Last news in Fakti

3 Март, 2019 08:22, обновена 3 Март, 2019 08:46 15 884 97

Радев подписал остра декларация срещу Русия

  • румен радев-
  • президент-
  • нато-
  • русия-
  • декларация

В документа пише, че приветстваме и подкрепяме увеличаването на военното присъствие на САЩ и Канада в Европа и в частност на източния фланг на НАТО

Радев подписал остра декларация срещу Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев премълча, че е подписал декларация, осъждаща Русия, на срещата на високо равнище в словашкия град Кошице, която събра държавните глави на 9 държави от НАТО. Радев е подписал документа заедно с колегите си от другите 8 страни, участвали във форума, но той все още не е публикуван на сайта на президентството, пише "Дневник".

Освен това още по време на неформалната среща в Кошице, на която бе поканен генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, Радев отправи остри критики към форума. Според съобщението на сайта на държавния глава, той е заявил пред журналисти, че регионалният формат изострял риториката, което не кореспондира с политиката на сдържане и диалог, възприета от Алианса, и че за съжаление неформалната инициатива, известна като Б9, се е отдалечила от замисъла си и дори създава рискове за интересите на деветте държави-членки, отивайки отвъд приети от всички 29 съюзници подходи.

Няма съобщение каква е позицията, която Румен Радев е изразил на заседанието с колегите си и Столтенберг, но се изтъква - включително в заглавието - че той е бил на форума на Деветте от Букурещ, "за да не допусне друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти".

Той е заявил още, че "определени текстове на предварително изготвената декларация застрашават реализацията на важни инфраструктурни проекти от наш национален интерес и направих необходимото проблемните текстове да бъдат извадени от декларацията".

В действителност българската външнополитическа позиция не се изработва от президента, а от министерството на външните работи (декларацията не е публикувана и на неговия сайт - бел.ред.) и донякъде се съгласува с Президентството. Обикновено декларации на 9 държави се подготвят от национални представители доста преди срещата на държавните им глави и се "затварят" за по-нататъшно редактиране. Промени в последния момент и на място се смятат за дипломатически инцидент.

Ето какво пише в Декларацията от Кошице на президентите на България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия (текстът е от сайта на румънския президент Клаус Йоханис):

"Особено сме загрижени от продължаващият конфликт в Източна Украйна и напрежението напоследък в Азовско и Черно море, произтичащи от незаконното и нелигитимно анексиране на Крим и струпването на военни сили. Това е още една демонстрация на това, че Русия не зачита международното право, на конфронтационното ѝ поведение и употреба на военна сила и невоенни действия, каквото е строителството на мост над Керченския проток, чрез които преследва геополитическите си цели. Потвърждаваме подкрепата си за подхода на НАТО към Русия, основан на силно сдържане и отбрана и отвореност за диалог, както бе договорено на срещата на върха в Уелс, с цел да се избягват неразбирателство, погрешни преценки и непреднамерена ескалация."

В документа се отправят критики към Русия - без да се споменава поименно страната - за ролята ѝ в замразени (някои дори от почти 30 години) конфликтив бивши съветски републики:

"Потвърждаваме твърдата си подкрепа за териториалната цялост и суверенитет на Украйна, Грузия и Молдова в техните международно признати граници. Докато реализират европейските и евро-атлантическите си аспирации, тези страни ще продължат да се възползват от нашата подкрепа за техните опити да подсилят съпротивата си срещу всякаква външна заплаха."

В декларацията се казва още, че:

- приветстваме и подкрепяме увеличаването на военното присъствие на САЩ и Канада в Европа и в частност на източния фланг на НАТО

- никоя страна не може сама да се справи с комплексните и разнопосочни заплахи, простиращи се от конвенционални и хибридни форми, включително кибер и терористични заплахи, регианална нестабилност, нередовна миграция, разпространяване на оръжие за масово унищожение и заплахи за енергийната ни сигурност

- изправени сме пред засилена употреба на дезинформация и пропаганда; традиционните граници между воденето на война с военни и невоенни средства избледняват

- оставаме ангажирани със сигурността и стабилността на Западните Балкани, които са район на стратегически интерес на Алианса, и ще продължим политическия диалог и практическото сътрудничество с партньорите в този регион.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Справедлив

    161 45 Отговор
    Нищо не е премълчал-още от там го каза...-че това е крайна мярка,която е НАЛОЖЕНА от САЩ.....

    Коментиран от #15, #17, #48, #87

  • 2 среднощен

    119 30 Отговор
    Нормално. Радев няма друг избор..!?

    Коментиран от #27

  • 3 Анти седераст

    35 67 Отговор
    Седераст.
  • 4 Ххх

    77 168 Отговор
    Американците поставят бариери пред амбициите на кръвожадното джудже за завладяване на територии и налагане на господство, бариери които пигмея никога няма да преодолее докато е на власт.

    Коментиран от #20, #33

  • 5 Янките ВЪН

    211 75 Отговор
    Вън американските ботуши от българска територия и от Черно море ! Не забравяйте Виетнам, Лаос, Камбоджа, Салвадор, Чили, Аржентина, Панама, Афганистан, Ирак, Кувейт, Ливан, Либия, Сирия, навсякъде тяхната намеса е донесла огромни разрушения, бежанци и смърт.

    Коментиран от #13, #14, #24, #91

  • 6 гост

    74 46 Отговор
    Ей сега настана шаш и паника сред родната вата!
  • 7 Айдеее

    59 89 Отговор
    Румен Плюнката нагази в Синагогата.
  • 8 Alpha_Lone_Wolf

    42 68 Отговор
    НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛ!!!
  • 9 фактите

    66 102 Отговор
    Грипена пази само интересите на просия и джуджето.Той е предател.
  • 10 Асен Лилов

    33 55 Отговор
    Направил е федерка на Сорос.
  • 11 Гладен седераст демокрад

    70 25 Отговор
    Ротшилдът като се изсере мощно, 200 седераста хукват през глава да похапнат еврейски деликатес.
  • 12 бг мадурко

    54 59 Отговор
    фатмашки номера

    Коментиран от #92

  • 13 Alpha_Lone_Wolf

    45 56 Отговор

    До коментар #5 от "Янките ВЪН":

    И как ще стане като двете най-големи партии са обвързани със САЩ? Боко поне слуша първо кака си Меркел, а на Позитано #20 нарежданията идват директно от Вашингтон.

    Коментиран от #21

  • 14 гост

    54 93 Отговор

    До коментар #5 от "Янките ВЪН":

    Ако не знаеш да те зарадвам , от следващата година Молдова се ОТКАЗВА НАПЪЛНО да купува руски газ и ще купува само от Румъния !!! Има подписан официален договор !!!! Това трябва да направи и България , никакъв келепир за мръсната вата !!!!

    Коментиран от #25, #36, #40, #62

  • 15 Голата Истина Е

    48 24 Отговор

    До коментар #1 от "Справедлив":

    Разбира се че не е премълчавал щ, обаче нали трябва да направят интригата по партийно поръчение за 3 Март!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 СссереМ

    11 18 Отговор

    До коментар #1 от "Справедлив":

    И къде точно прочете този пасаж?
  • 18 БГ Мадурко

    55 30 Отговор
    Леле Мале като дойде руския поп здраво ще го нарита
  • 19 1944

    26 16 Отговор
    силиконовата кукла ще подпише всичко каквото нареди сводникът педофил.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 1944

    17 13 Отговор

    До коментар #13 от "Alpha_Lone_Wolf":

    казва се кремъл, не вашингтон.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Насран русофил

    15 15 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко ердоган
  • 24 ВЪЗРАСТЕН

    56 60 Отговор

    До коментар #5 от "Янките ВЪН":

    АЗ ПЪК ЯСНО СИ СПОМНЯМ РУСКОТО РОБСТВО, ТО МИ Е ДОСТАТЪЧНО !

    Коментиран от #67, #72

  • 25 Ха ха

    42 13 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    За тебе важжно ли е от къде идва газта?На бензиностацията питаш ли от къде е бензина или гледаш качество и цена?Аман от тролове.ТРЯБВАЛО БИЛО.ХА ХА.

    Коментиран от #32

  • 26 ПЕЕВ

    43 24 Отговор
    НАИСТИНА ТЪП ДЪРВЕН САМОЛЕТ.ЕДНО КАЗВА ДРУГО ПРАВИ.ДВУЛИЧНИК.
  • 27 боярышник

    49 20 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    Казваш,че Радев нямал избор...
    Така е като е зависим.
    Никога повече "бсп"(безкруполни страхливи предатели)на власт.
    Да живее България!

    Коментиран от #28

  • 28 среднощен

    35 2 Отговор

    До коментар #27 от "боярышник":

    Бог да пази България!!
  • 29 Гост

    41 19 Отговор
    Е какво толкова?? Подписал някакъв документ без да пита класната си ,а тя не е питала другаря Решетников. Може да се е изложил,ама ще го замажат някакси.

    Коментиран от #55

  • 30 натко

    40 19 Отговор
    Ще влезе в пътя той ама трябва повече запалки зад врата и да му се обяснява повечко
  • 31 Кирил

    40 10 Отговор
    Има ли още балъци които да вярват че офицер с две специализации в американски секретни авиобази не е вербуван.азбучен закон е ,вербуваш,представяш го за противник и го внедряваш

    Коментиран от #35, #38

  • 32 гост

    31 22 Отговор

    До коментар #25 от "Ха ха":

    Абсолютно ми е важно , за твое съжаление !!! Дори да е по-скъпа ,но да не е ушанковска !!! Обаче за твоя изненада даже е по-евтина , хахаха !!!

    Коментиран от #34

  • 33 Баба Вуна

    25 9 Отговор

    До коментар #4 от "Ххх":

    " каквото е строителството на мост над Керченския проток" - с това утрепахте рибата в Черно и Азовско море! Ясно е за какво ви събират на закуски и обеди!
  • 34 Баба Вуна

    15 11 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    Спри дрогата и алкохола рано сутрин! Хилиш се паталогично като наш Роско! Поне си прочети сценария, кога да плачеш и кога да се смееш! Да не си объркал репликите!?
  • 35 Левски

    8 5 Отговор

    До коментар #31 от "Кирил":

    Адекватна оценка! Открий в нета " Червената Симфония"! Ще видиш кой държи палката на .......! Респект!
  • 36 Румяна Костова

    37 12 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    И откъде ще купува Молдова газ, от Словакия ли, както украинците? Агресивният руски газ като мине през държава посредник като Словакия се очиства от своята агресия и се превръща в демократичен. А сметките на обикновените хора за отопление нарастват. Но пък от телевизора им говорят за преимуществата на демократичния газ. И много хора им вярват.

    Коментиран от #65

  • 37 Натовски Генерал

    21 7 Отговор
    Не е важно какво плямпа Важното е какво подписва Бравос
  • 38 1944

    27 24 Отговор

    До коментар #31 от "Кирил":

    всичките ни висши военни са руски агенти и русофили. до един. срам за държавата и пагона. никаква чест и достойнство нямат. жалки червеи с робско съзнание.
  • 39 Айде бе

    28 23 Отговор
    При тия данни дето има НАТО за терориста Путин и за отравянията в България къде ще ходи да не подпише.

    Коментиран от #45

  • 40 Баба Вуна

    12 13 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Ако е на Боко от хъба или от " Хан Аспарух" в Черно Море, аз си поръчвам няколко милиарда кубически метра! На разсрочено плащане, но срещу продукт, а не обещания!

    Коментиран от #52

  • 41 Киро

    15 10 Отговор
    Не гласувам и никога няма да гласувам да узаконявам бандити на власт.
  • 42 Румяна Костова

    25 19 Отговор
    Радев естествено няма избор да се опълчи на НАТО. Чудя се, обаче, ще успеят ли да накривят капата на Русия с тази декларация? Като я прочете Путин и какво, ще върне Крим или ще почне да пуска натовски военни кораби през Керчен?
  • 43 😃АНАЛлизатор😂

    35 17 Отговор
    Не трябва да забравяме, че г-н Радев е подписал декларацията с трепереща ръка, след което му станало лошо и бил изнесен с носилка, като постоянно повтарял: Нинова...Решетников...Нинова...Решетников...
  • 44 ххл

    32 25 Отговор
    А бе Радев, няма ли да кажеш някоя глупост по повод 3 ти март и да се изложиш пак? Що не милееш за народа си,до кога с тези червени идеи и съвети от кака Курбан Минкова и БСПто??? Що за българин си ти???
  • 45 Румяна Костова

    21 11 Отговор

    До коментар #39 от "Айде бе":

    Американските и английски данни напоследък попадат все в графата,, Хайли лайкли,, Кому са нужни доказателства, щом има вяра, че Русия е виновна?

    Коментиран от #46

  • 46 БЪЛГАРИЯ ЕС НАТО

    13 22 Отговор

    До коментар #45 от "Румяна Костова":

    Браво Радев Браво Генерале Достоен войн на Алианса Важни са делата

    Коментиран от #47

  • 47 Румяна Костова

    18 16 Отговор

    До коментар #46 от "БЪЛГАРИЯ ЕС НАТО":

    Дело ще бъде, ако тази декларация стресне Русия и тя предприеме процедура за връщане на Крим. А за сега е само американски текст, с няколко подписа отдолу на държавници от васални държави.

    Коментиран от #51, #54, #82

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Антон

    24 8 Отговор
    Абе какъв ви е проблема на вас? Нали сме изповядваме евроатлантически ценности? Нали боко , цецо и компания все говорят за новите ни съюзници, за партньорски служби, нали участват в демократични закуски! Нали политиката на Бългсрия съвпада с тази на ес и нато. Е къв ви е проблема не? Президента Генерал Радев отново ви играе с вашите камъни по вашите глави
  • 51 БЪЛГАРИЯ ЕС НАТО

    18 4 Отговор

    До коментар #47 от "Румяна Костова":

    Казано е в Книгата на Живота По делата ще ги познаете другото е алабализми
  • 52 гост

    12 5 Отговор

    До коментар #40 от "Баба Вуна":

    Не , не позна , от много по-близо е , от съседна Румъния , която още по-миналата година направи същото , а до 2 години ще изнася за ЕС над 5 млд кубика !!! Познай от чия квота ще отпаднат !!!
  • 53 Реалист

    14 13 Отговор
    Тези 9 пишман натовски държавици джафкат , като маници след камион .
  • 54 Винетка

    9 4 Отговор

    До коментар #47 от "Румяна Костова":

    Статистика Румяно моме! Те си мислят, , че балканските и васалните държави , са като ( независими) съдебни заседатели по американското законодателство! 20-на поробени, за да гласуват, каквото е удобно на съдията! Фарс како, пълен Фарс! !
  • 55 Баба Вуна

    9 8 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Теб от Козяк ли ти го казват! Или Монката Паси? Неееееее, сетих сееее! Негово Превъзходителство Рубин! Познаххх!
  • 56 Черна Врана

    10 12 Отговор
    Боклучета имат един свестен човек в гнилата си държава и гледат и него да очернят!
  • 57 баба меца

    19 17 Отговор
    500 г Бяхме под турско робство сега ще станем слуги на нато те колко бази имат в България защо идва техния представител в нашата страна да нареди на нашите празноглави управляващи какво да правят и ББ се клани на натовеца навремето имахме всякаква промишленост и нямаше хора да ровят по кофите а сега станахме зависими от Европа те ни хранят с техните боклуци и затова има толкова болни хора за жалост много млади но за жалост такава е политиката на
    ББ
  • 58 Сократ

    11 6 Отговор
    Друго не може и да очакваш народ от дебили и профани да се връзват на фейкове
  • 59 В УСТАТА НА ПРОСТАЦИТЕ

    18 11 Отговор
    От България може ли да сте толкова прости да се ловите на гербераска пропаганда?
  • 60 трйнгфжб

    16 10 Отговор
    Е, радвайте се соросоиди! Значи не е руски шпионин, а натовски генерал! А онези приказки на Цв. Цв. за българския Мадуро, как да ги разбираме? Цв. е машата на американските служби у нас.
  • 61 ОТКАЧАЛНИК

    7 3 Отговор
    МАЛОУМЕН МОДЕРАТОР
  • 62 Велин

    11 5 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    То тъпите германци и останалите западни тъпанари сигурно също ще започнат да внасят газ от Румъния. Нали затова правят Северен поток 2. Той идва директно от Парламента в Букурещ. Много съе смешен, фа нр кажа жалък!!!

    Коментиран от #66

  • 63 Черна Врана

    10 6 Отговор
    От едно време се знае че румънците са най просторо племе обаче българите ги задминахте
  • 64 гнида

    12 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В действителност българската външнополитическа позиция не се изработва от президента, а от министерството на външните работи
    Преди долни коментари относно президента , моля прочетете статията , запознайте се и тогава коментирайте ! Румен Радев е единственият свестен български политик ! Научете се да го цените и уважавате , защото е и президент ! Показал е какво може , но е факт , че нищо не зависи от него ! Обяснявам ви го просто и логично , защото виждам , че има елементи с мозъчна дисфункция които коментират !
  • 65 стоян

    10 5 Отговор

    До коментар #36 от "Румяна Костова":

    до 36 ком -Другарко Костова и днес ли сте на работа, по точно в защита на интересите на Русия и техния газ

    Коментиран от #74

  • 66 гост

    11 7 Отговор

    До коментар #62 от "Велин":

    Много боли да осъзнаеш , че газ има не само в "любимата" Раша , а ??!! А тия епитетчета сигурно постоянно ги чуваш за себе си , та само тях си знаеш , хаха !!! Еми това е положението , свиквай !!! И не си въобразявай , че някакви тръбички ще помогнат на началниците ти в Кремъл , пресен пример , "брата" султан Ердоган !!! Даже не даде на ушанките половин година да се нарадват на новото "паточе" , хаххах !!! Тъкмо закопаха безвъзвратно тръбичките за милиарди и той взе , че сви доставките с две трети и за 3 месеца докара 75 танкера от САЩ , ахахахахах !!!!!
  • 67 стоян

    12 8 Отговор

    До коментар #24 от "ВЪЗРАСТЕН":

    До 24 ком Браво за верния отговор -Така е ,турското не го помним ама руското робство няма да забравим защото го преживяхме

    Коментиран от #73, #85

  • 68 ТОЧКАТА

    6 5 Отговор
    Тази декларация ясно показва че 9ДЪРЖАВИ !!!! ОТ ЕС са ,,откъснати ,, от него и прокарват амерички!!! а НЕ НАТО , камо ли европейски интереси....За своите собствени ТЕ НЯМАТ ДУМАТА!!!!
  • 69 А ЧЕХЛЬО СТРАПОНА КВО ИЗОХКА ПО ВЪПРОСА?

    4 4 Отговор
    А ЧЕХЛЬО СТРАПОНА КВО ИЗОХКА ПО ВЪПРОСА?
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 анонимен

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "ВЪЗРАСТЕН":

    не руско а германско. гроба на тоя дето е измислил комунизма е в de. наложен от евреи да избият християните.
  • 73 Гюрза

    15 9 Отговор

    До коментар #67 от "стоян":

    Aко не беха руснаците..сега щеше да си резняк..и да пееш мюмюнски песни..

    Коментиран от #77

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Gost

    4 2 Отговор
    До до 1944. Ако стане обстановка _познай кой ще командва Въоръжените сили на РБ. А можеш ли да познаеш кой ще се бие и за кого ще се бие.
  • 76 ПЕНКО

    6 7 Отговор
    ГАТАНКА : " В КОЯ ОТ ИЗТОЧОЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ БЕ ПРОВЕДЕН РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЧЛЕНСТВО В НАТО ???" ! ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ ВЕЛИКИЯ ГЕНЕРАЛ ДЕ ГОЛ Е ИЗВАДИЛ ФРАНЦИЯ ОТ ЧЛЕНСТВО В НАТО !?!?
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 бял

    5 3 Отговор
    Айде ,сега Радев стана кравар,преди беше Решетников,абе едни и същи недоволни боклуци виете
  • 79 Едо

    10 4 Отговор
    ЗА 500 ГОДИНИ САМО КРЪВНИЯ ДАНЪК,СЪБИРАН ОТ ИСЛЯМСКА ТУРЦИЯ,Е ДОСТАТЪЧЕН,ЗА ДА СМЕ ЗАВИНАГИ БЛАГОДАРНИ НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ И ОСОБЕНО НА ЦАР-ОСВОБОДИТЕЛ,ЧИЙТО ПАМЕТНИК СЕ ИЗВИСЯВА СРЕЩУ НАЙ-ВАЖНАТА СГРАДА В БЪЛГАРИЯ!А МАЛКО ПО-НАТАТЪК ОЩЕ ПО-ВИСОКО СЕ ИЗДИГА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРАВОСЛАВЕН ХРАМ НА БАЛКАНИТЕ,ХРАМ-ПАМЕТНИКЪТ ,,СВ.АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ"! СРЕДСТВАТА ЗА НЕГОВОТО ПОСТРОЯВАНЕ СА СЪБИРАНИ СТОТИНКА ПО СТОТИНКА ОТ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД!ЗА ПАМЕТНИКА НА ШИПКА-СЪЩО!ТОВА Е НАЙ-ЗНАЧИМОТО ДЕЛО НА БЛАГОДАРНОСТ И ПОЧИТ КЪМ БЕЗПРИМЕРНОТО ЖЕРТВЕНО ДЕЛО НА РУСКИЯ ХРИСТИЯНСКИ НАРОД КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД,КОЙТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ ПО-РАНО ПРЕДАДЕ ПО УНИКАЛЕН МИРЕН НАЧИН СПАСИТЕЛНАТА ХРИСТИЯНСКА ВЯРА НА СТАРАТА РУС!ГОСПОД ЗАБАВЯ,НО НЕ ЗАБРАВЯ!ЗАД ТАЗИ ВЕЛИКА ОСВОБОДИТЕЛНА МИСИЯ СТОИ ВСЕМОГЪЩИЯТ ГОСПОД, ЗАЩОТО ПО ЧОВЕШКИ ДА СЕ НАПРАВИ,Е НЕВЪЗМОЖНО!САМО ТВЪРДО ВЯРВАЩИТЕ,ПРОСВЕТЕНИ ХРИСТИЯНИ,МОГАТ ДА ОЦЕНЯТ ТОЗИ ЧУТОВЕН ПОДВИГ НА БРАТЯТА ОТ РУСКАТА ИМПЕРИЯ И ДА ПРОСТЯТ НЯКОИ НЕДОРАЗУМЕНИЯ,ВЪЗНИКНАЛИ ПО-КЪСНО!ЗА БЕЗБОЖНИЦИТЕ ПРОСТИТЕЛНОСТТА Е НЕВЪЗМОЖНА,ЗАЩОТО НЕ ЗНАЯТ, А И НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА,КАКВО КАЗВА СПАСИТЕЛЯ ХРИСТА: ,,Ако вие не простите на брата си прегрешенията му, то нито Отец ще прости вашите съгрешения!". ЗАТОВА,ХРИСТИЯНИТЕ ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ, СЛАВИМ БОГА: ,,СЛАВА НА БОГА ВЪВ ВИСИНИТЕ, НА ЗЕМЯТА-МИР МЕЖДУ ЧОВЕЦИТЕ, В КОИТО Е НЕГОВОТО БЛАГОВОЛЕНИЕ!"!Лука 2:14. ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Глупостта лимит няма

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "Румяна Костова":

    Ма много независима комунистка тая Румяна, с пяна на уста за всяка проруска тема
  • 83 И аз да кажа

    3 0 Отговор
    От кое време го знаеш? От времето, когато нашите революционери се събираха, организираха и издаваха свободна преса оттам, или по двореца на румънската кралица ли го провидя? За жалост и румънците социализЪмът ги контузи, та и до наши дни не могат да се възстановят, отделно че и там петоколонниците се пречката и вредят
  • 84 Браво

    2 0 Отговор
    Ан тъй бе , ти си наш човек.
    Успя да ни заблудиш в началото , сега си ни ясен.
  • 85 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "стоян":

    Ха-ха-ха А спомняш ли си "Приказки под шипковия храст"?!
  • 86 Прозорливият

    4 3 Отговор
    По света вилнее кръвожаден Американски империализъм и докато не предизвикат Трета световна война няма да мирясът. Чудя се на западноевропейците, как не могат да проумеят, че този империализъм се стреми да унищожи Европа, като се представя агънце във вълча кожа. Осъзнайте се бе хора и знайте,че Русия е Вашият спасител.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Гошко

    2 3 Отговор
    Да обясня империалистите са където има император по точно Русия и като ги обичате вземете руско гражданство и си живейте в Русия.

    Коментиран от #89, #90

  • 89 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "Гошко":

    Гошко мамин, знаеш ли кой и защо свали руския император? А знаеш ли на какво се е възпротивил той? А другаря Ленин кой е финансирал и изпратил в охраняем влак към Русия. С други думи тия ги разправяй на баба си, ама тя само ще ти се изсмее! Дете си още, приказваш смешки от телевизията!
  • 90 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "Гошко":

    ... та оттогава, Гошко империята е друга! Знаеш тииии, ама се правиш на девица!
  • 91 El Torro

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Янките ВЪН":

    Всички тези държави дето си изброил са били от типа тоталитарна или авторитарна форма на управление. Ти самият в каква държава с каква форма на управление предпочиташ да живееш?
  • 92 саса

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "бг мадурко":

    Браво на Президента,единствения държавник в нашата страна,който мисли и защитава по всякакъв начин интереса на държавата ни.Външно трябвало да изработват декларацията,продажниците-мафиоти!
  • 93 Това е вярното решение

    2 1 Отговор
    Нали е Генерал на НАТО затова подписва декларация срещу Русия
  • 94 Майкъл джексън

    1 0 Отговор
    Още колко много ще под пише че и печат ще им удари
  • 95 незнайко

    0 0 Отговор
    НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е ЯСНО, ЧЕ КАКВОТО КАЖАТ ОТ САЩ НИЕ ТРЯБВА ДА СЛУШАМЕ !!! Това не е ли същото срещу което се борихме, да не слушаме РУСИЯ ??? ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ И НИЕ СМЕ
    ПРОСТИТУТКИТЕ !!!
  • 96 1944

    0 0 Отговор
    гадев и при простакесата не може да се разпише без позволение от резидента педофил.
  • 97 Зъбийклечков

    0 0 Отговор
    Ако в България бъдат разположени ядрени установки, това ще бъде голямо престъпление и ние автоматично се превръщаме в мишена за ядрени удари. Предполагам, че именно в България Американците са решили да изпробва противоядрените си установки. Всички ние трябва да предотвратим тези Американски мераци. Народе бъди бдителен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове