17 Февруари, 2019 12:51 6 550 44

Бойко Борисов в Мюнхен: Ще настояваме за завод за ремонт на Ф-16

  • ф-16-
  • f-16-
  • завод-
  • мюнхен-
  • сигурност

България стои много добре и виждате, че всички ни хвалят

Бойко Борисов в Мюнхен: Ще настояваме за завод за ремонт на Ф-16 - 1

„Светът е страшно несигурен. Виждате надпревара в ядреното оръжие, надпревара в ракетните системи, надпревара във въоръжението, счупени дипломатически отношения“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Мюнхен, съобщи правителствената пресслужба.

Българският премиер участва в Мюнхенската конференция по сигурността заедно с близо 600 политици, представители на бизнеса и академичната общност.

Борисов посочи, че е разтревожен от това, което слуша за Черно море. „Усещам, че регионът ни вследствие на конфликтите Русия-Украйна, никак няма да бъде спокоен“, добави премиерът. И апелира всички български политици по всички линии да се мобилизират и да се брани мирът.

В отговор на журналистически въпроси за купуването на изтребители Ф-16 премиерът Борисов посочи, че по отношение на допълнителната помощ, когато започнат преговорите българската държава, ще настоява за завод за ремонт на самолетите. Така страната ни ще се развива, колкото може повече в тази промишленост.

„България стои много добре и виждате, че всички ни хвалят. Ако се стегнем и във вътрешен план - малко по-скромно, защото никой не е забравил само преди колко години беше кабинетът на БСП с премиера Орешарски и какво се случи с банковата система и всичко“, коментира още Бойко Борисов пред журналисти в Мюнхен.

Министър-председателят припомни, че президентът Румен Радев е спечелил избори при същия Избирателен кодекс и то при управлението на ГЕРБ. „Значи - ако можеш да печелиш, си спечелваш. Както и аз при тяхното управление“, подчерта премиерът Борисов.

За разследванията по случая Скрипал премиерът заяви, че той е поканил и информирал посланиците за работата и резултатите на българските служби, а не обратното. „Българските служби, българският главен прокурор, в същия ден, когато получих аз сигналите, отидоха и в британско посолство, информираха по надлежния начин всички партньорски служби“, каза още премиерът Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    55 18 Отговор
    Къ завод бе? Кви ф16? То дорде го направит и докато ти произведат бракмите от 70 години хората с ЛЕТЯЩИ ЧИНИИ ще литнат.

    Коментиран от #29

  • 2 В Левски

    22 61 Отговор
    Браво на бат Бойко сега да уредим нещата и с ракети Пейтриът и комунягите ще спрът с мераците за окупация

    Коментиран от #6, #9, #15

  • 3 Генералът

    56 12 Отговор
    Абе кой си ти бе Боцкооо. Не може да се репчиш на господарите си. Нали ще скръцнат зъби, а ти ще се чудиш каде ти беше дупката. Айде си яж суджука някаде другаде. Тук и без това вече попиля всичко

    Коментиран от #39

  • 4 Моамар

    53 18 Отговор
    Ние не искаме американските л..на, това е терористична държава, идва нов световен ред в който Евразия /Китай, Иран, Русия и Турция/ ще доминира, натам трябва да се ориентираме, само ГЛУПАК не би го разбрал
  • 5 Ххх

    52 6 Отговор
    България стана полянка с овце пред евтаназия. Всеки тъпак може да управлява това оскотяло неграмотно стадо. Защо не Тиква и Пъпеш?

    Коментиран от #16

  • 6 а от кога

    31 10 Отговор

    До коментар #2 от "В Левски":

    ердо е комуняга ?? зяащото единствено турците биха окупирали България...или не знаеш за неоосманската им концепция?? нали за това работят и турските партии дпс и ко !!спешно нато и съюзниците ни турция и америка ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗРИТАНИ от европа и да имаме собствена европейска армия !! а каква независима авиация ще имаме когато купим американските ф 16-нали виждаме как американците налагат със сила визданията си кой с кого да търгува ,от кого газ да купува...а всичко свързано с поддръжката на ф 16 ще минава през америка и ако не слушаме оставаме БЕЗ АВИАЦИЯ !!! закупуването на ф 16 е национално предателство и поставя България в зависимост от америка...нашата национална сигурност !!
  • 7 Borislav Popov

    38 10 Отговор
    Какъв завод за 8 самолета ? То да не са 800 както както беше преди 1989 година ! Или някое сервизче за баланс на гумите на тия 8 самолета ?!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Обикновен Бг

    21 9 Отговор

    До коментар #2 от "В Левски":

    ИСфинете това да не са тия ракети Пейтриът дето имат 0, 09% полезна успеваемост, т.е. да свалят нещо. За сведение на теб тролче системата Бук 2 от 1962 има 46% полезна усоеваемост. То затова НИКОЙ НЕ КУПУВА ПЕЙТРИЪТ, ТА СЕ НАЛОЖИ САЩ ДА ГИ ПОДАРЯВАТ КАТО ВОЕННА ПОМОЩ. А, И ДРУГО ЕДНА СИСТЕМА ПЕЙТРИЪТ СЕ РАЗГРЪЩА ЗА 30 МИНУТИ И СТРЕЛЯ САААМО НА 120 ГРАДУСОВ ДИАПАЗОН. А БУК 2 , ОТ 1962 СЕ РАЗГРЪЩА ЗА 4 МИНУТИ И СТРЕЛЯ НА 360 ГРАДУСОВ ДИАПАЗОН. АКО ИСКАШ ДА ТИ КАЖА И ДАННИТЕ ЗА С-400 , ТЯ Е ОЩЕ ПО ДОБРА. За да свалиш нещо с Пейтриът трябва да знаеш 30 минути преди това, също тъка от къде точно ще дойде, т.е. точният ъгул на атака, и за да оцели 1 мишена трябва да се изстрелят между 12-13 ракети, за да имаш някакъв шанс за попадение, но и то не е сигурно, а това са 6 установки Пейтриът. А за да унищожи една цел на Бук 2, от 1962 са нужни 2 ракети и е абсолютно сигурно в попадението. А от С-400 е нужно 1 ракета и попадениетиюо е 300% сигурно. И най-важното, даже евреите си купиха С-400, ама за това нищо не казваш.

    Коментиран от #18

  • 10 Batushka

    5 19 Отговор
    Мачкайййййй простото племе Тикво!

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иванов

    6 23 Отговор
    Бойко е прав, за първи път. Някак си ще е много неудобно като ни нападнат съюзниците от Туршия и ни строшат самолетите, да прекратяваме войната, докато ги отремонтират в Бурса. Иначе хамерското придложение си е чиста подигравка, но евала- Баце тази път се е усетил.

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ввв

    34 3 Отговор
    Какво ще настояваш бе пъпеш,чеп за зеле не става от теб,подметка долна
  • 15 Ей..не цапай името на тоя свят човек..!

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "В Левски":

    Неграмотник....такъв....дай си поне малко усилие да прочетеш всеки един пост след твоя..! Сигурен съм че ще научиш нещо полезно,а тия бръмбари в главата си ги изгони...!
  • 16 Иванов

    2 14 Отговор

    До коментар #5 от "Ххх":

    Виж какво му писах на братушката и го поеми на квадрат!!!

    Коментиран от #19

  • 17 и какво

    17 2 Отговор

    До коментар #12 от "Иванов":

    му е правото на боко ??? ако имаме грипен няма да трябва да се притесняваме от мноението на американците...сега колко му е да кажат да не пускаме тръбата през България на турски поток иначе няма да имаме самолети или , че няма да ни доставят допълнения на боеприпасите или резервни части ??а кой знае след време могат да ни натиснат да продължим договорите на американските електроцентрали при същите неизгодни условия и т.н. купувайки ф 16 сами се подлагаме на шантаж от американците. виждаме , че за тях договорите не важат...по договор трябва да доставят на турците ф35 НООО обвръзват това с С 400 което го няма в договора !!
  • 18 Петър

    16 5 Отговор

    До коментар #9 от "Обикновен Бг":

    Аз винаги съм казвал че ако човек борави и пише с тех.данни за една система ще е по-точен вместо да се драскат празни приказки,глупости основно и обиди. Та и сега си спомням спора ми с един „разбирач” който твърдеше че Patriot и THAAD били по-добри системи от С-400 представи си. :) Разбира се без никаква конкретика,щото ако ползваше някаква,лесно се доказва че лъже човек. Те за това и повечето болни мозъчета пишат с заучени црази и думички щото е по-лесно. А влезе ли се в конкретика и се крият :)

    Коментиран от #22

  • 19 Ххх

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Иванов":

    Толкова ти е интелекта..... За това точно говоря. Зоология.... Явно си от Столипиново - центъра на цивилизацията

    Коментиран от #31

  • 20 бял

    10 0 Отговор
    Палячо
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Обикновен Бг

    7 3 Отговор

    До коментар #18 от "Петър":

    Гледай това клипче https://m.youtube.com/watch?v=Dv7znERq2ME, а там пилота, просто се бъзика. Я си представи този пилот с този изстребител Су-30 срещу тъй прехвален Ф-16? Какво ли ще стане :-))))

    Коментиран от #23

  • 23 Све

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Обикновен Бг":

    https://m.youtube.com/watch?v=0_Cgxy7N-V0 УНИКАЛЕН КЛИП . С парите за 8 ф16 = 50… ..

    Коментиран от #32

  • 24 Ганьо style

    11 2 Отговор
    След днешното клане в Кюстендил, ще му се обадят специално да го конгретюлейшнът, колко добре стои България.
  • 25 Гагарин

    11 19 Отговор
    Руски таралясник няма победа над Американски самолет Всичко друго е художествена измислица

    Коментиран от #30, #34

  • 26 Васил

    10 2 Отговор
    Тоя па селянин кой ще ти обърне внимания по света за човек не те смятат
  • 27 Хрис

    10 2 Отговор
    Прочетете по-внимателно второто изречение от изявлението му и ще разберете, че Боко не мисли какво казва. Говори за три надпрвари, като в третата по смисъл се садържат първите две. Пак там за състоянието на дипломатическите отношения употребява дмата "счупени", можеш да счупиш кибритена клечка или нечия- кратуна, но не й отношения.
    Освен това щял да иска построяването на завад за ремонта на закупените от САЩ самолети, кой е този луд които ще стори това за някакви си 8 самолета F-16 .
  • 28 Бахур

    13 1 Отговор
    Поредната мозъчна пръдня на Боката. Да се смеем ли, да ревем ли не знам!
  • 29 Еретика

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    А бе Бойко който хвали.Защо щатите не плащат за базите които имат в България както плащат в Турция,Гърция и къде ли не.Стига Бойко просто се скрий някъде.Нямаш място вече в България.Направи си услуга.Гледай си внуците и не се лакомиповече.

    Коментиран от #40

  • 30 Еретика

    5 5 Отговор

    До коментар #25 от "Гагарин":

    Просто не е вярно.Защо щатите крадат руски технологии.
  • 31 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ххх":

    Ако ти е малко на квадрат, на куб!!!
  • 32 Обикновен Бг

    5 6 Отговор

    До коментар #23 от "Све":

    Страшен клип наистина. Сякаш природните закони не действат върху тях, МАЙСТОРИ. Това ако не бъркам са ВИТЯЗИТЕ, а изстребителите са " остарелите" Миг-29. Ама то те индийците не "разбират" ЗАТОВА КУПИХА ТОЛКОВА МИГОВЕ И СИ СМЕНИХА АБСОЛЮТНО ЦЯЛОТО ВЪОРЪЖЕНИЕ С РУСКО.
  • 33 Еретика

    4 7 Отговор

    До коментар #21 от "Маршал Бибиткин":

    А бе Би битки я си кажи от коя комунистическа кочина си излязъл. Само наследници на агенти на ДС плюят на ляво и дясно надявайки се да им подхвърлят някоя троха.
  • 34 Хрис

    5 6 Отговор

    До коментар #25 от "Гагарин":

    Пръцко, от гледнето на мнго амерчки екшъни пипито ти е закърняло и работи, като полупроводник. Та да си дойдем на думата имали или няма свалени американски самолети и от кого. Пропускайки бройката на свалените америкаски самолети от руски ( предимно) и северокорейски летци в Корейската война, с голямо прескърбие ще ти съобща, че загубите в самолети с различно предназначение на САЩ във Виетнам възлизат на над 3 500 (три хиляди и петстотин). Кой ли ги е свалил тези самолети а??? В едно съм сигурен, че не са виетнамци със стрели, въпреги че има такъв парадокс за свален вертолет. Пръцко, вземи и прочети все пак нещо в противен случай увисваш и господарите ти ще спрат мангизите.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Комшията

    7 3 Отговор
    Още не се е качил на магарето и заклатил наш Боко краченца. Какви 5 лева какви Ф-16. Те докато ги произведат,вече ще са годни само за скрап. Скрап за милиарди която ще долети и право в сервиза за разфасоване за жълти стотинки.
  • 37 гагарин

    7 6 Отговор
    за какъв Виетнам ми се плюнчиш Можеха да ги свършат за един ден с атомна бомба но си правиха експерименти на нови оръжия лайнояде Сега стисни бузките че ти е вътре дълбоко дълбоко и така ще си отидеш до края
  • 38 Три пъти го криете но...

    5 0 Отговор
    Пак го пиша!
    ТЪП царува, УМ РОБУВА , УМ патки пасе!
  • 39 Реалист

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Генералът":

    А ти си генерал само на едно стадо оФце. Аре чуш по баира и да ти видим гърба.
  • 40 Гошко

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Еретика":

    В пандиза му е мястото на тиквата
  • 41 НАДА

    1 0 Отговор
    "Виж Турските фермери печелят яко от „Венецуелската афера”
    Износът на Турция за Венецуела през януари 2019 г. се е увеличил с 411% в сравнение със същия период на 2018 г. Ако тази тенденция се запази турския износ за Венецуела ще достигне до 200 милиона

    долара…"

    НИЕ ХЕМ НЕ ПЕЧЕЛИМ ХЕМ ХАРЧИМ АВАНСОВО С ТРИ ГОДИНИ НАПРЕД...
  • 42 7777

    1 0 Отговор
    Нека да иска иска завод за Ф-16 няма лошо, колкото по-вече толкова по-добре.
    Ако го направи наистина ще го призная, ако не, значи е било предизборна изцепка.
  • 43 Буда пада немедлено

    0 0 Отговор
    Абе калтак , завода трябва да го направят в Дуисбург , там се изнесоха българските специалисти. За какъв завод бълнуваш, това са ОРЪЖИЯ , идиот глупав. Ще правиш тиранти на парашутите , продажни политици.
  • 44 Черно море

    0 0 Отговор
    Да бяхме правили ябълки, сега като ги изгонят от Китайция , ще се преместят тука. Ама на тоя ахмак не може да се вярва. "Ние сме в НАТО и с Русия ! "
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове