Last news in Fakti

17 Април, 2019 16:10 1 798 25

Отпускат близо 1 млн. лв. за посещението на папата у нас

  • папата-
  • папа-
  • папа франциск

Папа Франциск идва в България от 5 до 7 май

Отпускат близо 1 млн. лв. за посещението на папата у нас - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството одобри допълнителни разходи за организирането и провеждането на апостолическото пътуване на Негово Светейшество Папа Франциск в България на 5-7 май.

Официалното посещение на държавния глава на Ватикана и глава на Римокатолическата църква, Негово Светейшество Папа Франциск в България е първо посещение на глава на Ватикана и на Римокатолическата църква от 17 години насам. То има важно значение за утвърждаване на България като модел за етническа и религиозна толерантност и като повод за положителни послания към българската общественост за мир и добруване.

Негово Светейшество Папа Франциск ще извърши апостолическо пътуване в България от 5 до 7 май 2019 г., за да поздрави българския народ и да даде на всеки българин своя благослов за мир и благоденствие. Той ще се срещне с представителите на държавните власти, с Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит, с дипломатическия корпус и с гражданското общество. Папа Франциск ще се срещне също с представителите на религиозните вероизповедания, като по време на своята визита ще посети градовете София и Раковски.

Допълнителните разходи за 2019 г., които се одобряват с правителственото постановление, са в размер на 866 000 лв. От тях по бюджета на Министерския съвет се отпускат 759 000 лв. За Министерството на вътрешните работи са предвидени 77 000 лв., а за Националната служба за охрана - 30 000 лв. Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите/трансферите по централния бюджет за настоящата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Али Ахджа

    8 2 Отговор
    Ще трябва да посетя България, но този път заради онзи ... по-дебелия!
  • 5 Иванчо

    16 1 Отговор
    Поредно безумие! Един мион народни пари!
  • 6 Жоро

    11 1 Отговор
    Един милион за тоя дъртак егати смешното.
  • 7 Електрошок

    2 1 Отговор
    Сигурно ще го пазят от Урумов.)))))
  • 8 бббббб

    14 1 Отговор
    Пари за болни няма ,за пенсии няма ,но за душевна ч-кия на Папата и Тиквата има
  • 9 бай уй

    12 0 Отговор
    Това са пак пари за глупости, на кой му трябва тоя папа да идва?
    Вместо да даде на пенсионерите бонус за великден - дава пари за глупави посещения!
  • 10 Атеист

    14 0 Отговор
    За това ли плащам данъци лунатиците да си устройват пиршества , мръсна крадлива паплач....
  • 11 Перър

    15 0 Отговор
    нали смирен човек дето не материални неща търси. Бобена чорба и хляб му стигат. какви са тея милиони.
  • 12 Ай стига, бе!

    10 1 Отговор
    Станаха по-големи католици и от папата...
  • 13 Цецо шлифера

    13 0 Отговор
    Идва да ни освещава апартаментите.
  • 14 Дядото

    8 0 Отговор
    А,...така! :) и откъде е тоя милион?!? :) ... От Бисеров,... от Баневи, от Арабаджиеви, от Цецо крадецо, от Доган, от Стайкови, от всеки кмет на курортно градче, от мисионерите министри с жилища за по половин милион...?!!? Нека позная.... ОТ МИЗЕРНИТЕ ОСТАТЪЦИ НА РАБОТЕЩИЯ БЕДЕН В БГ!!!!
  • 15 Тръмп

    0 2 Отговор
    Опазете Папата от кирливите си Безбожни Антихристи-Комунисти,ако не ще разрешетним Позитано-20 за вечни времена и до последно коляно!!!):):):)
  • 16 Много шум

    2 0 Отговор
    Ще е много шум за нищо блокирани улици ограничено движение и изнервени хора.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост

    3 0 Отговор
    Мартин Лутер пише:"Ужасно нещо е да наблюдаваш как човекът,представящ се за Христов заместник,демонстрира такъв разкош,какъвто никой император не може да постигне.Те казват за него,че е Господ на света,но самият Христос казва:"Царството Ми не е от този свят".Възможно ли е господството на един заместник да е по-голямо от това на неговия Началник?"
  • 19 Тръмп

    0 0 Отговор
    Идиоти и Дебили от Коминтерна,този папа е Йезуит и е приел името Франциск,като Символ на аскетизма и е надматериален!!!:):):)Смирете се за 3дена около Визитата след Великден за да усетите Божията промисъл!!!:):):)Иначе е видно,че мисъл нямате щом взривихте църквата Свети Крал през Страстната Седмица през 1925година!!!:):):)

    Коментиран от #21

  • 20 Тръмп

    0 0 Отговор
    Ще изпратя 1милион долара на всички русофили да мълчат поне 3дена,че с тия объркани мозъчета само за мизерии са родени!!!:):):)
  • 21 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Тръмп":

    На кого е апостол папата?Той твърди, че говори непогрешимо(екскатедра), може да променя времена и закони(има се предвид Божият морален закон), освобождава себе си и другите от повеленията на Христос и апостолите, може да раздава индулгенции(документ с, който папата освобождава грешника от чистилището) .Всъщност католическата доктрина напълно отрича службата на Христос и я заменя със спасение чрез църквата.Папата става върховен водач,свещеникът е този,който прощава греховете а Мария става посредник между човека и Бога.В апостолическите си писма папата говори като Бог за себе си в множествено число.Подобно на древните императори,папата притежава както църковна,така и светска власт,нарушавайки принципа на разделение на властите оставен от Христос:Кераревото на Кесаря а Божието на Бога.На статуята си Папа Григорий тринадесети е изобразен възседнал змей, а всеки християнин знае,че змеят в Библията е символ на Сатана. Единственото описание в Божието слово за Богохулство е бидейки човек да се приравняваш с Бог като твърдиш,че можеш да прощаваш грехове,позиция не принадлежаща на смъртен човек.Още ли се чудите на кого е апостол папата?Аз ще ви отговоря на Сатана.
  • 22 Нео

    1 0 Отговор
    След Втория Ватикански събор на йезуита Карл Ранър е поверена задачата да помири всички църкви и религии с Рим под претекст,че спасението може да бъде открито във всички вероизповедания,но при условие,че те признаят върховенството на Рим и папата.За да се постигне тази цел,ролята на Христос трябва да бъде омаловажена.Това вероотстъпническо учение бързо е въведено за изучаване и католическите теолози и учени пропагандират тази идея с голяма енергия.Пол Нитър,преподавател по теология в университета XAVIER и някогашен студент на Карл Ранър в Папския грегориански университет в Рим,написва книгата "Никое друго име?"в която популяризира идеята,че всъщност Исус Христос не е единственият път към спасението,А ПРОСТО ТРЯБВА ДА СЕ ЖИВЕЕ КАТО ИСТИНСКИ ЧОВЕК.Това е наистина творческа но не и библейска теология.С такава фина измама и терминология могат да се заблудят и най-добрите познавачи на Библията.За да се постигне обединение обаче писанията трябва да бъдат изопачени и пригодени към всички световни вярвания по такъв начин,че теологията на икуменизма(обединението)да бъде прокарана.Или казано по друг начин,може да вярвате в каквото си поискате ако признаете върховенството на Рим и папата.
  • 23 8333

    3 0 Отговор
    Уууууууууу. Народа му стои гладен и бос на тоя михлюз, иначе милиончета хвърляме за педофилите
  • 24 незнайко

    0 0 Отговор
    КАКВО ЩЕ ПРАВИ МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ С ТЕЗИ ПАРИ ??? 759 000 !!! ЩЕ СИ РАЗДАДЕ БОНУСИ ЛИ СЛЕД ТОВА ???
  • 25 Сара

    0 0 Отговор
    Нямат ли срам тези министри, пък и този папа- много голям човеколюбец се изкара. Ако беше наистина Божи човек, нямаше да демонстрира такъв разкош- да идва със свита от 400 и повече кардинали. Да изпояждат бедният ни народ!Благодарение на тези в кавички Божи служители- по време на тъмното средновековие, наречено така заради тях,са избити от тяхната така наречена Света инквизиция и техните йезуити- неизброими множества християни. Науката за векове не е имала напредък заради техните жестоки преследвания.И в днешно време въпреки разкритията за масови злоупотреби от техни служители срещу деца, е учудващо , колко много хора искат да им се поклонят.Не е чудно че ще се прокара една конвенция, която ще узакони такива неморални практики и нищо чудно , ако именно тази организация има интерес от това- такива практики да не подлежат на преследване от закона!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове