29 Януари, 2019 11:08 1 688 9

Андрей Райчев не вижда президента в нов политически проект

  • румен радев

Румен Радев влезе в синхрон с БСП

Андрей Райчев не вижда президента в нов политически проект - 1

"Радев влезе в синхрон с БСП." Това заяви политологът Румяна Коларова пред bTV по повод отчета на президента за двете години от началото му на мандата.

По думите ѝ обаче със заявката си за нов политически проект държавния глава е влязъл в противоречие с левицата. Според нея, за да създаде такъв проект му трябва позитивна програма.

Андрей Райчев пък е категоричен, че не вижда президента в нов политически проект.

Коларова обясни, че президентът поддържа традицията, която Плевнелиев е създал, ежегодно да се отчита пред народа.

Тя подчерта, че общото впечатление от отчета е, че това не е била от силните публични изяви на Румен Радев, тъй според нея той е бил доминиран от вицепрезидента.

Според нея най-големият плюс на тяхното изявление е, че Илияна Йотова няколко пъти е изтъкнала, че са екип и работят в координация.

"Не сме имали президентска двойка, която до такава степен да декларира, че е в синхрон и има силно партньорство", отбеляза политологът.

По отношение на предстоящите евроизбори Андрей Райчев заяви, че според него този път се наблюдава абсолютна убеденост на двете партии, че ще спечелят.

"Червените искат разширяване на предмета на изборите властта, а ГЕРБ предпочитат да казват, че това са обикновени европейски избори", поясни Райчев.

Според Коларова темата за Елена Йончева ще доминира в предизборната кампания на БСП, а ГЕРБ ще се фокусират върху европейските теми.

Райчев е категоричен, че се опитват да се приложат всички щампи на сатанизирането за Йончева, но няма да я уплашат, тъй като тя сама е решила да свали имунитета си и да бъде съдена. Затова по думите му било абсурдно да искат 20 000 лв. парична гаранция.

За изборът на изтребители политологът отбеляза, че според него хората не искат да се купуват никакви самолети.

"Нашата политика страда от това, че се говори много общо за нещата" подчерта Райчев.

Припомняме, че в понеделник президентът Радев, в речта си по отчета за втората година от своя президентски мандат, отправи остри критики заради решението за започване на преговори със САЩ по офертата за закупуване на Ф-16 за българските ВВС.

Правителството поиска от Народното събрание мандат за преговори с правителството на САЩ за сключване на договор за придобиване на нов тип боен самолет.

На 16 януари депутатите дадоха мандат на кабинета да преговаря със САЩ за закупуване на изтребител.

Срещу избора на комисията и начина на провеждане на процедурата се обявява не веднъж държавният глава Румен Радев, който я определи като "триумф на лобизма и финал на автокрацията за 2018 г."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    15 4 Отговор
    Може да наврете анализите си в аналите си ... Президентът говори ясно и точно на хората и не е нужно да го превеждате, за да ги манипулирате.
  • 2 Иванчо

    3 9 Отговор
    Той тоя президент едно свързано изречение не може да сглоби в текст, ако болшевишките отпадъци не му ги сложат в устата, ама поне нека лае по гробарите.
  • 3 случаен

    5 10 Отговор
    Въпросният човек, наричан президент, е крайно не на мястото си. Нещото, което изпъква на преден план е една тъпотия, заучени, написани фрази и подчертана зависимост от една партия, която непрекъснато се удря в гърдите, иска си привилегиите обратно, не подлежи на никакви критики, яростно обвинява, тресе се от злоба и ненавист и човек се чуди какво би станало, ако това образувание узурпира властта и започне брожение. Защото въпреки прогнозите, че победата ще бъде нейна на всички възможни избори, тя едва ли ще е толкова убедителна. И какво би станало с гласоподавателите, които не са съгласни с методите им на действие? Ще бъдат издирвани и убивани по улиците или какво? Има подобно събитие в историята ни. Като президент, този човек не е никакъв обединител, той разединява нацията в услуга на гореописаната партия.

    Коментиран от #4

  • 4 Иванчо

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "случаен":

    Много добре написано. В допълнение - този илитерат обслужва предимно руските интереси за сметка на българските. Той така е научен, както и всички в БСП.
  • 5 идва

    7 3 Отговор
    Андрей Райчев манипулира обществото, Празидента се изказва достатъчно ясно
  • 6 БъХъ

    8 0 Отговор
    Мнението на Коларова няма никаква тежест, тъй като тя е от четата на Плевнелиев. Сладка е работата на дежурните „анализатори”, дето всеки ден ходят по телевизиите.
  • 7 гост

    8 2 Отговор
    Този боклук да не се опитва да манипулира думите на Президента, а да изчезва от погледа на хората....
    Платен клакьор.....
  • 8 ГОСТ

    7 4 Отговор
    Според мен президентът не даде никакъв отчет за свършената от него и вицето работа, защото няма такава. Единственото което му се отдава на този пост е да казва другите, от които зависят нещата, какво не са свършили и как са го направили не така както той ЕВЕНТУАЛНО би направил.
  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Илияна Йотова предупреди Радев: „Сега ще се обърна и към г-н Радев. Няма как да не почувствате, г-н Радев, как трепти във въздуха в тази зала едно огромно доверие, очаквано към Вас. Още днес в тази зала Вие трябва да почувствате и да знаете цената на всеки един глас, който е застанал зад Вас, на всяка една личност. Защото пред себе си имате най-старата партия в България и не само в България, а почти в цяла Европа.Защото тук има достойни хора, които особено през последните години са мачкани, обиждани, гонени само заради това, че са верни на Българската социалистическа партия. И НАЙ-МАЛКОТО ДВИЖЕНИЕ ОТ ВАША СТРАНА СРЕЩУ ТАЗИ ПАРТИЯ НЯМА ДА ВИ БЪДЕ ПРОСТЕНО.”
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове