Last news in Fakti

9 Януари, 2019 09:11 2 276 17

Днес оперират пребития командос от Войводиново

  • войводиново-
  • протест-
  • командос-
  • цигани

Семейството има две деца

Днес оперират пребития командос от Войводиново - 1

Пребитият командос във Войводиново днес ще бъде опериран в пловдивска болница, предаде „Нова телевизия“. Най-важното е за нас да се оправи, каза съпругата му. Потресена съм, че човешко същество може да се отнася така брутално към друго човешко същество. Съпругът ми е удрян само в главата, бил е в безсъзнание, а те продължавали да го ритат, допълни тя. Семейството има две деца.

Мъжът ми не е агресивен. Ние не познаваме тези цигани, не сме имали контакти с тях, каза още съпругата му.

Бащата на командоса благодари на семейството от Сливен и на съседка, които са помогнали да не убият военния. Той благодари и на вицепремиера Красимир Каракачанов за бързата и адекватна реакция.

33-годишният Валентин е изключително добър, тих човек, каза негов приятел.

Всички къщи в циганското гето са незаконни и ще бъде издадена заповед за събарянето им. Официално регистрираните в махалата са около 250, каза кметът на Войводиново. Събарянето на къщите ще покаже, че има държава, допълни той.

В селото върви подписка за тежко наказание на ромите, да не се мине само с хулиганска проява.

За втора поредна вечер жителите на пловдивското село Войводиново излязоха на протест за справедливост и законност, след жестокия побой на военен командос. На мястото бяха изпратени полицаи, но демонстрацията беше мирна и до напрежение не се стигна.

33-годишният Валентин Димов е в болница в тежко състояние заради забележка на пътя, която направил на две момчета от ромски произход на Богоявление. Нападателите бяха задържани и обвинени за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди, но инцидентът предизвика масово недоволство и проверка за незаконни къщи на роми. Във вторник полицаи търсеха незаконно пребиваващи в местната махала, но обитателите се бяха изнесли.

Във вторник вечерта в центъра на Войводиново се събраха около 300 души - повече, отколкото вчера. Те започват подписка с искане за максимално наказание за двамата биячи. Това обяви лично кметът на селото Димитър Тосев.

Протестиращите настояха да разберат какво се случва с двамата задържани и призоваха институциите за по-сериозни действия срещу циганските своеволия. Различни хора се изказваха пред микрофон, като се възмущаваха, че няма реални резултати. Според тях ромите са "удобна маша", която се използва по време на изборите.

Според хората във Войводиново напрежението расте, защото местната власт с години си е затваряла очите за незаконните ромски постройки и неспирните шумни забавления. Кметът обяви, че в селото е минала комисия и е разлепила предупредителни протоколи на постройките, които подлежат на бутане след изтичане на законовия срок.

По-късно повечето хора се разотидоха, но заявиха, че действията им ще продължат и следващите дни

В петък колеги на Димов също излизат на протест. Ефрейтор Димов служи в 68-а бригада Специални сили вече 12 години,награждаван е многократно.

ФАКТИ зададе конкретни въпроси на Бойко Борисов относно циганския проблем и все още очаква отговор.​


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    27 1 Отговор
    Правителството взема днес решение по колко процента да си поделят с коалиционните партньори заF16. За ЦИГАНСКАТА престъпност няма и ДУМА.
  • 2 166

    9 13 Отговор
    Евала на Каракачанов за изреченото вчера, би трябвало да има митинги и протести в подкрепа на думите му и предложените промени които предлага

    Коментиран от #5

  • 3 Пешо от "На всеки километър"

    20 0 Отговор
    Дано бързо се възстанови момчето. Доколкото четох е снайперист-дано е добър и да се докаже!
  • 4 nedovolen

    10 1 Отговор
    Трябва ли да свикваме ? Със сигурност ще става още по-зле .
  • 5 приказки от 1001 нощ

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "166":

    Кво му правиш евала бе? На кое? На голите приказки? Типичен популист!
    Нали още преди да се настани във властта в платформата на измислената му партия беше залегнало да има полицаи във всички малки населени места, да спре циганската престъпност и издевателства!?
    Какво направо за тия години?????? НИЩО, само ГОЛИ приказки, това е Шкембак войвода, голям на приказки и на йедене, на кифтета и вино, но гол на дела, на дела е кръгла нула, типичен популист и дървен философ.
    Хората искат ДЕЛА, не дрънканици, на тоя мога само да му се изсмея на пърдялниците, които пуска, по терлички, тихо, тихо.
  • 6 Хисторик

    14 3 Отговор
    Командос и пребит си е чист оксиморон! Били го нападнали в гръб? сложи ли му собственото яке на главата! Ако си истински боец това няма как да се случи!
  • 7 Гербераси долни

    11 0 Отговор
    Нека изпробват кандидат изтребителите над незаконната "мааала".
  • 8 Съдията Дред

    13 2 Отговор
    Раздавали паспорти за по 5-8хил.€ на джихадисти и тем подобна измет сега се прави на патриот в маалата на мургавите! Българино, кога ще се научиш да помниш повече от 3 дни?
  • 9 realnost

    10 4 Отговор
    Абе тия цигански ........Като виждат всичко и преди всичко обикновените хора не разбират ли че трябва да се ходи въоражен.Дори да те нападнат с брадви и тем подобни и повече да са е нужно само 2 до секунди да извадиш патлака и да стреляш.Честно казвам, стрелям и не ми пука да не са ме закачали.Просто си изкарайте разрешително и докажете пред местния полицейски комисар, че Ви е нужно оръжие за самозащита.Съд мъд.. манго не го интересува, а се казва, че живота е най-ценен.Няма как да го съхраниш, ако не си адекватен
  • 10 Кики

    2 2 Отговор
    Българи юнаци....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ventura

    8 0 Отговор
    Едно ми е чудно, боец спец. части трябва да може да натръшка поне 3-4 ма като него, а такива патладжани най- малко 10 на.Или обучението е много либерално? Или всичко е камофлаш?
  • 13 Townboy

    5 2 Отговор
    Циганите под покровителството на техните братчеди евреите от БХК ни избиват систематично с мълчаливото съгласие на всички правителства "избрани" от нас през последните 30г. Докато циганите са основният електорат на партиите ще става все по-зле.
  • 14 Матрос

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "срам за пагона":

    Май много нискокачествени холивудски и китайски продукций гледате. Това не ви е Чан или Сталоун. Действителността всъщност е друга. Той не е бил на мисия. Той се е прибирал в къщи. Трябва да разнищим как е започнала кавгата.
  • 15 Batushka

    0 0 Отговор
    Чи и награждаван...не ми се мисли какви са тия без медали...
  • 16 ба го

    3 0 Отговор
    Абе жена извинявам се ама съпруга ти работи като държавен убиец в друга страна пък ти си потресена и не можеш да повярваш,че човек не може да нарани човек.А за джагалите е ясно какво трябва да се направи,як бой ама за всички.
  • 17 хуманист циганомразец

    2 0 Отговор
    Това не са човешки същества, които се отнасят брутално към друго човешко същество, а маймуноподобни (да ме извинят животните, че ги принизявам), които нямат право да съществуват. Някой да натисне FORMAT
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове