Last news in Fakti

2 Май, 2019 13:40 7 037 31

Бойната техника, която ще видим на парада на 6 май (СНИМКИ)

  • военен парад-
  • 13 века българия

Очакваме честванията по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия

Бойната техника, която ще видим на парада на 6 май (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС

Лек автомобил с повишена проходимост брониран „Мерцедес” G 270FB-6. Предназначен е за транспортиране на личен състав при изпълнение на бойни задачи. Той има монтиран люк с възможност на завъртане на 360 градуса и застопоряване във всяко едно положение. Може да се монтира 7,62 мм и 12,7 мм картечница. Двигателят е тип – дизелов с максимална скорост на движение 120 км/ч.

Бойната техника, която ще видим на парада на 6 май (СНИМКИ)

Бронирана машина „Хамър”. Предназначена е за транспортиране на личен състав при изпълнение на бойни задачи, патрулиране, и конвоиране на механизираните формирования. На машините се монтира 7,62мм картечница. Двигателят е 6,5 литров дизелов с турбокомпресор. Мощността му е 190 конски сили, който развива максимална скорост от 110 км/ч.

Бойната техника, която ще видим на парада на 6 май (СНИМКИ)

Бойна бронирана колесна машина „Commando select”. Предназначена е за транспортиране на екипажа на машината и механизираното отделение при изпълнение на бойни задачи. Въоръжението е една 12,7мм. картечница „Браунинг М2 калибър 50”, сдвоена с 40мм автоматичен гранатомет МК 19 и съоръжение за изстрелване на 76мм. димни гранати. Машините разполагат с 6- цилиндров дизелов двигател с турбокомпресор. Максималната скорост на движение е 100 км/ч. Притежават висока степен за балистична и противоминна защита на екипажа. Бойните машини „Comando select” са доставени за контингента ни в Афганистан по Програмата за чуждестранно военно финансиране (FMF) на САЩ.

Бойната техника, която ще видим на парада на 6 май (СНИМКИ)

Бойна бронирана колесна машина „Guardian”. Предназначена е за транспортиране на екипажа на машината и механизираното отделение при изпълнение на бойни задачи. Въоръжението е една 12,7мм. картечница „Браунинг М2 калибър 50”, сдвоена с 40мм автоматичен гранатомет МК 19 и съоръжение за изстрелване на 76мм. димни гранати. Машините разполагат с 6- цилиндров дизелов двигател с турбокомпресор. Максималната скорост на движение е 100 км/ч. Притежават висока степен за балистична и противоминна защита на екипажа. Бойните машини „Guardian” са използвани до 2012г. от контингентите ни в Афганистан.

Бронетранспортьор БТР-60 ПБ МД-1. Оборудване със съвременни дизелови двигатели и автоматични скоростни кутии. Въоръжението е с 14,5 мм куполна картечница с прицелна далекобойност – 2000 м и 7,62 мм картечница с прицелна далекобойност – 1500 м. Екипажът на машината е от 7-9 души с десант. Развива максимална скорост на движение 80 км/ч, а при плаване 9-10 км/ч.

152 мм оръдие гаубица Д-20. Предназначена е за унищожаване на артилерийски и други огневи средства на противника. Има следните характеристики: тегло в походно положение – 2,6 тона, тегло в бойно положение 2,7 тона, с разчет от 10 души. Максималното разстояние на стрелбата 17 400 м и скорострелност 4 изстрела в минута.

Реактивна система за залпов огън БМ-21 „ГРАД”. Предназначена е за унищожаване и подавяне на живата сила, огневите средства и опорните пунктове на противника. Установката има 40 направляващи, като залпа от 40 снаряда се извършва за 20 секунди. Разчетът е от 6 души. Максималното разстояние на стрелбата е 21 км.

Бойната техника, която ще видим на парада на 6 май (СНИМКИ)

122 мм самоходна минохвъргачка Б1 – 10 „Тунджа”. Предназначена е за подавяне и унищожаване с навесен огън живата сила и огневите средства на противника, както и за разрушаване на полевите му отбранителни системи. Машината е бронирана от плаващ тип и разполага с четири души екипаж.

122 мм самоходна гаубица 2С-1 „Гвоздика“. Предназначена е за подавяне и унищожаване на живата сила и огневите средства на противника, разрушаване на полеви съоръжения, разчистване на проходи в минни полета и борба с танкове, артилерия и автомобили на противника. Разполага с екипаж от 4 души. Максималната далечина на стрелбата е 15 200 м.

Бойната техника, която ще видим на парада на 6 май (СНИМКИ)

Бойна машина на пехотата БМП-23. Бойната машина е бронирана, верижна от плаващ тип с екипаж от трима души и седем души десант. Въоръжението е 23 мм автоматично оръдие и 7,62 мм картечница сдвоена с оръдието. Максималната скорост на движение на машината е 62 км/ч, а при плаване 5 км/ч. В боекомплекта машината разполага с противотанкова двуканална система за управление 9П135М и установка за изстрелване на снаряди.

Бойната техника, която ще видим на парада на 6 май (СНИМКИ)

Бойна машина на пехотата БМП-1. Бойната машина е бронирана, верижна, плаваща, с екипаж от трима души и седем души десант. Въоръжена е с 73 мм гладкостволно оръдие и сдвоена към него 7,62 мм картечница. Максималната скорост на движение е 65 км/ч, а при плаване – 7 км/ч. В боекомплекта на машината е включен преносим противотанков управляем комплекс за борба с бронирани цели на разстояние от 500м до 3000м.

Бойната техника, която ще видим на парада на 6 май (СНИМКИ)

Танк Т-72, който е основна бойна верижна машина на Сухопътните войски с мощно въоръжение, сигурна бронева защита и висока маневреност. Въоръжен е с 125мм. гладкостволно оръдие, сдвоено с 7,62мм. картечница и една 12,7мм. зенитна картечница. с бойно тегло 41 тона, екипаж – 3 души. Двигателят е с мощност 780 конски сили.

Бойната техника, която ще видим на парада на 6 май (СНИМКИ)

Тактически ракетен комплекс ТРК „Точка”. Предназначен е за поразяване на ракетни установки, пунктове за управление, летища, хранилища и високоточни оръжия на противника. Далекобойността на ракетния комплекс е от 15 до 75 км. Разчетът е от четирима души.

Зенитно-ракетен комплекс „ОСА-АКМ”. Мощно огнево средство за защита на механизираните подразделения от ударите на въздушния противник. Зенитно-ракетния комплекс „ОСА-АКМ” е автономен и е най-модерният комплекс на въоръжение в ПВО на Сухопътните войски. Той унищожава въздушни цели на малки и средни височини във всякакви метеорологични условия и в сложна радиоелектронна обстановка. Комплексът унищожава цели на височини от 25 до 5 000 метра и на разстояния до 10 500 метра, движещи се със скорост до 500 метра в секунда. Има възможност да обстрелва цел с две ракети едновременно. Разчетът му е от 5 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смешници

    70 18 Отговор
    Военен цирк, а не парад е това. Вижте след няколко дни на Червения площад, какво значи парад!

    Коментиран от #8

  • 2 Meganoob BG

    55 4 Отговор
    Достатъчно да защитят народните депутати при бягство в случай на война...
  • 3 ПУМА БОЕЦА

    40 4 Отговор
    Направо за старах. Джипките ще преобладават!
  • 4 Прочита

    30 2 Отговор
    Прочита на статията почна с автомобили за превоз ... толкова им е откъсва да ни продадат новите братя по оръжие. Само дето тези автомобили за личния състав, струват майка си и баща си - вместо военна техника да се купува - плащаме данък спокойствие на военна организация.
  • 5 Ужас

    32 5 Отговор
    А какво въоръжение имахме да не говорим за ракетите и самолетите къде са вземете някой граждански да покажети !!!СМЕШНИЦИ!!!
  • 6 Булшитс

    33 11 Отговор
    Парад на хрантутниците на държавна издръжка. Я да питам от на кой джоба е всичкото това разхищение на средства... мисля че всичко знаем отговора... Безсмислен парад на ръждиви дръгели. Други държви имат какво да покажат, за това правят паради, а ние правим парад за да покажем какво ни е останало в движение
  • 7 Рошко

    21 4 Отговор
    Тя една бойна техника ,сигурно като машините за гласуване ,ще да е под наем
  • 8 123

    9 25 Отговор

    До коментар #1 от "смешници":

    Това на червения площад е пропаганда. Няма нормална държава, която да плаща за такива грамадни паради.

    Коментиран от #20

  • 9 100

    21 1 Отговор
    То май повече от половината армия ще мине на парада като знам колко е малка.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 100

    24 2 Отговор
    Парад с елементи на прайд. ;)
  • 12 ай де бе

    22 1 Отговор
    Вадят ни за победена страна и имаме забрана за собствена армия с условия буквално преписани от Ньойския договор: "България трябва да сведе войската си до 20 хил. души, жандармерията – на 10 хил.,
    пограничната стража – на 3 хил. души, без право на тежко въоръжение. Редовната наборна армия се замества с платена наемна."
  • 13 четвъртия от запаса

    29 0 Отговор
    По голямата част от техниката, е от музея на българо-съветската дружба. Или това, което е в движение :-) По добре да излязат ловните дружинки от софийско. С 'джиповете', оъжието и дрехите. Поне ще стане парад.
  • 14 Гост

    18 1 Отговор
    То джихадистите от Сирия са 5 пъти по добре въоръжени от България
  • 15 Ха ха ха

    23 0 Отговор
    Цялата техника на БА може да се побере на плаца в поделението , където съм служил и да остане място и за личния състав! Палячовци!
  • 16 Боко- агент 003,5

    24 0 Отговор
    Бате ви Бойко да не е глупак, та да извади на показ 65-хилядната супер полиция или свръх секретните части на "Ипон" ООД?

    Коментиран от #19

  • 17 Гост

    10 12 Отговор
    Едни и същи хора плачат, че армията ни е слаба, и същите са твърдо против превъоръжаването ни.
  • 18 Johansson

    17 0 Отговор
    То аслъ, че на гей парад ще прилича.
  • 19 Гербаджийски кавал

    15 0 Отговор

    До коментар #16 от "Боко- агент 003,5":

    Тоя ни разката държавата
  • 20 Ама има

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "123":

    една държава, която плаща милиарди за стари самолети.
  • 21 5xx Server Error

    14 1 Отговор
    малка армия със слабо въоръжение сме вече, но сме в състояние да отблъснем враг! все още е важна човекобройката! стотиците хиляди хора си ги имаме! в запас! само дето няма кой да ни напада :) правилно е твърдението, че сме победена държава във войните и затова се еб@в@т с нас, обаче е видно че не успяват и си имаме армия!
    точно това е хубавото, че запада винаги се е страхувал от нас хахаххахахха винаги са целели да сме малка страна, с малко народ, със слаба армия, без оръжия, но ние винаги успяваме да пребъдем, а ТЕ се напълниха с чернилки и всякаква друга сган! претърпяват крах! западът претърпява невиждан крах! крахът им започна в края на '90-те и е най-виден сега в началото на 21 век! на 6 май ще видите българският войник, който се е борил и ще се бори за нас!
    това е празник на великата ни армия още от ханско време!
    и сме се отбранявали и сме завземали територии - и за вбъдеще ще се повтаря това! на който не му урадисва - негова си работа :)
    по-свита територия сме били и по-голяма! същото ще се повтаря во веки веков! логика :)
  • 22 дедо Шишарко

    12 0 Отговор
    Страшен тюрлюгювеч,руска,хамериканска,немска и каква ли не още техника!

    Коментиран от #27

  • 23 JUMP

    11 1 Отговор
    Б...ти Натото!!!!!!
    Отново с руска техника ще правим паради на смеха.
    Да ме прощават хората с пагони, но реалността е такава.
  • 24 123

    11 1 Отговор
    А каруци ще имали. Смешници
  • 25 Бай Мъдурко

    8 1 Отговор
    Стари тенекии прекърпвани и пребоядисвани половин век!
  • 26 ТОДОР ЖИВКОВ ОТ ОТВЬДНОТО

    10 2 Отговор
    ЕХ ЕДНО ВРЕМЕ КАКВА ВСЕ МОГЬЩА И МОЩНА АРМИЯ ИМАХ МЕ ,КОМШИИТЕ НИ ЗАВИЖДАХА , А СЕГА ТОВА КАКВО Е ,КАК ЩЕ СЕ ОПАЗИТЕ АКО НЯКОИ ВИ НАПАДНЕ ,ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ ЧЕ НАТО ЩЕ ВИ ПАЗИ И ОХРАНЯВА ,ЗАРАДИ ТЕЗИ ЛИ НА МЕН МИ РАЗТУРИХА ЯРМИЯТА КОЯТО ИМАХ ,ПО МОЕ ВРЕМЕ ,ДАНЕ ГОВОРИМ И ЗА КАЗАРМИТЕ , ВСИЧКО Е ЕДНА ПРОГНИЛА СИСТЕМА ,АЗ НЕГО ДОУСКАХ ДА СЕ СЛУЧВА ТОВА ПРИ МЕН ЕДНО ВРЕМЕ ,А СЕГА КАКВО СТАНА , ПОГЛЕДНЕТЕ САМО НА ПАРАДИТЕ НА 9ти СЕПТЕМВРИ КАКВА ОГРОМНА ВОЕННА ТЕХНИКА СЬМ ИМАЛ ДАЖЕ ; КОРАБИ ,КРАТЕРИ И 4 ЯДРЕНИ ПОДВИДНИЦИ ,А ЗА АВИЯЦИЯТА НЯМА ДА ПРИКАЗВАМ ,КАШИМЕРИЯ , ТАНКОВЕИ ОЩЕ И ОЩЕ ,НЕМОГА ДА СЕ СЕТЯ КАКВО БЕШЕ , ЕДНА ДЬРЖАВА НЯМА ЛИ СИЛНА АРМИЯ ,ТЯ Е СЛАБА ДЬРЖАВА ,И ВСЕКИ МОЖЕ ДА Я НАПАДНЕ ,АКО СТАНЕ НЕЩО НЕ ДАИ СИ БОЖЕ ,ЩЕ ТРЯБВА ДА ВИ ПАЗЯТ ЛОВЦИТЕ И ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ , ТОВА В МОМЕНТА НЕ Е АРМИЯ ЗА МЕН И НЕМОЖЕ ДА БЬДЕ , С ТОВА ЛИ ЩЕ СЕ ПОХВАЛИТЕ ПРЕД СВЕТЬТ ВДРУГИ ДЕН НА ПАРАДА ,ДА ВИ СЕ СМЕЯТ ВСИЧКИ НАЦИИ И НАЦИОНАЛНОСТИ .
  • 27 ??????

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "дедо Шишарко":

    Ами, щот и ний не знайме още, от кои сме. :-)
  • 28 SAAB

    0 1 Отговор
    НАТО-вската бойна техника от СССР :)
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 комбайнер

    1 1 Отговор
    Ретро-армия! Моят комбайн е по-нов, въпреки че си го купих сам. А тук - цяла държава - няма пари за една малка армия.
  • 31 Кал

    0 0 Отговор
    За жалейките по армията ни от 1989г . Разходите по нея достигаха 12-13% от БВП на година. Тя е една от причините за фалита на комунизма. БГ няма нужда от голяма армия, а от малка и напълно модернизирана такава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове