Last news in Fakti

31 Януари, 2019 14:24 3 163 21

БСП извади скрит коз за "Ало, Банов съм": Аферата била не за 700 000, а за 1 758 857 лв.

  • боил банов-
  • ларго-
  • корупция

Димитър Данчев попита - ако е вярно твърдението на министъра на културата, че е бил изнудван четири години със записи, защо не е подал сигнал затова?

БСП извади скрит коз за "Ало, Банов съм": Аферата била не за 700 000, а за 1 758 857 лв. - 1

Има издадени пет акта номер 10, които са за временно спиране на строителните работи. Сумарно в 3 от тези акта номер 10 срока, за който е спряно изпълнението на поръчката е точно 33 дни. Странно е съвпадението, нали?

Управляващите се опитват да замажат случая с министър Боил Банов, като изтъкват други суми, които съвпадат със сумата от изнесения от нас случай. Ние говорим за различни неща и това се потвърждава не само от записа, но и от документите, които анализирахме". Това каза пред „Нова телевизия“ народният представител от ПГ на "БСП за България" Димитър Данчев по повод изнесените от депутатите от левицата данни, че Банов е ощетил държавата със 700 000 лв., съобщиха от пресцентъра на НС на БСП. "В записите, изнесени от Елена Йончева, става дума за спестени пари на фирма, с които е била ощетена държавата, а не за тези 753 796 лв., за които е заведено дело и които са по доклад на АДФИ", посочи Данчев.

Той каза, че има издадени пет акта №10, които са за временно спиране на строителните работи за обекта, но то не се брои за закъснение. "Сумарно в три от тези 10 акта, срокът с който е била спряна поръчката е 33 дни. Освен неустойката, съгласно договора за изпълнение, при незавършване на работата по поръчката в срок, следва да се усвои и гаранцията по изпълнение, която е в размер на 314 081 лв.

Това не е направено. Ако бяха потърсени всички неустойки към изпълнителя, искът щеше да е веднъж за 753 000 лв., втори път за 690 000 лв. и трети път за 314 000 лв. Или общо за 1 758 857 лв., по мои изчисления", категоричен бе народният представител. По думите му е имало 5 акта №10, като три от тях са фалшиви.

Димитър Данчев попита - ако е вярно твърдението на министъра на културата, че е бил изнудван четири години със записи, защо не е подал сигнал затова? Той добави, че от записите става ясно, че тогава Банов се е опитвал да защитава интересите на фирмата, а не на държавата. "Как да го тълкуваме това, освен като корупция?", попита още депутатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатаната

    6 14 Отговор
    Мите, като тръгваш от вас за бензиностанцията хайде да не караме в насрещното по " Момина клисура " покрай детска площадка, става ли.

    Коментиран от #7

  • 2 Пешо

    42 4 Отговор
    Банов, че е крадец, крадец е, ама Цацаратурата ще прикрие всичко. Вчера прокурори се разходиха до кабинета на Банов за да вземат папките, а излязоха с празни ръце и нелепото обяснение, че не можели да носят 66 папки. Цирковете продължават!

    Коментиран от #9

  • 3 Васил

    39 3 Отговор
    Герб разиграват сериала Ало-Ало много успешно
  • 4 Мечо Пух

    40 4 Отговор
    Замириса на крупна далавера!
  • 5 Оставка

    35 5 Отговор
    Айде бе,ОСТАВКА БЕЕЕ . ГЕРБ СА ОТКРАДНАЛИ, МИНИМУМ 50% ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИ ! ОТ ЕС , ЗАЩО СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ?
  • 6 Хем с дявола хем с Бога

    10 36 Отговор
    БСП САМО КОМПРОМАТИ ВАДЯТ И ТО С ПОДСЛУШВАНИЯ, НАЛИ ЗНАЕТЕ ЧЕ ХОРА КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ ТАКИВА РАБОТИ НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ НЕЩО ПОЛЕЗНО
  • 7 Лоамба

    6 27 Отговор

    До коментар #1 от "Сатаната":

    Това е БСП депутат - Заченат е с връзки, отгледан е с връзки и е свикнал да получава всичко по втория начин, все едно е дипломат с инмунитет
  • 8 другари от БСП

    6 18 Отговор
    Стига приказки ,бе ! Публикувайте документите (ако ги има) ,пък ние ще преценим кой-крив и кой-прав ! Ама ,ако ги нямате - тежко ви !
  • 9 тук не се цели правосъдие

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    защото такова-няма!тук се цели да се хвърли мъничка светлинка върху процесите с които гейберастите ограбват не страната,а негейберасткото население!!!
    И отделно- ОЛАФ,които на прага на нов ЕП със сигурност ще търсят оправдание за съществуването си!!!
  • 10 Р. Овч.

    8 9 Отговор
    Не разбрахте ли, че ние ще бъдем богати, а вие бедни?!?!?
  • 11 Тото

    4 16 Отговор
    Този не знае колко уши има на главата си ама ще коментира Банов. Така са му казали в детската градина на БСП.
  • 12 Zoja

    1 12 Отговор
    Кажи момченце колко плати баща ти, за да станеш депутат? Както ти си станал депутат така и Банов е врътнал далаверката. Всичките сте маймуни от един цирк и с еднакви номера. Всички знаем, че става въпрос за пари и власт.
  • 13 Гербаджия до края

    4 23 Отговор
    Както и да погледнеш Генерал Борисов е прав. БСП е чума, която пие кръвта на народа. Вижте го този палячо - депутат, още не може да се обуе, а почва да плюва. Още е хлапе, а вече е без морал и си е продал душата. Мачкай ги Борисов, ние сме с теб и винаги ще бъдеме с теб!! Слава на ГЕРБ!

    Коментиран от #17

  • 14 Герб е мафия

    16 1 Отговор
    Герб е мафия, ОПГ, точка по въпроса
  • 15 onq s baqtiq

    0 0 Отговор
    ОП! - пребозалия:)
  • 16 Viktor

    1 8 Отговор
    "Ало Данчев, ти ли си скрития коз на БСП?". Поздравявам г-жа Нинова, има брилянтно чувство за хумор. Настъпиха времена крехки жени и невръстни деца да бранят партията дълголетница.
  • 17 как една майка

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гербаджия до края":

    може да е мафия???Навремето БКП се раздели на 1 по централна и няколко по периферни формации,но те не обхванаха изцяло 1000 000 членове на БКП!!!БСП през 90-те работеше в полза на ограничен кръг "патрициански"БКП семейства.Останалите- плебесът на БКП само им гласуваше и чакаше. Е,някой им направи проет и ето- основната членска маса на БКП се вля в ГРОБ!
    Лошото е че докато при патрициите имаше наистина образовани,то при плебеите бяха основно гл..абе с по ниска интелигентност!!!вече 10 години наблюдаваме какво могат плебеите!!
  • 18 САМОЗАБРАВИЛ СЕ ПРОСТ ГРОБАДЖИЯ

    3 2 Отговор
    НАПИСАЛ ТОЧНО 33 ДНИ. АМИ КЪТ ЛЪЖЕШ ЛЪЖИ ЛАРЖ . ПИШИ 39 ДНИ ПИШИ 41 ДНИ АМА ТО САМО КОЛИБАРИ В ТАА ПАРТИЯ КО ДРУГО ДА СА ОЧАКВА.
  • 19 незнайко

    0 6 Отговор
    Това момче депутатче ли е ? На такива навремето им викаха МАМИНИ СИНЧЕТА ! Сега явно е същото !!! Когато всички викат УРА и той това прави !!! Такива индивиди не са за ръководене на народ с нашето минало !!!
  • 20 истината

    1 0 Отговор
    Абе Данчев, ти кога стана Кюмурджия кога от задника ти излезнаха сажди. Избърши си жълтото край устата преди да се правиш на отворен комуняга. аз съм комуняга истински,от преди 89 година - тогава когато ти9 снапикаваше в гащите си и смучеше пръста си. Срам ме е от вас, срам ме е че нямаште грам мизък и достойнство и занимавате обикновения човек с простотии и лъжи за да скриете мрусотиите направени и от тая змия Йончева и от Курнелата и от Антон Путев и от всички там в змийското ви гнездо.
  • 21 Стратега от Банкя

    0 0 Отговор
    Боко бил застанал зад бушона Банов. Ами къде да застане-пред него ли?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове