Last news in Fakti

1 Май, 2019 09:02 2 231 65

Вот за БСП ще покаже, че българите искат промяна

  • румен гечев-
  • избори-
  • бсп

Според Румен Гечев страната ни изостава от стандарта на ЕС

Вот за БСП ще покаже, че българите искат промяна - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Вот за БСП ще означава, че българския народ иска промяна. Това каза за обзора на деня „Това е България“ на Радио „Фокус“ проф. Румен Гечев от листата на „БСП за България“, председател на Комисията по устойчиво развитие на ООН през 1996-1997 г.

Гечев обясни, че състоянието на жизненото равнище в България е плашещо. Според него страната ни изостава от стандарта на ЕС, докато Полша, Чехия и дори Румъния се приближават. Проф. Гечев вижда алтернативата в предложените от БСП нови решения в проекта „Визия за България“. Той допълни, че БСП предлага кардинално нови решения, различни от тези на управляващите, които не предлагат никаква визия за следващите години.

Партията предлага осигуряване на безплатен достъп до образованието на всички нива и награждаване на младежите, завършващи дефицитни професии, за да могат те да останат и да се развиват в България. Болниците не трябва да са търговски дружества, подчерта проф. Гечев.

„Решенията, които предлагаме, са изпробвани и реализирани в други европейски страни и са дали резултат. Един от основните моменти във „Визия за България“ и „Визия за Европа“ на БСП е европейската програма за реиндустриализация. Ние считаме, че най-добрата социална политика за преодоляване на бедността е инвестиционната политика. Ние споделяме мнението на водещи икономисти в Европа и извън нея, че за ускорено икономическо развитие и повишаване на жизнения стандарт е задължителна реализацията на крупни инвестиционни проекти“, обясни той.

Проф. Румен Гечев каза още, че представителите на България в Брюксел трябва да защитават родината ни при формирането на външните политики, защото в момента тя се очертава като слугуваща страна, готова да изпълни всякакви прищевки на чужди сили. В досегашната работа на ЕП се е усещала остра липса на участието на България във възлови комисии и при формирането на важни европейски политики, заради което страната ни е загубила милиарди инвестиции, добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Фен

    55 18 Отговор
    Ами връщането на крадливата ви партия, довела държавата само до тежки катастрофи, не е промяна!
  • 3 Гост

    49 14 Отговор
    Специалистът по фалити на банки като зам. министър председател на Виденов да престане да лъже. С появата му в предишния парламент, фалра КТБ! Сигурно "80% дебили" на Христов му вярват.
  • 4 Мани бегай

    43 10 Отговор
    Щом Гечев е промяната, олеле налей ... thanks but no thanks :) На една скамейка до другите "специалисти" от ГЕРБ, ВМРО, Атака, БСП, СДС, ДПС и т.н.
  • 5 ДА ПИТАМ НЕЩО

    48 11 Отговор
    Да напълно съм съгласен че трябва промяна, но в Накакъв случай с другарите от БСП начело
  • 6 помнещ

    40 8 Отговор
    Ама ние все още ви помним как хубаво управлявахте. Аз лично не искам вашата промяна, не че Боката не е олигофрен, ама и вие за нищо не ставате!
  • 7 Гост

    35 12 Отговор
    Гласуваш за този и тези около него , получаваш виденовата зима.
  • 8 123

    22 5 Отговор
    Хаха станете за да седнем ние на масата та да се наплюскаме щото парите от баба и дядо свършват...
  • 9 Давид

    7 8 Отговор
    Да поговорим и за новите проекти - Възраждане и Боец . Лидера на 1 вия проект е марионетка на ментор подкрепян от Сорос , а на втория лидера бе от листата на ГЕРБ . Та се получава като при СДС - Радан Кънев плюва Бойко , Бойко се прегръща с Ал Йо .
  • 10 Друг гост

    22 20 Отговор
    Вече 10 години сме Виденова зима

    Коментиран от #58

  • 11 Станишчо

    10 5 Отговор
    Искам искам искам пък

    Коментиран от #23

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пророк

    19 14 Отговор
    Не искате БСП-то, но пенсионерите си ги искат и ще си гласуват за тях. Останалият вот ще се размие по другите партии и така ще се хванат за кокала, отново. Жална ни майка после!
  • 14 Джудже

    18 5 Отговор
    Българския народ иска промяна, а не иска нито БСП, нито ГЕРБ, та тези глупости "глсувайте за нас за да не са другите" не минават. Хората показват, че не ви искат като не гласуват.
  • 15 Давид

    17 19 Отговор
    Зимата за която обвинявате Жан Виденов я доставиха такива като Кристалина Георгиева и Соломон Паси по нареждане на международната банда оглавявана от евреи .

    Коментиран от #29

  • 16 Шаран БГ

    10 8 Отговор
    Докато я има тая порочна система на съвременните посткомунистически капиталисти........ Доста време ще трябва да премине, хубаво и много да забогатеят, че ако я има България, да управляват по модел на датчани или холандци......... Най-добре ще да е, е да направим бойкот на всякакви избори ... !!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Да бе

    18 2 Отговор
    Тоя филм с "промяната" сме го гледали вече ...
  • 19 гост

    19 6 Отговор
    Абе олан коло,"професоре",чак пък такава промяна не иска нито един нормален човек,спомняме си вашите фалити и гладни зими!Шайката от Позитано има да подсмърчате дълги години и да се облизвате за властта.Никога повече комунисти на власт.
  • 20 Проба грешка

    7 7 Отговор
    А вот за Да България или Боец ще покаже, че сме се научили да помним за последните 30 години и НИКОГА повече да не даваме власт в ръцете на доказани крадци и не човеци.
  • 21 Народна мъдрост

    16 7 Отговор
    Срещнеш ли гладен комунист, нахрани го. Срещнеш ли жаден комунист, дай му вода. Срещнеш ли гол и бос комунист, обуй го и го облечи. Но никога, никога, никога не давай власт на комуниста, защото тогава всички ще бъдат гладни, жадни, голи и боси. С изключение на управляващите комунисти . Справка Венецуела.

    Коментиран от #50

  • 22 КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ БКП/БСП

    19 7 Отговор
    Др. Гечев, на ваше място бих се срамувала да говоря, но вие СТЕ БЕЗ МОРАЛ И ДОСТОЙНСТВО. НАСЛЕДСТВЕНА НАГЛОСТ! ПРОМЯНА НЕ СЕ ПРАВИ ОТ ПАРТИЯ С ЛИЧНОСТИ, ФАЛИРАЛИ И РАЗГРАБИЛИ ДЪРЖАВАТА! ВИЕ НЕ СТЕ ПАРТИЯТА ЗА ЕВРОПЕЙСКА Б-Я! ВИЕ СТЕ ЦАЕ ПО РАЗГРАБВАНЕ, ФАЛИТИ, КЪЩИ ГЕЙТ, СКЪПИ ИМОТНИ СДЕЛКИ.ДР. ГЕЧЕВ, покажете вашата къща-палат. Проверка на всички от ком.партията, участваща във фалити, приватизация, имотни сделки чрез офшорки и адвокати на ЦВ. ВАСИЛЕВ, спиране на евро фондове и развитието на Б-Я! Във всяка нормална европейска държава, ОТДАВНА щяхте да търкат наровете в БЕЛЕНЕ, в която беше избита българската интелигенция или в краен случай централният затвор. БЛАГОДАРЯ, ВИЕ НЕ СТЕ ПРОМЯНАТА, ВИЕ СТЕ ТУМОРЪТ, А НАРОДЪТ ХИРУРГЪТ! СПЕШНО ОТСТРАНЯВАНЕ! КОГА ЩЕ ПОНЕСЕТЕ ОТГОВОРНОСТ И ВЪРНЕТЕ РАЗГРАБЕНИТЕ ДЪРЖАВНИ МИЛИАРДИ? СМЕЛО НАПРЕД С 12 !!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Станишчо

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "Бой за гъзолистците":

    Ми квото дадеш бе бате
  • 25 СРАМММММММММММММММ

    13 5 Отговор
    За каква промяна говорите. БСП, когато е била на власт каква промяна е имало? Айде стига с глупостите. Да бяхте направили нещо докато бяхте на власт, освен да пълните джобовете на определени кръгове от фирми... Да не говорим, че човека с тези кръгове от фирми сам си каза в ефир, че той разпределя баницата.
    Та говорите пак за промяна. Дайте примери какво ще промените.
    Как ще го промените.. Царя вервайте за 800 дни ще ви променя. Вервайте за 800 дни промени много хората, които са го извикали Вервайте. Та ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЕ ЕБАВАТЕЕЕЕЕ. НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВААА НЕ ВИ ИСКА НИТО ВАС НИТО КОЯТО И ДА Е СЕГАШНА ПАРТИЯ. ЗАТОВА НАД 50 ПРОЦЕНТА ОТ ГРАЖДАНИТЕ НЕ ГЛАСУВАТ.....................
  • 26 Фред

    10 2 Отговор
    Не искам да гласувам за теб. Не и за Боко. Цялата вихрушка да си ходят
  • 27 Там Съм...

    5 5 Отговор
    Покажи ми цица и съм там , покажи ми две - да се разберем(до К...я Н...а.
  • 28 ИСТИНА ЗЛА

    12 7 Отговор
    БСП начело с другаря Станишев и ордата мошеници ! По зле сте и от ГРОБ арите !!!! Долна мошеническа партия !!! Каква алтернатива сте - никаква !!!!!!

    Коментиран от #39

  • 29 Да да

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Давид":

    Даже тия двамата са виновни за разпада на СИВ! Не ви е лесно с двете гънки. Обясни без противоречия, как България и СеСенаСРа са били супер добре и много развити, а се предадоха пред пропадналия Запад! Кажи колко фабрики и заводи имахме, ама се окрадоха от Демокрацията! И защо все на комунисти се случва?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Иван

    10 3 Отговор
    Има нужда от промяна, ама от комунисти - НЯМА.
  • 32 АНТИКОМУНИСТ

    12 1 Отговор
    Промяна искаме но не от комунистите, а евроориентираните българи.
    Все още не можем да се оттървем от вас и от генезиса ви.
    Все още се намираме перестройка, а ние искахме РЕФОРМА ПРОЕВРОПЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ.
    европейско развитие и европейски правила и норми .
    А накрая което е най важно ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ, вече 3 милиона наши съграждани се препитават в европа а не в Рушия.
    ВЪРВЕТЕ СИ И ПРАВЕТЕ КРАДЛИВ КОМУНИЗЪМ НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ!!!
    ЕТО И ВЕНУЦИЕЛА ЩЕ ФАЛИРА, ЕДНА ОТ НАЙ БОГАТИТЕ НА ПЕТРОЛ ДЪРЖАВИ . ЗАЩО?????
    Защото е комунистическа икономическа система е въведена и е пълно с такива като вас паразити.
    Оглозгаха я венецуела и е в агония в момента и е въпрос на време да се катурне в най скоро време.
    Заминавайте в северна корея докат се вразумите и да влезете в час ПАРАЗИТИ !!!
  • 33 Nostradamus

    2 12 Отговор
    Нинова, Никога не съм гласувал за партията, която оглавяваш, както и приятелите ми, които не са малко, но този път всички заедно сме решили да дадем гласовете си, защото осъзнахме, че само Вие сте в състояние да детронирате Шайка ГЕРБ. Но да знаете, че ако мислите да крадете като Борисов, Цветанов, Фъндъкова, Тотев от Пловдив, Портних от Варна, Николов от Бургас и всички гербери – министри, депутати и кметове, НЯМА ДА ВИ СЕ РАЗМИНЕ. ЦЯЛАТА ЯРОСТ И ОМРАЗА НАТРУПАНА У ХОРАТА ОТ ГЕРБЕРСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ЩЕ СЕ СТОВАРИ И ВЪРХУ ВАС !!!

    Коментиран от #48, #59

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Айдеее

    3 7 Отговор
    Да изриваме гербераститеее
  • 36 Въпрос

    10 2 Отговор
    И какво ще правим с трите къщи за гости на Йончева. Освен там да се настани въпросния Гечев.
  • 37 месара

    6 2 Отговор
    мазохистите от бсп пак се явяват на избори 🤣! а след изборите ше има разговори при закрити врати, на тема - защо изгубихме отново!?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 А ти

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "ИСТИНА ЗЛА":

    ДПС ли предлагаш за алтернатива, щом нещеш ГЕРБ и БСП
  • 40 кой е бай Румен Гечев

    7 1 Отговор
    В периода 1995 – 1997 година е заместник-председател на Министерския съвет и министър на икономическото Р-А-З-В-И-Т-И-Е в правителството на ЖАН ВИДЕНОВ.

    Коментиран от #41

  • 41 ПОМНИМ

    8 1 Отговор

    До коментар #40 от "кой е бай Румен Гечев":

    какво голямо развитие имаше тогава. И пак се напъва наглеца
  • 42 Диамантената ръка

    8 1 Отговор
    Промяна отново към 1995-96г. Тоя тъп ли е, нагъл ли е, или и двете...
  • 43 БСПпартия на терористи

    6 1 Отговор
    Промяната може да стане само с двуцевка в задника на БСП, като спусъкът незабавно да се дръпне!

    Коментиран от #56

  • 44 гл шеф тайно разу

    0 1 Отговор
    до.. българия. от гл. шеф. на тайно разузузнаване. още веднъш ви вписваме ако се повтори да вписвате от наше име и от нашият румен крумов йорданов. гр. кюстендил. ул. гърлянски черешарник. 10. щеви унищожиме.. търпехмеви достатачно. в рейсовете за софия и от софия с който пътуваше румен искахте даго вините за кражби в рейса дебнехте да съпрете рейса за проверка на лични карти. и да свалите румен и даго отвлечете даго затворите и убиете. навсякаде имаме хора и в рейсовете. всичко знаеме. втори път несе опитвайте. да се занимавате с румен ще исгорите от всякаде от работа и много други случки. ние несе жвалиме. не плашиме.
  • 45 Фен

    7 0 Отговор
    Румен Гечев и промяна ? Смях. Този филм сме го гледали.
  • 46 До девето

    0 2 Отговор
    Вотът срещу червените кардинали и суджук-апартанентчиците ще покаже,че народът е узеял за промяна .
    Дай Боже, догодина Кьовеши да се разшета и да препълни затворите с полит-@йдуци!
  • 47 Обикновен гражданин

    1 2 Отговор
    Няма да гласувам за ГЕРБ , но няма да гласувам и за вас от БСП. Всички сте маскари и се чудите как да се докопате до властта за да се налапате.........
  • 48 Прецакан

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Nostradamus":

    Дай на Нинова властта, пък после я мрази колкото си искаш!
  • 49 Дедо

    2 0 Отговор
    Народа иска промяна а не стани да седна!Всички сте един дол дренки!
  • 50 Изненадан

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Народна мъдрост":

    Ама има ли гладни и жадни комунисти? Значи пак са изгладнели! Е, по - добре да не ги срещаме, защото ще стане като миналия път.
  • 51 Гладен комунист вие като..........

    2 0 Отговор
    Ранен глиган.
  • 52 I Bakalov

    1 4 Отговор
    Бандата на Борисов се разпада.Никога в България не е имало толкова крадлива добре организирана машина "за усвояване" като ГЕРБ. Апартаменти с личен асансьор, вили - това е само върхът на айсберга.Но така или иначе, предстои бандата на Борисов ,aтой се държи точно като главатар на банда да се разпада отвътре и отвън. А то няма да е трудно и е необратимо. Толкова неграмотници и простаци на власт също никога не е имало, дори при соца.

    Коментиран от #54

  • 53 filo

    3 0 Отговор
    Вие ли сте промяната бе Гечо? Бог да пази България. Иначе едно мощно ур за платените червени ибрици в нета.
  • 54 filo

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "I Bakalov":

    По-леко бе, ще се задавиш в злобата си. Споко изкара надника.
  • 55 Я па я

    0 1 Отговор
    Румен Гечев е моя любимец. При него половината българи бяхме милионери. Тъста ми казваше че при него е вземал най голяма пенсия. Така де. Човека го бива.
  • 56 Да добавя

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "БСПпартия на терористи":

    И едноцевка ще свърши същата работа.
  • 57 Morgoth

    2 0 Отговор
    Вот за БСП ще означава, че българина е късопаметен идиот и си заслужава управниците-обирджии.
  • 58 Morgoth

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Друг гост":

    Бъркаш Лукановата зима и Виденов. И не - не сме в Луканова зима последните 10 години, защото при Луканов магазините бяха празни и ни даваха купони за да можем да си купим сирене. Не сме и по виденово, защото тогава като вземеш заплата от 20 долара в началото на месеца и те в края станали 5 без да си харчил от тях. Между другото и режим на тока отдавна не сме виждали, ама то това е защото БСП не са били на власт скоро.
  • 59 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Nostradamus":

    Като те гледам как ползваш опорките на БСП ще ме извиняваш, че никога не си гласувал за тях. Може би искаш да кажеш, че никога не си гласувал за друг, освен за БСП ;-)
  • 60 модерен ляв

    1 0 Отговор
    Другарю Гечев,до сега не съм видял ,променил се комунист.Виждал съм пременил се комунист.Та за каква промяна става въпрос.
  • 61 гл шеф тайно разу

    0 0 Отговор
    до. българия. от гл. шеф на тайно разузнаване.. нашият румен данесме чули и видяли даго плашат мутри. и сенчести. . защото ние сме преди вас. на прехода. вашият пр. бойко борисов . от нулата почна бивасиго. и все още ще остане да оправи българия. всички. защото той е врел и кипел. сдобряването на българия с подчти всички е негово дело. смел. и точен навсякадде. българи ако го загубите ще патите.. щесе раскраси една чудна българия...вашето минало да остане назад. всички пенсий. постапено ще се увиличът. шеф. тайно разузнаване.***************
  • 62 гл шеф тайно разу

    0 1 Отговор
    до. българия. от гл. шеф на тайно разузнаване.. българи всичко е в прозрачност. в българия...
  • 63 марин

    1 0 Отговор
    евала разознавачи ние неможем бес бойко борисов
  • 64 петя

    0 1 Отговор
    ние си го тачиме бойко. ще дадеме шанс за този румен. нее лошо момче само ако него червирате. парите са като стари весници. но животът е един.
  • 65 Дондел

    0 0 Отговор
    Гечев и едната кака Сийка ще се скрият в Брюксел за 5 години; много умен ход, защото разровиха тинята на прехода и стана опасно, а до краят на мандата на ГЕРБ има още много време и ще изплува много мръсотия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове