8 Март, 2019 20:01 4 665 38

Проф. Гечев: ГЕРБ плаща такса спокойствие на ДПС

  • герб-
  • бсп-
  • имот

На КСНС при президента не е взимано никакво решение за опрощаване на данъци и Цветанов е подвел парламента

Проф. Гечев: ГЕРБ плаща такса спокойствие на ДПС - 1

„Очевидно е, че ГЕРБ започва да плаща такса спокойствие на ДПС. Става дума за опрощаване на данъци, което противоречи на Конституцията“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ проф. Румен Гечев в студиото на БТВ. Той обясни, че години наред не са плащани дължими данъци и такси на общината, където са разположени съответните имоти на мюфтийството. „Не се плащат акцизи, ДДС и не са плащани такси по съдебни дела. Излиза, че дела, които мюфтийството е водило срещу българската държава – спорове за собственост, като са загубили 28 дела, фактически ще трябва да платим и тези разходи. Как така се получава, че другите религиозни общности си плащат данъците? Крайно несправедливо е“, категоричен е народният представител. Той подчерта, че в повечето развити страни - в ЕС и извън него, религиозните общности от 60% до 80% се самоиздържат. „При положение, че болници и университети са във фактически фалит, десетки деца чакат за медицинско обслужване, такова решение противоречи на здравия икономически разум“, каза още депутатът от левицата.

Проф. Гечев подчерта, че на КСНС при президента не е взимано никакво решение за опрощаване на данъци и Цветанов е подвел парламента. „Там е обсъждан въпросът да се спре финансирането от чужбина и за осигуряване на необходимите средства за заплащане на свещенослужителите“, уточни той. По неговите думи ГЕРБ са забравили, че на 19.12.2018 г. този въпрос е обсъждан в Комисията по религии и права на човека. „Тогава е отхвърлено предложението на ДПС за подобно опрощаване и ГЕРБ са гласували против. Не е ли изключително странно, че протоколът само от това заседание го няма на интернет страницата на парламента? Те се подиграват с българската общественост“, коментира проф. Гечев. Той призова този протокол да се качи незабавно в интернет, за да се види как едни политици гласуват по един начин, а след това се сговарят само и само, за да останат на власт и си плащат такса спокойствие от 8 млн. лв.

„Твърдението, че това е въпрос на национална сигурност е изключително цинично. Какво излиза – всички граждани, независимо от религията, трябва да издържаме определени хора. Те иначе какво ще направят – ще извадят автоматите и бухалките на тези, които работят и си плащат данъците? Цветанов играл ли си е с етническия мир на 19.12?“, попита народният представител. Той е на мнение, че българското общество е достатъчно разумно и демократично. „Имаме традиции, живеем в мир с нашите братя мюсюлмани, евреи и други религии, работим заедно, изграждаме заедно, заедно трябва да си плащаме данъците. Какво е иначе посланието – всички, които са си плащали данъците, са глупаци?“, каза още той. Проф. Гечев попита какво са правили министър Горанов и Агенцията по приходите последните години и как така не са плащани милиони левове данъци и такси. „Във всяка цивилизована страна за неплащане на данъци се носи тежка отговорност. Ако не си платите телефона, започват да звънят, а за над 100 лв. ви завеждат дело. А тук става дума за 8 млн. и българската държава спи“, посочи депутатът.

По повод посещението на Медведев, проф. Гечев коментира, че няма нищо подписано, дори и рамкови споразумения. „Политическият слугинаж си плаща такса спокойствие не само на една партия, но и на Брюксел – каквото кажат от Брюксел и Вашингтон, те стоят прави на телефона и го изпълняват, за разлика от всички други страни членки на ЕС. Г-н Медведев дойде и си тръгна, но няма никакво обобщение от външно министерство, няма една дума какъв е резултатът, а той е нулев“, коментира проф. Румен Гечев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    15 68 Отговор
    Тоя какво се прави на ощипан бе - що не отиде да го каже това за данъците на феновете на Левски и ЦСКА. Футбола също е религия за някои хора които вярват. Ще го разкостят на средата на игрището!

    Коментиран от #4

  • 2 Ххххх

    74 12 Отговор
    До кога ли стадото ще избита охранители и мутри да управляват България ? Водят международни преговори без да говорят добре български… да не говориме за чужд език.
  • 3 Лошо нема

    10 4 Отговор
    тъкмо ви отмени в ибрикчеенето. Вашето не се губи.
  • 4 Ххххх

    46 12 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    С този интелект ще да си гербер . Според проф Христов сте вече 80% . Аз мисля, че сте много по-малко , но много шумни. КАТО МАЙМУНИТЕ В ЗООЛОГИЧЕСКАТА

    Коментиран от #6, #13

  • 5 Гееб

    55 13 Отговор
    Гербът започна сами да си ритат стола докато са на бесилото.
  • 6 Реалист

    12 37 Отговор

    До коментар #4 от "Ххххх":

    А аз мисля че вие сте на изчезване като застрашен вид и ще ви впишем в Червената книга русофил-българомразец. А за ония "професор-дебил" и за теб има чудесна песен на руския бард Семьон Слепаков "Дебил" - пусни си я в тубата и си научи текста.
  • 7 пфууу

    25 12 Отговор
    хахаха и този коментира, когато беше министър на икономиката 1 долар струваше 3000 лева. хахаха!

    Коментиран от #8

  • 8 .....

    43 12 Отговор

    До коментар #7 от "пфууу":

    Срам и излагация за герб, срам за България, срам за българина!
  • 9 ВЪЗРАСТЕН

    15 27 Отговор
    ЗНАЕШ ЧЕРВЕН ПРЕДАТЕЛ , НО ЗНАЕШ ТОВА КОЕТО ПРАВИХТЕ ВИЕ , А НЕ Е ЗДРАВОСЛОВНО ДА СЪДИШ ПО ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ И ЗА ДРУГИТЕ !
  • 10 Ханко от село Осеня

    18 24 Отговор
    1995 – 1997 година е вицепремиер заместник-председател на Министерския съвет и министър на икономическото развитие в правителството на Жан Виденов , той е един от основните играчи при фалита на България за втори път при комунистите , сега квичи , защо , защото бсп отива в забвение , амин.
  • 11 Загрижен

    21 3 Отговор
    Вие не плащахте ли такси,когато управлявахте сДПС,това е проблема на системните български партии,че са разединени и докато се плюят един друг,то Доган си играе игрите вече 30 години.А "великите"наши политици се правят на "великите" управляващи,влизат,излизат от парламента.Ще направите услуга на всички,ако се разкарате от този парламент и не се върнете никога повече и тогава ще се радваме на чудното време,чудните хора, чудното мляко,чудните пенсии,чудните заплати и чудния наш живот.Време е да си ходите.Ако вие не си тръгнете,ще си тръгнем ние.Чудно нали!

    Коментиран от #16

  • 12 Юстас

    15 18 Отговор
    Тоя пещерен комунист още ли е жив ? Нека да се появява от време на време, та да отблъсква лабилните. Верно, че 100 годишния бабишкерник БСП ще прокопса с такива катили.

    Коментиран от #14

  • 13 Нерончо

    16 18 Отговор

    До коментар #4 от "Ххххх":

    Тоя е такова дърво че му викаме "простофесор". Ела да го чуеш какви ги ръси на лекциите. Спукваме се от смях и ако не ми трябваше заверка да съм го наврял в кучи задник. Ама нали трябват бройка професири и доценти, какви ли не идиоти преподават.

    Коментиран от #24

  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 16 Отговор

    До коментар #12 от "Юстас":

    Тия са като троскота... Румбата е син на професора на "Научен комунизъм" - Гечев, а пък Васко Гечев - внук, е трето поколение комунистически лаладжия....
  • 15 275

    13 5 Отговор
    Със политическият рекет го има. Лошото е, че излиза от устата на Гечев: икономическият "гуру" по времето на Костов.....тия двамата трябва отдавна да са без имущество и във затвора!
  • 16 .....

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Загрижен":

    Какво са им плащали? Напиши.

    Коментиран от #18

  • 17 TтТ

    8 4 Отговор
    А ти комунист смотан, защо аджеба не беше там и да помогнеш ДПС да не рекитира държавата?
  • 18 ТтТ

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от ".....":

    ТрЕбва да си много Умотън,за да задаваш подобни въпроси?
  • 19 Гай Баньо

    4 1 Отговор
    ВСИЧКИ СТЕ МАСКАРИ ! ! ! ВЪН ! ! !
  • 20 Георг Георгиев

    4 11 Отговор
    Лъжец и крадец Румен Гечев срамота за БСП.
  • 21 Коко

    20 6 Отговор
    Гербаджиите за да останат на власт ще приемат и исляма крадливо племе произлязло от БКП
  • 22 Баце

    4 2 Отговор
    Глей сеа. Тия окрадоа толку многу, направу сичко и моат да си плащат к'во си сакат. Ама да знааш, че не са баш по плащането, а най-вече по зимането.
  • 23 Шипка

    16 0 Отговор
    Ще разкажа виц отнасящ се за хората които живеят в България.
    Дошъл един хамериканец в България след като чул че хората в България са робско племе.купил този същият завод и започнал да си прави експеримент.първия месец намалил заплатите със сто лв.,оплаквания никакви,втория с двеста пак нищо и т.н.след няколко месеца вече като работели и без пари ,хамериканеца събрал всички след като не можел да повярва ,че има такива хора по земята та им казал ,че следващият месец ще работят пак без пари ,но този път ще ги обеси вместо заплата.каква голяма била изненадата му когато видял да се вдига ръка в дъното на залата .кажете ,казъл хамериканеца ,а работника попитал- въжето вие ли ще го давате или ний да си го носим.Е НЯМА ТАКЪВ НАРОД НА ЗЕМЯТА.
  • 24 Batushka

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Нерончо":

    Ама бг раперите не ви спукват от смях....
  • 25 кольо

    9 6 Отговор
    А бе ,тоя не го ли помните,беше министър на икономиката в БСП правителството на Жан Виденов.Тоя мръсник ,фалира държавата,направи инфлация 3000%,1$за 3000лева,обраха парите на хората от банките и от тях започна мизерията и беднотията на хората ,та немогат да се съвземат до ден днешен.На тоя урод не му вярвайте.

    Коментиран от #28, #32

  • 26 Мюмюн

    1 10 Отговор
    Карадайь нов премиер ..само той може да оправи страната

    Коментиран от #30

  • 27 694

    10 2 Отговор
    ГЛАСУВАШ ЗА ГРОБ ПОЛУЧАВАШ ДПС. Ай чИстИтУ.
  • 28 Иво

    6 3 Отговор

    До коментар #25 от "кольо":

    Точно така!!!И те двамата направиха втория фалит на България след 90г.После 97г имаше за втори път купонна система пак и на хляба и млякото дори!Даваха ни само по 1-2 хляба и по 1-2 кофички кис.мляко на ден!!!А през 90-а год дори и бензин нямаше!!!!После 97г гласувахме за сдс и цялата ни вяра беше в сдс! Тогава стана и масовата приватизация на България и ДС изядоха България.....,и т.н.!!!!
  • 29 Мъртва България

    5 4 Отговор
    ГЛАСУВАШ ЗА БКП/БСП ПОЛУЧАВАШ ДПС/КГБ.......КПСС - БКП..........Ай на печелившите честито за ""хубавия избор"' до 89г след нея до 2008/9 год!
  • 30 Ихааа

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Мюмюн":

    ........и Бареков вице ха ха ха ха........::))))))
  • 31 Гифонович

    6 2 Отговор
    ГЕРБ СА ЧАО НА ИЗБОРИТЕ. ДА ХОДЯТ ДА ПЛАЧАТ НА РАМОТО НА ДПС
  • 32 бсп

    3 5 Отговор

    До коментар #25 от "кольо":

    Точно той е човека на Виденов с когото заедно фалираха Българи за втори път след 90-а год.И като паднат от власт казват:"'А народа ни е беден"':::))))!!!!
  • 33 Спас безделника

    6 3 Отговор
    А бе пичове, не издивявайте! Боко тиквата ни спуква от всякакви данъци и такси, защото хазната била празна. Той харчи нашите пари за щяло и нещяло. Защо този тъпунгер не постъпи като бай Ердо, да реставрира една две джамии /най-красивите/ и до там. За други екстри-има закони. Никакво опрощавания на данъци! Защото, мътните го взели, слагам един богомилски знак на вратата на апартамента и НЕ ПЛАЩАМ ТОК, ВОДА, ПАРНО И ДАНЪЦИ! Богомилската ми религия, при това местна и древна /преди исляма/ ще се позовава на горния тъп прецедент. Ако Боко тъпако не ми опрости данъците ще срещне по пътя си Ариман с РПГ-то!

    Коментиран от #34

  • 34 Кичка

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Спас безделника":

    Спасе напълно се покриваш Всички комунисти са безделници, зависници . мерзавци. Не можеш да избяга от сянката си. Когато се целувахте пред народа на митингите, тайно си за виждал на СерГеи си мечтал да си на неговото място!
  • 35 Спас безделника

    3 0 Отговор
    Кичке, Кичке, ако някой ти каже, че си тъпа п-чка бъди сигурна, че не преувеличава. Ти, обаче, не си виновна за това си основно качество. Просто единствените ти две мозъчни гънки са строго паралелни. Не дават контакт, Кичке, затова правиш глупави заключения. Ето, например, колко много грешиш за Станишев. Той отдавна не е гей, той е класически джендър-официален, подписан и подпечатан. А гей е мъжът ти, щом оставя такава умна и хубава жена като теб нерендосана на връх 8-ми март. Но ти не губи кураж, все ще срещнеш някой на пет ракии. Кичке, имам една молба към теб: недей да пишеш, не доставяй забавления на комунягите.
  • 36 Спас +

    0 0 Отговор
    Адаш разлая кучетата
  • 37 Спас безделника

    1 0 Отговор
    Не! Стилните и правописни грешки на "Кичка" са симулативни.
  • 38 времето ще покаже

    0 0 Отговор
    бъдете като тях. правете като тях . не си го слагайте .дори да се опитат да ти го сложат просто ти си зает . БЪЛГАРИЯ ПОЧТИ СИ ОТИВА ЩЕ Я ИЗПРАТИМ ОТСТРАНИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове