16 Януари, 2019 11:18 4 096 54

Скандал за Ф-16: БСП вика премиера, а ГЕРБ – президента

  • ф-16-
  • f-16-
  • парламент-
  • депутати

Правителството е представено от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов

Скандал за Ф-16: БСП вика премиера, а ГЕРБ – президента - 1
Снимка: БГНЕС

С разправия за това кой трябва да присъства в пленарната зала започна обсъждането на темата за изтребителите в парламента.

Депутатите все пак гласуваха дебатите да не са секретни.

Правителството е представено от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Личният ангажимент на премиера е много важен, а ние не знаем мнението на Бойко Борисов по този договор, заяви Антон Кутев от БСП и поиска премиерът да дойде в парламента. Цветанов не управлява държавата, той не е премиер, за премиер сме избрали Борисов, допълни той. Шефката на НС Цвета Караянчева обеща да предаде на Борисов.

Къде е главнокомандващият, който също е участвал в този процес, има отношение, той е отписал документа, с който исторически назад е стартирала процедурата, скочи в отговор Данаил Кирилов от ГЕРБ. Шефът на правната комисия разкритикува президента, че го е виждал само веднъж в парламента, и то в миналия мандат, когато дал на ГЕРБ и депутатите 7 дни, преди да ги разпусне.

Президентът има място и на балкона, и тук, в пленарната зала, да дойде, и без това следваща точка е ветото му, а той никога не идва да ги аргументира, допълни Кирилов.

Караянчева обеща да информира "Дондуков" и заяви, че президентът е винаги добре дошъл в парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 синя трева

    85 15 Отговор
    ОСТАВКА НА ТИЯ БОКЛУЦИ В ПАРЛАМЕНТА И НОВИ ИЗБОРИ !

    Коментиран от #7, #18

  • 2 7 дни

    80 28 Отговор
    Президентът ще дойде само за да ви изрита за пореден път от парламента

    Коментиран от #46

  • 3 цъфнал гербер

    68 14 Отговор
    Пълна селендурия са тия от ГЕРБ! Да обуват цървулите и да си вървят там от където са дошли. Ше ви ......
  • 4 Перър

    53 14 Отговор
    в крайна сметка решението е политическо а не експертно. и купуваме самолет от преди 40 години който ще го ползваме още 20.... ъбсурд

    Коментиран от #10

  • 5 Готин ама не съвсем

    56 16 Отговор
    Що се карат??
    За тези пари ще вземат не осем, а две ескадрили СУ-35. И по-добри и по-евтини! Ама от тези ахмаци толкова!

    Коментиран от #12, #19

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 3333

    49 4 Отговор
    И тези смешници държава ще управляват? Една година се занимават с пет самолета от които изобщо нямаме никаква нужда.
  • 9 манго

    17 3 Отговор

    До коментар #7 от "Просия":

    Е... си м.....!
  • 10 Borislav Popov

    31 4 Отговор

    До коментар #4 от "Перър":

    Ама докато дойде самолета след 10 години - на колко ще бъде се пита в задачата ? Дали да ги разполагаме директно в музея на авиацията ?!! То и без това пилоти до тогава няма да има. В най добрия случай ще са пенсионери !!!!
  • 11 Варна

    41 5 Отговор
    Гледах по- голямата част от дебатите. Да знаете, че тези които са в парламента въобще нямат идея какво правят там. Има 5 до 10 души, които се правят на философи и обикновено по средата на изказванията си вече са се оплели в собствените си тъпотии. Аз лично се надявам процедурата да бъде прекратена

    Коментиран от #33

  • 12 Хайл

    23 7 Отговор

    До коментар #5 от "Готин ама не съвсем":

    Не са ахмаци,парите са други-за СУ комисионни йок,за Ф 16 много цифри
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ПЕЕВ

    17 46 Отговор
    ЦЯЛАТА РАБОТА ИДВА ОТ РУМЕН ТЪПОТО.НЕ ПРЕЗИДЕНТ А РАЗЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА.
  • 15 Румен Радев

    17 0 Отговор
    Изяще се помежду си канибали!
  • 16 БирникЪ

    23 8 Отговор
    Добро идея е да викнат Борисов в парламента. Да обясни защо обеща да иска оферти и от руснаците, но не го направи? Както и да ни светне защо ще купят тези таралясници на цена с $55 милиона повече от цената на F-35!?
  • 17 Бесен Язовец

    18 7 Отговор

    До коментар #13 от "Borisla√ Popo√":

    Соросоидът обикаля обществени места за да слухти, да разпространява лъжи и да очерня руската култура. За да го приемат на сериозно, соросоидът лъже, че дядо му или баба му били руски белогвардейци.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Рашка с чашка

    8 13 Отговор

    До коментар #5 от "Готин ама не съвсем":

    Готин , не се изказвай по теми от които нищо не разбираш. СУ-35 е по-скъп от Ф-16. И Русия никога няма да ни го предложи. Дори когато бяхме съюзници в Варшавския договор, никога не са ни предлагатли Су-27, за малките съюзници МИГ - 29 максимум. Справка сега-Сърбия.

    Коментиран от #21, #23

  • 20 Подтекст

    10 3 Отговор
    Тези приказки за F-16, ми напомнят за подтекст написан от: "Свален американски пилот (II-ра световна война) в германски концлагер получава право да изпрати писмо до блзките си в САЩ, което започва с: "Тук сме добре, отнасят се с нас добре. Разказвайте го на всички, ТЕЗИ ГИ РАЗПРАВЯЙТЕ НА БАБА МИ". Та и нищо трагично ако за 2 милиарда купим 8 броя F-16, след като сме имали над 100 бойно машини, но от други. Англичаните дори не показаха, кое е най-добро! Брекзит? Не брекзит? Но при нас, продажници мно..о..о..о го!

    Коментиран от #22

  • 21 Borislav Popov

    10 5 Отговор

    До коментар #19 от "Рашка с чашка":

    Че то Су 27 навлизат масово на въоръжение точно преди демокрацията в България !!! Как искаш да ни ги дадат ??!!........................Имаме 31броя Су-25 . А за Миг 29 - нещо лошо да кажеш ? От тях имаме 22 броя!! ...................Пита се в задачата - какво имаме сега ???!!!
  • 22 Borislav Popov

    12 3 Отговор

    До коментар #20 от "Подтекст":

    Не са сто . Само през 1988 г. са доставени 40 броя Су-25К и 21 броя Су-22М4. Демокрацията ни заварва с 224 МиГ-21, 90 МиГ-23, 4 МиГ-25, 22 МиГ-29, 23 Су-22, 31 Су-25, 44 Ми-24, 18 Ми-8s всичко 460 машини??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 23 Готин ама не съвсем

    18 5 Отговор

    До коментар #19 от "Рашка с чашка":

    Не си ТИ човека, дето ще ми кажеш, от какво разбирам!
    За периода след 52 година, сме имали над 800 реактивни самолета, повече от Турция и Гърция, взети заедно! Пита се в задачата, какво имаме сега, кога е придобито и след 10. 89година, колко нови самолета имаме?
    След 89 година са предлагани на България няколко ескадрили МИГ-29, без пари от бившата ГДР. Но нашите умни и гениални седерсти са отказали, защото ние сме велики и ще си купим нови Хамерикански самальоти! Няма ли КОЙ да потърси някаква отговорност, на всички национални предатели, изредили се през последните 30 години да"'управляват" България и да я продават за без пари!

    Коментиран от #26

  • 24 Джудже

    7 1 Отговор
    Цветане, познах те. Ти не участваш ли в дебатите за да хвалиш Fките, или и цъксш на телефончето по форумите!
  • 25 Ушанков

    3 21 Отговор
    Каквито и да изберат, важното е да ни бранят от ония сибирски пияници!
  • 26 Реалист

    4 15 Отговор

    До коментар #23 от "Готин ама не съвсем":

    Абе я вземи сметни ако бяхме взели бомлука миг-29 от гдр сега колко щяхме да платим за поддръжка? Сега даваме на орките 200 милиона само за да могат тея ръждиви кофчези да стартират двигателите си - за 15-на бройки. А ако имахме още 50 боклука миг щяхме да плащаме като още 3 пъти по толкова. Като ти подаряват нещо сметни колко ще ти излезе поддръжката на "подаръка".
  • 27 Тедераста

    3 0 Отговор
    Да вземем новите J-20 от Китай........там е бъдещето.

    Коментиран от #37

  • 28 pun4o

    19 2 Отговор
    Делегацията ни се завръща след преговорите със САЩ. Един през друг журналистите задават въпроси: Господин Цветанов, как преминаха преговорите..., ще имаме ли самолети... , на каква цена..., кога ще ги получим ... Цветанов: всичко мина перфектно, американците взеха парите и твърдо обещаха: ще видим.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Избирател

    12 2 Отговор
    Помияри!!!! Съсипахте всичко в тая държава!!!!

    Коментиран от #50

  • 31 Donchev

    17 1 Отговор
    бих искал каракачанов и оня с апартаментите да кажат те биха ли си купили кола като я заплатят предварително но тя е само на проект и ще я получат след 7-8 години ... и разхода да е двоен и да не може да се движи по прекрасните ни улици а само по писта като стъкло
  • 32 Киро

    12 1 Отговор
    Стана ясно ГЕРБ и ДПС са коалиция в ограбването на родината.
  • 33 Селянин

    12 2 Отговор

    До коментар #11 от "Варна":

    Всички се надяваме да бъде прекратена! А за "експертите" какво да кажем...как няма да се оплитат като не знаят какво говорят, въпроса е да вземат едни комисионни. А и е много смешно Цв. Цв. да спори с Радев за авиация...по тяхната логика да стават с Б.Б. треньори на националите по футбол, шах, водна топка, да се самоназначават за главни архитекти, шефове на заводи, ВУЗ-ове и т.н....те във всичко са най...
    ПП: който се чуди да си намери в тубата едно клипче от авиошоу от 2014...после да спорим дали човека разбира от самолети!
    Цв.Цв най-експертното нещо, което е правил е да се разпъва по едни шорти...ааа и да се кланя на който трябва...
  • 34 Я вижте

    13 1 Отговор
    Ровя в интернета и чета и пресмятам. Цената на ф16 варира от 35 до 50 милиона. Такааа. 8 броя струват...ако и най-скъпите да са, та смятам че е 400 милиона. Хайде да сложим още 600 милиона за въоръжение, тренажори, логистика и т.н. Това прави 1 милиард. Та питам къде ще отидат другите пари, че май герберастите и турчолята ще гласуват и както се вижда цената ще достигне 2,5 милиарда!!!!. Е те такъв грабеж не е имало!!! А дочувам, че скоро ще се прокара и сделката да бронирани машини. А там е страшно!!!! Каракачанската овчарка е кавалджията на герберасто-турската коалиция. Та си спомних вица за оня дето карал в коша на мотора си свенята на нерез, и по пътя я оправял. И така няколко пъти. И на свинята и харесало и сутрин сядала в коша на мотора и си слагала каската!!:-))) Дебела свиня със синя каска!!!!
  • 35 Fermera

    6 1 Отговор
    Вчера президент Ердоган обяви че през 2023 г. ще полети турският СТЕЛТ изтребител TF-X.А ние си мислим че още 50 години ще летим с Ф16.Голямата надежда на Локхийд е сделката с Индия за 82 броя.Ама Индия иска самолет с малка отражителна повърхност а ф16 не е такъв.Те имат за противници Пакистан и Китай.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Borislav Popov

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Тедераста":

    Инструкциите на китайски !!! Няма кой да кара самолета. Трябва да внесем и китайски пилоти.
  • 38 Българина

    5 3 Отговор
    По груби селски сметки за 1.5 млрд без ддс могат да се вземат веднага не след 6 г , 17 бр миг 35 нови, а не 8 модел 74г! Нищо че антените им били нови! На москвича като му смениш радиото става ли по бърз? А защо не вземем от евро производител? Сделка, закриват 4 бази, връщат злтните концесии, закриват америка срещу България, ПУСКАМЕ ЮЖЕН ПОТОК И БЕЛЕНЕ, ще им дадем 1.5 млрд срещу един самолет за спомен кога е била ДЕМОКРАТИЧНАТА АНГАРИЯ! цената даже е ниска за това което ще последва за България
  • 39 Демократ

    2 4 Отговор
    Защо се опитват комунистите от Позитано да говорят от името на всички българи, а не видят насраните си %, които получават от всички тези българи. Бяха жалки и много лъжливи на дебатите в парламента днес. Време е да разберат, че когато ФАКТИТЕ говорят е време комунистите да МЪЛЧАТ!
  • 40 Виждам глупостта да ходи в България

    2 4 Отговор
    Щом толкова обичате рашките, що не ходите да живеете там, а да оставите България на българофилите. Що не си купувате телевиори Рубин, перални Рига, скапани руски автомобили (не произвежданите по лиценз) и т.н. Те рашките един автомобил не могат да направят, па камо ли самолет.
  • 41 Borislav Popov

    4 0 Отговор
    Идеята на сделката с тези ефки е да попаднем под феодална замисимост на американците и на тукашните им подлоги от ГЕРП, при това завинаги.

    Коментиран от #49

  • 42 sds

    3 0 Отговор
    A ще има ли пак оня списьк с процентите
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 сноу

    2 1 Отговор
    Ха ,че то има ли важен и щекотлив въпрос ,и Гойо да не се скрил в миша дупка.На него му дай банкенски чалъми и лентичка да резне ,ама само пред отбрани журналя.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Гражданин

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "7 дни":

    Господине, тази държава има закони, които трябва да се спазват. Парламента република е такава, защото парламента е върховен орган.
    За добро или лошо, това е положението и нито президент, нито премиер могат да "изритат" някого от парлмента. ЩО се отнася до президентската институция, смятам че е излишна- един вид консултанти, скъпосрувщи и без съществени отговорности. Ако се добави и сегашният такъв, другаря рядев - пълна загуба на обществен ресурс и енергия

    Коментиран от #48, #53

  • 47 Prorok

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "МРАЗЯ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ":

    Аз пък смятам, че в лицето на герб, България за пръв път има що годе сносно управление.
    Като чета подобни коментари се връщам назад във времето до началото на 80те години и не виждам време, в което България да е била близо (т. е. добре) до сегашното си положение.
    Голям проблем е демографския проблем, но не смятам, че това въпрос за решаване от което и да е правителство, а по-скоро изисква сериозно обществено обединение по въпроса.
  • 48 Дада

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Гражданин":

    Радев, защо държи да си купим не оборудвани грипени? Не е ли по-добре оборудвани мигове или ефове? Не мога да го резерва тоя човек, ту за Русия, ту за САЩ, и винаги срещу бг интереса
  • 49 Фердо

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Borislav Popov":

    Колко страни произвеждат части за ф16? А колко за грипен?
    Кое е зависимост?
  • 50 Помияр

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Избирател":

    Ние я съсипва ме в купон.
    Сега сме се разделили на глутници и лаем едни срещу други, а вълците и лъвовете ловуват.
    Гласувам за Герб и вероятно, ще остане същото още дълго време, но не значи, че бе искам всеки да си носи отговорността!
    Проблема ми е, че много от българите
    1. Не искат да мислят
    2. Не помнят
    3. Мързи ги.
    Това води до дребни и елементарни драги, вместо впрегнати енергия във важното, ние се лаем по форумите
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Свиленски

    0 1 Отговор
    Импийчмънт за бадженака Руньо! Върни ми жената Деса мерцедеса!
  • 53 ооооооо

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Гражданин":

    бе не си гражданин - прост селянин си, цървул!
  • 54 Спас безделника

    0 0 Отговор
    Германия като няма ядрено оръжие да не би да е немощна? Или Япония? Защо US ги натискат да се въоръжават, а те се дърпат? Защото са бедни? Не, защото са умни!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове