Last news in Fakti

28 Януари, 2019 13:04 5 116 27

В "Св. Св. Константин и Елена" също се строи ударно

  • бетон-
  • варна-
  • море

От курорта обосновават строежите с идеята за развитие на комплекса като целогодишна морска и спа дестинация

В "Св. Св. Константин и Елена" също се строи ударно - 1

Строежи на брега на морето има и по Северното крайбрежие. Курортът „Св. Св. Константин и Елена” е превърнат в строителна площадка, показват клипове в социалните мрежи.

Един от тях е на Боян Георгиев, който често се разхожда в курорта, води и децата си. На метри от морето вижда багерите в действие.

„Беше покъртително, защото там не намерих обичайната гледка от заливи, красива природа, видях само строежи... Адски много съжалих, тъй като това е едно плажче, на което аз съм пораснал, там беше офицерски плаж, имаше басейн с минерални извори”, каза пред „Тази сутрин“ по бТВ Боян Георгиев.

Проверката на телевизията е установила, че курортът изпълнява инвестиционната си програма за подобрение на материалната база с три проекта. Целта е да бъдат построени апартаменти, студия, басейн и ресторант към съществуващия 5-звезден хотел. Търговски център ще замени досегашните преместваеми обекти за дрехи и сувенири. От курорта обосновават строежите с идеята за развитие на комплекса като целогодишна морска и спа дестинация. Строителните разрешения са издадени от община Варна.

„От МРРБ е одобрен подробният устройствен план, тъй като курортният комплекс е с национално значение и редът на закона е такъв. Намира се в зона А по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, проектът е съобразен с допустимите нормативи за застрояване в тази устройствена зона”, обяви Виктор Бузев, гл. архитект на община Варна.

Проектите са съгласувани с екологичното законодателство, уверяват и от РИОСВ – Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    4 1 Отговор
    А така!
  • 2 Meganoob BG

    20 0 Отговор
    Какви морски курорти? Нашият черноморски бряг ще стане осмото чудо на света. Ще задмине по бетон и Теодосиевите стени и Великата китайска стена.
  • 3 гарантирано от ГЕРБ

    24 0 Отговор
    Както ни съсипаха прекрасните плажове, така ще съсипят и прекрасната ни държава
  • 4 Варна

    20 15 Отговор
    ТИМ... и всичко е ясно

    Коментиран от #19

  • 5 Meganoob BG

    16 0 Отговор
    Китайската стена пазела Китай от нашествие на монголи, а великата Хотелиерска стена ще пази чужденците от грозните и бедни българи които се опитват да им развалят плажа.
  • 6 Vojda

    10 3 Отговор
    няма страшно, след някоя и друга година тия дето презастрояват, от лакомия ще се самоизядът и от курортите нищо няма да остане.
  • 7 1122

    11 0 Отговор
    Крадът преди изборите. Гербаджиите се правят на слепи и глухи. Нищо законно но при геп е така
  • 8 сепукo

    12 0 Отговор
    Нашите ,,инвеститори,, следват светлия испански пример - взимат заем от банки, строят бетонно чудовище, прибират поне 15% от банковия кредит и ипотекирания хотел става собственост на банката. Инвеститорът е доволен от печалбата си, управата на банката взима под масата комисионна, а вложителите рано или късно го духат

    Коментиран от #15

  • 9 ЛЕКАР

    8 0 Отговор
    ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ХОРА,
    НЕ ЖЕЛАЕЩИ ДА Я КАРАТ ПО ДОН КОРЛЕОНОВСКИ
    СЕ ОТДРЪПВАТ
    ОТ ОПРОСТАЧВАНЕТО......................
  • 10 БИБИTKA

    11 1 Отговор
    - да се узакони българския патент - строене на много хотели един върху друг
  • 11 oxy

    9 0 Отговор
    ...нашият туристически бизнес трябва да премине през тотален катарзис. Защото в него са се намърдали хора-печалбари, които в нормалните държави никой не би ги назначил даже за управители на обществени тоалетни. Мутрагените си мислеха, че са хванали Господ за шлифера с идеята да си вложат мръсните парички в нещо лесно и носещо бърза печалба - едни безмислени бетонни паметници на глупостта. Но природните закони са безпощадни: алчността, тарикатщината и посредственноста се наказват и рано или късно всичко си идва на мястото.
  • 12 Дроб сарма

    11 13 Отговор
    Тимаджийска - Тиквова работа.
    Резултат от гнусната сделка м/у Боко и ТИМ.
    Всичко е законно, ще се промени конституцията ама ще стане на тяхната.
  • 13 Нормален Варненски Тимаджията

    7 14 Отговор
    Сакън, сакън - това е курорта на тим
    Каквото кажем това ще става!
    Ще акаме, където искаме
  • 14 Аврам

    5 0 Отговор
    В продължение на няколко години туристите по черноморието бавно ще се увеличават.След това ще настъпи внезапен пълен срив и безлюдни курорти.Първите признаци за това вече започват да се проявяват.
  • 15 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    6 13 Отговор

    До коментар #8 от "сепукo":

    Нее схемата по морето е друга има дране със годишна такса потдръжка и така приходите от бетона стават вечни един път са зели парите на балъците да го купят и после плащането към тим продължава вечно а плащат на старците да стоят в бутката 300 лв да пази бетона и схемата е куче влачи рейс
  • 16 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    5 2 Отговор
    Сега и зимата няма да може да се разходи по морето човек престъпната шаика иска да лапа пари деноноштно има нема слънци или сезон важното е милиардите да идват по сметките
  • 17 Чурулик чурулик

    6 0 Отговор
    Лески умре за да може шепа измамници да станат милиардери а народа пак роби
  • 18 Факт

    7 5 Отговор
    Св Константин и Елена беше занемарен.От 2 г. започва да прилича на курорт.Радвам се,че ще разкарат павилионите ,бяха много остаряли и неугледни. Не беше в унисон с парка и на манастирският комплекс. Плажовете се подобряват .
  • 19 Кирил

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Варна":

    И какво стана ясно? Че като голям инвеститор са съгласували всичко със закона и строят според правилата!
  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни!!! ОСТАВКА!!! /reshetnikov/
  • 21 SDECHEV

    1 0 Отговор
    И НА НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ КАЗИНОТО "НАЦИОНАЛНА ЛОТАРИЯ" ИМ Е ЗАКОННО И ТЕ СИ ДЖИТКАТ ЛИ ДЖИТКАТ. НО НИТО НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ Е НАЦИОНАЛНА НИТО ЛОТАРИЯТА ИМ Е НАЦИОНАЛНА . И ДВЕТЕ СИ ИМАТ СОБСТВЕНИЦИ ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА. ГОЛЕМИ СТОЖЕРИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ СА.
  • 22 abv

    0 0 Отговор
    Държавата остави мафията умишлено за д съсипе и това , което все още не е застроено.
    Представете си само каква подкрепа имат тези "предприемачи" и откъде имат смелостта и наглостта да строят незаконно.
    Защо всичко в тази държава се прави без никакви скрупули и къде са контролиращите органи, разни РДНСК и общинските служби.
    В нашата община например първо се построява масивна къща на 3 етажа и после се узаконява. Това е действителността.
    Единия инвеститор на "Градина" се отказа от обекта един ден преди проверката. Всичко е мафия.
  • 23 средно статистически човек

    2 0 Отговор
    В последната седмица тече някаква невиждана истерия-ограбиха природата,спасете я.Медиите и най-вече БТВ правят организирана кампания от сорта на кмета и общините на прокурор,тук се извършва престъпление и т.н.Добре,де,ама ако има общ устройствен план,както твърдят,че има за св.Констатин и Елена и както твърдят от община Созопол,че това е урбанизирана зона-къде е тогава престъплението?Софийска община също е приела общ устройствен план,по който БТВ е построила своята сграда.Дайте да я бутнем дружно,защото скрива гледката към Витоша и ще стане чудесен парк.Да не се окаже,че си има разписани закони,които дори и да не харесват на някой все пак отчитат баланса на интересите.Някой да е ходил на плажа в Алепу?Калта от свлачището е по целия плаж,апътя вече е в морето.В скоро време и къщите отгоре ще тръгнат към морето.Няма живо пиле,защото реално няма и плаж под свлачището.Това ли е природата.Има някоя и друга палатка в дюните на Шофьорския плаж,за които всички ревът.Познайте къде е тоалетната.Има една приказка за казана в,дето само на българския нямало дявол да натиска грешниците,все някой щял да дръпне този,който се опитва да излезе.
  • 24 vasik atanasova

    1 0 Отговор
    ТИМ
  • 25 Бате СЕР ГЕЙ

    0 0 Отговор
    А ОТ КЪДЕ ТОЛКОВА ПАРА СЕ ИЗВАДИ И СЕ ХВЪРЛИ ТАМ БЕ ,КОЙ ГИ КОНТРОЛИРА ТИЯ НЕЩА. ЧИИ СА ТИЯ ХОТЕЛИ .
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Принтер

    0 0 Отговор
    ТИМ ще ги има и след Второто Пришествие .... Тези са по-силни&умни&богато от ...... Цар КРЕЗ ....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове