22 Февруари, 2019 11:49 1 834 35

Радев в Берн: В нашия парламент приемат закони в 3 през нощта, ей така - набързо

  • румен радев-
  • берн-
  • швейцария-
  • изборен кодекс

Благодаря ви, че не забравяте корените си, както и за запазената връзка с родината, обърна се президентът към наши сънародници в Швейцария

Радев в Берн: В нашия парламент приемат закони в 3 през нощта, ей така - набързо - 1
Снимки: Прессекретариат на президентството

Убеден съм, че рано или късно България ще се превърне в място, където нашите млади поколения да искат да учат, работят и да живеят. В днешния глобален свят, за да успеем да създадем висок стандарт и условия на живот за следващите поколения са нужни общи усилия. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща в Берн с представители на българската общност в Швейцария, цитиран от президентската пресслужба.

Президентът открои изграждането на ефективни институции, прозрачната и справедлива обществена и бизнес среда, както и сплотеното и солидарно общество, като необходими условия за реалното приобщаване на България към успелите държави.

По думите на Радев много българи в Швейцария работят в различни международни организации, в банковия сектор, медицината, компютърните технологии, културата, изкуството и науката и тяхната помощ е от съществено значение за развитието на българо-швейцарските отношения.

„С вашия ценен опит за развитието на технологиите, науката и изкуството можете да бъдете изключително полезни. Знайте, че разчитаме на вас“, подчерта Румен Радев.

“Благодаря ви, че не забравяте корените си, както и за запазената връзка с родината, съхраненото национално самосъзнание и чувство за общност. намерили израз в откриването на български училища в редица швейцарски градове“ заяви още президентът и открои ролята на българските църковни общини „Св. Георги Победоносец“, „Рождество Христово“ и други граждански сдружения, съхраняващи фолклорните ни традиции.

По време на срещата представителите на българската общност в Берн поставиха редица въпроси за възможността страната ни да насърчава развитието на информационните технологии, за съхраняването на връзките с българските общности зад граница и улесняване на изучаването на български език в чужбина.

В отговор на въпрос дали ще наложи вето на поправките в Изборния кодекс, президентът подчерта, че е възложил на своя екип да проучи внимателно предложените изменения.

„Това е изключително важен закон, от него зависят устоите на нашата демокрация. В тукашния парламент приемат ли закони в 3 часа през нощта, ей така набързо? В нашия ги приемат. Не искам за една нощ да кажа ето този закон мина и да налагам вето, работи се сериозно. Дал съм указания на моя екип и като се върна ще има решение по въпроса, но бъдете сигурни, че ще бъде в интерес на обществото, заяви държавният глава.

Радев в Берн: В нашия парламент приемат закони в 3 през нощта, ей така - набързо

"Когато отслабне по различни причини възможността на гражданите да оказват контрол върху политическия елит, той постепенно започва да обслужва своите интереси, а не интересите на обществото. Затова не трябва да отстъпваме от силата на представителната демокрация. Тук при вас е дори пряка демокрация, това е още по-силна форма на контрол и на участие на гражданите във вземането на решения и в управленските процеси“, заяви още Румен Радев. Държавният глава добави, че един от големите проблеми на България е именно откъсването на политическия елит от обществото. „Хората трудно влияят на политическите процеси, на механизмите на вземане на решения. Не трябва да има отстъпление, изборният процес е много важен", подчерта президентът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    28 7 Отговор
    Да кога титаник бъде изваден и започне редовни курсове тогава и емигрантите ше се завърнат хахахах
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Русенец

    45 24 Отговор
    Време е да се опомним като народ и агонията ГРОБ да бъде приключена в България.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 112 лудницата

    30 33 Отговор
    Таварищ Решетников Ела и си прибери Недоразумението Излага и нас и вас
  • 7 ВЪЗРАСТЕН

    32 33 Отговор
    НЯМА ТАКОВА НИСКО ИНТЕЛИГЕНТНО СЪЩЕСТВО, КАТО ТОЯ ПРЕЗИДЕНТ, САМ СИ СРИНА РЕЙТИНГА С ТИЯ ГРИПЕНИ , С ХАРМАНЛИЙСКОТО КРЪГОВО И ИМА НАГЛОСТТА ДА ХОДИ И ПЛЮЕ ДЪРЖАВАТА СИ!

    Коментиран от #8, #23, #35

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 хахахаха

    19 16 Отговор

    До коментар #5 от "ПЧЕЛА МИСКИНКА":

    Абе нещо не помня герберските тъпири да сте изкарали пълен мандат
  • 12 onq s konq

    15 21 Отговор
    Тоа па кога стана призиден ?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Нострадамус

    27 23 Отговор
    Браво Радев, Браво г н Президент ! Гордея се с Личности като Вас. Те ми дават увереност, че България ще я има, че няма да позволим на шайка престъпници, крадци и малограмотни индивиди да унищожат Държавата ни, която има ТРИНАДЕСЕТ вековна История и е една от Първите Държави в Европа!

    Коментиран от #15

  • 15 ROKI

    15 9 Отговор

    До коментар #14 от "Нострадамус":

    Ааа и ти ли изпуши бе човек?
  • 16 ДА ПИТАМ НЕЩО

    20 18 Отговор
    Много (НЕ)Уважаемия ни президент гусин Радев пак омота конците ей Румене,стига се излага бе човек испокой топката малко
  • 17 Димитър Общи

    23 20 Отговор
    Другаря Радев вече започва да се аландисва. Трябва да си абсолютен фатмак да си позволяваш на някаква сбирка в Швейцария да нападаш по такъв ургулишки начин Парламента на България , че в някакъв час били приели закон . Това незаконно ли е ,ако имаш претенции към текстовете на закона ги обяви ,не ми се прави на ментор. Дал указания , ама какви ; ценни ли , едно време партийните секретари даваха Ценни указания докато фалира социализма. Този се изживява като Мадуро , като гледам и той ни готви някакъв християнски социализъм. Този човечец става опасен за демокрацията , а и както е тръгнал на туризъм с благоверната си ,все повече ми заприличват на Николае и Елена Чаушеско.
  • 18 месара

    17 13 Отговор
    другарю Президент, така нито гласове се събират, нито партия се създава.
  • 19 Пеньо

    16 14 Отговор
    Фатмакът пак си направи екскурзия на държавна сметка!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гарабет Миносян

    18 10 Отговор
    Десито и тя там . Таз се оказа най-голямата туристка в историята на България. Кой и плаща екскурзийките бе другари борци за социална справедливост . Сорос или Решетников , а може би Бенчо Самарянина с Ролс ройса , той Митьо Очите разкарваше кат такси ,че една Деси ли няма да финансира. Браво на пердето Радев , грижи се за всеобщото благоденствие на другарката си , нищо не казва за бившето си семейство и децата си . Той се е заел с по-важни дела ; да бъде Мадуро на българския небосклон . Аферим Фатмак Ефенди , Ашколсун ,Машалла.
  • 22 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 3 Отговор
    Е-е-е-х, Швейцария, Берн - там е живял владимир илич ЛЕНИН....
  • 23 Реалист

    14 10 Отговор

    До коментар #7 от "ВЪЗРАСТЕН":

    Ако му погледнеш "речите" фатмака нито веднъж не похвали БЪЛГАРИЯ. Постоянно плюнки и храчки, особенно на Нова година. Такъв мизирабъл досега не сме имали. Ако на мен тоя поп кгб-ец гундяев ми се беше изрепчил щях да му посоча вратата на момента - "Ето дорога отведет тебя на аеропорту - марш отсуда черная обезяна..." А той жално клепа с ушички и скимти на стола. Една болонка да беше, щеше поне да изръмжи...

    Коментиран от #29

  • 24 Реалист

    8 4 Отговор

    До коментар #20 от "Све":

    Ти сам си се определил в коя групичка си... Не ставаш за дейности изискващи интелект.
  • 25 Borislav Popov

    11 9 Отговор
    Не се прави на ошипана мома ве паляк. И ти си част от статуквото. #Оставка!
  • 26 Митю

    11 5 Отговор
    Някой от предците на тоя прецедент да не е бил елф? Ушите му ...
  • 27 гост

    4 3 Отговор
    Stand up комедиант.
  • 28 Румен Грипена

    5 5 Отговор
    Що съм такава шматка веее
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Танко

    6 5 Отговор
    Не мога да си представя да живея в Швейцария, и да искам да се срещна с Радев.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Метгонтан

    3 2 Отговор
    Тоя па сега ходи да се оплаква на запад , за неща които правят онези които му плащат от изток . А пък бг елита в Швейцария го знаем , сервитьори , готвачи и шофьори на юбер
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Баба Вуна

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ВЪЗРАСТЕН":

    Даа , наш Роско можеше да играе само дубльор на Мистър Бим!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове