15 Януари, 2019 11:14 1 641 21

Две комисии гледат на закрито заседание предложението за F-16

  • ф-16-
  • ф-16-
  • f-16-
  • парламент-
  • депутати

Очаква се лично премиерът Бойко Борисов да определи преговорен екип

Две комисии гледат на закрито заседание предложението за F-16 - 1
Снимка: БГНЕС

Две парламентарни комисии ще разгледат предложението на кабинета за стартирането на преговори със САЩ за придобиване на изтребители F-16, предаде БГНЕС. Темата ще бъде дискутирана от 13.30 часа в Комисията по отбрана и от 15.30 часа в Комисията по бюджет и финанси, като и двете заседания ще се проведат при закрити врати.

Справка на интернет страницата на Народното събрание показва, че проекторешението е внесено в деловодството на 10 януари, когато бе оповестено правителството решение да поиска от законодателния орган възлагане на мандат да преговаря със Съединените щати за придобиването на новите самолети за бойната ни авиация.

Очаква се лично премиерът Бойко Борисов да определи преговорен екип, който да изготви международния договор и да влезе в контакт с американското правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димов

    12 10 Отговор
    СТИГА С ТИЯ САМОЛЕТИ БЕ! Кво се прайте на кьорави, че не виждате какво става по градовете? Лумпени такива.

    Коментиран от #3

  • 2 пацифист

    21 10 Отговор
    Един дивизион С-400 има осем пускови установки и струва 0.5млрд.

    „Триумф“ (С-400, по класификация на САЩ и НАТО – SA-21 Growler) е руски зенитно-ракетен комплекс с голям и среден обсег на действие, предназначен за противоракетна отбрана срещу атака от ядрена триада, ново поколение, без аналог при сходно въоръжение в други страни по света. Проектиран е с възможност да унищожава всички възможни (на въоръжение и в процес на разработка) космически и въздушни средства за нападение на потенциалния противник – разузнавателни самолети, самолети със стратегическо и тактическо предназначение (в това число – и „невидими“ самолети, разработени по технологията „Стелт“), оперативно-тактически балистични ракети, балистични ракети със среден радиус, свръхзвукови цели, самолети на радиолокационното разузнаване. С- 400 ползва три вида ракети за да покрие целия си обсег на действие, като всяка е с различни възможности. Всяка оперативна система на комплекса позволява едновременна стрелба до 36 цели с до 72 управляеми ракетни боекомплекта.

    Комплексът може да поразява ефективно аеродинамични цели на разстояние от 2 km до 240 km[2]a на тактически балистични цели на разстояние от 7 km до 60 km като максималната скорост на поразяване е до 4,8 km/s.[3] Откриването на целите е възможно на разстояние от 600 km. Ракетите могат да улавят и унищожават и ниско летящи цели на височина от 5 m, които са най-неуязвими за противоракетната отбрана – за сравнение „Patriot“ може да поразя

    Коментиран от #6

  • 3 баце

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Димов":

    Кот кажат началниците.
  • 4 ПОТАШАКАПОЧЕШИМА

    20 8 Отговор
    КАКВО ИМА ДА ГЛЕДАТ, НЕ МИ Е ЯСНО ?!?!
    ТО Е ЯСНО ,ЧЕ ТАЗИ РОБСКО-ЛИЗАЧЕСКА СГАН ОТ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ, Е НАПЪЛНИЛА ГАЩИТЕ ОЩЕ, КОГАТО МАЙКИ ИМ Е ЗВЪННАЛ ПО ТЕЛЕФОНЧЕТО ДА ГИ ИНСТРУКТИРА ЗА ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР!!!!!!!
    А, СЪВСЕМ ДРУГА БИРА Е ВЪПРОСА ,ЧЕ ТЕЗИ НЯКОЛКО ХВЪРЧИЛА СА АБСОЛЮТНО БЕЗПОЛЕЗНИ И НЕНУЖНИ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!!!
  • 5 Перър

    22 7 Отговор
    Аз не мога да разбера какво му е новото на тоя самолет като е от 70-те. Ми да купим на депотатите нови лади модел от 70-те пак ще им сложим едно ново радио.
  • 6 МРАЗЯ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ

    17 7 Отговор

    До коментар #2 от "пацифист":

    ПРИЯТЕЛЮ, НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ПОЗВОЛЕНО НА РОБСКАТА И КОЛОНИЗИРАНА ТЕРИТОРИЯ "БЪЛГАРИЯ" ДА ИМА ИСТИНСКА ОТБРАНИТЕЛНА СИСТЕМА ,КАТО "С 400"!!!!
    ТОВА СА ПРОСТО НАШИ МЕЧТИ......, БЕЗПОЛЕЗНОТО ЧЕШЕНЕ НА ЕЗИЦИТЕ........!!!! ФАКТ

    Коментиран от #15

  • 7 реалист

    19 3 Отговор
    Боеспособна и силна армия имат богатите страни,бедна страна каквато в момента е България не може да има боеспособна и силна армия...Само диктаторските страни ,които са бедни подвържат многочислена армия,но с вътрешно политическа цел...писах коментар,че от всички съседни страни само Македония, по зле от нас във военно отношение,...в НАТО сме,следователно бившите противници са сегашни съюзници и не е възможна агресия от тях...остава Русия-но тя никога не ни е заплашвала,а и да мислим,че ще воюваме с Русия е нонсенс ...но за изтребителите-какво имахме преди като количество ,а сега се стремим за една ескадрила,па била и Ф-16...УБЕДЕН СЪМ,ЧЕ ЩЕ КУПИМ САМОЛЕТИ ОТ САЩ,ЗАЩОТО ТИЯ КОИТО ЩЕ ВЗЕМАТ РЕШЕНИЕТО НЕ МИСЛЯТ ДЪРЖАВНИЧЕСКИ
    ПРЕДИ ИМАХМЕ ЗАВИСИМОСТ,НО СЕГА НЕ Е ЗАВИСИМОСТ ,А СЛЯПО РОБОЛЕПИЕ...ЩЕ КУПИМ ИЗТРЕБИТЕЛИТЕ ОТ САЩ,НЕ ЧЕ ЩЕ РЕШАТ НЕЩО ВЪВ ВОЕННО ОТНОШЕНИЕ,А ДА МОЖЕ ЕДНА АНАБОЛНА МУТРА ДА ДОБАВИ В КОЛЕКЦИЯТА СИ СНИМКА ОТ СРЕЩА С ПРЕЗИДЕНТА НА АМЕРИКА...
  • 8 цъфнал гербер

    15 6 Отговор
    РЕЗУЛТАТА Е ЯСЕН В ПОЛЗА НА КРАВАРИТЕ!
  • 9 БОКО КРАВАРСКАТА ПОДЛОГА

    20 5 Отговор
    Ако не склоня да купим 50 годишния скраб на господарите от Краваристан, ще ме свалят от власт, а това ще е пагубно за дебилна мутра като мен, която окраде държавата!!!!!!
  • 10 цъфнал гербер

    11 5 Отговор
    РЕЗУЛТАТА Е ЯСЕН В ПОЛЗА НА КРАВАРИТЕ!
  • 11 МРАЗЯ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ

    16 6 Отговор
    НАШИТЕ КОЛОНИЗАТОРИ, ПРОСТО НИ ЗАЯВЯВАТ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМ ПЛАТИМЕ ЕДНИ МИЛИАРДИ ЗА БЛАГОДАРНОСТ ,ЧЕ СА ОКОПИРАЛИ НАЙ-ДОБРИТЕ БЪЛГАРСКИ ВОЕННИ БАЗИ И НЕ ПЛАЩАТ И СТОТИНКА ЗА ТОВА!!!!!.......НАПРОТИВ, НИЕ ТРЯБВА ДА ИМ ПЛАЩАМЕ МИЛИАРДИ ЗА ФИКТИВНИ И БЕЗПОЛЕЗНИ ВОЕННИ ИГРАЧКИ , КАТО "БЛАГОДАРНОСТ" ,ЧЕ СМЕ ИМ КОЛОНИЯ!!!!!

    Коментиран от #16

  • 12 ТОЧКАТА

    7 4 Отговор
    Пълна прозрачност!!????Ало,цуки,ало!!!!
  • 13 ТОЧКАТА

    8 3 Отговор
    В този свят на акула! , цацата никога няма да надхвърли ролята си на мезе....дори и на закрито заседание.
  • 14 Кукуригу

    7 3 Отговор
    Пийте по едно кафе на топло яжте п една евтина манджичка,на наш гръб ние решението го знаем
  • 15 пацифист

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "МРАЗЯ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ":

    Не е "безполезно чешене на езици" - много хора, не са наясно.
  • 16 Руските свине

    3 7 Отговор

    До коментар #11 от "МРАЗЯ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ":

    а путинопитеците и путлерастите обичаш ли ги? Или като русофил можеш единствено да мразиш?
  • 17 ККЙ

    2 1 Отговор
    Казано им е какво да гледат, просто няма какво да гледат.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 крадлив Парламент

    7 2 Отговор
    Защо, на закрито заседание, това, е най-важното събитие, за България от 30 години..
    По- добре, го засекретете и крадете, на корем!
  • 20 Агент Скришников

    1 1 Отговор
    Аз съм под прикритие внедрен и само гледам какви големи яйца ке измътят и ... а бе направо са си ташаци ...от скрито покрито заседание
  • 21 Голям прос

    2 3 Отговор
    Разчистете магистралите за да могат да излитат и кацат 50 годишните ръждилници. Че нашите писти са им къси. Чудех се защо Боко напира да строи магистрали, чак сега ми се изясни. На това му се казва стратегическо мислене
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове