Last news in Fakti

14 Май, 2019 08:41 3 924 49

Джамбазки към Карадайъ: Не, няма да има задължително изучаване на турски в българските училища!

  • турция-
  • турски език-
  • ангел джамбазки

Скандал с изучаването на чужд език

Джамбазки към Карадайъ: Не, няма да има задължително изучаване на  турски в българските училища! - 1

Това искане е абсурдно и показва синхронизирана офанзива срещу държавата и конституционните разпоредби между Анкара и ДПС!

Позицията беше изразена късно снощи от българския евродепутат, водач на листата на ВМРО – БНД и заместник-председател на партията Ангел Джамбазки.

Той многократно имаше свои реплики срещу ДПС и нейните искания за изучаване на турски в българските училища. Последната му реакция е по повод поредното изказване на председателя протурската партия Мустафа Карадайъ в шуменското село Пристое, в което лидерът на ДПС обещава учебници по турски за новата учебна година.

Ето и пълния текст на фейсбук позицията на Джамбазки:

Г-н Карадайъ, нека спрем пропагандата чрез учебниците по турски в българските училища. Да използваме децата е и срещу разпоредбите на Изборния кодекс.

Прекалено е и ние от ВМРО гарантираме защитата на децата си и на Конституцията.

Гарантираме го всъщност не на Вас, а на българските граждани, които искат чисто и просто да се спазва българската конституция, според която официален език за страната ни е само и единствено българският. Аз и съратниците ми от партията го гарантираме и на всички онези наши сънародници, които имат уважение към делото на Светите братя Кирил и Методий, на които целият славянски свят дължи своята азбука.

ВМРО винаги се е противопоставяла и няма да спре да противостои на провокациите на Вашата по съществото си противоконституционна партия. Вашите действия, г-н Карадайъ, са проводник на гласа на Ердоган и го доказахте и с днешната си пропаганда в Пристое.

Има и нещо друго – кои са „вашите училища“? ДПС има училища в България ли? Правите си евтина пропаганда по турските села, с което не само обиждате българските граждани. Вие днес поставихте под съмнение принадлежността и авторитета на българските държавни органи, като Министерството на образованието и наука, под чиято шапка са българските училища.

Последните дни и Ердоган, и посланикът му у нас Улусой, и Вие имахте паралелни, синхронизирани действия, именно по посока изучаване на турски език в българските училища.

А, именно: Ердоган, с искането отново да се отвори членството на Турция в ЕС, Улусой с ултиматума турски да се учи в българските училища, ако искаме турски инвестиции, и Вашето – че ще има учебници по турски във „вашите училища“.

Ами спрете се! Ние от ВМРО няма да допуснем ДПС отново да пусне пипалата си в българската политика. Неслучайно призовах онзи ден всички кандидати за ЕП да декларират пред българите, че няма да подкрепят членството на Турция в ЕС.

До днес никой нищо не е казал по въпроса, освен категоричността на ВМРО и моята лична, че това няма да стане! Нека видим кой брани българските интереси и кой защитава чужди!

Има един доказан исторически факт - ние от ВМРО браним България вече 126 години!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Панайот Волов

    20 60 Отговор
    Джамбазки вземи се скрий където слънце не огрява

    Коментиран от #3, #6, #29

  • 2 Лекар БГ

    33 2 Отговор
    Тезата за "задължителното"изучаване на турски език не е от вчера.
    Тя върви ръка за ръка с тази,за признаване на етническо малцинство.А третата стъпка е автономни райони,напр.в Кърджали или Търговище.
    Н.Пр.Посланикът не е изричал"задължително".И се измъква.А срещата му в МнВР беше по-скоро поучителна и пожелателна от наша страна.Типично.Само се дуят мускули.
    ДПС НИКОГА не си е изкарвало"пипалата"от Властта,Джамбазки.И при това Управление,ДПС е активно във Властта.Особено там,където иде реч за фондове,пари,земи и ....ТЕЦ,със студен резерв,напр.
    ВМРО се води патриотична организация.Даже са имали Приватизационен фонд-"Мизия Тракия Македония".Където,в списъка на големите акционери,Каракачанов фигурира точно над Миньо Стайков.
    Всъщност,ако Ванче Михайлов беше жив,доста хора от сегашното ръководство на ВМРО,вече щяха да са с една глава по-ниски.
  • 3 Гост

    39 12 Отговор

    До коментар #1 от "Панайот Волов":

    Защо??? Защото ти искаш да изучаваш турски език?? Ами като искаш бягай към Анадола,ама си вземи и малко вазелин ,че да ти е по лесно!

    Коментиран от #12, #24

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мароканец от Брюксел

    10 13 Отговор
    Ангелчо направи всичко възможно да се върнеш пак в Брюксел , и ще имаш второ детенце :))))
  • 6 Тодоров

    31 12 Отговор

    До коментар #1 от "Панайот Волов":

    Нито си Волов, нито Панайот, а един турски дебил.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    17 2 Отговор
    Спокойно в близки избори сме,та политиците стягат"ДОБИТЪКА". Karadayı,може да си чеше езика,но никъде не е забранено да се ходи на частни уроци,така че ...всеки има право на избор!

    Коментиран от #9

  • 9 Делиорманлия

    34 5 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Карадайъ е уникално отвратителен тип , акцента му е толкова дразнещ че мангалите от Столипиново предпочитам да ми пеят по цял ден отколкото този да дава някакви речи по медиии
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Делиорманлия

    15 16 Отговор
    Този джамбазоглу е толкова вреден за България колкото и карадайъ,сайдеров и другите , трябва да се изметат всички до един да не могат да заемат никакви държавни постове до края на дните си както и децата им и внуците им , именно тогава България ще успее да дръпне напред
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 МАК

    24 6 Отговор

    До коментар #11 от "Гласувам за господин Местан":

    Айде взимай си родата и вън от България!!отивай си в Турция!! И ша си имаш Ердоган!!!Аман от скапаната турска незаконна пропаганда!!трябва да бъде забранена със закон!!!
  • 18 Давид

    12 2 Отговор
    Всички партий са от стратегията на ДС . Но само малцина знаят истинския план . Такива като Карадаи и Джамбазки са просто марионетки в голямата игра . По интересното е кой или кои са над ДС .
  • 19 Димов

    13 0 Отговор
    Портретите на всички държавници, след 89-а година, ще кичат стената на позора в това, което е останало от България. За векове напред ще бъдете запомнени като продажни родоотстъпници. Срам и позор ще сте за фамилиите и поколенията си, докато има и един жив българин на този свят. Така се докарахте, задето така ни докарахте. Такива ще си останете за вековете напред. Да ви е честито омаскаряването на имената ви!
  • 20 Шабан

    5 14 Отговор
    Напълниха държавата с фашисти! Язък че, 45 години комунистите се бориха с тях! Накрая пак, същото дередже! Фашист до фашиста! Сакън някой турчин да не каже нещо и българина се насира! :)

    Коментиран от #21, #27

  • 21 Русенец

    13 6 Отговор

    До коментар #20 от "Шабан":

    Комунистите да не би 45 години да се бориха с фашистите, че да можете вие, османлийте, да си размотавате шалварите из родината ни бе? Турски се говори свободно в Турция. Прав ти път.

    Коментиран от #22, #32

  • 22 Шабан

    5 9 Отговор

    До коментар #21 от "Русенец":

    Ти за моят път не се безпокой! Той винаги и бил прав! :) Само че, ти булгарина с тези чупки в кръста не знам още колко ще издържиш! Останахте колкото в една махала на Истанбул!? На там си насочи омразата, анадънму!?

    Коментиран от #23, #25

  • 23 Русенец

    12 5 Отговор

    До коментар #22 от "Шабан":

    Чупките в кръста ги правя, докато яхам анадолски катили, като тебе. А вас, чалмосаните наивници, собствените ви лидери ви газят по пътищата, а вие пак ще гласувате за тях. По децата ви стъпват, че да се доберат до властта, а вие не спирате да им правите селями. Промити мозъци сте си и такива ще си останете.

    Коментиран от #33, #35

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Балканец

    10 4 Отговор

    До коментар #22 от "Шабан":

    Ти пък не се тревожи за нашето дередже.То винаги е било по-добре от на вас непризнатите и безродните.Дето ви не щат ни отсам ни отатък босфора и се непризнато малцинство си седите.Я по добре гледай дереджето у Стамбула че там нещо се размътиха работите.Последните десетилетия все по-малко обществени надписи на турски се виждат там и все повече на латиница.Скоро време латиницата ще затрие иероглофите ви.А ханъмите ви така са се разхайтили и оку*вили че до следващото ви поколение от ислямските ви ценности и помен няма да остане.
  • 26 гост

    7 2 Отговор
    Кой е па тоя карадаьийъ , даже не мога да му напиша името. От кога се пръкна в политиката , не знае български не може да говори ?

    Коментиран от #44

  • 27 Делиорманлия

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "Шабан":

    Ако визираш посланика съм съгласен с тебе , но това недоразумение мелез карадайъ е всичко друго но не и турчин , изглежда ми точно на мешилка тоест помакоциганин който 2 изречения на турски едва ли може да свърже , айде със здраве
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хайл

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Türkçe bilmeyen açlıktan ölecek😂😂😂":

    84-89 г го беше забравил май,та да не го забравиш пак и да търчиш да се покръстваш и в църква с поп ще те кръстим

    Коментиран от #47

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Хайл

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "Русенец":

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  • 34 здс

    4 1 Отговор
    На Джамбаски много му ареса да е евродепутат, може да си купи още некое апартаментче . Не беше ли закичил пищов по едно време на некакво летище.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ИСТИНАТА

    5 5 Отговор
    ДЖАМБАЗОГЛУ КАКТО ВИНАГИ НИЩО НЕ Е РАЗБРАЛ !!! ПОСЛАНИКА НИКОГА НЕ Е СПОМЕНАВАЛ ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗУЧАВАНЕ НА ТУРСКИ ЕЗИК В БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА !!! НА ДЖАМБАЗОГЛУ ГЕНЕТИЧНО МУ Е ЗАЛОЖЕНО ДА МРАЗИ ТУРЦИТЕ ТОЙ КАТО ИСТИНСКИ ПАТРЕОТ Е ГОТОВ ДА СЕ УДАВИ ,НО НИКОГА ДА НЕ СЕ ХВАНЕ ЗА РЪКАТА НА ТУРЧИН !!!

    Коментиран от #40

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 СТАЛИН

    6 3 Отговор
    трябва дпс най-после да бъде отстранена от балгарският политически живот
  • 42 омбудсман

    0 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Има и нещо друго – кои са „вашите училища“? ДПС има училища в България ли? Правите си евтина пропаганда по турските села, с което не само обиждате българските граждани."

    Тоя па видя и турски села....мъкаааа...!!!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ердоган

    1 0 Отговор
    Учете турски роби че идвам 2023 малко ви остана разбрахте че идвам вие българите са осрахте чак анадола умирисахте мръсни гяури мизерни
  • 46 лаборант

    1 1 Отговор
    Той сикaджията преди 10 г. обещаваше, че нямало да има новини на турски по БНР. Новините си останаха (но те никога не са били проблем, защото никой не ги слуша в 4 ч. след обед), но се напълни с турски чалга сериали по всички телевизии и в най-гледаното време.
  • 47 Хей

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хайл":

    Умната.След 15-20 години ти и такива като тебе ще влизате в джамиите да се молите.
  • 48 гл шеф разузнаване

    0 0 Отговор
    до. българия. от гл. шеф. на тайно разузнаване. всеки часово получаваме. информация за нашият румен крумов йорданов. гр. кюстендил. ул. гърлянски черешарник10. че полицията ще каже че румен сам сее бил. по носът и др. съмнителни лъжи. от тях. не пробайте румен. румен не вписва тези съобщения. вие нас пробате. и как невие срам да закопвате на румен майкаму жива. с точност знаеме коисаго казали. майкаму щея сменяваме с тези нещасници които са казали че майкаму на румен като умре ще убиеме румен. нашите хора са в страсбург. и чакат нашето обаждане. да подадът заснетите матреяли срещу вас... ние чакаме. само някой ако посегне на румен. теси знаят кои щеса виновни. преди майкаму на румен има много. да умират. половината полиция в гр. кюстендил. неса минавали прес школата. щесе разровиме. навсякаде...
  • 49 1122

    0 0 Отговор
    Шабане ,скоро ще загубите и Истанбул и измислената си държава.Ирак,Кюрдистан и Гърция ще си поделят Турция,че и Сирия ще отмъкне някое парче.Вашето време свърши. Константинопол ще се управлява от ЕС,РУСИЯ и ще видим САЩ или Гърция,която ще си върне собствените територии. АНАДЪН МУ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове