  • 8 Сляпо вярващ

    27 6 Отговор
    Най-лесно се мами и е знак, за безпределна обич!
  • 9 гост шофер

    52 14 Отговор
    За спирането на блокове не се говори-интересно!!!Готови са от девет кладенеца вода да донесат,само и само пропагандата да върви.Сигурно Хан Аспарух е виновен за реакторите.Нали е атомен енергетик!
  • 10 будьони

    37 37 Отговор
    долни болшевишки боклуци
  • 11 СеСеСере

    40 48 Отговор

    До коментар #1 от "бОлен рОсофил":

    Братушките ти са вай-алкохолизираната , деградирала, мързелива и глупава татаро-
    монголска сбирущина и ти си същия като тях. Изобщо никой не се учудва , че са ни пробутвали най-скъпите боклуци.
  • 12 Да го кажем направо.

    42 49 Отговор
    А каква беше мантрата на русопитеците че забравих??? АЕЦ-а можел да работи още мноооооооо години? ЕС ни го били спрели, понеже искали да сме зависими? Нещо такова май?!? Че и АЕЦ Белене напират да ни строят, въпреки тоновете доклади, че нямаме нужда и това ще ни вкара в огромни дългове към руската педерация! Нагли северноазиатски орки. Оставете ни на мира бе!

    Коментиран от #24, #44

  • 13 Трънчев

    37 13 Отговор
    Да не забравяме, че и България е дала на СССР много учени, научни работници и политици.
    Т.е. колкото и просперитет да е имала, СССР се е възползвала от нашия умствен капацитет много добре.
  • 14 123

    24 12 Отговор
    Плосто толко си могат.
  • 15 бОлен рОсофил

    36 25 Отговор

    До коментар #7 от "хроно граф":

    Ако бяха отворили тогава границите и членовете на БКП щяха да избягат червена амебо!

    Коментиран от #19

  • 16 Све

    44 10 Отговор
    Престъпници има във всички страни… Тогава имахме държава и служби за сигурност. А днес ???
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бай

    27 7 Отговор
    Са ще го купят хамериканците като вецовете къде ги продаде Костов че и те бяха Руски
  • 19 хроно граф

    26 14 Отговор

    До коментар #15 от "бОлен рОсофил":

    Верно е, щяха да избягат, но и много от тях, много бързо щяха да се върнат, както сърбите, както "екскурзиантите" в Турция. И щяха да станат най-ревностни комунисти, след това.

    Коментиран от #26

  • 20 SAAB

    23 18 Отговор
    Е .....сега ще пробутат краварите едни 50 годишни кошници на един огъзен / като учителя си тодор / на тройна цена ....... ! От Калоят насам ......одупването е генетична черта ! А на някой , като единствена :)
  • 21 Психиатър

    25 18 Отговор
    Интересни същества са русофилите, дори на ДС не вярват. Сигурно всички от ДС са били соросоиди и русофоби!
  • 22 Капиталист

    25 23 Отговор
    Какво друго може да се очаква от пияните комунисти , освен дефектни боклуци.
  • 23 Преброяване на бесните язовци

    34 35 Отговор

    До коментар #7 от "хроно граф":

    9 млн казваш? А ако границата не беше затворена в началото на 50-те, колко щяхме да бъдем след катастрофата на СеСеСеРе-то? 300 самальота, моШна армия, безплатно образование и лечение, бла бла бла... На цената на какво? 3 фалита и цялото ни злато иззето от насрассия??? Не, благодаря. Безплатен обяд, както се видя, НЕМА. Безплатно е само сиренцето в капана. Ама това нещо простите комундели, свикнали цял живот на заплатка, няма как да го разберат.

    Коментиран от #34, #46

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Жорж Ганчев

    16 5 Отговор
    А недейте тъй, дрогари.Аз скочих от Ферибота за Италия и с няколко часово плуване стигнах брега и после към Щатите
  • 26 бОлен рОсофил

    26 17 Отговор

    До коментар #19 от "хроно граф":

    Щяха другия път! Децата ти къде са бе путиноид, на Запад или в масква?
  • 27 куку руку ку

    37 20 Отговор

    До коментар #1 от "бОлен рОсофил":

    A кому е нужно в момента да се вадят такива факти от преди 30 години. Или това е за да не обръщаме внимание на бракуваните Ф16, дето искат да ни ги набутат сега?

    Коментиран от #28, #31

  • 28 бОлен рОсофил

    25 11 Отговор

    До коментар #27 от "куку руку ку":

    Прав си трябваше още преди 25 години да отворят архивите на ДС и да се проведе лустрация. сега ги публикуват защото ги разсекретяват на час по лъжичка. Публикуват се на ds.bg. Не е само за АЕЦ, има и следния разсекретен материал
    "КДС разследва: Масово натравяне на руски туристи с руска салата на „Златни пясъци”. А за бракуваните Ф16 повтаряш руските опорни точки, които са пълна лъжа.
  • 29 процки

    16 7 Отговор
    Едрият "капитал" в България е обвързан с ДС, респ. има досиета в хранилищата на Лубянка, и служи на онези, които са го назначили за едър "капитал".

    Децата и внуците им знаят, че "който се държи за Русия", ще има парички за Мерцедес.

    Затова вечер пред парк хотел Москва и дома наруската "наука" и "култура" на Шипка могат да се видят само Мерецдеси, шофирани от охранени и нагли "русофили".

    И - странно - нито една Лада, Москвич или Волга...
  • 30 БирникЪ

    29 9 Отговор
    Дир, защо не покажете този документ? Участвал съм в монтажа, пуска и експлоатацията на пети и шести блок и твърдя, че поне три от тези неща не са верни! Колкото до горивото - я споделете с читателите чешкия и унгарския опит с горивото на Уестингхаус, и защо и до днес там си скубят косите!?
  • 31 Borislav Popov

    17 17 Отговор

    До коментар #27 от "куку руку ку":

    Кога ще спрете с малоумните си опорки? F-16 дето ни ги предлагат не са бракувани, а чисто нови.
  • 32 Българин

    19 16 Отговор
    Руснаците преди 140 години ни пробутаха и русофилите за българи, та дефектни части за АЕЦ ли няма да ни пробутат! Кой знае и ония двата реактора за Белене на какъв хал са и дали могат да работят.
  • 33 гжо

    21 8 Отговор

    До коментар #5 от "123":

    Което си е истина си е истина. А за сега нема кой да каже на новият голем брат нищо подобно. Навеждане и мълчание. За това сме разграден двор, без армия, без икономика, без промишленост.

    Коментиран от #36

  • 34 Бобо

    30 3 Отговор

    До коментар #23 от "Преброяване на бесните язовци":

    Ако баба беше мъжка щеше да има дръжка. И на всички тука да припомня, че АЕЦ Козлодуй работи повече от 40 ГОДИНИ ПЕРФЕКТНО и ако го нямаше- каква енергетика щеше да има България сега?
  • 35 ха ха ха

    16 3 Отговор
    Войната между американопитеци и русопитеци избухна с пълна сила. Изяжте се бе хайвани! Защо не гледате ползата за България, а безумно се ръфате един друг? На подлогите никой не гледа с добро око и не ги цени и уважава. Използват те и аре шута - Я платят, я не ти платят. Взимайте пример от държави като Чехия, Унгария, Словакия. Стига с простотиите! Всяка силна държава ще гледа да се възползва и тежко и горко на одупения.
  • 36 123

    16 5 Отговор

    До коментар #33 от "гжо":

    Така си е в момента сме колония а не държава когато ни кажат скачай само питаме колко високо да скочим.

    Коментиран от #40

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Простосмъртен

    6 2 Отговор
    И къде и как,се тества това оборудване???
  • 39 Злия

    22 8 Отговор
    Вече са ясни заповедите едните бяха да се купят технически вехтия Ф 16 следващите са да се замрази АЕЦ Белене! Е сега като ви изсурвакат новите сметки за тока ще разберете за закво е е целия Цирк с документа менте от 1989г.!!!племето си обича господарите от запад!

    Коментиран от #42

  • 40 Шерлок Холмс

    11 7 Отговор

    До коментар #36 от "123":

    Обеждават робите че Русия е лоша кампанията е в пълна сила
  • 41 Стоянов

    10 25 Отговор
    Като войник служих в Благоевград по комунистическо време. На порталът на поделението имаше гайгеров брояч, който виднъж седмично полудяваше. Радиоактивността беше разбира се от аец Козлодуй. В района на централата до ден днешен хората измират като мухи от онази страшната болест и скоро там няма да живее никой, но медийното затъмнение е тотално. Разбира се софиянци това не ги интересува, те искат евтин ток...

    Коментиран от #48, #65, #83

  • 42 Шляхтиц

    15 3 Отговор

    До коментар #39 от "Злия":

    Стефан Цанев е написал някъде, че овците от стадото обичат овчаря си и приемат стригането и коленето за нормално. Продажните български политици превърнаха БЪЛГАРИЯ от ДЪРЖАВА в бананова република. Още в началото на прехода един икономист Константин Димитров, или с някакво подобно име, предвидливо заяви: Бившите комунисти продадоха България и я превърнаха в бананова република.
  • 43 Един от вас

    12 3 Отговор
    Мисля, че това са глупости на търкалета...Особено " Много от съветските експерти обаче през работно време решавали кръстословици, четели вестници, коментирали спортни и политически събития, вместо да работят, казва още ДС." и "сутрин автобусите със съветски специалисти са много по-пълни, отколкото в 16:00 часа"?!?Сега МВР-то не може да напише никакъв доклад...Дори и такъв....Защо ли?
  • 44 Да те допълня

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Да го кажем направо.":

    За да могат да дойдат спокойно нашите от Турция .
  • 45 Ха добър ден

    4 2 Отговор
    Ха добрутро ...
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ватенка

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "бОлен рОсофил":

    Точно така. Братушките са работливи, не пият алкохол, не крадат и са много загрижени за българското благосъстояние. Те са склонни да отведат в Сибир русофилите, да видят там къв кеф е.
  • 48 Пешо

    10 2 Отговор

    До коментар #41 от "Стоянов":

    Един път поне отиди и говори с местните в Козлодуй и тогава пиши простотии. Хората там са си добре и никак даже не е лошо.

    Коментиран от #53

  • 49 красавчици

    7 3 Отговор
    Русофилите уж обичат русия ама не ходят там да живеят
  • 50 Григор Колев

    6 5 Отговор
    Братушките си гледат интереса! Имали, дали и взели.
    Ама искам да видя как, началник на МВР на село Долно Нанагорнище е пратил доклад как САЩ сега ни набутват дефектни самолети.
    А дано, ама на дали.
    То държавата я няма, а и кой от МВР знае буквите, че чак доклад да напише :)
  • 51 стоян георгиев

    8 3 Отговор
    в случая обаче не е виновен ссср.в смисъл не е направено умишлено и целенасочено.просто тва беше съветския стандарт в работата.огромна липса на мотивация ,мързел,кражби и липса на отговорност.нашите специалисти понеже ги е било страх че може да стане голям сакътлък подобен на чернобилския пет години по-рано са бачкали и проверявали,но на руснаците им е било през к..а!!!след пуска са щели да се прибират и са си бачкали по съветски!!!!ние им продавахме същите компоти като техните реактори.бачкал съм в консервна и знам кво им слагахме и винаги съм се чудел как може да не протестират на пясъка и боклуците които умишлено им слагахме в бурканите еи така за маитап на заветните бригади ,като ни караха да бачкаме ангария!та затова в соца нямаше читава кола ,самобръсначка или радио.щото всичко бе по този модел.лошото е че днес има бая хора дето искат да се върне тва време с този тип работа!
  • 52 Бай Тошо

    8 1 Отговор
    Добре че Боко построи АЕЦ Козлодуй иначе щяхме да сме на свещи сега, ако не беше дошъл като месия за народа тежко ни
  • 53 Стоянов

    5 2 Отговор

    До коментар #48 от "Пешо":

    Казлодуй е долу в ниското и е защитен от преобладаващия в района северозападен вятър. Радиацията във Вършец бе много по- висока от тази в Козлодуй.
  • 54 Григор Колев

    6 1 Отговор
    Ама никой няма право да обвинява ДС
    Това са хиляди хора, който държавата цял живот учи да прекарват нелегално, да имат 100% информация и да я анализират правилно, да прилагат сила, да манипулират и д.р.
    И в един красив момент, ги оставите на улицата гладни, обущари ли искате да станат?
  • 55 АК47

    7 1 Отговор
    Кой е комунист, кой демократ незнам ама на депутатите децата учат в Англия или в САЩ, ЗАЩО ЛИ???

    Коментиран от #77

  • 56 Григор Колев

    4 3 Отговор
    Държавата направи голяма грешка, че закри ДС
    Трябваше да я преструктурира и да запази каналите и връзките.
    Много главоболия щяхме да си спестим, ако бяхме впрегнали знанията на тези хора в нещо полезно.
  • 57 Вили

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "хроно граф":

    Чиляк, ако не беше желязната завеса и хората живееха като в концлагер колко българи щяха да останат. Имаше виц- ако отворят границите какво ще правиш- ще се кача на някое дърво да не ме сгазят. А харченето на пари от заеми и без покритие доведе до фалит на България.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 outlander

    9 4 Отговор
    Руското племе е най-деградиралото племе, а русофилистиците - най-долната утайка на обществото.

    Коментиран от #60, #61

  • 60 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #59 от "outlander":

    Аре марш у Киев!

    Коментиран от #62

  • 61 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #59 от "outlander":

    Може и в Чернобил - все е украйна
  • 62 outlander

    5 3 Отговор

    До коментар #60 от "Гост":

    Аре марш в Магнитогорск, там е господаря ти Пут(к)ин, тъкмо ще го хванеш за... шлифера.

    Коментиран от #81

  • 63 Azazel

    12 6 Отговор

    До коментар #7 от "хроно граф":

    Като си ги повтаряш тези фантасмагории, вярваш ли си поне сам, или е само за хонорара?... 1. Спадът на раждаемостта бележи началото си от 60-те години и е сравнително плавен и постоянен до сега. 2. Престъпността тогава беше съизмерима със сегашната, а убийствата и тежките престъпления бяха дори повече. И, ако се зачетеш в статистиките за убийствата от преди 1989-та - едно към едно със сегашните са - цигани, които са изнасилили и убили бабичка на село, заради пенсията ѝ... 3. Безплатно здравеопазване, образование и т.н. никога не е имало - просто държавата е удържала повече пари от заплатите на хората и ги е разпределяла, както сама реши. Лекарите винаги са взимали заплати, а болниците са гълтали средства за дейността си, така че нищо не е било "безплатно". 4. Днес армията ни може да е по-малка, но пък сме част от най-могъщия военен съюз, така че по-голяма армия и повече разходи за отбрана не са ни нужни. 5. "Науката" тогава беше измишльотина за местна употреба, а сега учените ни се занимават с истинска наука и работят по международни проекти. 6. Селското стопанство беше разрушено, а не изградено от комунизма. Сега се възстановява, бавно но успешно. 7. И, да, нямаше банкови фалити, имаше фалити на цялата държава - 3 за 45 години!!!...

    Коментиран от #66

  • 64 Варна Бургас Кво става с нас

    5 5 Отговор
    Винаги ни прецакваше гллемият брат , иииии продължава да ни ръчка с петата си колония .
    Непремено ще ни птавят задунайска губерния с Ердуган двамката делчо делчеф .
    Румелия си става пак румелия, браво майна .
    Няма да ги храним вечно софиянци и безделници.
  • 65 Порно Граф

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "Стоянов":

    То бива разлигавени тъпунгери. Тук акъл дават абсолютно невежи хора дето АЕЦ не са виждали. Не се учудвам то сичко ни е на това окаяно ниво.
  • 66 Бобо

    3 4 Отговор

    До коментар #63 от "Azazel":

    Приятелю, това дето си го написал да не е от някой роман на Жул Верн?
  • 67 Инженер

    3 1 Отговор
    Що е то - Тежко и рита?
    Отг: Руска машина за ритане.
  • 68 Глупости

    3 4 Отговор
    До Варна и Бургас, кво става с вас?? МНОГО МЕ КЕФЯТ СЕЛЯНДУРИТЕ, КОИТО САМО ДРАПАТ за София а в същото време плюят като камили по НАС.... БИЛИ НИ ХРАНИЛИ??? ХИХИХИХИ, Ако бяхте чели история и география щяхте да знаете че София се само издържа а СЕЛЯНИТЕ ОТ МОРСКО ГИ ХРАНИМ НИЕ С ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ КОИТО ХАРЧИМ ПРИ ТЯХ ЛЯТОТО..... ТАКА Е БИЛО ВИНАГИ МУШМУРОЦИ ВОДНИ..... ХАХАХА
  • 69 Глупости

    4 0 Отговор
    Като цяло, сте жертва на пропагандата..... Затова ще плащаме високи сметки за ток, и по високи ще стават.....
  • 70 Григор Колев

    2 1 Отговор
    До Глупости
    Аз съм от Добруджа
    Ха сега кажи, как София храни цяла Добруджа ( дето е издържала 3 империи )
    Вие сте богове Софиянци бе, колко е тя Добруджа има няма половин България и една трета от бълканския полуостров.
  • 71 Григор Колев

    0 1 Отговор
    До Глупости
    Ми хайде и водата да сравним.
    Аз плащам 1.70 на кобик
    Колко плащат ти столичанино?
    0,70
    Ха бознай кой ви плаща водопровода?

    Коментиран от #72

  • 72 Вили

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "Григор Колев":

    Софийска вода е частна фирма и всичко се плаща от клиентите.
  • 73 Той

    0 1 Отговор
    Брееей ! Глупусти от най долна проба
  • 74 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    ....трябва да ги осъдим за грешката с избора с площадката Белене, проектантска грешка, но ако се признае тази грешка, руснаци трябва да се простят и с РЕПУТАЦИЯТА си. При направените сондажни проучвания на площадката, на не голяма дълбочина, се достига до базалтова скала, която се приема за скалната обвивка на земята. Това е идеална земна основа в сеизмично отношение. При следващите фази на проектиране, се правят допълнителни сондажи и се установява, че въпросната скала е само много голяма морена, довлечена през ледниковия период. Предварителните сондажи съвсем случайно са попаднали върху нея. Всичко останало са льосови наслаги и наноси. За това са и всички маймунджулъци с АЕЦ „Белене” вече над 40 г.
    Друга грешка на СЪЩИТЕ е линейната диаграма на неутронното стареене на заваръчния шев на опорния пръстен на капака на ВВЭР-440, тази диаграма вместо линейна се оказала експонента и всъщност заварката е с изчерпана якост. В този случай за да замажат гафа, нашите политици разиграха сценката "натиск от Брюксел" и спряха реакторите ВВЭР-440 в Козлодуй, а ДОСТА ХИТРО Кунева изврънка и пари за това от европейците.
  • 75 облъчен

    2 1 Отговор
    И каква стана тя? Нашите краставичари по-големи от другите, но това няма как да е така. Че то тези пети и шести, нали само те работят? И как ли при тези отклонения, че пък и кой им препроизведе съответните спецификации? И как ли се отстраняват тия ми ти шупли от корпуси и то за високо налягане...с поялник и калай, ли? Ама, че смехории и хибридни войнички, тъй като добре са започнали сюжетчето, но са пропуснали какъв е бил краят? Някой казал, някой писал, но види се, не види ... нищо се не види То като ЕЖК - една жена казала! Вече съм облъчен - ПОМОЩ!
  • 76 Talisman

    2 1 Отговор
    Плюете Руснаците , а до контактите ви идва ток от АЕЦ Козлодуй. А със новите технологии като фотоволтаиците и ветрогенераторите ще плащате 20 години неизгодните договори за скъп ток.
  • 77 Обикновен човек

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "АК47":

    За да станат същите говеда като бащите си .
  • 78 Българин във Воронеж

    1 1 Отговор
    Не са дефектни ами толкова си могат пияните ушанки, колите им такива, камиони, танкове..... Абе всичко им е такова, но като им кажеш, че нещо не е наред и почват тъпи и малоумни спорове и винаги другите са им виновни.
  • 79 Фея

    2 0 Отговор
    Ей, че злобен и неук български народ.Все нещо не му е наред.Затова нека да продължава да рови по кофите за боклук.Вероятно Господ вижда колко ка лоши хората в тази страна и все взимат отношение и дават акъл и,а всъщност за нищо не стават.Затова като такива малко мозъчни индивиди България стои винаги последна.Има напредък само в кражбите убийствата.Все е недоволен.Но за такъв народ прост,такава държава.Поне четете по една книга на седмица вместо да пишете глупости по телефоните.Аман от простотия.
  • 80 Бедняка

    1 0 Отговор
    Благодарности заССР защото ако не бяха те съм сигурен че щяхме да сме на газови лампи
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 без аналог

    1 0 Отговор
    преди3 години един от малкото хора в България , които са имали възможност да видят на живо американско и руско ядрено оборудване , сподели в интервю че чисто новото руско изглеждало като бракувано американско престояло някъде 20-30 години
  • 83 АЕЦ

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "Стоянов":

    Г-н Стоянов, работя в АЕЦ-а от почти 35 години и още не съм видял някой да мре "като муха"! Напротив! Благодарение на по-високия стандарт на живот и по-висок образователен ценз, хората тук живеят далеч по-дълго и по-добре! Направете си една екскурзия до тук и ще се убедите лично. Не пишете по разкази на "очевидци"!
  • 84 незнайко

    2 0 Отговор
    ТОВА ЛИ Е ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ИЗМИСЛИХА ??? САЩ окончателно ни промиха мъзъците !!! ТЕ КАКВИ САМОЛЕТИ НИ ПРОБУТВАТ ???
  • 85 военния

    1 1 Отговор
    отвратен съм от управляващите не стига ,че кунева унищожи 4блока,абе идиоти индиански чакаите от индианците втечнен газ от мършите които са бомбандирали София а заклеймяваите хората който са я освободили преди 141години,а не крадците от мариците
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове