Last news in Fakti

4 Май, 2019 13:28 3 677 15

Говорителят на Католическата църква: Папата е труден за охраняване

  • папа франциск-
  • охрана

Швейцарски гвардейци и ватиканска жандармерия се грижат за сигурността му

Говорителят на Католическата църква: Папата е труден за охраняване - 1

Папа Франциск е труден за охраняване човек, защото не се подчинява на изискванията за сигурност. Той не иска да се вози в бронирана кола, иска да е възможно най-близо до хората и при всяка възможност да им подаде ръка, предава bTV. Това разказа в предаването „Тази събота” говорителят на Католическата църква у нас Ива Михайлова.

Освен швейцарски гвардейци, които пристигнаха у нас още на 1 май, за да го охраняват, в България дойде и ватиканската жандармерия, която е втората служба за сигурност на Ватикана.

„Тя е в интересно съперничество с швейцарската. Когато се отнася до охраната на папата обаче те работят заедно. Няма да видим швейцарските гвардейци в техните униформи. Те ще бъдат облечени в костюми и ще бъдат до папамобила. През тези месеци те работиха много усилено с българските служби за сигурност, за да може цялото посещение да се превърне в един голям празник за папа Франциск и всички българи, които искат да го видят”, разказа Ива Михайлова.Общо хората, които са от сигурността и придружават папата в България, са около 20- 25. Преглеждат се маршрутите и детайлите по посещението.

Общо хората, които са от сигурността и придружават папата в България, са около 20- 25. Преглеждат се маршрутите и детайлите по посещението.

С папата ще пътуват и 70 журналисти, които са акредитирани във Ватикана и които го придружават във всички негови пътувания по света.

Представители на шест вероизповедания ще се качат на сцената, за да произнесат своята молитва за мир. С това се цели да се покаже, че религиите призовават към диалог, мир и любов към ближния. Събитието ще бъде символично. На сцената ще има маслиново дърво, символ на мира. Ще има рози, които са символ на България. На сцената ще се качат и шест деца от различните вероизповедания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    19 8 Отговор
    Нали бог е всемогъщ и може всичко а не може да опази един дъртак.
  • 2 Значи е

    11 2 Отговор
    Лесен за убиване. Ъм значи черната папа която управлява Ветикана е за убиване. Но има един проблем ъммм ЧЕРНАТА ПАПА НЕ МОЖЕ ДА МУ ВИДИМ ЛИЦЕТО ЗАЩОТО Е ЛЕСНО ОХРАНЯВАН!

    Коментиран от #5

  • 3 от Ватикана

    12 3 Отговор
    Ами като не знаете какво да правите,потърсете компетентна и професионална помощ от Али Агджа.Той ги умее капризните папи.Смешници.
  • 4 Гледах клип в Ютюб

    13 2 Отговор
    Как от гоогъл карти отгоре пичовете очертаха формата на Ветикана , Пентагона и се получи знака на тайното общество на Бапомед илюминатите. Явно тези които хвалят папата бялата папа не осъзнават че те са му слуги на него. Той ги контролира. Явно не сте чели за Ветикана , Пентагона и новият световен ред.
  • 5 фактолог

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "Значи е":

    Няма черен Папа.кръга, който задкулисно дирижира процесите има нужда от видимия Папа и това сега е тук. Лично се учудвам, че трябва да се охранява Папа и някой да. убива Папа. Нали Исус, Павел, Петър ходеха сред хората, не с Папамобили, а с налъми сандали? Кой последовател на Исус би се страхуваш от убиец, след като е приел, вярата в Голгота?
  • 6 Чичо Гошо

    5 0 Отговор
    Ивче., Ставаш
  • 7 Атеиста

    14 4 Отговор
    Като е труден за охрана да ходи да се шие някъде другаде. Какво ни занимават с хитреца от ватикана тука вече 7 дни. Бирисов дасе мазни на католиците ако иска ние сме уж православни!
  • 8 Johansson

    14 2 Отговор
    папата и той е една мутра олигарх. За какво идва тук изобщо. Не е желан.

    Коментиран от #9

  • 9 Бай Деко

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Johansson":

    Да Доди у село с нас у хоремака? Ще го охраняваме нонстоп. Докато не изпием 250 литра качество с Исусовата квъв (вино) немалко да го пуснем. И Пепа хоремака ще игра и пее. Ако дойде некой да го закача ще го напием.
  • 10 ПУМА БОЕЦА

    7 0 Отговор
    Колко пари дариха от Ватикана на UNICEF за децата католици от Африка?
  • 11 КОНТРАТА

    4 0 Отговор
    Аве Мария от балкона и дъжд $$$$$€€€€£££
  • 12 хфэт

    5 1 Отговор
    идва за да иска нещо от нашите политически пионки..нека не се заблуждаваме...по скоро да настоява за нещо свързано с дявола...на шапките на папите в миналото е пишело че те са Антихриста...какво още трябва да се каже????
  • 13 умрял от срам

    1 5 Отговор
    Нали знаете, че по света сме извести с опита да убием Папата.
  • 14 Али Агджа

    4 2 Отговор
    Дали ще ми измие краката, ако ме мерне в тълпата?
  • 15 Ник

    0 1 Отговор
    Тоя пич не беше ли измислил инквизицията??
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове