Last news in Fakti

16 Януари, 2019 12:12 1 737 23

Цветан Цветанов прогнозира намаляване на цената на Ф-16

  • ф-16-
  • f-16-
  • цветан цветанов

Преговорите със САЩ трябва да започнат

Цветан Цветанов прогнозира намаляване на цената на Ф-16 - 1

"Тази цена, която към настоящия момент има в офертите, тя не е реална и тя няма да бъде съотносима към крайния процес, който би могъл да завърши след няколко месеца".

Това прогнозира от парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на управляващата партия ГЕРБ Цветан Цветанов.

За разлика от заседанията на Комисията по отбрана и Комисията по бюджет и финанси, днешното обсъждане в пленарна зала ще бъде открито, а решението за това е взето на провелия се тази сутрин председателски съвет.

"Всички приеха предложението, което направих - за открито заседание. Ние няма от какво да се крием. Обществото трябва да знае къде ще се направи този инвестиционен разход, защо го правим и че това е постигнат политически консенсус от коалиционния съвет", уточни Цветан Цветанов.

"Когато започнат преговорите по същество с всички детайли, които ще могат да бъдат представени в една подготовка на споразумение между САЩ и България, тогава мисля, че ще можем да намерим необходимия консенсус за намаляване на цената", допълни той. Цветанов уточни, че в момента всички цифри са хипотетични, а детайлите ще бъдат уточнени в процеса на преговорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ванга 2019

    24 1 Отговор
    Ванга прогнозира ОСТАВКА на Цв. Цв. :)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шефьор

    19 1 Отговор
    Щом Физкултурника казва, ще спя спокойно.
    А, какво ще е времето в Каспичан след два месеца, ако може и тук да се изкаже Цветанчо?
  • 4 сноу

    17 1 Отговор
    Щом чуя че Цвъкун ломоти нещо и съм сигурен че ще е мазна, ама много омацотена с купешки приказки лъжа ,и то така натъкмена ,че дори Гойо няма да може да рекне, както преди 2 год.ч,е го е срам от договорите за двата ТЕЦ-а.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Borislav Popov

    19 4 Отговор
    Цецо, като се знаете с Бойко какви подлоги сте, ЗАЩО НАПРАВИХТЕ ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА, ТА СЕГА ШВЕЦИЯ ДА НИ СЪДИ?

    Коментиран от #7

  • 7 я па тоя

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Това не е обществена поръчка бе, умнико

    Коментиран от #10

  • 8 1234

    18 1 Отговор
    Това не е конкурс а лична договорка между цру и цц, само че е за 2 млрд с обшествени пари! А защо герб не обяснят защо платихме 1.2 млрд. неустойка за Белене а ще го строим щото нямало ток и за това скочил на борсата двойно? Време е да си ходите много скъпо излизате на избирателите, непосилно е да ви плащаме измамите вече
  • 9 Факти

    13 2 Отговор
    цц е най - тъмният , невзрачен ,нагъл и лъжлив субект! Този грозник е агент на ЦРУ! В герб всичките са избрани с конкурс по красота.цц води класацията.
  • 10 Бачо Киро

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "я па тоя":

    Не се прай на много умен, знаеш какво е искал да каже човекът и е точно така. Шведите ще ни съдят за нарушение на процедурата и ще платим и за едни Грипен без да ги имаме...
  • 11 Гербофоб

    15 2 Отговор
    Ако на българите им разрешат да пребият с камъни някой по избор без последствие,Цецо-лъжецо ще води убедително дори и пред тиквата!
  • 12 да да да да

    12 1 Отговор
    Този идиот цц ми е фаворит за трепане с камъни .
  • 13 Данъкоплатец

    12 1 Отговор
    Помияр! Вкарвате България във финансово робство с тия самолети!
  • 14 Я вижте

    11 1 Отговор
    Ми как няма да я намалят?? При цена 50 милиона за един ф, дали тия 2,5 милиарда не са множко???? А , Цвъки Празноглавий Крадливий?????
  • 15 явна далавера

    9 1 Отговор
    Не може да проведеш конкурс и да искаш оферти с определени условия, а след това да промениш условията така, че да отговарят на един определен (предварително) участник и да твърдиш , че всичко е редовно и прозрачно! Няма да се учудя, ако другите участници осъдят страната ни.
  • 16 стоян

    1 10 Отговор
    Така ли комунягите не разбрахте че конкурса е за техническите показатели на самолетите =кой е по добър .А за начина на плащане и цена има преговори =Нашите братя от Америка може и да ни ги подарят зависи от вас комунягите ако ги целуните където трябва
  • 17 Мишо

    6 0 Отговор
    Доцента от Вършец е голям капацитет
  • 18 К.К.

    3 1 Отговор
    Тея ф-ки ще им трябват двайсетина пилота, като направят по 150-200ч. на пилот първата година и ще ги консервират в хангарите като миговете.
    Само разликата от експлоатацията спрямо Грипен за първата година ще е един самолет, а най-вероятно ще загубят поне един.
  • 19 Факт

    9 1 Отговор
    Някой, още не са разбрали,че комунисти няма ,има само крадци - герб, БСП, дпс ,домуси,пеевски , цялата политическа сган ! 30 г. преход, грабеж! ДОКОГА ?
  • 20 МРАЗЯ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ

    5 1 Отговор
    КАКВО ИМА ДА ПРЕГОВАРЯТ, НЕ МИ Е ЯСНО ?!?! ТО Е ЯСНО ,ЧЕ ТАЗИ РОБСКО-ЛИЗАЧЕСКА СГАН ОТ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ, Е НАПЪЛНИЛА ГАЩИТЕ ОЩЕ, КОГАТО МАЙКИ ИМ Е ЗВЪННАЛ ПО ТЕЛЕФОНЧЕТО ДА ГИ ИНСТРУКТИРА ЗА ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР!!!!!!! А, СЪВСЕМ ДРУГА БИРА Е ВЪПРОСА ,ЧЕ ТЕЗИ НЯКОЛКО ХВЪРЧИЛА СА АБСОЛЮТНО БЕЗПОЛЕЗНИ И НЕНУЖНИ ЗА БЪЛГАРИЯ!!! НАШИТЕ КОЛОНИЗАТОРИ, ПРОСТО НИ ЗАЯВЯВАТ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМ ПЛАТИМЕ ЕДНИ МИЛИАРДИ ЗА БЛАГОДАРНОСТ ,ЧЕ СА ОКОПИРАЛИ НАЙ-ДОБРИТЕ БЪЛГАРСКИ ВОЕННИ БАЗИ И НЕ ПЛАЩАТ И СТОТИНКА ЗА ТОВА!!!!!.......НАПРОТИВ, НИЕ ТРЯБВА ДА ИМ ПЛАЩАМЕ МИЛИАРДИ ЗА ФИКТИВНИ И БЕЗПОЛЕЗНИ ВОЕННИ ИГРАЧКИ , КАТО "БЛАГОДАРНОСТ" ,ЧЕ СМЕ ИМ КОЛОНИЯ!!!!!
  • 21 БУК

    2 1 Отговор
    Значи цецко ще отстъпи.
    Отиде комисионната!
    Ех,медиии!
  • 22 Националист

    2 1 Отговор
    Защо България трябва да ги плаща? Да се подарят, така както България бе накарана да опрости $2млрд. Иракски дълг от западните ни феодали.
  • 23 ДОКО

    1 0 Отговор
    ЦВЪКО ИСКА ДА СЕ НАМАЛИ ПАРАТА ЗА САМОЛЕТЧЕТАТА ЗА ДА МОЖЕ ПЪК ДА СЕ УВЕЛИЧИ ПАРАТА ЗА КОМИСИОННИТЕ ЦВЪКО Е УМЕН И НЕ СЛУЧАЙНО Е ДЕСНАТА РЪКА НА ГЕНЕРАЛ БОКО..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове