11 Март, 2019 09:03 4 854 9

Кой краде парите на българските мюсюлмани за хадж?

  • мюсюлмани-
  • хадж-
  • дълг-
  • мюфтийство

Мюсюлманското вероизповедание се финансира от край време от чужбина. Чрез различни схеми то получава стотици хиляди долари от чужбина

Кой краде парите на българските мюсюлмани за хадж? - 1

Да ме извиняват управляващите, но ще им кажа следното. Това коментира във „Фейсбук“ Мажд Алгафари.

Мюсюлманското вероизповедание се финансира от край време от чужбина. Чрез различни схеми то получава стотици хиляди долари от чужбина. Всяка година мюфтийството ни врънка мюсюлмански общности и държави за пари под предлога, че имат задължения към хазната, че искат да отварят мюсюлмански училища, кухни, джамии и какво ли не. Получават парите, но не ги използват нито за да си покрият задълженията към хазната, нито за да открият нови мюсюлмански училища, или кухни за мюсюлманите.

Парите се крадат по линията. До самите мюсюлмани не стигат никакви. Всяка година различни мюсюлмански световни фондации или организации изпращат пари за българските мюсюлмани, за да могат част от тях да отидат на хадж, но въпреки това, от българското мюфтийство не изпращат никой без пари. Всеки си плаща хаджа сам, а парите отпуснати за това потъват незнайно къде. Така е било, така и ще остане. В повечето случаи, фондациите са запознати с това, дори участват в самата схема.

Така де. Парите са дарени от вярващи мюсюлмани по света, които са се доверили на фондацията и са решили да подпомогнат техните събратя да изпълнят един от стълбовете на исляма - ХАДЖ, като внасят пари в сметката на фондацията. Тя от своя страна, получила това голямо доверие от вярващите и при липса на контрол раздава пари наляво и надясно, като за услугата определени хора получават своята комисионна.

Преди години бях свидетел на едно писмо в което от една фондация се искаше да отпусне 200 000 долара за закупуването на къща в едно българско село, която да бъде превърната в училище и кухня.

Доколкото знам парите бяха отпуснати. Но дори и да не са били отпуснати, то някой задава ли си въпроса, че с тези 200 000 долара може да се купи цялото село, барабар с кмета, попа, даскала и прилежащите имоти към селото.

От една страна фондации, организации и отделни хора даряват пари на мюсюлманското вероизповедание в България, за да може да покрие нуждите си, а от друга страна, същото е задлъжняло с над 8 000 000 лева към хазната, които сега и ние ще платим чрез събраните от нас пари в бюджета.

Това, което говорят управляващите, че с опрощаването на дълговете на мюсюлманското вероизповедание ще се спре външното финансиране на мюсюлманите, не е вярно и няма да се постигне. Пари ще се наливат в мюфтийството от цял свят и по различни схеми.

Помнете ми думите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кОЙ Ли

    6 0 Отговор
    Аззз
  • 2 ванката

    16 3 Отговор
    за първи път се радвам че са откраднати пари за дадена дейност и тя не е извършена...и още нещо не ви ли се стори странно че се спонсорират с долари а уж вярващи ги били събирали за своите събратя ???

    Коментиран от #4

  • 3 гост2

    4 17 Отговор
    Аман бе... всички станаха експерти,а до сега защо мълчахте?Парите за Хадж се разпределят и всяка година има хора,които се изпращат по тази линия.Господина е осведомен ама не съвсем.

    Коментиран от #9

  • 4 гост2

    2 9 Отговор

    До коментар #2 от "ванката":

    Ванчо и ти ли си експерт по Ислям,много ви влече тази религия!
  • 5 ефендито

    19 3 Отговор
    Поредния кьор-фишек на Бойко Бандита и Горанчо-наемателя. Много малко хора ще се хванат на думите му, всичко е сметка за предстояшите избори и Бойко ръси от ръкава и крачола нашите пари като свои. Ето това е същността на геберската политика , събирай /рекетирай/ от всички, раздавай на някои със сметка. Нима парите от еврофондовете да не се разпределят по съшия начин ? Най-големия обир е това. Дотам я докараха тая държава, че и циганите масово да бягат от нея. 10лв и кебапче не стигат за един глас.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Да не

    5 0 Отговор
    идват избори?
  • 8 Глас за Боко тиквата

    3 0 Отговор
    Значи, Боко тиквата дава моите пари на мюфтийството, за да ме пази от радикалния ислям. От друга страна, ислямски фондации дават петродолари на същото това мюфтийство, да се бори срещу "войнстващото" христианство в християнска България. Парите влизат в касата на мюфтията, смесват се и следите им се загубват. Как измекярът Горанов ще си събере вересиите? Ами няма да успее, защото се отчита хадж, а се закупува земята на някоя недохранена българска пенсионерка. Тази земя, обаче се купува на името на някакъв малограмотен гастарбайтер, който после я "дарява" на правилния човек. Схема стара, колкото са стари парите. Елиминира се тъпака Горанов по възможно най-простия начин, Боко тиквата си взима процентите и заминава за имението си в Испания "да се лекува", а България изчезва от картата на Европа.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове