Last news in Fakti

2 Март, 2019 10:13 65 848 45

МВР предупреждава: 1000 лева и 3 месеца без книжка за шофиране в аварийната лента

  • аварийна лента-
  • глоба

От Областната дирекция на МВР-София предупреждават за нулева толерантност към всички нарушители

Пътна полиция е на крак през почивните дни. Допълнителни екипи на ОДМВР-София ще подпомагат трафика по основните пътни артерии.

От 16 до 20 часа влиза в сила забраната за движение на товарни автомобили над 12 тона. Същата мярка е предвидена и за последния почивен ден - 4 март, за времето от 14.00 до 20.00 ч.

Поради продължаващи ремонти движението в тунел „Витиня“ на магистрала „Хемус“ се осъществява двупосочно в едната тръба.

Ще се извършва строг контрол над водачите на МПС, неспазващи Закона за движение по пътищата и неизпълняващи разпорежданията на контролните органи, както и недопускане на движение на МПС в лентата за аварийно спиране на магистралите, съобщиха от МВР.

Санкцията за движение в аварийната лента при първо нарушение е в размер на 1000 лева и три месеца лишаване от книжка. Глобата за нарушаване на забраната за движение на МПС над 12 тона е в размер на 300 лева и един месец лишаване от правоуправление на водача, както и спиране на МПС от движение за месец спрямо собственика.

От Областната дирекция на МВР-София предупреждават за нулева толерантност към всички нарушители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 волен сидеров

    38 11 Отговор
    атака,бравус
  • 2 onq s konq

    82 10 Отговор
    Илядо лева ??? Язе толко накуп не съм виждал отка едно пиле беше 300 лева у магазина преди време !Оставам им беенвето и си продължавам да маам пеш у авариината!

    Коментиран от #26

  • 3 Гербестан

    109 25 Отговор
    Това не важи за БоКопомазани мутри и герберасти ! За цигани също по презумция ! Останалите внимавайте ГЕРБ, кскто знаете дере здраво !
  • 4 предлагам

    66 26 Отговор
    За селски първенюта с вехти BMW-та трябва и конфискуване на дарака

    Коментиран от #44

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Простак

    71 4 Отговор
    Облъченото простолюдие си мисли, че камерите и глобите са решение. Камерате и глобате няма да ви спасят вас и децата ви от пияни, неразумни или шофьори с купени книжки!

    Коментиран от #18

  • 7 Фуражка

    33 3 Отговор
    Нулева толерантност като си преоблечете униформата с анцунг.
  • 8 Guðmundsson

    52 21 Отговор
    Да караш в аварийната си е престъпление. Според мен по-адекватна та мярка ще е 5000 лв глоба, конфискувани на колата отделно и забрана за шофиране от 1 до 5 години.

    Коментиран от #10, #13, #29

  • 9 Morgoth

    65 3 Отговор
    По 50 лева вземайте и никакви месеци, но всеки който си позволи да пререди задръстването да си получава глобата. Сега уж 1000 лева, а цялата лента пълна, минават си и покрай полицаите и никой нищо не им казва. Послед двама ще изгорят заради останалите и никой няма да си вземе поука. Малоумна работа сте това от КАТ!
  • 10 предлагам

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Guðmundsson":

    Благодаря за разбирането.

    Коментиран от #38

  • 11 hmhmhm

    25 20 Отговор
    А не може ли да направите всички ленти и тогава няма да караме там. А с парите който ги взимате ви пожелавам да си вземете свещи за вас и вашите близки и хубави вази.
  • 12 Ало ало

    29 4 Отговор
    А опцията ,,обади се на приятел,,важи ли?
    Напоследък е мн.актуална
  • 13 hmhmhm

    42 7 Отговор

    До коментар #8 от "Guðmundsson":

    Направи 5 ленти в едната посока и 5 ленти в другата и тогава ми обяснявай кое е престъпление и кое не. Имай предвид че ни крадът от всякъде а за тези с приватизация на заводи и после затривания на предприятия на тях пари ли да и дадем мършо такава.
  • 14 СтарТИРаджия

    48 4 Отговор
    Административната санкция за камионите в забрана е директен показател какви ....... мислят закони и разпоредби в България. Оставям настрана самите забрани дали кореспондират с нашата действителност. Приемам, че трябва да се спазват и шофьора да се санкционира. Но да спреш камиона от движение за месец - пишете ги два, докато го пуснеш пак в движение... Това е неуважение към бюджета и показател, че законотворците ни не мислят! Един работещ камион към български спедиции внася средно месечно в хазната 2000 лв. От ДДС и др. данъци!!! С какъв акъл финансовите институции позволяват това да се случва. Навънка хората те спират, лепват ти 600-700 евро глоба за това нарушение, които се плащат ВЕДНАГА! Ако нямаш пари камиона е арестуван, докато платиш. Но не се спира средство за "парично производство". И да попитам, понеже турските камиони са 50 % от тежкотоварния трафик; ако за месец да кажем свалят номерата на 500 TR камиона (те перманентно не са разбрали и е напълно възможно), какво правим, щото Таийпи както го нарича нашия Вожд ще удари по масата с гаранция?!
  • 15 Stoii

    14 2 Отговор
    Абе направо спри нйкои да не се движи и готово минахте всички граници
  • 16 Жгжхнто

    27 1 Отговор
    Абе тая магистрала Хемус още 20 години няма да я ремонтирате
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Левски

    15 2 Отговор

    До коментар #6 от "Простак":

    Един човек с адекватно мнение!Много е грозно от смъртта на хората да правиш пари.Природата си знае работата.Как се сещат да спасяват човешки животи като създават служби да ограбват хората още по юнашки с камери?Браво и смъртта на хората стана смешна история за тях /враговете на НАРОДА/ноооо...казвам още един път природата си знае работата...жалко че се връща на децата им ама това е човешкото несъвършенство...
  • 19 Бай Шиле

    29 3 Отговор
    Глобата следва да е за УМИШЛЕНО каране в бус лентата.Има много неадекватно маркирани ленти,които няма как да не ги настъпиш 20-30 метра.Доста хора от провинцията не се ориентират бързо и навлизат без умисъл.Опитайте да се включите в Цариградско от към Телевизионната кула без да влезете в идиотски маркираната лента и тогава пишете минуси.

    Коментиран от #40

  • 20 глоби до дупка

    12 19 Отговор
    ееее, най-после адекватни глоби за селяндурите, неспазващи правилника! Браво! Остава и да започне да работи, както е в нормалните държави (в които Ганьо иска да емигрира)

    Коментиран от #37

  • 21 Байо

    20 0 Отговор
    А вчера една полицейска кола като удари в София едно БМВ ( чисто ново ) .Патрулката се движи по забранена улица в обратна посока , без мигач и отне предимство на БМВто , тогава какво се прави ?
  • 22 Боклуци

    15 5 Отговор
    стига вече ,алчни и долни капиталисти , не се наядохте на пари , омръзна ми да чета само за глоби , живи ще ни одерете кожите
  • 23 Митко

    18 3 Отговор
    А за каране в насрещното,30 лева глоба!?То пък,за Деса не важеше закона,извинявам се,забравих.До по горе пишещите за така наречените селяци:едно е да глобиш селяка 1000 лева,а съвсем друго Деса,нали?
  • 24 Аутобан

    5 2 Отговор
    Говорим си за 1000метра автомагистрала,пък 1000лв глоба.
    Сромота!!!Поне да беше по-реална цифра,то от сега нататък да спреш за престой "ГЛОБА".
    Нямам думи.
  • 25 Здравомислещ

    23 3 Отговор
    Не може глоба да бъде двойно по висока от минималната заплата. Всяка глоба по висока от една трета от МРЗ е административна репресия. При тежки нарушения, могат да съдят, наказват и отнемат права, но не и да глобяват в такъв размер. Такива глоби бутат правителства и насърчават корупцията.
  • 26 vasik atanasova

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    НАЛИ ГИ ХАРЕСВАШЕ И ГИ ЗАЩИТАВАШЕ
    ТУЙ БИЛО ОНУЙ БИЛО СВОБОДА ИМАЛО САМО ПАРА ДА ИМА
    АМА ВИЖ КОЛКО НЕЩА ПРОМЕНИХА САМО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 3 ГОДИНИ
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Григор Колев

    11 1 Отговор
    Ех кога ще видим в нашата мила държава, катаджия да е спрял колега и да му пише акт, защото кара в насрещното без буркани (просто не искал да прави обратен на следващия светофар
  • 29 Paxnas

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Guðmundsson":

    Мале ми то ,глоба след глоба толкова ли е зле държавата, ами да си открие банкова сметка и всеки,според възможности си.
  • 30 Сулю

    10 2 Отговор
    Всичките комунисти и фашисти до ден днешен над 100милярда евро са откраднали от България. За полезните ископаеми не знам, но и там е сериозна работата. Само от приватизацията има над 50милярда евро плячкосани, и Европа си трае и нехае. Е за това Фанция стачкува и не спира, иска истината и чесни хора да я управляват а не слуги на?
  • 31 някой

    10 4 Отговор
    Ужасява ме шмекерлъка на българина. Свикнал да мълчи и да се крие като плъх в дупката си, след уж демократичните промени, той се отприщи. С цинична усмивка нагло нарушава всякакви правила, бяга от отговорност, заплашва, нанася побой, вади оръжие, стреля, като нарочно предизвиква пътни произшествия. Понякога това му коства живота, но поне е начесал крастата си. Да не споменавам невинните жертви! Това генетично обособено ли е в нашата нация, плод на ужасно възпитание, резултат от лош живот, изпълнен с унижения, какво е? Някога ще станем ли дисциплинирани, някаква латентна култура ще излезе ли наяве, какво ни чака, на къде сме тръгнали? Все въпроси, на които трудно можеш да дадеш някакви отговори. Но си изпълнен с ужас и недоумение!

    Коментиран от #34

  • 32 1122

    2 0 Отговор
    Това добре,ама поуправете малко тия магистрали,и направете крайната дясна линия на дясното платно шумна,че да подсещат някои водачи че преминават в аварийната лента,че като говорят по телефоните си се самозабравят накъде карат.
  • 33 Жоро

    9 0 Отговор
    Айде първо да оправим копките после да се глобавяме. Правим магистрали и пътища но никаква поддръжка и след 3 години дупка до дупка.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 николайк

    2 0 Отговор
    brej , най после ? а дано ги и събират, но добре звучи ...
  • 36 серйожа

    4 0 Отговор
    Що не спрат от движение турските тирове и гастербайтари
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Руми

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "предлагам":

    Полицаите стоят на Витяня,а джигитите си карат в аварийната лента и изобщо не им дреме.Като ги видят,дават левия мигач и се бутат.Щеш нещеш трябва да го пуснеш,защото са нагли и ще ти съсипе колата без да му мигне окото!Ето за това стават задръстванията.От 2км.виждат предупредителните знаци за ремонт или или стесняване на пътя и продължава да те притиска.И 1000 лв.им са малко.Отнемане на 4т.най-малко и лишаване от правоуправление за 3м.Да се нау.ат най-после,че закона трябва да се спазва от всеки!
  • 39 Хасан

    4 2 Отговор
    Оправете първо загубените пътища които предизвикват ПТП-та.
    Винетката си е100лв но пътищата са в хаус.
    Нарочно глобявате гражданите за да си искарате вашите заплати.Скоро и аз ще се махна от Тази загубена и мръсна дуржава..
  • 40 владо

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Шиле":

    Не става въпрос за бус лента, а за аварийна лента на магистралата. Поне аз така разбрах.
  • 41 Димитринчо

    2 1 Отговор
    Остана ли нещо да не е обложено с глоба ,данъци и такси в тоя кенеф българия?А да -въздуха все още е безплатен
  • 42 Чоко

    1 0 Отговор
    Как глоба?Няма ли лагер,затвор,разстрел...
  • 43 Затвор

    3 1 Отговор
    Всеки който кара в аварийната е абсолютен малоумник и потенциален убиец затова санкцията е ниска
  • 44 ЕКС НА ЕКС

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "предлагам":

    НАПРАВО ДА ГИ ТРОШИМЕ ВЕЧЕ ,ЧЕ ОТ ТЯХ НЕМОГА ДА СПЯ
  • 45 защо

    1 0 Отговор
    Защо тогава на АМ Хемус преди тунелите в посока София е такъв ардауш в последния почивен ден. Лежат си катаджиите в патрулките и хич не ги е еня кой откъде изпреварва.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове