10 Януари, 2019 21:14 5 747 33

В незаконната махала във Войводиново имало частно Енерго (СНИМКИ)

  • цигани-
  • енерго-
  • ток

Бутането на къщите продължава, десетки котки, кучета и кокошки са зарязани от стопаните

В незаконната махала във Войводиново имало частно Енерго (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС

В циганската махала с незаконни къщи във Войводиново функционирало частно Енерго, разкри кметът Димитър Тосев. Само първата къща в началото на гетото имала законно прокарано електричество, а тя захранвала всички останали постройки срещу такса от порядъка на 30 лв.

За целта били използвани всякакви кабели и проводници, които се връзвали към единствения абонат, който пък си плащал редовно сметките, разказа кметът по бТВ и „Нова телевизия“.

Бутането на незаконните цигански къщи продължава и днес, багерите вече са там. Хората ги няма, тъй като те се изнесоха още преди ден. Някои се върнали да си вземат оставения багаж, а зарязаните печки, хладилници, велосипеди и мотопеди ще бъдат дадени на съхранение в полицейското управление, откъдето собствениците могат да си ги вземат.

В отговор на въпроса какво ще стане с многото животни, които жителите на незаконната махала изоставиха, кметът заяви, че той лично ще ги храни с хляб, докато бъдат настанени в приюти. Става въпрос за немалко кучета, котки и кокошки, които се разхождат зарязани и гладни в снега покрай първите пет срутени постройки. Жителите на гетото са се пръснали при роднини по околните села, каза още кметът.

Местната власт не може обаче да отговори защо от няколко къщи преди пет години за отрицателно време незаконната махала се е разраснала. Кметът отрече обвиненията, че събарянето е пиар акция на ВМРО.

ФАКТИ зададе конкретни въпроси на Бойко Борисов относно циганския проблем и все още очаква отговор.

В незаконната махала във Войводиново имало частно Енерго (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    47 4 Отговор
    Кмета е Виновен.Днеска го Гледам Прави се Че Нищо Незнае и А Това сега е Паднало от Някъде

    Коментиран от #2, #3

  • 2 фжр

    57 4 Отговор

    До коментар #1 от "Коментар📝":

    Избиратели, баце! Сега Боко, като изтрезнее и ще ревне, защо му бутат мат'ряла и гласоподавателите. После кмета ще стане депутат, в селото българи няма да останат! Докато не направим във всеки град по 50 човека рокерски клубове, няма да се оправят нещата. МВР не е институция, това са морални евнуси...
  • 3 Бойо

    26 0 Отговор

    До коментар #1 от "Коментар📝":

    Тука позна. Тези са му гласоподаватели на този кмет и ако аз не бях се обадил, този нямаше да си мръдне и пръста.

    Коментиран от #6

  • 4 Какво не разбирате....

    27 2 Отговор
    Ку-клукс-клан (ККК) е нелегална расистка организация, възникнала в южните щати на САЩ след премахването на робството и даването на права на афроамериканците, непосредстевно след Американската гражданска война. Организацията се бори за превъзходство на белите хора над останалите раси, членовете ѝ сформират наказателни отряди, като носят островърхи качулки и бели мантии за прикритие. ККК използват насилие, тероризъм и линчуване за сплашване и потискане на чернокожите.

    Коментиран от #7

  • 5 СЕГА

    51 2 Отговор
    Частно енерго?!а къде е била полицията и властта с огромните и не заслужени заплати,пак народа е плащал кражбите на ток.

    Коментиран от #8

  • 6 Коментар📝

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бойо":

    Винаги Познавам Защото 20г.съм Работил на РЕПОРТАЖНА ТЕЛЕВИЗИОННА СТАНЦИЯ 20г. Съм Видял Цялата Гняс Циганска,Мутренска,Борческа,И Сега Някакъви Да ме Обиждат Някак си Невърви.
  • 7 ПАРЦАЛЕВ

    0 12 Отговор

    До коментар #4 от "Какво не разбирате....":

    Ти си първият който ще яде от тая манджа. Не го ли разбираш?!

    Коментиран от #17

  • 8 А сега

    23 1 Отговор

    До коментар #5 от "СЕГА":

    кое не разбра,кражба на ток не е имало,ЕДИНСТВЕНИЯ абонат си е плащал сметките РЕДОВНО,друг е въпросът че тая цялата врътка е незаконна.

    Коментиран от #9

  • 9 Да де

    23 1 Отговор

    До коментар #8 от "А сега":

    Незаконната врътка не се ли проучва, установява, наказва?

    Коментиран от #27

  • 10 РАМ

    30 3 Отговор
    Защо полицията до сега не е открила това частно енерго? Или по добре се отчита дейност на пътя - актче, фишче, заплатка, от време на време стачка пак за по голема заплатка.

    Коментиран от #14

  • 11 Какво частно енерго съчини

    9 0 Отговор
    Кмета? Енергото не претендира, за разпределението той се пъчи?! А някои искат полицията да изземе функциите на енергото, щото енергото има много работа с тегленето на електроните!
  • 12 Първият да бъде кметът

    2 16 Отговор
    Който ще плати глоба за изгонените хора и разрушени къщи, в зимен период, от джоба си! И така да бъде, в бъдеще!
  • 13 серйожа

    14 0 Отговор
    Айде пак постановки ще бутнат две три къщи най скапаните като за пред камера и всяко чудо за три дни.
  • 14 Върбакова

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "РАМ":

    И аз искам да си купя енерго.
  • 15 Ъууъъъъъ

    7 2 Отговор
    Циганин да отглежда кокошки? Мисия невъзможна. То не е като да яде кокошки.
  • 16 Чае Шукарие

    2 22 Отговор
    С това каето правите само настройвате ромското малцинство. Хората ще си търсят правата. Каква е причината за такова недоглеждане на съответните комисий. Ако вземете законно да строите къща колко документа от колко комисий ви трябват само до Акт14. В съда ще се разплетат всички далавери. Лошото е, че после държавата ще плаща от общите пари.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 СПБЗН

    29 0 Отговор
    Аз като пожарникар искам да попитам премиера, който би трябвало да е наясно, как се гаси пожар в такъв цигански катун, при положение че всеки си е пуснал ток от където си реши. От всякъде вървят проводници под напрежение и може да останеш на място по всяко време. Или 1-2 пожарникари майната им важното е на гласоподавателите да не се нарушава спокойствието?

    Коментиран от #21, #24

  • 19 Циганизация

    24 0 Отговор
    Още в първите репортажи даваха едни идиоти от енергото, които уж проверяваха дали са законни жиците и на въпрос на репортерката казаха, че "всичко е законно", а на втория, "ама нали къщите са незаконни,как им е прекаран ток" се ометоха ! От това си правя изводи, че и енергото е в играта и много по-лесно е циганите да крадат ток, а българите да го плащат! Както е лесно и българите да им плащат здравните, детските, социалните и т.н. !
    Всичко това закриляно, толерирано и гарантирано от ГЕРБ !
  • 20 Мария

    14 1 Отговор
    СМЕТКИТЕ ДА СЕ ИЗПРАТЯТ НА "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ"!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Daewoo

    15 0 Отговор
    Мотопедите,хладилниците,печките,велосипедите и другите вещи откарани в полицията на сахранение,да отидат първо българите да ги огледат.Ще си върнат доста изгубени вещи.....
  • 23 гост

    14 0 Отговор
    Хайде сега от енергото да обяснят за тях нормално ли е една къща да има над 4х.квч потребление на месец или към 800-1000лв месечни сметки? Всички останали къщи на абонатите плащат по 50-100лв, а циганската къща плаща 1000лв и това не повдига съмнение в никого? Или минаваш и цялата махала свети, а всички постройки незаконни? Ами те и вода сигурно си имат, а нямат канализация. Кметчето да не се прави на ощипано, а да си подаде оставката и да носи съдебна отговрност, когато осъдят него тогава другите ще се замислят за какво застават на този пост и взимат заплата, без да си изпълняват служебните задължения.

    Коментиран от #28

  • 24 пишман пожарникар

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "СПБЗН":

    Много лесно, махат бушоните само на къщата, която захранва с ток цялата махала и спокойно могат да отприщят най-близкия язовир за да изгасят пожара!
  • 25 Бачо Киро

    7 0 Отговор
    Сетил се кметът... Между другото, след като първата къща си е плащала сметките, КОЙ ги е плащал? Че тези сметки трябва да са астрономически, щом 50 къщи са вързани за нея. На Енергото не им е направило впечатление? Че началните бушони как са издържали товара? Май не е баш тъй... Просто няма как да издържат бушоните на 20-30+ пъти повече натоварване отколкото носят. Всички само като си пуснат бойлерите и аре чао... Та това е директно вързано, не СЛЕД електромера на първата къща. Той пак може да им е продавал за по 30 лв на месец, но че бил плащал редовно са глупости...
  • 26 SAAB

    4 0 Отговор
    Кметът е в играта .......:) Първият министър също !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 чичо

    4 0 Отговор
    Факти, предлагам ви да направите крачка напред.Не изтривайте коментари,защото това все пак са някакви мнения и защото, така лесно разбираме колко ни е акъла.С цензура работа не става.Желая ви успех.
  • 30 Ванката

    3 0 Отговор
    Като става дума за частно енерго ,цигани в Ботевград са номер 1 .От 19 години на плащат ток и вода.За данък не са и чували.Проститутките са на всеки КМ по Е-79,полицията ги пази.Кмета е невидим.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 гост

    0 0 Отговор
    Един приятел имаше проблеми с кмет във врачанско село. Въпросният кмет идваше да го изнудва, събираше цигани, които представяше за наследници с фалшиви карти, и по този начин се опитваше да вземе имот, който моят приятел беше закупил законно пред нотариус. След това се стигна дотам този кмет да му праща биячи, да сплашва жена му и да им чупи колата. Заведоха дело срещу него, но никой не го закача, макар че имат пълно право и всичко законно са си купили и изкарали понеже имат няколко хиляди лева месечни доходи и могат да си позволят много повече от другите в това село. Та гадният кмет действа наред с циганите и те му осигуряват преизбирането.
  • 33 възмутен

    1 0 Отговор
    Енергото на кака Гичка ли е, т.е на този , който стои зад кака Гичка, нещо като дружка Теменужка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове